Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 80370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dilmana

• Editor
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #45 on: October 14, 2010, 10:50 »
питай ме сега кога Волен Сидеров е демонизирал цели групи хора.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #46 on: October 14, 2010, 10:53 »
Никой не твърди, че "цели групи хора са престъпници". Никой в случая не обвинява нито помаците, нито турците, нито някои други. Търси се персонална отговорност, а не колективна! Ти защо така изкривяваш нещата?
"персонална" отговорност - ОК, но за КОЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
 Няма престъпление "радикален ислям"
няма престъпление "притежаване на забранена литература", просто защото НЯМА литература, която да е забранена със закон.
 да чуем  в какво друго обвиняват имамите, които бяха обискирани?
В нищо друго!
Официално го заявиха: ние не ги обвиняваме  в нищо.
Ами тогава какво търсят в Родопите?
Или може би все пак целта на тази ШУМНА акция е да се настроят едни хора срещу други(немюсюлмани срещу мюсюлмани и обратно)
във всеки случай, това е ефектът, който постигнаха!
видимо и от глупостите, които ти пишеш.

sirrio

• Guest
« Reply #47 on: October 14, 2010, 10:53 »
питай ме сега кога Волен Сидеров е демонизирал цели групи хора.

Тоя е луд... видимо. Преди изборите си позволяваше крайни расистки изказвания, но сега гледам се е поспрял.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #48 on: October 14, 2010, 11:05 »
„Агенцията си е превишила правата при акцията, предприета от ДАНС, за разпит на тогавашния кмет на Гърмен Ахмед Башев”, заяви Костов. Той посочи още, че ако не е имало прокурорско разпореждане за акцията, всички действия в Рибново щяха да са незаконни.
Костов  приказва глупости.
Прокурорско разпореждане без наличие на  законни основания за дансаджийски изпълнения, нарушаване на неприкосновеността на жилището,  обиски, арести и избиване на врати е НЕЗАКОННО .
Тоест- престъпно!
Или според Костов ако прокуратурата издаде разпореждане на ДАНС да отвлече децата му, то ДАНС ще си е превишила правата, но действията й щяха да са... законни.  8)
Става дума за злоупотреба с власт- а това е по-тежко претсъпление, отколкото ако пияни гаменчета бяха нахлули в дома на кмета и учителя от Рибново.
Акцията  е престъпна, а тези, които са я разпоредили трябва да бъдат изправени пред съда - и за Рибново,  и сега .

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #49 on: October 14, 2010, 11:13 »
Тоя е луд... видимо. Преди изборите си позволяваше крайни расистки изказвания, но сега гледам се е поспрял.
кротна се, защото го осъдиха поне 2 пъти досега за подобни изказквания - през 2005 и през 2008.
СГС осъди Волен Сидеров за дискриминационни изказвания срещу етнически турци.

Съдът постанови, че с тези изказвания Сидеров е извършил тормоз на основата на етническа принадлежност. Делото бе заведено от певеца Сунай Чалъков по Закона за защита от дискриминация. Съдът осъди Сидеров да се въздържа в бъдеще от подобни изказвания.

Това е второто съдебно решение срещу Сидеров, с което той е осъден за враждебна реч срещу етнически малцинства в България.

През август 2005 г. Софийският районен съд се произнесе, че тази реч на омразата на Сидеров е в нарушение, освен на законните права на хората от малцинствата, и на обществения интерес.

http://news.ibox.bg/news/id_862225526

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #50 on: October 14, 2010, 11:16 »
Е, браво! Дошъл му бил умът на Иван Костов по случая с Рибново, ашколсун!
http://www.bnews.bg/topics-5239

Прокуратурата и агенцията по сигурността са нарушили закона в Рибново.
Главният прокурор да не използва ДАНС за цели извън закона
, поиска шефът на комисията, която контролира агенцията по сигурността в парламента Иван Костов.

Повод за препоръката му стана становище на комисията, че прокуратурата и ДАНС са действали извън закона при акцията си в Рибново миналата година. Тогава посред нощ беше арестуван кмета Ахмед Башев заради разпалване на етническа война.

Задържането на Башев беше направено по времето, когато начело на агенцията по сигурността беше Петко Сертов- Акцията беше по сигнал на Яне Янев и учител в Рибново, че децата от селото са привиквани в училището и са били принудително обучавани по ислям.

"Никъде и по никакъв повод няма потвърждение на информация, касаеща разпалване на религиозна война и насаждане на ислямски фундаментализъм.
Тоест няма предемт на дейност на ДАНС", каза Костов. В становище на депутатите от комисията се прави препоръка към главния прокурор Борис Велчев в бъдеще прокуратурата да не използва ДАНС за цели извън посочените в закона.
 Костов призова новото ръководство на агенцията да си върши работата и да не се използва за политически репресии.

