Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 81287 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #120 on: October 30, 2010, 09:56 »
А с допуснатите от Дилмана обиди към останалите какво ще стане?

С уважение - абц

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #121 on: October 30, 2010, 18:23 »

Съжалявам, и аз не одобрявам острия език на Сирио, но ако, както съобщава тук Назми, той е влизал с три ника, не с един, сега ли точно администраторът е установил това? Може и да е случайно съвпадение, но изтриването на акаунта на този учасник в този момент оставя някакви съмнения.

Както г-жо Горчева е показала тук, както виждам, един различен, друг начин на изразяване, може би трябваше и на Сирио да дадете възможност да покаже друг, по-различен тон. Така остават съмнения за пристрасност. Колкото и да не е лесно човек да е администратор, колкото и трудно е да се балансира понякога, и на Сирио трябваше може би да дадете шанс, Назми. Защото наистина, както е написала тук г-жа Горчева, никой не е съвършен. Някой от нас не е. В някакъв смисъл и заради това преди да се изгони някой, който и да било, който се е поувлякъл в една обща човешка болест "кой е по-велик", и на него е трябвало може би да се даде шанс да не бъде толкова "велик". И ако не разбере този шанс, и ако не смени тона, начина си на отнасяне и изразяване, тогава вече би било съотносимо и справедливо да му се затвори вратата.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #122 on: October 30, 2010, 21:51 »

Написах, че г-жа Горчева е показала по-различен тон, но със съжаление констатирам, че може би не съм била права. Ако за вас, Дилмана, склонноста към подигравки е проява на добро отношение, то откажете се най-накрая от това отношение, твърде дълго си го позволявахте. Всички приказки и действия на администрация тук, която наказва всяка нахално или обидно поведение, не и вашето, ще се окажат празни и несправедливи, ако не го направите.

А ако бяха дошли и безчетните силвии, петровци и сириовци... може би днес щяхме да си спестим 50 хиляди евро? Нали?
[…]
Току -виж и у Силвето утре довтасали закачулени дансаджии да търсят забранена литература .

Аз не съм ви "Силвето". Нито съм безчетни "силвии".
Потребност от обиди и от подигравки, впрочем, за да се "аргументират", имат само хора, които се съмняват в себе си.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #123 on: October 31, 2010, 15:05 »
Изстрих акаунта на Sirrio , всичките постинги са запазени,/може да се провери като се кликне на профила? ,
влиза с 3 ника проследих IP, дотук!!
С новата система и правила на Форума предложена от Рахмие сайта ще засили контрол относно регистрация и правила на Форума.
 Извинявам се на Дилмана за допуснати обиди от Сиррио,не смятам да ги изстрия а запазя в духа на дискусии и облика на сайта.
С Уважение
Екипа на  сайта!

Назми, ако Сирио влиза с 3 ника, това е сериозно нарушение. Що се отнася до грубия му тон и начин на изразяване, когато постингите не съдържат обиди на етническа, религиозна, сексуална основа и не съдържат вулгарните думи и изрази,те не подлежат на санкция.
В този смисъл, думите на Сирио към мен не подлежат на санкция. С тях той просто е демонстрирал ниската си култура и грубиянщината си, нищо повече, нищо по-малко от това. Но за това не може да бъде изключван.
  За писане с 3 ника - да. За писане на вулгарни и цинични думи-да.
За обиди на  етническа, религиозна, сексуална основа- да.
Единственото, което подлежи на санкция в публикуваните от Сирио постинги (но не с изключване , а с предупреждение) е намекът, че принадлежността към определена етническа общност е срамна.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #124 on: October 31, 2010, 15:08 »

Аз не съм ви "Силвето". Нито съм безчетни "силвии".
Потребност от обиди и от подигравки, впрочем, за да се "аргументират", имат само хора, които се съмняват в себе си.

Силвия, за пореден път демонстрирате  неспособност да правите разлика между обида и ирония. В конкретния случай става дума за напълно допустима в един спор ирония и при това - за ирония, напълно заслужена. Даже изпросена.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #125 on: October 31, 2010, 16:58 »
Единственото, което подлежи на санкция в публикуваните от Сирио постинги (но не с изключване , а с предупреждение) е намекът, че принадлежността към определена етническа общност е срамна.

