Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 80434 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Силвия

• Advanced member
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #270 on: November 11, 2010, 14:33 »

Силвия, може ли дадено течение или секта произтичаща от дадена религия да промени истинската и същност?
Според мене - не. Ако се променяше, досега нямаше да има и помен от религий.
Но ще чакам отговора ти с една уговорка - да е кратичък и да не отегчава съфорумниците които вече се оплакахме от това.

Не, не може, gece, и според мен не може.
Но понякога някои отклонения придобиват масови размери и много хора започват да смятат неправилното за правилно, сектантското за истинско и т.н. Те могат да разполагат примерно освен това с добри финансови средства, могат да имат влияние над едни или други райони с ниско ниво на грамотност и образование на населението примерно, могат да завладеят съзнанието на много хора. Кой според теб – някой от същата вяра или някой от друга вяра или някой невярващ може да направи повече срещу това? Секти и отклонения винаги е имало и има и в християнството, и в исляма, и всеки разбира се е твърдял, че при него е верният път, но както всички друго и духовността, и истината могат да се имитират. Имитациите понякога за съжаление са по-лесни за разбиране и по-„правдоподобни” и много неопитни умове ги приемат за истина.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #271 on: November 11, 2010, 14:33 »

[/quote]
Силвия, ето тук е мнението ми относно връзката на религията с властта - каквато и да е тя.

Виждам, че те вълнува този хибрид  - религиозна и светска власт сляти в едно. Ако добре познаваш същността и истинското послание на една религия, ще разбереш, че тя не може да е власт над някого. Религийте са отворени, добронамерени, проповядващи сплотяване на всички хора и обединяващи ги в доброто ит.н.и т.н. Коя политическа партия или власт би могла да прилича на всичко това, напротив винаги се отрича предходното, дори то да е добро, за сметка на собственото просъществуване. И за да не се изкушиш отново да припомняш, че някъде управлявали по нормите на шериата - ще ти кажа, че това са течения, дълбоко отклонили се от исляма, пресъздали по свое виждане наставленията в корана. Тоест имаме отклоняване от истинския център.

Пратеника на Аллах / САВ / е казал, че неговата общност ще се раздели на седемдесет парчета, но само една от тях ще се различава от другите, така както се различава бяло петно върху черен бик.

И аз мисля като теб, че истинският път към Бога значи добронамереност, сплотяване на хората, търсене на доброто, което ти обединява. Но, както вече написах, имитациите, отклоненията, понякога придобиват масов характер, духовници се опияняват от възможността да определят живота на други хора, имащи власт над тях и пр. И това се е случвало и в християнски, и в мюсюлмански страни, в някои от тях продължава да се случва. Могат ли мюсюлманите по света, които мислят като теб, в която и било страна да живеят, да направят нещо срещу това? Трябва ли да си мълчат или биха могли примерно да се опитат да ангажират някакво медийно, публично внимание, не само в една или друга страна, да се опитат да обединят усилията си за това не само ислямът да бъде изчистен от сенките, подозренията, неправилните представи за него, но и за да помогнат на онези мюсюлмани в страните, управлявани по нормите на шериата, които се чувстват потиснати или ограничавани или преследвани, да се освободят от този държавно регламентиран натиск?  Ако едни или други мюсюлмани по света покажат достатъчно видимо не само пред съверници, но и пред християни, атеисти, каквито и да било, едно подобно отношение, това би било, според мен, и една може би малка, но много добра крачка в името на това светът да не се дели и противопоставя толкова от незнание, неправилно разбиране, страхове от неразбиране и злоупотреби с религиозна вяра.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #272 on: November 11, 2010, 15:13 »

Много ви моля,Силвия,АБС,Светла, Балканджия... да не се опитвата както го направихте днес тук и в тази тема да се превръща в спор за" момци и левенти",не тук не и в тази тема!
 Приканвам ви спора да го разрешите на лични" дали трябва или не трябва мъж,левент на еди кои си да не цитирам...! 

Хайде по темата,инак метлата,доста хора заслужават играейки си с демократичноста на форума ни както и желанието да се изслуша всеки,което не означава,че сайта е разграден двор.!!!!!

Интересно, Назми, защо мен си посочил като опитващ се да превърне темата в спор за момци и левенти. Още по-чудно е защо името на Светла си посочил. Какво трябваше да направя според тебе, когато abc предположи в тази тема, че що съм писала тук, значи... ми липсвало мъжко присъствие, а след него двама-трима мъже или момчета подеха тази шега или не знам как да я нарека? По едно време вчера кажи-речи всички, които се включиха в тази тема, или ме поднасяха, или ми бяха опоненти, или пък пледираха да се затвори темата.

И още нещо ще си позволя да ти кажа, Назми. Ти може и не само да не си се зарадвал, но и да не си усетил даже, че каквито закачки или пледирания или нападки да е имало вчера, се случи така, че в един момент abc примерно каза, че симпатизира на Дилмана; заедно с Балканджия, Наt или кой беше там се обединиха по мъжка линия, така да се каже, не по етническа или верска и пр. - и колкото и неважен да е може би този момент, той за мен беше радващ, въпреки че трябваше да вляза в тона на едни шеги, които нито от мен започнаха, нито бяха с друга цел освен тази да ми се каже, че е по-добре да не пиша в тази тема.

