Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 81274 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Dilmana

• Editor
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #195 on: November 08, 2010, 00:35 »
Препрочети си постингите Дилмана -Но да оставим Ботев .....и даваш пример с въпросните личности.
На мисли за сравнение навяват думите ти.
Сивин, написаното от мен се вижда черно на бяло. Ако някой има проблем с разбиране на смисъла на елементарен текст, повредата не е в моя телевизор.  Не мога да нося отговорност за нечии неадекватни мисли, навяти от мои ясни и конкретни думи.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #196 on: November 08, 2010, 00:40 »
Да черно на бяло е и това му е хубавото.
А по принцип носителя на неадекватност не я осъзнава -но това е друга тема .
Да оставим съфорумниците да преценят.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #197 on: November 08, 2010, 01:00 »

Или просто така, защото като някога е живяла сред помаци и веднаж са й казали, че е помакиня, в което не виждам нищо обидно.
Това  манипулативно подхвърлено, в типично ченгесарски стил мненийце , всъщност заслужава специално внимание.
Не съм живяла нито "сред помаци", нито "сред турци", нито "сред българи", нито "сред извънземни"...
Живяла съм като повечето деца в семейството си, при майка си баща си.
Ако Светла  е живяла "сред милицонери", мога да разбера защо се опитва да подхвърля нечистоплътни намеци, скрити зад привидна доброжелателност.
Имах късмет, живяла съм като дете в Родопите, където  пък  имах удоволствието да познавам и българи, и турци, и помаци и  да си играя и с българчета, и с турчета и с помачета.
Поради това на мен за разлика от разните светли никога не успяха да ми промият мозъка и да ме направят шовинист, националист, расист и пр. Така както не промиха мозъка на мои приятели, които пък са имали съученици роми и са си играли с циганета. Защото мозъци се промиват на тия, които не знаят. На такива, които знаят- вкл. от личен опит, мозъци трудно се промиват.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #198 on: November 08, 2010, 01:08 »
Да черно на бяло е и това му е хубавото.
А по принцип носителяТ на неадекватност не я осъзнава -но това е друга тема .
Да оставим съфорумниците да преценят.

Не, Сивин, същата тема е. Пак онази - за връзката между грамотността и способността да се чете и осмисля било текст,  било факти, било история.
Пред "но" има запетая, а не тире. Две груби греши в три прости изречения. Добре сме.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #199 on: November 08, 2010, 01:11 »
Дилми ,драга сега пък наричаш езика на Ботев разпасан -верно пиперлив е езика му ,но какво да се очаква от човек поставен при тогавашните реалности-да се лее елей от устата му ли?
Мисля, че човек трябва да е по внимателен ,при използването на епитети по отношение национален герой на дадена етническа група, независимо коя е тя ,изисква го елементарното уважение към тази група или народ.

тук грешките са значително повече -  и правописните, и логическите.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #200 on: November 08, 2010, 01:20 »
Правописа Дилмана и осмислянето, са различни неща.
Тирета, където си искам мога да слагам, но не се отричам от думите който съм казвал и писал и не налагам моето разбиране ,просто констатирам.
Пък адекватността, явно я бъркаш с правописа. ;)
Този похват е ясен - не са важни запетайките обачер а смисъла на казаното.
Не ми остава друго, освен да се съглася с другите опоненти в темата Петер, Силвия ,ABC и пр.относно това че не бива да се стига до директни или индиректни обиди.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #201 on: November 08, 2010, 13:49 »
Правописа Дилмана и осмислянето, са различни неща.
Тирета, където си искам мога да слагам, но не се отричам от думите който съм казвал и писал и не налагам моето разбиране ,просто констатирам.
Пък адекватността, явно я бъркаш с правописа. ;)
Този похват е ясен - не са важни запетайките обачер а смисъла на казаното.
Не ми остава друго, освен да се съглася с другите опоненти в темата Петер, Силвия ,ABC и пр.относно това че не бива да се стига до директни или индиректни обиди.

Напротив, драги Сивин.
Има много голяма връзка между грубите правописни грешки, с които пишат мнозинството българи на родния си език и калпавото образование в България.
А калпавото образование  у нас  е отговорно и за циментираните клишета в главите на повечето българи, за неспособността им да мислят критично и дори логично , за неадекватността им (къде го чукаш, къде се пука), за насадените комплекси за малоценност и ограничения хоризонт.
Ако човек не се научи да мисли със собствената си глава до 18 -годишна възраст, сетне - трудно.
Така че там, където личи липсата на елементарна грамотност по роден език (хайде, чуждият език е друго нещо), често личи и  липсата на мисъл.
Защо ли?
Защото човек, който е чел много книги, не прави правописни грешки. Да обяснявам ли защо?
  А човек, който не чете няма как да  разшири хоризонта си и знанията си, да развие способността да разсъждава и да  си обогати речника.
Що се отнася до обидите, някои се обиждат от истината. Ами техен си проблем. Не можеш да кажеш от едното лицемерие на някой, който е изтърсил гигантска глупост и е демонстрирал невежество, че е казал нещо гениално, нали?

