Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 81279 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Dilmana

• Editor
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #210 on: November 08, 2010, 17:59 »

ако искате ще ви напиша в ЛС коя съм.

Мила Силвия, не ме интересува коя сте. За мен сте човек, който твърде много се занимава със себе си и успя да отклони цялата тема, по която вървеше важна дискусия в... ОФ обсъждане на езика, стила, поведението и т.н. на един от опонентите си. Защо ли? Не знам. Може би, защото ви свършиха другите аргументи.
Всичко започна от едно ваше невярно твърдение, че само мюсюлманите взривявали и били терористи, но не и християните, например.
Когато ви опровергах , вместо да си признаете, че сте написала нещо глупаво, започнахте да публикувате многословни тиради и успяхте да изместите темата.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #211 on: November 08, 2010, 18:10 »
Мила Силвия, не ме интересува коя сте. За мен сте човек, който твърде много се занимава със себе си и успя да отклони цялата тема, по която вървеше важна дискусия в... ОФ обсъждане на езика, стила, поведението и т.н. на един от опонентите си. Защо ли? Не знам. Може би, защото ви свършиха другите аргументи.
Всичко започна от едно ваше невярно твърдение, че само мюсюлманите взривявали и били терористи, но не и християните, например.
Когато ви опровергах , вместо да си признаете, че сте написала нещо глупаво, започнахте да публикувате многословни тиради и успяхте да изместите темата.

Направете ми една услуга. Не ми казвайте какво съм казвала аз, нито ме карайте безкрайно да се връщам назад и да търся конкретните изрази и цитати, с които да се види какво точно съм казвала, какво вие сте казвала, какви са били конкретните нюанси, реплики и пр. на това, за което е ставало дума.

Ако продължавате да ми отговаряте публично, впрочем, преди да имам време да се опитам да изведа нашия "разговор" от публичност в непубличност, в ЛС, то той ще си остане публичен. Има хора, които казват, че им е досадно да го четат, но както вече написах, това наистина не зависи само от мен.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #212 on: November 08, 2010, 18:13 »
Разликата е там, че нито един православен или католик не е тръгнал да участва в убийствени и самоубийствени атентати и насилия.

ето за това невярно твърдение ставаше дума. Защото Силвия не само "забравя" за ЕТА и ИРА, но услужливо е забравила и че в днешна консервативна религиозна Америка , а понякога и в християнска Европа неведнъж въоръжени терористи влизат в училища, университети, детски градини  и стрелят и избиват деца, учители, ученици и студенти и че повечето от тях са християни. Някои и силно вярващи.
Ще кажете - ама те са луди, фанатици, престъпници, жадни за слава и не са истински християни.
Ами кой твърди, че престъпниците, убийците, фанатиците са истински мюсюлмани?
Или мюсюлманите са вкупом отговорни и виновни  и заслужават да бъдат обискирани за щяло и нещяло, защото са... мюсюлмани?

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #213 on: November 08, 2010, 18:30 »
Хм ,обидите за вас са истина а ако ви обидя аз, би било просто обида ,интересно.
Пропускате нещо повече от запетая в изречение, липсва ви според мен елементарното чувство, къде е границата на добрият тон и докъде да спрете.
Под достойнството ми е ,да продължа да дискутирам със вас.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #214 on: November 08, 2010, 18:39 »

ето за това невярно твърдение ставаше дума. Защото Силвия не само "забравя" за ЕТА и ИРА, но услужливо е забравила и че в днешна консервативна религиозна Америка , а понякога и в християнска Европа неведнъж въоръжени терористи влизат в училища, университети, детски градини  и стрелят и избиват деца, учители, ученици и студенти и че повечето от тях са християни. Някои и силно вярващи.
Ще кажете - ама те са луди, фанатици, престъпници, жадни за слава и не са истински християни.
Ами кой твърди, че престъпниците, убийците, фанатиците са истински мюсюлмани?
Или мюсюлманите са вкупом отговорни и виновни  и заслужават да бъдат обискирани за щяло и нещяло, защото са... мюсюлмани?

Браво, забележително.

Пак ще ми губите времето явно.

