Български > Религия и мистика
Жената в Исляма- символ на уважение или...!
Svetla:
--- Quote from: isa71 on October 18, 2010, 09:55 --- ;D ;D ;D ;D Ако може и от 1001 нощ,или индиански легенди ;)
--- End quote ---
Добре да от време на време и на слънце и на сянка... А най-добре е да се редуват.
Gelina:
Защо не отворите тема за наркоманите или за богаташките синове,които ритат стари жени за това,че си е позволила да си потопи краката във вир с минерална вода. Да я псуваш и да я риташ с крака в гърба да стане,защото била забулена и не била по бански. А в същото време да си къпеш кучето там и да си бръснеш празната тиква. За това поговорете. А те жените в исляма,ако не им хареса ще намерят начин, не ни берете толкова грижа.
Svetla:
--- Quote from: tersid on October 18, 2010, 08:39 ---Разкажи тогава ... приказки от Коня и Истанбул.
--- End quote ---
Истината е, че с някои от тях човек се чувства като в сън - преживяването е невероятно силно!
Достатъчно е да си отвори човек душата - никакви езици, никакви проблеми - имаше иранци, турци, българи, помаци, изселници от България - танци, медитации, разбиране и задружност.
Бях в истински ашрам, където ни приеха със сърцата си.
Отидете в Коня и ще почувствате близост с Бога, отидете в Охрид - ще почувствате същото, в Рилския манастир е подобно усещането, в която и да е църква или катедрала - също (поне за мен).
Всъщност има доста материали за Мевлана Руми...
Вижте какво - в крайна сметка всички Светци са еднакво завладяващи и достъпни за всички - по-живи са от нас.
Поне аз така виждам нещата - любовта е всичко, а живота е любов, нали?
Важни са положителните намерения.
Шали:
В Свещените ни книги жените сме представени в подчинение на мъжете, но уви.. ;)
PETER:
--- Quote from: Rahmie on October 18, 2010, 16:32 ---Отдавна и аз се чудя, защо някои от нащте членове не-помаци тук мислят, че ние поамшките жени или изобщо мюслуманките по балканите ядем само кютек...
--- End quote ---
Помашките жени в повечето случаи не са мюсюлмански жени.
Те са си български жени с някои мюсюлмански обичаи..
А темата тук е жената в исляма, а не жената в България., дето уж се води мюсюлманка.
Т.е. при вас се спазва толкова исляма колкото при нас се спазва християнството.
При мен пък хич. :) При нас също е недопустимо жена да се бие.
И затова всъщност тук, в България, жените не ядът кютек. Не заради исляма, а заради това че сме в България.
Обаче там, където исляма се спазва (Ирак,Афганистан,Пакистан и т.н.) жената по закон яде як кютек.
ПП. говорим за закони, а не за изроди дето въпреки законите си бият жените.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version