И какво му е срамното?
Че аз искам в личните документи на всеки да пише от какъв етнос е. Без ограничения.
Така поне няма разни цигани да се правят на българи като идат на запад, а тук да се правят на роми.
А тукашните "помаци" ще могат с гордост да показват документ на който пише помак.
Че то с тези преименувания  и български имена не знаеш кой е насреща. 
Юзеирови ли, Йорданови ли, турци, българи или някякви други.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #126 on: October 31, 2010, 17:44 »
И какво му е срамното?
Че аз искам в личните документи на всеки да пише от какъв етнос е. Без ограничения.
Така поне няма разни цигани да се правят на българи като идат на запад, а тук да се правят на роми.
А тукашните "помаци" ще могат с гордост да показват документ на който пише помак.
Че то с тези преименувания  и български имена не знаеш кой е насреща. 
Юзеирови ли, Йорданови ли, турци, българи или някякви други.

Бравос, на "Петрето" за тез демократски предложения за паспортите и вписването в тех на етносите за да различават техните добрини и злини, които правет на противните други етноси!  :D  :)
Че, то налье през комунизъма адно време, май имаше неква такава полускрита знакова отметка за Помаците на 13-та страница, но пък само да не земать разните му там по пътищата и по площадите, крейзи "шовинисти-националисти" да го подгонет за тея свободни изсказвания и предложения, че тогазе ще е редно Помаците да го приютят и скрият при тех, нали все пак Те се славят като най-гостоприемните людье на Балкана!  ::)  :o  ;D  8)  ;)

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #127 on: October 31, 2010, 18:03 »

Назми, ако Сирио влиза с 3 ника, това е сериозно нарушение. Що се отнася до грубия му тон и начин на изразяване, когато постингите не съдържат обиди на етническа, религиозна, сексуална основа и не съдържат вулгарните думи и изрази,те не подлежат на санкция.
В този смисъл, думите на Сирио към мен не подлежат на санкция. С тях той просто е демонстрирал ниската си култура и грубиянщината си, нищо повече, нищо по-малко от това. Но за това не може да бъде изключван.
  За писане с 3 ника - да. За писане на вулгарни и цинични думи-да.
За обиди на  етническа, религиозна, сексуална основа- да.

Ничия етническа принадлежност не е срамна.
Това, което би било осъдимо, е който и да било човек да крие примерно етническата си принадлежност или да се представя за нещо, което не е.

Сирио, който се споменава тук, беше ви задал въпроса каква е етническата ви принадлежност. Вие не отговорихте на този въпрос. Защо? Сметнахте може би или поне написахте нещо в този дух, че ако някой ви пита каква е етническата ви принадлежност, то значи той задължително е милиционер или не знам какъв. Както и да ви е прозвучал един такъв въпрос, нищо по-лесно нямаше от това да отговорите на него. Това би разсеяло евентуални съмнения, че имате примерно какво да криете в това отношение (каквито съмнения се появяват все пак, когато който и да било човек не отговаря или избягва който и да било въпрос).

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #128 on: October 31, 2010, 18:21 »

Силвия, за пореден път демонстрирате  неспособност да правите разлика между обида и ирония. В конкретния случай става дума за напълно допустима в един спор ирония и при това - за ирония, напълно заслужена. Даже изпросена.

И с какво я изпросих, прощавайте?

С това, че никога не съм си позволявала да се държа подигравателно с вас или да ви наричам глупак или по какъвто и да било да проявавям неуважение?

С това ли?

Откъде накъде аз и всички останали са длъжни да го правят, а вие - не?
Откъде накъде?

Никой нормален, уважаваш себе си, човек, г-жо Горчева, никой не ви дължи никакво специално, още по-малко "колекопреклонно" отношение, ако отношението, което проявавате към него, във всичките си почти постинги или коментари, е обикновено гарнирано с подигравки, подхлъзвания, менторски снизходителен тон.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #129 on: October 31, 2010, 18:57 »
Дилмана е свикнала да и се покланят и носят като патрон в борбите на онеправданите и се дразни всякога, когато усети заплаха за монопола. Затова става арогантна и цинична. Езикът и е неприемлив за всяко средно възпитано дете, камо ли за възрастен и ако който и да е друг си позволи подобна арогантност ще бъде заточен, с взет ключ от този форум :)

В този ред Силвия, ми се ще за допусна, че Дилмана се храни от агресията в двете посоки. От нея и към нея. Остави я да си плямпа ;) Никой не може да се надскочи. Личните ми представи за нея докато и четях блога и статиите бяха коренно различни. Но животът е жесток :D

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #130 on: October 31, 2010, 19:47 »
Съжалявам - но ще се "обадя" и аз, макар спора да  си е ваш -  щото нервите ми не издържат, да чета дългите словоизлеания и обяснения на Силвия, като на ученичка от не знам кой си клас, която се прави постоянно на ощипана: "...госпожо, Иван пак ме...."