Това, което следва, е написано в мой постинг на 8 стр. в тази тема.
На къса памет ли разчитате или на това, че повтарянето на едни и същи „хватки” на най-накрая успява, не знам. Във всеки случай наистина ми губите времето да доказвам собствената ви некоректност.

Г-жо Горчева, вие казвате например в един момент от дискусията, че:
Цитат на: Dilmana в Октомври 14, 2010, 17:57:16
Що се отнася до ИРА и ЕТА и "аргументацията" Ви там - съжалявам, но не струва. Когато имам време, ще ви отговоря защо, на вас и на г-н Фотакиев, макар че вече ми омръзна да обяснявам очевадни и логични неща.

Във връзка с това аз ви отговарям, че:

Цитат на: silvia в Октомври 14, 2010, 21:15:24
Колкото до въпроса за ИРА и Северна Ирландия, предполагам, че смятате, че никога не съм чувала, че този конфликтът има и религиозна страна. За това, че е белязан от силно противостоене католици-протестанти. Не бих казала разбира се, че съм специалист по този конфликт, нищо подобно. Въпреки това има според мен нещо, което го отличава от глобално разпространилите се терористични актове, оправдавани или провокирани от използването на исляма за терористични действия. Това е локален, специфичен конфликт, в основата на който все пак е битката за независимост, за самоопределение; не битката срещу, примерно, развалата и порока на западния свят, в който, ако убиеш който и да било “неверник” (или дори съверник, който не се подчинява на твоето разбиране), това е “оправдана” жертва към Бога, към Аллах (както звучи думата за единствения Бог на арабски). Вие може доста повече да сте занимавала с този конфликт, може и той на вас да ви се вижда подобен или аналогичен като причини и разпространение с т.нар. ислямски тероризъм. Лично според мен, ако може да се търсят подобия, те са само от някаква гледна точка, но като мащаби и последствия от терористичните актове, което се случиха глобално, в много страни по света, в най-различни градове и пр; по отношение на това, че никаква глобална, така да се каже, ИРА няма, слагането на едното и другото – на терористичните актове на ИРА и тези на разни последователи на идеите на Ал Кайда или подобни на нейните, на еднаква плоскост, не е резонно и оправдано.

Вас обаче изглежда въобще не ви интересува какво мисля за ИРА (колкото и преди това да сте твърдели, първо, че избягвам въпроса, или второ, че аргументацията ми не струвала). Затова се сещате да ме пратите примерно в началното училище.

Цитат на: Dilmana в Октомври 15, 2010, 09:12:39
Скъпа Силвия, Вие помните ли за какво спорим изобщо?
Навремето имах един учител по литература, който ни съветваше като пишем по дадена тема, на всеки 3-4 изречения да поглеждаме заглавието на темата и да си задаваме въпроса: абе аз по темата ли пиша или съм се отнесъл да разказвам за Трифон Зарезан в тема за папуасите.

Вие разбира се не пишете само това. Обяснявате ми като на някакъв бавноразвиващ се, че ставало дума за извършена от спецслужбите акция. Казвате, за кой ли път, че спецслужбите престъпно са злоупотребили с власт. Казвате още, че “тероризмът не е присъщ само на мюсюлманите”. А кой, прощавайте, е твърдял обратното? Казвате също, че аз, може би в защита на спецслужбите??? съм казала, че нямало християни терористи. Това, че няма днес християни терористи - няма, г-жо Горчева, колкото и да твърдите, че сте ме опровергали, че не било така. Но това, което е по-важно в случая, че сте склонна да извъртате много неща.

За да не звуча голословно, ще цитирам все пак и някои моменти, свързани с твърдението ви, че атентатът в “Св. Неделя бил извършен от християни.

Цитат на: Dilmana в Октомври 13, 2010, 21:42:35
Милата Силвия.  Много калпава защита, ама много.  Защо така? Свършиха ни аргументите, почнахме с каквото намерим под ръка?
Да, атентатът в "Света София" го извършиха християни - например, клисарят какъв  е според Вас?
Я идете да си преговорите българската история , а не да се излагате тук, че ще ви се смеят и децата. Що се  отнася до останалите комуняги - извършители на атентата, те  също са кръстени  християни. Но това няма значение, защото аз дори не твърдя, че са християни, а Ви зададох въпрос: мюсюлмани ли са според вас?
Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас, които  един път видели по телевизята някакъв терорист с брада, който твърдял, че убивал  уж в името на Алах и заключили, че всички мюсюлмани са терористи.
Казах Ви да  не залягате над папагалското учене наизуст, а да залягате повечко над математиката -  помага.