И така, намери се необходимият „грешник” може да се каже, в мое лице. И ти гледам си го намерил. Този „грешник” все пак е бил способен да се радва на някои малки неща, които най-вероятно не си и забелязал, но както и да е. За него не вярвам, че когато и да било би написал публично и една добра дума, което разбира се никак не си длъжен да правиш. Но и да го слагаш на челно място в някакъв списък на хора, които не знаят едва ли не как да се държат и си „играели с демократичността на форума”, не мисля все пак, че е заслужено и оправдано.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #273 on: November 11, 2010, 17:34 »
Силвияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

Три поста един след друг си изпраскала! Със себе си ли дебатираш? Майтап, майтап, ама верно прекаляваш! Няма мъжка, няма женска линия на обединение. Не го ли разбираш? Има обединение по признак отегчение от безсмислици! Ако се научиш да материализираш мислите си с ро-малко думи сигурно ще се получи нещо, но да ме прощаваш, три поста един след друг си е чиста графоманщина.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #274 on: November 11, 2010, 18:37 »

Силвияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

Три поста един след друг си изпраскала! Със себе си ли дебатираш? Майтап, майтап, ама верно прекаляваш! Няма мъжка, няма женска линия на обединение. Не го ли разбираш? Има обединение по признак отегчение от безсмислици! Ако се научиш да материализираш мислите си с ро-малко думи сигурно ще се получи нещо, но да ме прощаваш, три поста един след друг си е чиста графоманщина.

Ако някои напише два постинга, насочени към теб, а в третия някой друг те спомене, и ти реагираш на тези постинги поотделно, това вероятно ще е графоманщина, какво друго да е.

Като прочетох последния ти постинг, впрочем, реших за първи път да ти изпратя ЛС. Излезе обаче, че не мога, блокирал си тази възможност (не знам защо си го направил, след като никога не съм ти изпращала ЛС).

Не знам дали да напиша публично това, което исках да ти напиша лично.
Ако продължаваш в същия дух с истерични натискания по клавиатурата, може и да го направя.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #275 on: November 11, 2010, 19:02 »

Бих искала да кажа впрочем на всички онези, които и да са те, които много биха се радвали да не пиша често или въобще да не пиша в този форум, че това не е толкова трудно, колкото може би смятат.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #276 on: November 11, 2010, 21:00 »
Бих искала да кажа впрочем на всички онези, които и да са те, които много биха се радвали да не пиша често или въобще да не пиша в този форум, че това не е толкова трудно, колкото може би смятат.

Ауууууу, каква загуба за демокрацията  :(
silvia, знаеш ли какво е флууд?

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #277 on: November 11, 2010, 22:48 »

Силвия, както виждаш Назми ясно е съобщил кои сме с "намалено поведение" - като в училище. Имаш право на избор - да участваш в темата или не.

Аз лично не смятам да участвам повече в тази тема, защото видях, че последния ми постинг е изтрит, защото в него си позволих да изкажа мнение за "компетентността" и начина, по който Дилмана извърта фактите като журналист. В тази и още една тема могат да се открият три нейни лъжи, видими с просто око.

До Назми и модераторите: Както Дилмана има право да пише лъжи тук, така и аз имам право да ги окачествявам като такива. Жалко е, че принуждавате участниците да се държат лицемерно.

Светла

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #278 on: November 11, 2010, 23:52 »
Силвия, както виждаш Назми ясно е съобщил кои сме с "намалено поведение" - като в училище. Имаш право на избор - да участваш в темата или не.

Аз лично не смятам да участвам повече в тази тема, защото видях, че последния ми постинг е изтрит, защото в него си позволих да изкажа мнение за "компетентността" и начина, по който Дилмана извърта фактите като журналист. В тази и още една тема могат да се открият три нейни лъжи, видими с просто око.

До Назми и модераторите: Както Дилмана има право да пише лъжи тук, така и аз имам право да ги окачествявам като такива. Жалко е, че принуждавате участниците да се държат лицемерно.

Светла

Уважаема Светла/ до преди седмици с друг ник в сайта!?
   Не сте с "намалено поведение" ,както и това че съм изстрил един ваш постинг което е право на Админи и Модератори и е записано в правилата на Форума ни не ви дава право да спамите темата,камо ли да наричате по горе Даниела Горчева,.." че лъже"!
Цитат на Светла  "- До Назми и модераторите: Както Дилмана има право да пише лъжи тук, така и аз имам право да ги окачествявам като такива. Жалко е, че принуждавате участниците да се държат лицемерно."- край на цитата!

Дайте ми доказателства,цитирайте къде лъже?
Лъжете вие,че се прикривате и други такива зад никове,а не Даниела Горчева която стои зад името си.

Дали ще пишете във форума ни или не си е ваше право,но ако го правите ще сте както другите!

