Български > Религия и мистика

Жената в Исляма- символ на уважение или...!

<< < (8/29) > >>

isa71:
 ;D ;D ;D ;D Ако може и от 1001 нощ,или индиански легенди ;)

isa71:

--- Quote from: tersid on October 18, 2010, 08:36 ---Ама ти на работа ли си бил  тук. Е ,успя ли да я свършиш.

--- End quote ---

Щатен или нещатен служител е бил???

tersid:
Незнам каква е тази склонност да се правят генерални изводи за  мястото на жената  в Исляма  ,
след като в Корана никъде не пише ,че върху жената може да се подхожда с насилие. А всеизвестно е ,че ако някой иска да тълкува Корана ,може да го прави само със самия свещен Коран който не подлежи на промяна . Това ,че в някои арабски  и други държави са си позволилил да създават ,нечовешки правила за отношение към жените, не означава ,че това важи за целия Ислямски свят ,имам предвид Исляма на Балканите в частност.

Rahmie:
Отдавна и аз се чудя, защо някои от нащте членове не-помаци тук мислят, че ние поамшките жени или изобщо мюслуманките по балканите ядем само кютек... Не мога да си го обясня, понеже самата съм израснала без да видя такова отношение към жените около мен, не че няма изклучения и при нас, но общото виждане на останалите, че предимно отношението към наще жени е такова винаги ме е учудвало... Така и не можахме да обясним, че грешат в тези си изводи...

И досега си спомням едни от първите препоръки на свекърева ми към синовете и след като се омъжих, и това беше, че в тая къща на жената не се е посягало и не е позволенио да се посяга и за напред... Или накратко насилието не се приема и одобрява в дома ни... ::) :)

Gelina:
Защото е било винаги по-лесно да гледаш в чуждия двор,а не в собствения. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version