Манипулация е,silvia,манипулация е!
По-горе ясно,с две думи обясних защо смятам,че е така.Ако не си го разбрала,не е мой проблем.
Това, което си написал в свой предишен постинг по-горе, Караибрахим, е следното:
Тревожни неща се случват,наистина!Първо bTV пуска в национален ефир непроверена и непотвърдена информация,очевидно с манипулативна цел,после после пак с манипулативна цел silvia публикува списък на общинските съветници във община Омуртаг.И накрая някой изманипулира форума,изтривайки въпросния списък .
Ако не е с манипулативна цел,тогава какъв беше смисъла от публикуването на този списък?
Тревожни неща,наистина.Пришиването на независещи помежду си факти съвсем не е журналистика.По-скоро е милиционерщина.
От този твой постинг става ясно, че ме слагаш в една редица с някой си, неизвестен, който без да има правомощия е изтрил нещо – функция, която имат само админът и модераторите.
Какво мисля пък за начина, излъчен по „Сиозмограф” и за начина по който журналисти от БиТиВи са подходили въобще към този сигнал, вече го написах, няма да се повтарям. Аз във всеки случай не съм нито Светла Петрова, водещата на това предаване, нито онзи неизвестен, който явно няма технически проблем да трие вместо оторизираните за това или пък знае пароли някакви, или не знам. Така или иначе не личи по този въпрос, този пробив да си написал нещо друго, освен това, че изтрилият моят постинг не е бил модератор или админ. Дали пък и за изтриването да не поема вината или отговорността, що не, като няма кой...
Колкото до това, че фактите нямали никаква връзка, ами били пришити, и затова да цитирам състава на общинския съвет в община Омуртаг или кметовете на населени места, било с манипулативна цел – в материала, излъчен по „Сеизмограф”, става дума и за това, че да си намери човек работа в тази община, трябва да е член на ДПС. „Синът ми е с висше образование и е безработен от доста години – нещо такова казваше авторът на писмото – и не може да си намери работа, няма работа за него. Пенсията ми е еди колко си лв. и т.н.” В община, в която кажи-речи цялата местна власт е в ръцете на една партия, а именно в случая ДПС, да се твърди, че при икономическото състояние на страната и на малките общини в последните години, няма значение кой държи така да се каже хляба и ножа в местната власт, нямало никаква връзка с думите от писмото, е всичко друго, само не и логично. Човекът казва, че го нарекли „гяур”. Може това да е някакъв единичен случай разбира се, невежеството по хората ходи, не по гората, и не подбира по етнос при кого да отиде. Така или иначе обаче хората с етнос като този, който има авторът на писмото, са малцинство в общината, за която става дума. И кметовете на почти всички населени места в тази община, не само общинския съвет, са – както се вижда от официалната информация на самата общинска администрация, която цитирах, и това цитиране продължаваш да го наричаш манипулация – най-вероятно също от ДПС. Цитираните от мен неща просто даваха някаква обща информация за съответната община. Информация, която неизвестно защо подразни някого и той реши да я изтрие, плашейки ме при това с изхвърляне от форума.
Вече ти написах, Караибрахим, че цитирането на никоя достоверна фактическа информация не е манипулация. Манипулация е ако цитира човек нещо нарочно неточно или ако нарочно изтрие нещо, което няма никакво основание да трие. Както написах и това, че независимо дали цитираният в писмото случай или болка или тревога е някакъв единичен, спорадичен и пр., или не, начинът, по който БиТиВи, и по-специално предаването „Сеизмограф” представи този сигнал, прилича на не добре свършена работа. Позволи, впрочем, ако може, на един човек като мен добре да знае какво значи манипулация, какво информация, какво не добре свършена журналистическа работа и т.н. И вместо да казваш, както си заявил, че аз съм тази, която не била разбрала, помисли пак ако може дали пък ти всичко си разбрал. Защото така или иначе който и да било модератор или админ, драги Караибрахим, трябва да може да мисли и пресява по не толкова лесни и поради това не винаги адекватни начини.