П.С:- Да ви изкарам ли правилата на Форума точка 11 ..Участник които пише с повече от едно потребителско име му се истриват постингите...http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,72.0.html
 Бъдете благодарна,че сте попаднали в толерантен сайт.Лек ви път в другите форуми!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #279 on: November 12, 2010, 13:15 »

Ауууууу, каква загуба за демокрацията  :(
silvia, знаеш ли какво е флууд?

Има хора, които се появяват само колкото да напишат някоя лична нападка или подигравка. Това е всичко може би, което имат да кажат, или на което ги е научила „демокрацията”.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #280 on: November 12, 2010, 13:18 »

В правилата на този форум е записано, впрочем, че не се допуска неуважение, свързано с религии, че не се допуска пропаганда на расизъм и пр., но никъде не е записано, че личните нападки или примерно обидните лични определения са нещо непозволено или непрепоръчително. В този смисъл никой, който си е позволявал лични нападки или обидни определения, не нарушава правилата. Ако имаше някакво правило в подобен дух, каквото правило впрочем, е нещо съвсем обичайно за регламента на подобни дискусионни пространства, то може би щеше да съществува и презумпцията, че не е важно само общото уважение към който и да било етнос или вяра, че важно е да се уважава поне малко и личността на конкретния човек, не само вярата или невярата на един или друг, не само етноса или расата му и пр. Сега презумпцията е, че важно е да не се пишат обиди на верска или на етническа основа. Всякакви други глупости, нападки, обиди, което не попадат в подобна група, се приемат от не един и двама като нещо напълно нормално и са допустими според регламента, понеже така или иначе той не се занимава с тях.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #281 on: November 13, 2010, 21:25 »
Назми за моя ник не виждам смисъл да ти отговарям, тъй като вече ти отговорих в лични.
А що се отнася до лъжите, манипулациите и поведението на Дилмана - вече я обориха други участници във форума. Нямам намерение да обсъждам това в нейно отсъствие, както и въобще да се занимавам с нея.
Който иска може да намери достатъчно статии в българския и чуждестранния печат и да провери дали твърденията в нейните статии и изказвания са верни - закон за ДОИ, закон за имената в Турция, НК и конституцията на България...

Прочетете въпросните закони и проверете кой е прав.

Поздрав - Светла

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
« Reply #282 on: November 13, 2010, 23:12 »
      Прекаленото присъствие на едни е голяма досада за другите.Питате ли ме как се чувствам когато вляза в сайта и видя,че едни и същи хора пишат едни и същи глупости и забележете неуморно и с голямо старание.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #283 on: November 14, 2010, 06:25 »
 Чел съм ги достатъчно,уважаема Светла.
 В предния ви постинг заявихте,че напускате сайта" видите ли заради Даниела Горчева,Дилмана!"
Такива съм  ги слушал с години,не че ви гоня,напротив.
 Един Админ в този сайт не се крие в продължение на близо 3 години или от основаването на този сайт наследник на помак.орг.нет.
Та за ника ви-криехте се зад ' capisko",сега сте Светла,нали!Позволете ми като Админ да казвам самата истина,разбира се в правилата на форума ни,и разбира се в човешките ценности,затова сме силни и сме тук!
И ако вие сте тук в този сайт е редно да уважавате нас помаците,това е помашки сайт.Отворен в 27 държави ни четат не само тебе и мене.!
Забележи това.!
Въвличаш ме в неща дето си нямам хал хабер,аз съм Админ на този сайт от основаването му.

Рейтинга на сайта pomak.eu  се развива нагоре,знаем грешките си,учим се от това и растем.!
Тук  сме за да запазим помашкото в нас,тук сме да запазим ценноста на семейството и нашите родители без значение какво ни се е случило от съдбата..
Листопад Еп.1 Част 1 Бг Аудио

П.С"- " Най-ценното е да запазим своето име и обичта на семейството".

Самия филм " Листопад"  е пример за това.

" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #284 on: November 14, 2010, 09:56 »
      Прекаленото присъствие на едни е голяма досада за другите.Питате ли ме как се чувствам когато вляза в сайта и видя,че едни и същи хора пишат едни и същи глупости и забележете неуморно и с голямо старание.

Хасан Исмаиле, а вие какви умности написахте толкова? Като искате всички тук да мислят еднакво и да няма обсъждания обявете това ЯСНО В ПРАВИЛАТА на форума  - и това е.
А пък Вие специално, вече веднаж ме накарахте косвено да се самоцензурирам в друга тема, въпреки, че Вашето изказване бе извън темата и целеше главно да ме обяви за невеж интелектуалец ("Време разделно"). Сега виждам, че се дразните, тъй като обяснявам становището си публично. Как да го обясня според Вас? Наум? В лични? Дайте идея, де...
Погледнете статистиките и вижте кой къде е участвал преди да приказвате на вятъра.
Не съм казвала, че няма да участвам в сайта, а в тази тема, с което приключвам.
За сведение Светла е истинското ми име, но ако искате да участвам със стария си ник - ще го направя.
Поздрав - Светла