Български > Религия и мистика
Жената в Исляма- символ на уважение или...!
pomakinia:
--- Quote from: pomakinia on October 14, 2010, 21:12 ---Iztrito ot moderator
1. В нашият сайт- пропаганда на расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети и неуважение към хората които са свързани с религии, са нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално, е ЗАБРАНЕНО!. Не трябва да бъде забравена началната цел за създаването на сайта ни, което е да представиме пред обширната аудитория от цял свят помашката култура, бит, нашите ценности и най-важното да не забравяме, че сайтат ни е международен.
--- End quote ---
За пореден път триеш мои постинги, с които се опитвам да дам друга гледна точка в дискусия. Както сам виждаш, хората ми отговарят - всеки със своята гледна точка.
Много се радвам, че сайтът е международен. Нека всички да видят как се справяш с неудобните, как затваряш усти и каква цензура налагаш тук - заради различно мислене.
Аз също съм чувствителен човек. Мен също тези снимки ме потрисат. На тези снимки издевателстват и убиват хора в името на Аллах. Ако ти си против това - дискутирай, а недей да триеш. Ужасно глупаво е да триеш. Снимките не съм си ги измислила, публикувани с в интернет, всеки може да ги види.
Ако имаш някаква теза (а ти очевидно имаш, защото ТИ си пуснал тази тема), говори по тезата си.
Не разбра ли? Глупаво е да ме триеш, излагаш се, излагаш и помаците, все едно че те не могат да ми отговарят, а са някакви малоумни...
Пфу...
Шали:
--- Quote from: pomakinia on October 14, 2010, 21:02 ---Такива потресаващи снимки не са за нашият форум, имаме и доста чувствителни хора тук...!
Тази мюсюлманка я убиват с камъни не заради ревност.
Тази също не я убиват с камъни заради ревност.
Заради друго е. Познай от 3 пъти?
--- End quote ---
pomakinia, постарай се да разшириш познатията си, ако действително те интересува исляма. Изучаването на една религия отнема цял един живот, а ти така първосигнално коментираш. Намирам го за погрешно или за инатливо нежелание да се развива един човек в знанието си за различните.
Едно индиректно помагало би ти била прекрасната книга на Халед Хюсейни "Ловецът на хвърчила" - и ще окриеш лицата на исляма.
deniz7:
--- Quote from: pomakinia on October 14, 2010, 21:02 ---Такива потресаващи снимки не са за нашият форум, имаме и доста чувствителни хора тук...!
Тази мюсюлманка я убиват с камъни не заради ревност.
Тази също не я убиват с камъни заради ревност.
Заради друго е. Познай от 3 пъти?
--- End quote ---
http://bg.fgulen.com/content/view/26/6/ Възможно ли е терорът да бъде начин на борба? Какво предвижда ислямът като алтернатива при водене на борба?
Както изтъкнах и пред журналистката Нурие Акман в интервю за в. “Заман”, днес хората не познават исляма. Мюсюлманите трябваше открито да заявят, че в истинския ислям няма терор. Никой не може да убива друг човек. Дори и по време на война нямате право да докосвате невинни хора. Никой не може да даде фетва по този въпрос. Никой не може да става камикадзе. Никой няма право да се обвие с взривове и да влезе сред невинното население. Каквато и вяра да изповядват хората, сред които влиза, това е недопустимо. Дори и по време на война – въпреки че там балансът не може да се осъществи – подобно деяние не е позволено. Ислямът повелява следното: “Не докосвайте децата и отслужващите молитва в църквата.” Това не е казано само в даден период, след което да е забравено, напротив, това се е повтаряло през вековете. Каквото е казал Пророкът ни това е повторил и Хз. Ебу Бекир, каквото той е казал това е повторил и Хз. Юмер, а каквото Хз. Юмер е казал в по-късните периоди са го повтаряли и Салахаддин Аюби, Алпарслан, Кълъчарслан. Същото е казал и Мехмед Завоевателя. Благодарение на това този конгломерат какъвто е Константинопол се превръща в Истанбул. Сиреч нито гърците са сторили нещо на арменците, нито арменците на гърците. Нито пък мюсюлманите са ги притеснили. Кратко време след като Константинопол е бил завладян, хората доброволно са окачили един голям портрет на Завоевателя на стената на патриаршията. Тази постъпка от онова време е учудваща.С болка искам да отбележа, че някои назадничави ходжи и недозрели мюсюлмани в ислямския свят, нямат друго оръжие освен да тълкуват исляма като религия на крайностите. Те използват това оръжие за да ангажират хората в борба, която обслужва личните им интереси. Ислямът е права религия и правилно трябва да бъде прилагана в живота. В никакъв случай не е правилно да се използват непозволени средства при постигането на целта. Така както целта е правилна и средствата, с които ще бъде постигната също трябва да бъдат правилни. Най-важната цел на един мюсюлманин е да спечели благоволението на Всевишния и да оповести славата Му на света. От тази гледна точка не може да се влезе в Рая, убивайки човек. Не е възможно мюсюлманинът да каже: “Ще убия човек за да вляза в Рая.” Не е възможно да бъде спечелено благоволението на Всевишния, убивайки. Някои се възползват от състоянието на младежи изгубили духовността си, давайки им няколко долара и лекарства и едва ли не ги превръщат в роботи. Тези манипулирани младежи, с които бе злоупотребено, по-късно бяха използвани като убийци в името на някои безумни идеи. Някои искаха да постигнат своите сатанински цели посредством тези експлоатирани младежи. В настояще тази тема е на дневен ред и се дискутира по медиите. Убиването на човек е много страшно деяние. В Свещения Коран пише, че убийството на един човек е равносилно на убийството на цялото човечество. Сиреч от гледна точка на законите в Съдния ден, убийството на един човек е голям грях, равносилен на отричането на Бога.
Hashashin:
Помакиня сопри се мари. Стига с такива снимки. Престани вече!
fotakiev:
Смятах да се включа в дискусията,но явно заглавието на темата е сложено само за уловка...
Доколкото разбрах pomakinq има бан,защото слага снимки,който показват друга гледна точка.
Ами,ако pomakinq,която смята,че жената в исляма не е символ на уважение,не може ли да пише тук?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version