Offline abc

• Forum fan
« Reply #202 on: November 08, 2010, 14:24 »
Тази логорея няма ли да спре някой прекрасен ден?

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #203 on: November 08, 2010, 14:44 »
Ех..... Дилмана - завиждат ти уважаема, завиждат ти!
Изглежда в България, недостижимия перфекционизъм винаги е обект на нападки и завист.
И това е може би една от причините да сме на опашката във всичко - за съжаление.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #204 on: November 08, 2010, 16:42 »
Ех..... Дилмана - завиждат ти уважаема, завиждат ти!
Изглежда в България, недостижимия перфекционизъм винаги е обект на нападки и завист.
И това е може би една от причините да сме на опашката във всичко - за съжаление.

Не вярвам да става въпрос за завист.  :)
abc просто обича да критикува другите, но той самият не търпи критика. Между другото, днес прочетох нещо на блога му - добро е. Щеше да е още по-добро, ако беше написано с повече взискателност към граматиката и изразните средства, но и така ми достави удоволствие да видя един съвсем различен abc  - мислещ, толерантен и по човешки загрижен от манипулациите в медиите и заиграването с човешки съдби.
 Така че най-искрено го поздравявам за текста му за Рибново.
Една малка забележка: думата "персона" съдържа негативен нюанс и затова е по-добре да бъде заменена в конкретния случай с "човек", "съфорумец" или "познат" и т.н. 

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #205 on: November 08, 2010, 16:44 »

И какво излезе, Силвия от цитатите на моите постинги? Че никъде не съм ви нарекла глупак и че никъде не съм употребила нито вулгарни думи, нито нецензурни изрази -  тоест и дума не може да става за "разпасан език"?
Забелязва се единствено ИРОНИЯ. Иронията е напълно допустима в един спор.
Изрази като "милата Силвия" или "горката Силвия" "разпасан език" ли са?
Ами изгответе тогава един списък със забранени думи, да знаем какво е разпасано и какво - не.
Но се опасявам, че по вашите "стандарти" Ботев пък трябва са е имал  хептен разпасан език. Я му прочетете публицистиката.
Никой не ви е крив, драга ми Силвия, че не умеете да спорите, че  не носите на ирония и че нямате чувство за хумор.

Стига бе, Дилмана.
Стига с тези евтини подмени и завъртания.
Наистина ми става изключително досадно вече да отговарям на толкова евтина некоректност.

В свой постинг от Ноември 05, 2010, 11:27:29  казвате, че не помните да сте ме наричала глупак.

не , не помня. Цитат, моля? Кога и колко пъти съм ви нарекла "глупак"?

На искането да се представят цитати ви отговарям с постинг, съдържащ цитати, в които се вижда как ме „информирате” неведнъж за „глупостта” ми. Няма защо да акцентирате върху изрази като „милата Силвия” или „горката Силвия”, не че и тези „милосърдни” определения ви правят чест също, но в цитатите от ваши постинги, които извадих в отговор на вашето искане за цитиране, се среща веднъж само израза „милата Силвия”, и го включих в цитата само за да е видно, че еди кой си ваш постинг е ставало дума за мен, не за някого другиго. (С което не искам да кажа, разбира се, че само за моята "глупост" е ставало дума във ваши постинги или коментари, нищо подобно, но понеже относно мен бяхте написала, че не помните, изрази от посинги, насочени към мен, трябваше да извадя.)

Цитат на: Dilmana в Октомври 13, 2010, 21:42:35
Милата Силвия. 
[...]
Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас...

Цитат на: Dilmana в Октомври 13, 2010, 22:18:24
Силвия,
 Както виждате, аз не съм седнала да се жалвам от агресивния Ви език, оплаквам се само от глупостта Ви.

Цитат на: Dilmana в Октомври 15, 2010, 09:12:39
Скъпа Силвия, Вие помните ли за какво спорим изобщо?
Навремето имах един учител по литература, който ни съветваше като пишем по дадена тема, на всеки 3-4 изречения да поглеждаме заглавието на темата и да си задаваме въпроса: абе аз по темата ли пиша или съм се отнесъл да разказвам за Трифон Зарезан в тема за папуасите.

Цитат на: Dilmana в Октомври 12, 2010, 20:53:20
  Ама не била чула Силвия и не била разбрала. Ами да  прочете и ще научи.

Цитат на: Dilmana в Октомври 12, 2010, 21:15:26
Вижте какво, Силвия, човек има глава на раменете си не за да си отваря устата и да дрънка глупости, а да мисли с нея.

Не се грижете, впрочем, за чувството ми за хумор. Ако някога се престрашите да не реагирате обезателно с евтини номера, ако престанете да смятате, че сте забавна може би със своите плоски всъщност, и неадекватни определения (най-лесно е да ви отговоря в същия „стил”, но нямам никакво желание да стигам подобни „висоти”), би могло да има смисъл от това въобще да си „говоря” с вас. И би било забавно даже. Но вие не искате това. Губите ви времето само с вашите извъртания и нищо повече. Намерете си някой друг „събеседник” или „събеседничка” да му губите времето по този начин.

