Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 582608 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Ynt: Помаците са били българи или не ?
« Reply #825 on: September 09, 2011, 22:06 »
Расате! Ти със спамовете целиш само едно - как със бандата ти да узурпирате културно историческото наследство на помаците ! 24 часа в денонощие само дебнете тук, какво ли ще изкочи за да го затлачите и узурпирате, а дали ще успеете?

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Направо и не спим да ти кажа-като зомбите сме станали..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #826 on: September 09, 2011, 22:09 »
oxyuranus прост си разбираш ли ама как ще разбереш като си прост липства ти всичко празна картуна си и с нея как ще разбереш не е възможно

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Ynt: Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #827 on: September 09, 2011, 22:17 »
Караибрахим, нещо особени ми се виждат тези славяни, дето ги говориш. От 10 ти века нататък изчезват-никой не ги споменава, всички ги наричат българи, те сами се самоопределят като българи, никакво желание нямат да се тупнат в гърдите и да кажат: " аз съм смолянин" , или: " аз съм драговит", още по малко пък се зоват "богомили" или някакви други еретици. Пък и пустите им чужденци-упорито си ги наричат българи-и ромеи и латинци и турци, и  всички други чужденци-веднъж да ги бяха нарекли нещо друго, ама те все българи, та българи си ги наричат...И самите славяни с някаква упоритост българи се наричат-и те и царете им,и болярите им , и чиновниците , и търговците, и духовниците. Тия славяни един надпис не са оставили, че са " смоляни", "стумци" , "драговити", "богомили" , един от тях в хроника не се е записал. Все църкви строят тия славяни, нищо че уж са богомили или някакви други еретици. За християнските еретици веднъж писах и пак ще го повторя-те се имат за много повече християни от тези следващи официалната църква. Особени славяни наистина-чисти българи.

В моя помашки край доста църкви са построени  ;D Само дето никой не може да ги открие.Явно добре са ги крили от турските "поробители".

Както вече казах,"проклетите" чужденци в момента наричат и циганите "българи".По същата логика,по която някога са на ричали и нас българи.
 А относно надписи и доказателства-ми търсете бе,хора,има ги!Не само да искате да ви предоставям източници и да ви запознавам едва ли не с авторите,а вие от своа страна да ми цитирате "Житие и страдание грешного Софрония" и "Време разделно" като най-надеждни исторически източници.А като ви поискам истински източници,да се правите на умрели лисици.
 Чакам от oxyuranus да ми предостави поне едно доказателство за построена черква(не църква,църквата е институция  :D) в помашко село по времето на предислямския период на помаците.Или ако не построена,поне започната.

А ако някога моите предци са вярвали в Христос,то те просто са се развили духовно,като са приели ъпдейтнатата версия на християнството.А именно-исляма.Но това,че са били християни пак не ги прави българи.

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #828 on: September 09, 2011, 22:20 »
Ибрахим 65, може да съм прост, може и кратуната ми да е празна.
Нещо по темата имаш ли да кажеш, че толкова страници не видях и ред да си написал по темата, мисъл да си формулирал, доказателство да си потърсил.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #829 on: September 09, 2011, 22:21 »
Пречистете си душите братя помислете и знаите че между нас има душмане който не ни мислят доброто защото на тях им е зле.

http://www.youtube.com/watch?v=J_xFkfK4OEg&feature=player_detailpage#t=196s

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #830 on: September 09, 2011, 22:23 »
Краибрахим-като ги има тези надписи, покажи един от тях-хроника, надпис, каквото искаш. Има ги, ама не съвсем...
Пък на "Време разделно" и житието на Софроний не помня да съм се позовавал. Ти като за начало Акрополит обори-за това, че в  Родопите населението е българско.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #831 on: September 09, 2011, 22:27 »
Сега сериозно ще отговоря-омръзна ми да пиша и в думите ми да не се вниква,толкова ли аджеба не можете да разсъждавате за да вникнете в писанията на даден човек-аз виждам вашите,осмислям думите ви,а вие какво заливате ме с все възможни абсурди.
Айде стегнете се и дайте нещо смислено.

Докато за Мухамед Бухари и неговото творчество-добре ми е познато-защото бога ми и исляма и християнството са ми до болка познати-доктрини създадени от човека за човека увличащи хора не свикнали да мислят със собствената си глава и сляпо вярващи във нещо,което надали се е случило.

В какво вярвам аз-не в Корана-сборник на редица арабски притчи умесени с историята на семитите.Напълно разхвърляно четиво,макар,че поуките от притчите са смислени.

Какво е библията -семантика на историята на израилтяните плюс историята на Исус.

Задавали ли сте въпроса какво е бог-или приемате чуждите мисли ограничени от времето.

