Ами Гелина толкова по-зле за тебе, щом не си даваш сметка какво пишеш тук и как реагираш.
Ти откъде знаеш кой какво мисли за помаците, да не четеш мисли, случайно?
Да, за пръв път виждам открито помаци да признават, че гласуват за ДПС. Аз не се интересувам от тази партия, защото още си спомням какво говореше през 1990 г. нейният ръководител на покойюният Милан Дренчев, защото познавам разни други нейни дейци, които никога не са ми били интересни. По-странно ми е помаците какво й харесват на тая партия и на тези дейци вече... 20 години.
И май причините за това харесване са същите, поради които голяма част от българските избиратели гласуваха за БСП.
Турците, с които съм работила знам какво мислят за българите и за ДПС, ама с помаци не съм работила, е обикаляла съм доста Родопите и Ловешко, но друго е по-дългото общуване в ежедневието. Какво ли пък си мислят помаците за българите, а? Я ми сподели, че не знам.
Ако искаш пък мога да разкажа колко "прекрасно" са си живели моите дядовци и баби от 1912 г. насам, после родителите ми, след това аз и брат ми, после децата ни...нищо че сме българи.
Така ще добиеш представа за нас, щото ние - другите, които сме родени в България също съществуваме, е, не сме помаци, турци, роми, арменци, евреи, гагаузи, гърци и т.н., но може би пък имаме освен недостатъци и положителни страни, качества, да речем.
С.