Не виждам никакъв смисъл наистина от подобен личен спор. На следващите извъртания, които най-вероятно ще ми предложите, ще отговоря с ЛС. Стига да не сте надминала себе си в поредния си опит за разбъркване не нещата (понеже нито вярвам, нито очаквам от вас да реагирате по друг начин, освен този, който така "забавно" и упорито повтаряте).

Едва ли бихте допуснала, впрочем, че някак не ми се иска да вярвам, че сте това, което ми показвате. Това е единственото, с което можете да ме „нараните” – да видя един, макар и никога не познаван лично човек, когото, вярвате ли не, съжалявам да видя в „светлината”, която почти през цялото време ми показва.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #206 on: November 08, 2010, 17:26 »

В свой постинг от Ноември 05, 2010, 11:27:29  казвате, че не помните да сте ме наричала глупак.

На искането да се представят цитати ви отговарям с постинг, съдържащ цитати, в които се вижда как ме „информирате” неведнъж за „глупостта” ми.
Именно. Не съм ви нарекла никога и никъде "глупак"(или "глупачка"). Така че в случая излъгахте - и неведнъж.
Вярно е, че съм посочила написани от вас глупости, но това далеч не означава, че твърдя че сте "глупак". Вече го писах веднъж, но кой да чете?
Всеки, дори умен човек може да каже и/или да напише глупост(и). Това още не означава, че е глупак.  Макар че вие правите, каквото можете , за да разсеете съмненията.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #207 on: November 08, 2010, 17:35 »

Не виждам никакъв смисъл наистина от подобен личен спор. .

Браво, най-после. Но кой занимава седмици наред целия форум със собствената си особа и с жалбите си от "разпасания" език на други участници без да успее да покаже поне една "разпасана" думичка? Кой занимава форума като квартална ОФ деятелка с поведението на други съфорумци?

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #208 on: November 08, 2010, 17:38 »

Я още нещо. Правилно ви обърнаха внимание във форума, но ще ви го кажа и по-направо, за да не си мислите, че селските ви хитрости минават.
Както аз не ви наричам с ИСТИНСКОТО ви име, а с ника "Силвия", така и вие ще се обръщате към мен в този форум единствено с  Дилмана.
Останалото е нарушение на закона за личните данни.
Иначе е много удобно - вие ПОДЛО скрита зад анонимността си да коментирате публична личност и да занимавате цял свят с жалбите си и комплексите си, да лъжете публиката, която не е длъжна да е изчела всичко, че въпросната личност била имала "разпасан език" и да  й губите времето да ви опровергава. Ще пишете така, както повеляват правилата на форума - ще се обръщате към всеки участник тук единствено  с името, с което се е регистрирал.

Няма никакъв проблем да ви наричам само Дилмана.
По-рано да бяхте написала, че искате да ви наричам само по този начин.

Колкото до споменаването на израза „разпасан език”, който се опитвате да вкарате от мое име в контекста не само на това, което пишете в този форум (поредната ви манипулация) - за това, което пишете на други места, и начина, по който пишете там, съм споменава само веднъж и то по следния начин:

Мисля, че просто не биваше да залагате толкова на подигравки, насмешни, лепене на епитети и пр. Ако човек отвори списанието ви "Диалог" или прочете някое интервю с вас, вижда някакъв друг човек, с друг език, съвсем друга представа може да придобие.

В пасажа, който цитирам, ставаше въпрос впорчем именно затова, че това, което показвате тук, в този форум, не в списанието си и не в някои други публикации, свързани с вас, е съвсем друг стил и език.

Колкото до „подлостта” и „комплексите” ми, ако искате ще ви напиша в ЛС коя съм. За целта обаче ще трябва да проявите поне малко уважение да напишете ред или два без лични нападки и инсинуации, нищо, че съм само един непознат човек, регистриран тук с ника „Силвия”.

И още нещо за „комплексите” – питайте ако искате който и да било психолог да ви каже дали набавянето на повече собствено самочувствие чрез лични нападки, подигравки и пр. към други хора не е един от механизмите за „справяне” с някакъв комплекс за малоценност именно на онези личности, които лесно и често прибягват към тях.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #209 on: November 08, 2010, 17:57 »

Браво, най-после. Но кой занимава седмици наред целия форум със собствената си особа и с жалбите си от "разпасания" език на други участници без да успее да покаже поне една "разпасана" думичка? Кой занимава форума като квартална ОФ деятелка с поведението на други съфорумци?

Не се хабете, Дилмана, да търсите нови "симпатични думички" :)
Не знам дали има смисъл и на ЛС да ви пиша каквото и да било, но все пак ще направя някакъв опит да изведа публичния "разговор" в друг "канал". Разбира се това въобще не зависи само от мен.

------------------------
п.с.:

Ако се смени, впрочем, заглавието, каквото предложение видях преди малко, че сте написала, и видя примерно чието и да било мнение, във връзка с което реша, че имам да напиша, добавя, репликирам и пр. когото и да било, не очаквайте това да става лично и само към вас, в ЛС.

може ли да промените заглавието на тази тема на "Дансуващи по поръчка" или "Коментари във връзка с акцията на ДАНС в Родопите" или нещо подобно?