Ще ви кажа-бог това е онова нещо във вас което ви спира да посегнете на чуждото,това нещо което ви кара да давате милостиня без някой да ви задължава,това нещо което ви кара да помогнете на старица да пресече на отвъдният тротоар-бог това е моралът-нравствеността във вас,вътрешният ви глас и той не се нуждае от правила,не се нуждае от оковите на религиозните вярвания.Бог е в нас.
Затова престанете с надменността и показността-"колко сме толерантни помаците ,че сме ви позволили да пишете в нашият сайт"-това е гласът на шейтана.

П-с.
А Ибрахим65 с данните ти ми заприлича на някакви други ценности уважавани преди 70-на години в Германия.
Но ще ти кажа:
Родителите от страна на майка ми са балканджии-чифликчии със шопски корени и всичките са бели и руси или светло кестеняви със сини или зелени очи,докато от страна на баща ми са северняци с македонски корени- матови с кестенява или черна коса и светлокафяви очи.
Пра дядо от страна на баща ми е бил над 195-бивш шумкар,починал е на 106 години ,аз съм 184,двамата ми братя са около 1.78-1.80.
Бившата ми жена е католичка от Свищов-матова с черна коса и тъмни кафяви очи -бог ме надари с две момиченца- с черна и кестенява коса и сини очи,Всичките племенници-3 момчета и едно момиче са ми руси със сини очи.
Целият ми род са били изключително със българско самосъзнание-пра-пра дядо ми е комита убит от гръцките андарти в Егейско.
Един от родоначалниците на родът на баща ми  според родовата памет е Търновски болярин-имам роднини приели исляма през Османското иго-част от тях са в България-други в Турция в района на Бурса,Текирдаг и Истанбул-двете мюсюлмански колена не държат връзка поради раздор преди 130 години.Тези в България се имат за българи,макар,че се наричат и помаци с оглед на религията.
Тези в Бурса,Текирдаг и цариград се имат за турци.Мюсюлманите и християните в България се имаме за две колена на един род.

;D ;D ;D ;D ;D
След краткото разсъбличане от моя страна предизвикано от нацистките изблици на Ибрахим ви пожелавам лека нощ.

Offline oxyuranus

• Senior member
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #832 on: September 09, 2011, 22:31 »
Караибрахим-по твое желание:
" С богато културно-историческо наследство може да се похвали община Баните. Част от археологическото наследство в общината са и регистрираните християнски църкви в местността Костадин (с. Баните), местността Черквата (с. Гълъбово), местността Черквата (с. Давидково), местността Хорището (с. Босилково), местността Св. Неделя (с. Загражден), местността Клисе чаир (с. Рибен дол), местността Равна поляна (с. Стърница), местността Руснакица (с. Стърница) и други, каза за Нина Башева, главен специалист в Общинска администрация - “Икономическо развитие и стопански дейности”.
Думата "клисе" знаеш какво значи, нали?

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #833 on: September 09, 2011, 22:35 »
И още едно-пак по твое желание Караибрахим:
"В местността „Клисе дере” между селата Пресека и Добромировци могат да се видят и останките на градската катедрална църква на мястото, където е бил разпложен вероятно Златоград през Средните векове. Църквата е била построена вероятно през XIII век"
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mNSxdbXfXEIJ:www.bgvakancia.com/zabelejitelnosti-v-bulgaria/index.php%3Fact%3Darticle%26aid%3D566+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B5&cd=47&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #834 on: September 09, 2011, 22:39 »
А "проклетите" чужденци и днес много добре знаят кои са цигани/справка Франция  изгони точно тях/ , кои българи, кои румънци. Знаели са го и преди векове. Ромеите много добре отличават славяни от българи в ранните години на българската държава, пък после нещо губят желание да го правят-защо ли. Явно не виждат разлика и си знаят, че пред тях стои един народ-българи.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #835 on: September 09, 2011, 22:55 »
Чакайте бе Бейефендилер Господа Другари и п. р.тук трябва да се знае кой води хорото кой пита кой отговаря кой е господаря кой е ратаия.
Учили ма са че Българите са ратайя изметчията ушаа от кога ушаа взе да пита та аз да му давам сметка  края на света ли дойде а кажете.
От както свят е светувал има дюзен моля ви се да спазваме дюзеня така не може или ще има знаете.........дюзеня дюзеня.
В този сайт... аз съм тук ...и ще бъда ...елате и вйе елате заповядайте покажете се докажете се има място за всички докажете че сте достоини.

http://www.youtube.com/watch?v=KlI6yZEMMYI&feature=player_detailpage#t=132s

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #836 on: September 09, 2011, 22:57 »

Слет като толкова ни наричаш братя погледни се в огледалото и постави мен до теб аз съм рус със сини очи висок 180 и кажи дали сме братя.
Ако това не ти стига сложи една твоя снимка и аз ще поставя мойя и да преценят хората тук.
И не се прави на развъртян че не ме познаваш или памета ти е КЪСА.