Във връзка с това ви отговарям:

Цитат на: silvia в Октомври 14, 2010, 14:41:08
Колкото до това, че атентатът в “Св. Неделя” са участвали и кръстени християни, да участвали са. Не знам обаче дали правите разликата между кръстен и вярващ християнин. Между вярващ примерно в идеите за тържеството на световния комунизъм и свещената борба на пролетариата и искрено вярващ и просветен в християнството човек. Не е достатъчно, въобще не е, колко и да било човек да бъде кръстен в християнството, за да бъде наистина християнин. Нито има гаранция, че който и да било кръстен като дете в тази вяра, няма по-късно да избере друг път, да избере примерно комунистическата идеология, в която разбира се място за никакъв Бог няма. Или пък да продаде за пореден път Христос за някой друг сребърник, пускайки не разбойници, а антихристи в храма.

Вие повече нищо не казвате по този въпрос.
Което не ви пречи по-късно да твърдите, че сме ме опровергали по него с примери.

Колкото до поредния ви опит за негативни внушения: „Или мюсюлманите са вкупом отговорни и виновни  и заслужават да бъдат обискирани за щяло и нещяло, защото са... мюсюлмани?”, какво трябва да отговоря на това? Че така смятам, може би, че да се зарадвате?  Не знам какво мислите за всички мюсюлмани, Дилмана, или за мюсюлманите в този форум примерно какво мислите, но да опровергавам толкова елементарно неверни загатвания или подхвърляния, ми се струва обидно. Не само заради мен, но и заради тях.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #215 on: November 08, 2010, 18:57 »
Хм ,обидите за вас са истина а ако ви обидя аз, би било просто обида ,интересно.
Пропускате нещо повече от запетая в изречение, липсва ви според мен елементарното чувство, къде е границата на добрият тон и докъде да спрете.
Под достойнството ми е ,да продължа да дискутирам със вас.
А кога Дилмана се е оплаквала от обиди, Сивин?
Толкова сте "обиден", че даже не успявате да прочетете какво съм написала, а бързате да го коментирате... и изопачавате.
 Не е в границата на "добрия тон" в една дискусия да се изопачават думите на опонента. И не разбрах кога и с какво съм ви обидила?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #216 on: November 08, 2010, 19:02 »
Напротив, драги Сивин.
Има много голяма връзка между грубите правописни грешки, с които пишат мнозинството българи на родния си език и калпавото образование в България.
А калпавото образование  у нас  е отговорно и за циментираните клишета в главите на повечето българи, за неспособността им да мислят критично и дори логично , за неадекватността им (къде го чукаш, къде се пука), за насадените комплекси за малоценност и ограничения хоризонт.
Ако човек не се научи да мисли със собствената си глава до 18 -годишна възраст, сетне - трудно.
Така че там, където личи липсата на елементарна грамотност по роден език (хайде, чуждият език е друго нещо), често личи и  липсата на мисъл.
Защо ли?
Защото човек, който е чел много книги, не прави правописни грешки. Да обяснявам ли защо?
  А човек, който не чете, няма как да  разшири хоризонта си и знанията си, да развие способността да разсъждава и да  си обогати речника.
Що се отнася до обидите, някои се обиждат от истината. Ами техен си проблем. Не можеш да кажеш от едното лицемерие на някой, който е изтърсил гигантска глупост и е демонстрирал невежество, че е казал нещо гениално, нали?

какво обидно има в това мое мнение? И какво невярно?

Offline tersid

• Adviser
« Reply #217 on: November 08, 2010, 19:13 »
4ovekomu e obidno ,4e ima po umni i po dobri ot nego i kolkoto pove4e mrda tolkova pove4e mu stava obidno.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #218 on: November 08, 2010, 20:17 »
Вижте какво Терсид, тук говорим за някаква търпимост и елементарно възпитание. Искам да попитам, ако някой друг, а не въпросния "талисман" на сайта, си бе позволил да се държи по такъв начин така ли щяхте да реагирате?
Стига вече преструвки. Липсата на мярка е просто покъртителна.
С.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #219 on: November 08, 2010, 20:32 »
Вижте какво Терсид, тук говорим за някаква търпимост и елементарно възпитание. Искам да попитам, ако някой друг, а не въпросния "талисман" на сайта, си бе позволил да се държи по такъв начин така ли щяхте да реагирате?
С.

