Author Topic: Родопчанки вземат 200 евро и слагат забрадка  (Read 5012 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Исянкар

• Avarage member
Родопчанки вземат 200 евро и слагат забрадка

Това, че имамите в Родопите искат жените мюсюлманки да се снимат със забрадки за лична карта, е поредната провокация в стремежа да се ислямизират Родопите, каза за “Труд” кърджалийският отец Боян Саръев.

Дават се по 200 евро месечно на жени в Мадан, Рудозем, Смолян и някои села да носят забрадки и “да се обличат като нинджи, показвайки по този начин, че Родопите не са български, а мюсюлмански и едва ли не такова е и тяхното бъдеще”, обясни Саръев.

Според него тези акции били от 20 години насам. “Провокацията идва не толкова от Главното мюфтийство, а изобщо от ДПС и тези мюсюлмански сили, които работят в интерес на чужди държави - на Турция, на арабския свят”, коментира той. Не е случайно, че въпросът за снимането на жените мюсюлманки със забрадки за личните документи се повдига в район, където не живее турско население, а българско, което е набедено за мохамеданско, смята родопският свещеник.

“Няма нищо вярно. Абсолютна манипулация и провокация срещу исляма”, отвърна задочно районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

“Това е обида за исляма и мюсюлманките. Ако има нещо вярно, нека да го докаже. Религията се изпълнява на база убеждения”, заяви Дъбов.

“В която и да е религия, ако нещо се изпълнява с друга цел, а не с цел задоволство на Всевишния - то остава безпредметно и невалидно", заяви още мюфтията.

Павел ТЕНЧЕВ, Петя ГАЙДАРОВА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=531511

Offline Gelina

• Forum fan
Този "отец" пак се изказва неподготвен. Нека докаже. Само се плюе без никакви доказателства. Дайте му и на него 200 евро да не му е зор.  ;)

"Дават се по 200 евро месечно на жени в Мадан, Рудозем, Смолян и някои села да носят забрадки и “да се обличат като нинджи, показвайки по този начин, че Родопите не са български, а мюсюлмански и едва ли не такова е и тяхното бъдеще”, обясни Саръев."

В България и Родопите не може ли да има мюсюлмани?
Beautiful muslim women

И да не се обиждаме на тема - Дрехи, защото той с това расо май повече прилича на ниджа. Малко уважение ,моля!

Offline Hadj

• Adviser
   От започването на така наречените демократични промени новите демократи  показаха какво е бъдещето за мюсюлманите в Родопите.Госпожа демократката Елена Костова чрез фодцация "Бъдеще за България" показа какво бъдеще има в предвид като построи големи църкви в 100 % помашки селища.Пък този  папаз Сръев  освен че с расото си е повече от нинджа не е ли роден и  отгледн от една ниднжа.Той знаели че усилено се говори как плаща на хора за да ги покръства,така че ако тава са слухове да не разпространява и той слухове.Имал съм разговор с журналисти на тази тема и ги попитах ако знаят кой дава пари да ми дадат ще накарам жена ми да се покрие вместо всеки месец да ме набутва със сумати пари като ходи по фризьорски салони.За всеки убеден мюсюлманин е ясно как трябва да е облечена мюсюлманката но за сведение на незапознатите понеже насилие в религията не може да има  жена ми и дъщеря ми са избрали да си правят прически.Възхищавам се на младите момичета които заради Аллах се обличат по правилата на исляма.А хората които  материалното ги покварило  толкова че не могат да си представят че без пари някой може да направи нещо.А тази песен за забрадките и парите не е нова  това е част от борбата срещу религията ни.

Offline pemben

• pemben
  • Avarage member
  • kasmet
Kogato slusam takiva dumi..kogato ceta takiva izkazvaniya ...prosto mi stava mnogo bolno...
Mnogo se "plue" po nas pomatsite i kato pomatsi i kato musulmani...Kolko e jalko ce ponyakoga  vyarvame na nesta ,koito nyamat nisto obsto s realnostta...
NO az cesto placa kogato ceta takiva redove;;;
Nima ne mojem da osiznaem istinata...
Nima ne znaem zadiljeniyata si ,kato musulmani ta ste cakame  nyakoi da ni plasta...
Vyarata nito se kopuva,nito se prodava...
A nyakoi vyarvat na tova..
Kolko jalko naistina :o.

Offline Svetla

• Advanced member
Kogato slusam takiva dumi..kogato ceta takiva izkazvaniya ...prosto mi stava mnogo bolno...
Mnogo se "plue" po nas pomatsite i kato pomatsi i kato musulmani...Kolko e jalko ce ponyakoga  vyarvame na nesta ,koito nyamat nisto obsto s realnostta...
NO az cesto placa kogato ceta takiva redove;;;
Nima ne mojem da osiznaem istinata...
Nima ne znaem zadiljeniyata si ,kato musulmani ta ste cakame  nyakoi da ni plasta...
Vyarata nito se kopuva,nito se prodava...
A nyakoi vyarvat na tova..
Kolko jalko naistina :o.

Няма нищо по-хубаво от вярата, но лошото е, че някои човеци не разбират, че тя е в сърцето, а не в дрехите..., нито в показността.

Що се отнася до свещенослужителите, която и вяра да обслужват те - те са задължени да се обличат по определен начин.

Аз лично съм против верските символи и знаци на обществени места: те са част от личния живот на всеки.

Offline Помашки българин

• Candidate member
  • *
Бил съм в Босна и знам, че и там има подобни случаи. В България също има - в общ. Велинград. Казвам го, защото имам дори роднини, които го правят ! Колкото и да съм против !

Offline Svetla

• Advanced member
Не вярвам, че някой е получил 200 евро, за да се облича като "истински мюсюлманин", но наблюденията ми във Франция показват, че повечето мюсюлмани тук не искат да се "смесват" с другите, пък живеят в тази страна. Всъщност с поведението си се опитват косвено да се налагат в културно отношение, например.