Ако може да се намеся Ибрахиме, но не си прав. Както казах външните белези са индивидуална черта на хората тук. Дори между теб и Расате да има различия във външните белези, това не значи нищо. Защото има християни със сини очи има и такива със кафяви, има и руси и черномури. Виждал съм и мюсюлмани, който всеки е различен по външност. Това доказва, че няма различия във външноста на мюсюлмани и християни тук, и че тези черти се чисто идивидуални, а не християнски или помашки.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #837 on: September 09, 2011, 23:18 »
 skoti3 не е така аз ако видя ПОМАК и на космуса ще го позная че е ПОМАК няма смисъл да ми обесняваш щоротии.
Аз с теб нямам никакъв дерт точно обратното доста добър себеседник си държиш на истината и не се налагаш.
Но расате посяга на всичко и няма кой да му каже да се съобразява протяга на вярата ни дори еее малко ще почака тук в противен случай ще го направя резил това е и не ме интенересува всичко си има граници и аз не съм много от толерантните той ме познава добре.
Уважавам всички тук в този сайт като си помисли човек с този интернет човек може да намери милиони занимания ни е сме тук но аз ще ценя теб ти мен това е ако се върнеш малко назат и ще видиш колко съм бил толерантен към всички но но вече някой хора се мислят за нещо.
Сега тук в този форум нека всеки един от нас да направи едно обубщение и ще види че и ПОМАЦИТЕ и Българите са от един дол дренки.
Найде найде вие и ние да си кажим мнението един за друк и ще видим какво ще се получи.
Или да направим обубщение кой какво е разбра до сега и тогава да продължим хайде кой какво е разбрал.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #838 on: September 10, 2011, 11:00 »
  В моя помашки край доста църкви са построени  ;D Само дето никой не може да ги открие.Явно добре са ги крили от турските "поробители".

Както вече казах,"проклетите" чужденци в момента наричат и циганите "българи".По същата логика,по която някога са на ричали и нас българи.
 А относно надписи и доказателства-ми търсете бе,хора,има ги!Не само да искате да ви предоставям източници и да ви запознавам едва ли не с авторите,а вие от своа страна да ми цитирате "Житие и страдание грешного Софрония" и "Време разделно" като най-надеждни исторически източници.А като ви поискам истински източници,да се правите на умрели лисици.
 Чакам от oxyuranus да ми предостави поне едно доказателство за построена черква(не църква,църквата е институция  :D) в помашко село по времето на предислямския период на помаците.Или ако не построена,поне започната.

А ако някога моите предци са вярвали в Христос,то те просто са се развили духовно,като са приели ъпдейтнатата версия на християнството.А именно-исляма.Но това,че са били християни пак не ги прави българи.

Не слагай в една графа исторически документ с повествователен роман-има големи разлики.
Житие на грешният Софронии е исторически документ,колкото и да не ти се иска.
Житията на новите светци-също са исторически документ
История славянобългарска също е исторически документ.
Хрониката на Михаил Мокса също е исторически документ.
В повечето случай всички български исторически документи са били писани от монаси-а не от хронисти,като е в императорският двор и са напълно достоверни и истинни.

Източно римските(византийските) хроники са тенденциозни и субективни-тъй като са писани от придворни хронисти и Византия е била засягана страна-когато Византия и България са били в отлични взаимоотношения са хвалебствени,а когато в лоши-доста отрицателни-"... мръсен и нечист народ..."

Отречеш ли едното-отричаш всички,виждам в твоите мнения доста субективно и тенденциозно отношение спрямо историческите документи-каквото ти изнася-е хроника,което не ти изнася е повест. Затова Караибрахиме  остави на нас историците да определим,кое е хроника,кое е повест. ;)

Поздрави

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #839 on: September 10, 2011, 11:09 »
А "проклетите" чужденци и днес много добре знаят кои са цигани/справка Франция  изгони точно тях/ , кои българи, кои румънци. Знаели са го и преди векове. Ромеите много добре отличават славяни от българи в ранните години на българската държава, пък после нещо губят желание да го правят-защо ли. Явно не виждат разлика и си знаят, че пред тях стои един народ-българи.

Не точно-ромейските хроники са нещо мътни по основание на "славяните".
В редица дори не се разграничават от аварите-слагайки ги в обща графа.
Дори и при българите не го правят съвсем.При тях нещата в наименованията са толкова объркани-българите в повечето случай са мизи,една унгарска хроника ни оприличава пък с даките.

А по въпроса със славяните не се разбира дали се конкретизира дадено племе или народ-толкова е объркано.

Лошо впечатление ми прави,както пише и Мокса-славянските(българските) хроники са толкова много през 15 век-а до наши дни са достигнали толкова малко-което ми навява на мисълта,че гърците и руснаците са се погрижили да сведат техният брой до пълен минимум,че да могат да изложат на показ и техните версии.

С две думи българските хроники са най унищожаваните исторически документи през вековете от гръцкият клир и руският императорски двор.

Поздрави.