Е... ами драга ми Силвия, с най-голямото ми уважение към вас - един съвет.
Вместо да носите от 99 кладенеца вода на Дилмана, само и само да се изкарате права - вземете че се съгласете с фактите и законовите норми и спрете да се вживявате в ролята на мъдрец и разбирач на всяка обществена проява - било от религиознен или политически характер, и да си правите съчинения по картинка, от рода на - "...видите ли тези са от добрите - така трябва да се действа" - че стана вече банално от ваша страна.
Когато на някой, сто пъти му се повтори едно и също нещо а той не разбира......, какво следва - следва ирония, която сам си навлича.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #131 on: October 31, 2010, 19:47 »

Ничия етническа принадлежност не е срамна.
Това, което би било осъдимо, е който и да било човек да крие примерно етническата си принадлежност или да се представя за нещо, което не е.

Сирио, който се споменава тук, беше ви задал въпроса каква е етническата ви принадлежност.

А ти, г-жо Горчева, каква си по народност, ако не е тайна? Помакиня каза, че не си. От написаното личи, че не си и българка. Единственото най-логично, което ми идва на ум, е да си туркиня с БЪЛГАРСКО име. Прав ли съм или греша? И ако е второто, кажи каква си.

Казахте си го най-после,че помаците сме различен етнос.Според sirrio даже клоним към нация. ;D
 А ние тук все още водим дискусия сме или не сме  етнос,различен от българския. ???

Offline muti6

• Adviser
« Reply #132 on: October 31, 2010, 22:00 »
Дилмана е свикнала да и се покланят и носят като патрон в борбите на онеправданите и се дразни всякога, когато усети заплаха за монопола. Затова става арогантна и цинична. Езикът и е неприемлив за всяко средно възпитано дете, камо ли за възрастен и ако който и да е друг си позволи подобна арогантност ще бъде заточен, с взет ключ от този форум :)

В този ред Силвия, ми се ще за допусна, че Дилмана се храни от агресията в двете посоки. От нея и към нея. Остави я да си плямпа ;) Никой не може да се надскочи. Личните ми представи за нея докато и четях блога и статиите бяха коренно различни. Но животът е жесток :D
Abc,каквато и ирония да се опитвате да прокарате , меко казано е  смехотворна.Задайте си въпроса,кое е накарало Дилмана, да реагира по този начин?Може, пък вината  да не е точно у нея,а?Моето скромно мнение е ,гостите да се чувстват ,като такива и да показват нужното  уважение към собственика на къщата.Насила не можеш да дадеш,можеш само да вземеш"Всеки да си остане при мнението и халал да му е!

Offline muti6

• Adviser
« Reply #133 on: October 31, 2010, 22:02 »

Казахте си го най-после,че помаците сме различен етнос.Според sirrio даже клоним към нация. ;D
 А ние тук все още водим дискусия сме или не сме  етнос,различен от българския. ???

Караибрахим, не чуди се,човек в яда си  говори само истината!!! ;D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #134 on: October 31, 2010, 22:16 »
 Една от най-четените теми някой се опитват да превърнат в личен спор,в иронични подмятания...
 Нека запазим духа на толерантност и уважение,другото на лични!
 Не визирам отделни лица но от петък насам и Сиррио с въпроси от личен характер и обиди/ към Дилмана/ от " Ти каква си,"ти си туркиня," ти си помакиня"...,както и на Петер,абс,Силвия..,  искам да прекратите спора и да не оспамвате темата!!!.
Не съм съгласен и с това,че видите ли Администрацията на сайта взема страна в полза на Дилмана. Това въобще не е вярно,истина е,че езика и е малко по остър на моменти,но никъде не съм видял аз или от Екипа персонални обиди,за сметка на това аз истрих множество такива отправени към Даниела Горчева,тя е един от нас заедно със Силвия,Петър,Балканджия,Абс.
Това което искам е да се спре нападки за личноста ,произход,и т.н...