Азим,
Ахмед Демир Доган е ЧЕНГЕ,с фалшива история както и партията му ДПС,която на гърба на помаците той постигна милиони,казвам милиони за него.
За да говориш за него е не само какво пишат поръчковите сайтове и Медии,по скоро пишеха за него докато е на власт!
Това което си извадил по-горе е от знам къде от централата на ДПС
,напомня ми за Биографията на Бай- Тошо Живков когато му скалъпиха"Тодор Христов Живков"- Роден на 9 септември,партизанин и ятак"
! Хайде стига,ще ти изкарам стотици факти на хора около Доган за истината кой е той и ДПС!
Виж му личния живот,виж му палатите и сарайте натрупани не от труд а от заблудата и най-вече страха на помаците кой ще ни брани аджеба сега.
Страха и неувереност на помаци и турци му донесоха 20 години власт и до днес.
Да ти припомня речта му в с.Кочан преди изборите,... Пред помаци с.Кочан.." В мен е власта а не във вас,аз определям всичко".....!!!
Доган: Аз разпределям порциите на фирмитеами кадрите когато Доган плака на смърта на учителя му Луканов,ще ти ги препратя,,но не това е най-важното!
Ами в затвора в Стара Загора и после в София,когато беше " библиотекар и доносник",беше с една единствена цел да се покаже в обществото като" мъченик",и Луканов постигна ефекта.ДА.
Използва помаците и турците за лични цели!
Знаеш ли,знам много за него! Един от учредителите на Независимото дружество за правата на човека Хасан Бялков от с.Корница тук в Америка ми е комшия..През онзи период в затвора бяха Бялков,д-р Тренчев и разбира се той. Само че Хасан Бялков беше понеже наследи делото от Рамадан и Ибрям Рунтови от село Долно Изворово насила принудително изселени в Турция,Бялков обикаляше народа в помаклъка Чеча да събира подписи за имената да ни върнат. Това не се харесваше на власта,по удобно беше да се елиминира Бялков и помаци и турци да поеме обучения кадър Доган!
Така и стана.
За да те върна малко назад,Доган беше вкаран умишлено в затвора от учителя му покойния Андрей Луканов с цел наближаващото недоволство сред турци и помаци в изселническата кампания през май-август 1989 година,повтарям Луканов умишлено за да го изкара герой после и да бъде катализатор на напрежението демек послушен ученик.И това стана,Хасан Бялков бе принуден от Доган да подпише споразумение че помаците са с Доган,и това стана на Кръглата маса с президента Желю Желев.
Уважаеми Азим,на 29 дек 1989 година пред парламента за връщане имената НЕ БЕШЕ Доган,бяха помаци от Гоцеделчевско,от Велинградско, от къде ли не..,беше Хасан Бялков от Казанлъшко, Aлишката Стивасаров от Велинградско ,..имаше турци,но не и Доган,той беше се укрил за да може по късно след като Бялков беше принуден да напусне България Доган да поеме всичко.
Винаги съм повтарял,че ДПС и Доган използваха страха на помаците те сега да имат милиони,а помака да стои и чака някой да му изкупи тютюна.Срамота беше при наличие на толкова талантливи помаци доган да ми спуска квоти от Силистренско например като Осман Октай в Благоевградско.Нима толкова нямаше кадърни помаци,хайде че не ми се говори повече!
Крайно време е помаците да се ориентират,да ценят местните кадри! Да имат сила,а не да се лутат между ДПС и десетките" Помашки партии"!!!???
П.С: Всичко това са мои лични спомени не копирани,понеже в онези години на промени 1985 година бях в Пловдив студент,а през 1989 година в Казанлъшко,там бе основата на" Независимо дружество за правата на човека',помогна много и Зейнеп Ибрахимова днес в Анкара преподавател!
За мистерията около Доган се знае,но в онези първи стъпки бунтарите бяха други, взеха участие и много християни,като покойния Илия Минев,Румяна Узунова" от Германия...отец Христофор Събев....