Комисията за контрол над ДАНС изслуша в четвъртък вечерта председателя на агенцията Цветлин Йовчев. Костов не разкри за какво точно са си говорили, но обясни, че Йовчев е притеснен от забавянето на плащания от държавата към ДАНС. "Правителството не се е издължило към агенцията по вторите икономиите. Това пречи на ДАНС при освобождаване на служители и при пенсионирането им", обясни лидерът на ДСБ. Той отказа да издаде на каква сума възлизат неизплатените средства."

Пари нямали да си пенсионират старите кадесари, ама за акции по родопските пътища намерили. Де, гиди, кадесари негодници!

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #51 on: October 14, 2010, 11:30 »
И я да чуем кой ми плаща, за да ми се чува гласът?
Явно знаеш нещо, което на мен не ми е известно?
 Хайде, Петър, кажи сега кой ми плаща и за какво ми плаща или се извини  за клеветническото си подмятане?
 Нямал си  бил списание Петър.
Ами направи си, ако ти стиска! Работи по 18- 20 часа на денонощие, давай сума ти пари от джоба си , пиши така че хората да пожелаят да се абонират за него и готово.
Какво толкова трудно има?
Диалог се издържа от абонамент и реклама. Ако не стигнат парите, плащам аз от собствения си джоб.  Ама май на малцина им стиска да издават списание без да са поискали една стотинка субсидия.
От никого не съм получила една стотинка освен от абонатите си и от рекламодатели, които си плащат, за да стигнат посланията им до моите читатели.
Чакам извинението.

Чакай си.
За първи път виждам журналист, дето да се обижда и да иска извинение за това че му казваш, че си изкарва парите като журналист.
И да се хвали че гласа му се чувал. Ами нормално е на журналист гласа  да се чува. На един мазач примерно маламашката само му се чува.
Нали ти плащат за статиите? Що се правиш на 2 и полвина, се чудя. :)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #52 on: October 14, 2010, 11:38 »
Въобще не ми излизай насреща с националистически клишета за национални идеали.
Ботев е изключителен поет, мощен талант,  огнен публицист и пишман революционер.    Публицистиката му е  ярка, но често е доста незряла. Притежава повече пламенност, отколкото задълбоченост. Няма и как да бъде другояче - той е много талантлив и за времето си образован млад човек, но му липсва дълбочина и опит.
Поетът Ботев обаче ни е оставил  едни от най-величествените балади, не само в българската, но и в световната поезия. До утре мога да говоря за "Хаджи Димитър" или за "Обесването на Васил Левски" и за драматизма и красотата в тях.
Но какъв велик поет е Ботев  е едно на ръка, това че е бил романтичен ревюлюционер е друго, но актът с превземането на  параход с цивилни пасажери от  200 души преоблечени като градинари, а всъщност въоръжени  до зъби юнаци, си е акт на тероризъм.
Качи се на някой кораб утре с жена си и децата си, с майка си и баща си и ще те питам, ако се появят 200 души освободители, въоръжени до зъби дали ще им се зарадваш.

Това са глупости.
Първо трябва да си дефинираш понятието тероризъм преди да го прикачваш към Ботев.
И тъй като твоето дефиниране е без значение, е най-добре да се види някое общоприето дефиниране.

"Тероризмът се отличава от съпротивителните движения, партизаните или националните освободителни движения не толкова по избора на своите оръжия, колкото по избора на своите цели: Националното освободително или съпротивително движение най-вече е насочено към военно завземане на територия , докато тероризмът напротив се опитва да спечели максимално внимание с актовете на насилие, за да подкопае затворените структури на властта и да опримери уязвимостта на тези структури пред населението. Терористите залагат на психическите последици на употребата на насилие; тяхното насилие е комуникативно и индиректно. За разлика от тях борците за освобождение/ съпротива при прилагане на физическо насилие се ограничават основно до военни цели и възнамеряват да постигнат директно целите на своята организация."

