Милата Силвия. Много калпава защита, ама много. Защо така? Свършиха ни аргументите, почнахме с каквото намерим под ръка?
Да, атентатът в "Света София" го извършиха християни - например, клисарят какъв е според Вас?
Я идете да си преговорите българската история , а не да се излагате тук, че ще ви се смеят и децата. Що се отнася до останалите комуняги - извършители на атентата, те също са кръстени християни. Но това няма значение, защото аз дори не твърдя, че са християни, а Ви зададох въпрос: мюсюлмани ли са според вас?
Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас, които един път видели по телевизята някакъв терорист с брада, който твърдял, че убивал уж в името на Алах и заключили, че всички мюсюлмани са терористи.
Казах Ви да не залягате над папагалското учене наизуст, а да залягате повечко над математиката - помага.
За начало, започнете със задачи с множества. Ако Ви е трудно, върнете се на действие събиране и изваждане до 100 и обратно, а после минете на таблицата за умножение.
Например, колко мюсюлмани има по света?
И колко от тях са радикални ислямисти?
А колко от радикалните ислямисти са терористи? Ей такива задачки.
Не се претоварвайте - едно по едно.
И защо така УДОБНО прескачате примера с ЕТА и ИРА? Или не знаете за техните подвизи? И те ли са мюсюлмани?
Силвия,
Както виждате, аз не съм седнала да се жалвам от агресивния Ви език, оплаквам се само от глупостта Ви.
И това, което сте ми цитирали по-горе се нарича " ирония" - напълно допустима, впрочем, в един спор.
Отворете си сега и тълковния реник и си преговорете и значенията на някои думи.
Но първо си решете задачите по математика. А ако не искате да ви щипят на хорото, не се хващайте ... да спорите.
Хайде, приятна вечер.
Уважаема госпожо Горчева,
На ваше място не бих писала всякакви глупости за човек, когото изобщо не познавам.
Колкото до “агресивния” ми език, грехота е, бих казала, да твърдите, че моят език към вас е бил агресивен, а не вашият към мен.
Какво да ви кажа за ЕТА и ИРА?
Малко късно влизам днес, а вчера влязох само за малко в този форум, толкова време имах. Сега едва ли има смисъл да повтарям това, което друг тук вече е написал. А именно, че ЕТА организира атентати защото искаше отделяне, независимост на “Страната на Баските” от Испания, а ИРА защото не искаше Северна Ирландия да продължи да се управлява от Обединеното Кралство. Нито ЕТА, нито ИРА са организирали атентати в която и да било друга страна по света, нито пък са убивали невинни хора “в името на Бога” където и да е било.
Колкото до това, че атентатът в “Св. Неделя” са участвали и кръстени християни, да участвали са. Не знам обаче дали правите разликата между кръстен и вярващ християнин. Между вярващ примерно в идеите за тържеството на световния комунизъм и свещената борба на пролетариата и искрено вярващ и просветен в християнството човек. Не е достатъчно, въобще не е, колко и да било човек да бъде кръстен в християнството, за да бъде наистина християнин. Нито има гаранция, че който и да било кръстен като дете в тази вяра, няма по-късно да избере друг път, да избере примерно комунистическата идеология, в която разбира се място за никакъв Бог няма. Или пък да продаде за пореден път Христос за някой друг сребърник, пускайки не разбойници, а антихристи в храма.
Колкото до: “Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас, които един път видели по телевизята някакъв терорист с брада, който твърдял, че убивал уж в името на Алах и заключили, че всички мюсюлмани са терористи”,
аз никъде НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛА, НИТО МИСЛЯ, че всички мюсюлмани са терористи. Нищо подобно НЕ МИСЛЯ, г-жо Горчева, колкото и изглежда да ви би се искало да е така (за да можете по-лесно и непрекъснато да не наричате глупак и невежа може би). Ако не сте разбрала добре в един или друг момент, в един или друг абзац или постинг, какво точно съм се опитвала да кажа или какво мисля; ако често, също така, налагате собствен контекст на разбиране на едни или други неща, написали в друг контекст, не в този, който на вас ви се е привидял, вината не е само моя.
Може и да ви изглеждам, разбира се, като страшно проста, незнаеща, неинтелигентна. Проблемът обаче едва ли е точно там. Ако във всичко, във всеки нюанс или гледна точка или каквото и да било, мислех точно като вас, вероятно щях да ви се привидя като нещо съвсем различно.
Аз уважавам, впрочем, това, че много неща сте направили в защита на българските мюсюлмани. (И въобще не се радвам, че, както виждам, дискусията междувременно е придобила доста конфронтативен характер.) Мисля, също така, че имате богат и полезен опит в много отношения. Но сте забравили нещо просто може би, но все пак доста съществено. Няма как човек да учи на демократични ценности и взаимно уважение когото и да било, ако по една или друга причина е забравил или неглижира това, че подобни ценности - уважението към другия човек, без значение дали е точно на нашето мнение или не (нали не смятате все пак, че всички трябва да сме задължително и за всичко на едно и също мнение
), най-добре се доказва с личния тон, с личен пример.