Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 587327 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #960 on: September 30, 2011, 11:45 »
Една интересна история след 1878 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1056200

Offline Hat

• Moderator
« Reply #961 on: September 30, 2011, 14:14 »
Една интересна история след 1878 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1056200
Нищо интересно  в статията ама ней се.Мька,мька и то голяма мька още след освобождението та до днес.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #962 on: September 30, 2011, 14:28 »
Хат,бъдете каквито искате.Когато има дискусия,има и различни мнения.Който използва епитети,трябва да е готов и да ги услуша.Аз толкова зная,че  ушити ще те заболят.Спокойствие не на всяка цена.
Ти си убеден атакист- националист.Вие знаете всичко и решението за вас е да ни няма.Да ама не казваше един умен журналист от близкото минало ще ви се наложи да ни тьрпите щото без нас сте хептен зле, така че спокойствие на всяка цена за такива,като  вас.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #963 on: September 30, 2011, 14:37 »
Когато българина в своята държава е наричан,, гяур,РОБ.,.Катуница ще бъде началото.Етнически мир не било и не може да има.

А помаците не са ли в своята държава?

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #964 on: September 30, 2011, 15:04 »
Сега е модерно да си Ислямофоб!!!Има хора в тази държава,които търсят ОМРАЗАТА,насаждат я и я налагат.И един съвет към теб Светлина,когато пишеш за Исляма би било редно да имаш минимални познания за него.При теб има дифицит на знание!Искаш ли да промениш начина,по който другите гледат на теб,първо промени начина,по който ти сама се отнасяш към себе си.Лека вечер!

1) Да, верно е, че съм дисциплинирана, но истина е, че съм против всякакви нападателни прояви водещи до насилствено налагане на чужда воля над когото и да било, независимо в коя област на живота - така съм устроена, както и съм готова за диалог. 

2) Вероятно от твоя гледна точка имам липса на знания, но прочети Тарих Рамадан от Швейцария,  Анри Булад от Египет... или си изкажи мнението под стенограмата -статия "Колкото по-мюсюлманин, толкова по-гражданин" препечатана от в."Народна култура" в сайта, пък тогава ще си говорим.
Ако ще си говорим обаче с изтъркани приказки както започва постинга ти - като журналистите и политиците -  не виждам смисъл от обмяна на мисли, честно казано.

3) А що се отнася до отношението към себе си същото важи и за теб, за вярващи и невярващи. Ех, най-трудно е да се види човек отстрани, Мутиш.

Приятен ден от мен.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #965 on: September 30, 2011, 15:08 »
А помаците не са ли в своята държава?
Прав си, СМН, така е - помаците са в своята държава, но това означава ли, че трябва да обиждат останалите или България - разбирай обикновените хора/граждани в случая.

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
« Reply #966 on: September 30, 2011, 16:09 »
Ти си убеден атакист- националист.Вие знаете всичко и решението за вас е да ни няма.Да ама не казваше един умен журналист от близкото минало ще ви се наложи да ни тьрпите щото без нас сте хептен зле, така че спокойствие на всяка цена за такива,като  вас.

Този журналист се казва Петко Бочаров и още е жив и здрав, наскоро чукна 90 години.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #967 on: September 30, 2011, 16:41 »
Прав си, СМН, така е - помаците са в своята държава, но това означава ли, че трябва да обиждат останалите или България - разбирай обикновените хора/граждани в случая.

Не не е правилно, в случая мисля че Ибрахим прекали (Всъщност не мога да разбера в какъв смисъл използва думата "роб"). На негово място осъзнавайки грешката си щях да се извиня. НО не е и правилно във всяка удобна ситуация помаците да бъдат карани да се чувстват гости у дома си (България). А на това често ставаме свидетели.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #968 on: September 30, 2011, 17:04 »
Не не е правилно, в случая мисля че Ибрахим прекали (Всъщност не мога да разбера в какъв смисъл използва думата "роб"). На негово място осъзнавайки грешката си щях да се извиня. НО не е и правилно във всяка удобна ситуация помаците да бъдат карани да се чувстват гости у дома си (България). А на това често ставаме свидетели.

Честно казано, СМН, виждаш ли някой друг ПОМАК освен теб да НЕ показва (по някакъв признак) ОТЧУЖДЕНОСТ от БЪЛГАРИЯ и то напълно осъзнато.
Ибрахимчо65 дори в тази тема в едно изказване "забрави" непоносимостта си към НЕ-помаците, а после пак се сети за нея.

Не виждам казано, някой да натрапва, на когото и да било, че българските мюсюлмани не сте си у дома, по-скоро вие не се чувстваме уютно, ако се съди по общия тон, или отвръщате на някакви "лични спорове", като че ли нямате отношение към държавата.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #969 on: September 30, 2011, 17:16 »
Hat благодаря ти за подкрепата но няма нужда то се вижда кой с какви намерения е дошъл тук а след това искат разбиране или толерантност.

daczo +Jack+ moni74 и останалите от червеният отбор на всички добре ДОШЛИ и приятно четене приятно писуване.
Някои от червеният отбор са по стари тук очаквах поне те да са са запознали с писаното по нагоре.
А ти moni74 ако беше се постараел малко да прочетеш щеше да видиш че сме избистрили главите на доста хора тук.
А защо се обиждате от думата РОБ та това го преподаваха от първи клас до университета или съм в грешка и когато някои политици искаха това да се пререче в ПРИСЪСТВИЕ такива като вас регираха много остро даже още беснеият.
А това с Катуница за някой хора се превърна в РЕВОЛЮЦИЯ леле мале ама революция циганска еее това не ви са ПОМАЦИТЕ.

