Аз искам да попитам защо наричате българите или по-точно булгарите тюрки? Нали етническа принадлежност е едно, а езикова друго? Може ли да се приобщат различни етноси към общ произход само на база използването на един и същ език?
Друго мнение - вие тръгвате от времена, които са далечни и се доверявате на някакви източници, но за мен посоката трябва да е обратна. Всички , които живеем в България сме българи, това название идва от наименованието на държавата ни. Това дори го казаха американците, които са снимани в "Изгубени в България". Тук в този сайт гледах първия епизод, не съм го уцелила по телевизията. Правят се изследвания на днешните българи-антропологични, генетични и незнам си още какви. На база тях се правят изводи. Идват и етнографските изследвания, археологията, архивите. Историята освен ,че изучава миналото, тя и дава възпитание в патриотизъм. Аз предлагам да започнем от Адам и Ева, да се изучат библейските текстове, жития и всичко, което съществува и да се проследи общия ни корен на всички човеци. А аз без да съм исторически грамотна, чета и търся логика в написаното, но повече се отдръпвам отколкото да се съгласявам, защото съм подръжничка на теорията за това, че не сме (днешните българи) пришълци нито от изток (прабългари), нито от запад (славяни). Ние сме наследници на кореннотото население, от тук е имало преселвания и отново завръщане в бащините земите. Това може да се обясни с популационната биология. Отивайки на друго място, при различни климатични условия, човешките черти се променят, това става за дълго време. Затова и при днешните българи има толкова различни физиономии. Обособявали са се различни етносни и народностни групи. Събират се на една територия, под общо държавно управление. Налага се една религия, един език. Разпада се една империя, създава се нова, която завладява земите на старата.Възниква един въпрос при мен, имало е на тези земи Римска империя, тя се разпада на Източна и Западна-Византия. Но говорим за империя. А за България говорим за държава. Империята е мултиетническа, докато държавата не е. България възниква върху земите на Византия, но Византия е империя , това означава,че има на тези земи различни етноси. Те желаят да се обособят в отделна държава. Естествен процес, всички империи рано или късно са се разпаднали, включително и Османската, която се е появила като наследник на Византийската. Виждаме последователността, на едни и същи земи, имам в предвид сегашните български, три империи, но от тях няма и помен. Имало е държава България и тя съществува и днес. Всичко, което е в земите ни е наше наследство, независимо от коя епоха и империя е останало. Независимо кой на кого наследник се определя, той е българин и трябва да работи за България. Нашата сила е в обединението.