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #53 on: October 14, 2010, 11:43 »
PETER, тука прекали,и то много!
 Списание" Диалог" на Даниела Горчева/ Дилмана/ поне аз знам от приятели има абонаменти в Холандия,България,Америка, Канада.
Аз съм абонат отскоро,втора година,но съм съпричастен с всичко в БЪЛГАРИЯ!
 В този аспект четейки статиите на Горчева за абонамент,реклама..всичко е от доброволен труд на Дилмана,от рекламодатели,да не казвам майката на Даниела на стари години  се грижи да помага да стигне списание" ДИАЛОГ" до всички абонати!
 Всичко друго е шовинизъм и нежелание от определени среди да не приемат градивната критика от хора като Горчева.Извинявам се,но такива хора са ценени по света доказани,но не в БЪЛГАРИЯ
 Едно списание да се напише издаде на българи по света откъснати и живеещи с проблемите се изизква първо ,че сме от България,второ предоставяйки реалните проблеми на обществото НЕ ни прави враг.
Конкретно за "Диалог" аз съм горд,че има хора като Дилмана.

За всички български граждани,за помаци,турци..Даниела Горчева е " острия език за истината" Така ли,не си ли спомняте репортажите на измислени журналисти дето снимаха по Рибново,Брезница,Корница..Мартин Карбовски,БНТ..... за ефект върху гърба на помаците! Мерси от такива в днешно време...!
Дилмана е живяла в Родопите в детството,снимала е репортажи в Корница,за помаците в Турция,близък приятел на Зейнеп Ибрахимова от Корниса сега в Турция

Назми, не обиждай дамата. Не е бебе. Тя може и сама да се защитава. 

Иначе, добра реклама и правиш. :)

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #54 on: October 14, 2010, 13:14 »
Чакай си.
За първи път виждам журналист, дето да се обижда и да иска извинение за това че му казваш, че си изкарва парите като журналист.
И да се хвали че гласа му се чувал. Ами нормално е на журналист гласа  да се чува. На един мазач примерно маламашката само му се чува.
Нали ти плащат за статиите? Що се правиш на 2 и полвина, се чудя. :)

Първо не съм се хвалила, че гласът ми се чува. Прочети какво съм написала. Че за разлика от анонимни храбреци като теб, които дращят по форумите,  аз съм протестирала  публично. Подмятането ти беше, че някой ми плаща за  мненията, които изказвам.
Що се отнася до това дали ми плащат или не за статиите, то няма нищо общо с подмятанията, че някой ми плаща, за да ги пиша. И за твое сведение - почти никога не съм отишла да си получа хонорарите, които ми се полагат. От Медиапул никога не съм взела една стотинка, например.  Нито от Про& Анти, нито от "Дневник", нито от "Седем", "Гласове" и т.н.

sirrio

• Guest
« Reply #55 on: October 14, 2010, 13:23 »
Първо не съм се хвалила, че гласът ми се чува. Прочети какво съм написала. Че за разлика от анонимни храбреци като теб, които дращят по форумите,  аз съм протестирала  публично. Подмятането ти беше, че някой ми плаща за  мненията, които изказвам.
Що се отнася до това дали ми плащат или не за статиите, то няма нищо общо с подмятанията, че някой ми плаща, за да ги пиша. И за твое сведение - почти никога не съм отишла да си получа хонорарите, които ми се полагат. От Медиапул никога не съм взела една стотинка, например.  Нито от Про& Анти, нито от "Дневник", нито от "Седем", "Гласове" и т.н.

И що така за без пари бе, джанъм? Защо не си вземаш хонорарите, които ти се полагат? Благотворително ли пишеш?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #56 on: October 14, 2010, 13:25 »
Това са глупости.
Първо трябва да си дефинираш понятието тероризъм преди да го прикачваш към Ботев.
И тъй като твоето дефиниране е без значение, е най-добре да се види някое общоприето дефиниране.

"Тероризмът се отличава от съпротивителните движения, партизаните или националните освободителни движения не толкова по избора на своите оръжия, колкото по избора на своите цели: Националното освободително или съпротивително движение най-вече е насочено към военно завземане на територия , докато тероризмът напротив се опитва да спечели максимално внимание с актовете на насилие, за да подкопае затворените структури на властта и да опримери уязвимостта на тези структури пред населението. Терористите залагат на психическите последици на употребата на насилие; тяхното насилие е комуникативно и индиректно. За разлика от тях борците за освобождение/ съпротива при прилагане на физическо насилие се ограничават основно до военни цели и възнамеряват да постигнат директно целите на своята организация."