Offline moni74

• Обикновен човек
  • Member
  • **
« Reply #970 on: September 30, 2011, 21:11 »
moni74 съжелявам те ама в пълният смисъл на думата.
От кога един РОБ ме опредила заклина или унижава.
Та ти кой си бе защо говориш за България да не е собственост на баща ти.
Чети Аркадаш чети и се срамуваи от самосебеси че на това положение те докараха дедите ти.
Ама като гледам и ти не си по стока от тях нека бок ти прости.

Ибрахиме, не ти прави чест че се правиш на неразбрал в тази ситуация.
1. Ти мен наричаш РОБ - не дедите ми, не в минало време, а сегашно. Значи ти ме смяташ за РОБ. Думата РОБ си има едно значение и то е обидно. Това не е похвала.
2. Ти видя ли някъде аз да те определям? Аз писах - от толкова четене из форума, това ви бяха теориите. Не съм ли прав - имаше помак, който се определя българин, такъв за турчин, други за наследници на траки или славяни, на араби и т.н. Аз какво направих - обединих тези мнения в едно, и попитах не може ли всичко това да е истина? Тоест истината да обхваща от всичко по-малко.
3. Къде видя аз да те заклинам? Май ме бъркаш нещо. Доколкото знам заклинания и магии правят повече мюсюлмани, срещу заплащане естествено, отколкото християни. Но тук не споря, възможно е и да греша. Просто съм чел, че някои ходжи правят и магии. А други пък ги развалят.
4. Какво значи, че съм от червеният отбор? Ти без да ме познаваш как така разбра, че съм привърженик на БСП? През живота си съм гласувал за СДС /тогава всички искахме промени/, НДСВ /поради същата причина/ и ГЕРБ - отново същото. От трите ми гласувания, единствено от това управление на ГЕРБ съм по-доволен. Занимавам се с туризъм - имаме малък хотел на морето, и от това че ставката на ДДС е 9% и данъка на края на годината е 10% съм много доволен. По този начин успяваме да си плащаме кредита към банката.

Така че не ме съди, без да познаваш. По твоята логика аз трябва да ти кажа "Ти продължавай да си гласуваш за партията на Сокола, пък чакай после от умрял хабер". Но на мен НЕ МИ ПУКА ти за кого гласуваш и дали си син, червен или пембян...
Това е за днес, дано ме разбереш най-накрая. Тук съм влязъл от любопитство, но сайта ми хареса. Като изключа няколко човека, от останалите има какво да се научи.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #971 on: September 30, 2011, 21:49 »
http://www.chudesatanakorana.com/perfection_03.html
moni74 съжелявам за теб пролича си че не си чел достатъчно този сайт ние отдавна се разделихме на червени и сини но това не означава че си гласувал за определени и никои ни се интенересува тук кой за кой е гласувал това изобщо не е важно.
Важното тук е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО и след това ПРИЕМАНЕТО ако ти ме приемеш че съм ПОМАК тогава аз те приемам че си Българин.
Слет  това говорим за нашите възможности и цели а те са всеизвестни тук на всички.
Тук проблемат е че ти ни постави на място доста ...кофти ..но ние сме го преодолели много по рано от теб абе с две думи вари го печи го ние си сме ПОМАЦИ да има и от нас убъркани и натегачи но и те си са ПОМАЦИ.

Атова е за домашно и потвръждава думите на Hat http://www.chudesatanakorana.com/perfection_03.html

Offline moni74

• Обикновен човек
  • Member
  • **
« Reply #972 on: September 30, 2011, 22:16 »
Не съм разбрал за такова деление на сини и червени. ОК, дори и така да е, защо ти ме вкара автоматично в червените?
Относно определението - аз за трети път ти пиша, че аз само събрах ВАШИТЕ ПОМАШКИ теории, мисли и т.н.
Щом ти се чувстваш помак, то кой съм аз, че да те убеждавам в друго? Все едно ти да ме убедиш мен, РОБЪТ, че аз съм мюсюлманин.По религия аз съм християнин. Дали ходя редовно на църква или не, това няма нищо общо с помаците, нали така?
Аз лично нямам проблем с помаци, турци или други малцинства в България. Мен не ме касае кой какъв е. В казармата съм бил легло до легло с български турчин. И двамата не сме имали проблеми. Всеки си вярва в това, което иска. Затова и досега сме приятели.
Всъщност, като се замисля, аз не съм имал проблеми с някой мюсюлманин. Дори в Турция не съм имал проблеми.
Не виждам смисъл повече да дискутирам с теб нищо в този форум. Най-малкото, дължиш ми извинение за това, че ме нарече РОБ.

Offline ibrahim65

• Moderator

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #974 on: October 06, 2011, 15:00 »
Ако може върнете се на темата-тя е с исторически уклон-всичко останало е чешане на езици-кой какъв се чувства или подобни нравоучение и препирни-си има тема-какви се чувстват помаците в душите си-или си създайте тема.

Моля не спамете!!!