http://masters-tb.com/details.php?id=27305 -Докато преглеждате Форума ни може да се радвате с тази песен,тя си е от душата,..включва се automatik.
Искат ме мамо двама ергениДокато си бях в България близо над 20 години съм бил сред родопската музика и певци.Р.Родопски нееднократно ми е гостувал в дома ми.
Брат му - Камен Моллов, също сме семейни приятели и до днес!
Бил съм многократно на гости и в Доспат на сестрата Савка Сариева.
С Джигата/Рахметлия/ се запознах на една сватба в Кочан,имах идея за Химна на помаците,но се разболя човека.
Впоследствие Химна на помаците бе създаден от оркестър" Родопски извори" с Румен Родопски" копие на песента имаме тук! Ето по известни песни на Виевската група с Джигата!01-Хороводна китка
02-Що са ти очи плакали
03-Изгори ме исуши ме
04-Еленко моме маненко
05-Ой Калино,червена ябълко
06-Срещу ми свири пиленце
07-Пусти солунски ергени
08-Две змии се вият
09-Мома се с рода прощава
10-Магда цвете брала
11-Родопски напеви
12-Радо мари Радо
13-Руска си вода налива
14-Тракииска плетеница
15-Понапил се Илия
16-инструментално хоро
17-Плачи горо,плачи
18-Севдице,пиле шарено
19-Оти ми се горо навдигаш
20-От как се зора зазори
21-Петлите пеят
22-Засвирили са три гайди
23-Залюбих майчо,загалих
24-Ако ревнуваш
25-Чоко,чернооко момиче
26-Да не бе Гано ходила
27-Дай ми тате малко парички
28-Девойко мари хубава
29-Искам вино да се лей
30-Искат ме, мамо, двама ергени
31-Кога си болно лудо лежало
32-Марийо гюлбер,Марийо
33-Не се бели маре мори
34-Оти ми плачеш бубайко
35-Отишъл ми е караджата
36-Сестра брата кани
37-Сос ма караш майчинко
38-Стояне,младо терзииче
39-Тодю лелин,Тодю
40-Три ноки не съм заспала
41-Вчера си минах малеле
42-Залюбих мамо три моми
43-Дими,Дими
45-Пропусни са, Шар планино
Състав: Веселин Джигов,Росица Пейчева, Нели Узунска,Тинчо СевдалиновВиевската фолкгрупа носи името си от село Виево, община Смолян, родно място на основателя и ръководителя на формацията Емил Узунски. От там, от сърцето на Родопа планина, произхождат и други членове на групата. Просторите, духът, красотата и душата на планината са интегрирани в музиката и песните на оркестъра, наложил се като най-класният за изпълнение на родопска музика. Почитателите на народната музика изтръпват от виртуозните изпълнения на дългогодишния солист на групата Веселин Джигов, от родопския звън в гласовете на солистите Росица Пейчева, Нели Узунска и Тинчо Севдалинов. Групата предлага още македонски, тракийски и странджански фолклор. В репертоара им е отредено място и за попфолка, и за градския фолклор.Концерти зад граница: Германия, Австрия, Русия, Чехия, ГърцияХитове:
“Искат ме, мамо, двама ергени”, „Пропусни са, Шар планино”, „Стани ми, майчо”, „Яно ле, Янке ле”, „Тодю, лелин Тодю”, „Виевски хоровод”, „Коньо, коньо”, „Стани ми, майчо, омеси”, „Моме Марийо”, „Пусти солунски ергени”Виевска фолк група
BG фолклор
mp3 /320 kbps