Понятието тероризъм отдавна е дефинирано. Съзнателно насочване  на оръжие или употреба на сила срещу цивилни граждани.   Крайната цел  в случая няма значение. Тя може да е супер благородна, това не променя факта, че е направен опит да бъде постигната с помощта на терористични действия.
А Ботев и другарите му са насочили оръжие и са заплашили пътниците, екипажа и капитана на кораба, като са го принудили да отклони курса и да спре на несъществуваща станция (спирка). С това са изложили живота и здравето на пътниците, на екипажа и на капитана на риск.
 Прочети телеграмата на Ботев и виж, че става дума за терористични действия. Е, покрити с воала на революционна романтика. Думите  в телеграмата са :
"200 души български юнаци под предводителството на Христа Ботйов, редактор на в. Знаме, орган на революционната партия, днес заробиха кораба "Радецки", който насилствено накараха да ги прекара през Дунава"

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #57 on: October 14, 2010, 13:30 »
И що така за без пари бе, джанъм? Защо не си вземаш хонорарите, които ти се полагат? Благотворително ли пишеш?
а защо някой си Сирио смята, че може да ми говори с бай-ганьовски фамилиарен тон и че съм длъжна да отговарям на просташките му питания?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #58 on: October 14, 2010, 13:33 »
Това са глупости.

"основно до военни цели" и тук-таме... малко цивилни граждани- например, някой параход с деца и жени, самолет с пътници, болница с пациенти или училище с ученици и учители  - но какво е то за благородните цели на "освободителите"?
Иначе по твоята логика и тези, които с оръжие в ръка се борят да освободят териториите от "неверниците" и да ги завземат, не са терористи, а борци за свобода.
Ашколсун!

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #59 on: October 14, 2010, 13:47 »
Г-н Фотакиев, ако ще се впускаме в теологични спорове, ще трябва да почетем повечко - и аз, но и Вие задължително.
Това обаче не е тема на моята остроумна или не  статия. Темата на моята статия са престъпните действия на едни служби за сигурност. Толкова.
г-жа Дилмана,
Явно за Вас е належащо да почетете повечко за разликата между религиозният и другите видове тероризъм.

Вижте къде се издадохте ,че не правите разлика:
ха-ха, милата Силвия... тук ме разсмя вече с глас. Не бил участвал нито един православен и нито един католик в атентати.
А чудовищният атентат в Света Неделя мюсюлмани ли го спретнаха???
А ИРА и ЕТА да не би да са мюсюлмански организации? Знаете ли що народ са избили? А тия, които изклаха протестантите във Вартоломеевата нощ не бяха ли католици?
А тия, които пращаха евреите и ромите в газовите камери не бяха ли християни?
Спорът беше дали има радикални християни и католици,протестанти и православни ,нали?
Мила Дилмана,
Примерът Ви с Ира не е удачен,защото Ира се бори за независима държава.Примерът с Ета не е удачен,защото пак има борба за независима държава.Атентатът в Света София пак не е удачен за пример,защото дейците му са комунисти.Примерът с "Вартоломеевата нощ", също не е удачен пример,защото негов деец е Краля на Франция и неговата съпруга,а не църквата.
Тоест всички примери показват личен радикализъм автоматично изключващ учението на християнската църква.

Добър пример би бил "инквизицията" съществувала някога в католическата църква,но и там може да се види виновен една личност.В случаят папата.Папизмът в католическата църква позволява неограничена властна на папите.Тоест това решение не е взето заради текст в Библията,а е лично решение и затова не може да се гледа като християнски радикализъм,а отново като персонален(личен) радикализъм.     

Нека сега да ви обясня разликата и приликите, между радикализма на Ета и Ира с радикализма в исляма:
И защо така УДОБНО прескачате примера с ЕТА и ИРА? Или не знаете за техните подвизи? И те ли са мюсюлмани?
Ета и Ира имат цел!Радикалните мюсюлмани също имат цел!

Целта на Ета и Ира е независима държава,чрез всякакви терористични средства.Целта на радикалните мюсюлмани е отиване в рая,чрез всякакви средства посочени  в Корана и Хадисите.

Ета и Ира нямат скрупули,защото за тях няма закон,който да им го забранява терора и затова тероризират другите и така смятат ,че са постигнали нужното.

Радикалните мюсюлмани нямат скрупули да тероризират ,защото се осланят на думите на пророка си в Хадисите и Корана.

Затова и ти казах,че има два вида Мюсюлмани:Умерени и Радикални.Умерените не обръщат внимание на силно радикалните призиви,а радикалните мюсюлмани на тех наблягат.

Ето сега,защо смятам,че имате талант да пишете и статиите Ви са остроумни:
Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас, които  един път видели по телевизята някакъв терорист с брада, който твърдял, че убивал  уж в името на Алах и заключили, че всички мюсюлмани са терористи.
Казах Ви да  не залягате над папагалското учене наизуст, а да залягате повечко над математиката -  помага.
За начало, започнете със задачи с множества. Ако Ви е трудно, върнете се на действие събиране и изваждане до 100 и обратно, а после минете  на таблицата за умножение. 
Само Ви липсва задълбоченост,незлоблив тон и безпристрастност.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42