Грешите. Точно Дилмана е тази която  се опитва да сложи мярката в този форум, но се видя, че това е доста неудобно за мнозина, които не от вчера се опитват да докажат, колко агресивна религия е исляма, някой от тях / като Силвия например/, правейки го "мазно, мазно".
 Явно е, че такъв човек ще бъде неудобен - как така ще защитава мюсюлманите.

А защо Дилмана е толкова критича - ще разберете, като си "свалите очилата", и прочетете цялата тема.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #220 on: November 08, 2010, 21:02 »
А кога Дилмана се е оплаквала от обиди, Сивин?
Толкова сте "обиден", че даже не успявате да прочетете какво съм написала, а бързате да го коментирате... и изопачавате.
 Не е в границата на "добрия тон" в една дискусия да се изопачават думите на опонента. И не разбрах кога и с какво съм ви обидила?
Наистина ,не желая да чета писания на личност с такива широки разбирания  за добър тон и толкова възвишена мисъл. :D

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #221 on: November 08, 2010, 21:05 »
4ovekomu e obidno ,4e ima po umni i po dobri ot nego i kolkoto pove4e mrda tolkova pove4e mu stava obidno.
За броя на обидите, мисля че ти водиш Терсиде ,не съм сигурен само в броя ,но ти си знаеш.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #222 on: November 08, 2010, 21:17 »
Вижте какво Терсид, тук говорим за някаква търпимост и елементарно възпитание.
С.

Терсид,кво направи .....развали духовнота хармония,наруши спокоиствието....изби рибата ;)

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #223 on: November 08, 2010, 21:18 »
Колкото до това, че атентатът в “Св. Неделя” са участвали и кръстени християни, да участвали са. Не знам обаче дали правите разликата между кръстен и вярващ християнин. Между вярващ примерно в идеите за тържеството на световния комунизъм и свещената борба на пролетариата и искрено вярващ и просветен в християнството човек. Не е достатъчно, въобще не е, колко и да било човек да бъде кръстен в християнството, за да бъде наистина християнин. Нито има гаранция, че който и да било кръстен като дете в тази вяра, няма по-късно да избере друг път, да избере примерно комунистическата идеология, в която разбира се място за никакъв Бог няма. Или пък да продаде за пореден път Христос за някой друг сребърник, пускайки не разбойници, а антихристи в храма.

Тези ваши думи, не бих искал да използувам като мерило за време и мащабност на упражнен терор, а по-скоро, като мерило за вашата представа и афинитет относно религийте.

Та.... Демек, когато християнин е замесен в терористичен акт - видите ли, той не не е истински вярващ, затова така постъпвал. А когато стане дума за атентат от мюсюлмани - на кой му минава през акъла да прави такива асоциаций. В такъв случай, не забравяйте, че човек извършил самоубийствен атентат - директно излиза от исляма и не е, пак ще повторя, не е никакъв мюсюлманин, защото самоубийството е абсолютно забранено в исляма.

П.С. Убийството на невинни също

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #224 on: November 08, 2010, 21:32 »
Подходете към най-големия разбойник с аршина, с който той мери другите и ще  вдигне врява до небето.
Представете си сега, че ето тия две пловдивски девойки, убили съученичката си бяха циганки или мюсюлманки какво щеше да се изсипе по форумите.
А сега - тишина. Никой не коментира, никой не казва, че "българиТЕ" са изроди, защото вижте какво вършат децата им:
http://mishenabg.blogspot.com/2010/11/blog-post_5717.html

Но като е за другите - ооо, там сме майстори на обобщенията. Кое от кое по- груби, по- невежи и по- глупави.
А "обобщителите' и форумните дървени философи - нищо, че пишат на родния си език по-зле и от второкласници, са с претенции. Пък и обидчиви на всичкото отгоре като им кажеш "право куме, та в очи", че са изписали камари глупости и простотии.