Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 582555 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #810 on: September 09, 2011, 13:52 »
KaraIbrahim защо ли се хабим бе брат такива като Rasate каквото и да кажиш и докажиш за ПОМАЦИТЕ или няма да го види или ще се направи на дръш ми шапката проблема е в тях не в нас те бяха свикнали каквото кажат да е на тяхното но нещата се промениха това не можат да видят.

-2Искараха го че за да не плащат данаци са ставали мюсюлмани и това опровергахме те забравят че един мюсюлманен плаща много повече данаци като ЗЕКЯТ например а той е доста голям една пета от имуществото си като фитра която се плаща и на добитака даже ама здраве да е.

Ха-еми то ако беше така,то нямаше да има ферман против християните да се обръщат в исляма,ама нейсе.
А от друга,ако толкова е било рахат за кристиенете бре-то немаше да има мюсюлмани у Европата.А и немаше да си го кажуват бошняците-оти са приели исляма-да не плащат харадж.
Ай подгответе се по добре-че от този пост никакви доказателства не видох.

А зекят е милостиня,а не данък аферим машалаш аркадаш и се дава от богатите.

Инфо:
ХАРАДЖ— основен данък в мюсюлманските страни. Според шериата с Xарадж са облагани жителите и земята на завоюваните от «правоверните» територии. Събиран е и в мирийските земи, към които спадали Мала Азия и европейските владения на Османската държава. Поголовният Xарадж, събиран от немюсюлманското население по време на османското иго, е наричан още джизие. Поземленият Xарадж. бил два вида: парично облагане на обработваната земя и натурално облагане на поземления добив, известно като юшур — десятък. По време на османците в българските земи с името Xарадж е бил наричан предимно поголовният данък джизие.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #811 on: September 09, 2011, 14:05 »
Пратеникът на Аллах е казал:
 „Една група от моята общност ще продължава да изпълнява повелята на Аллах, не ще им вредят хората, които ги изостават или
противоречат, докато дойде повелята на Всевишният Аллах, а те показват това на хората.”

/Ал Бухари - 7460/

И като се изправите пред всевиждащият и той ви попита от кой род сте-какво ще кажете.

Защото сигурен съм,че родителите на вашите родители са от нашата страна. ;)

Поздрави

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #812 on: September 09, 2011, 16:26 »
И като се изправите пред всевиждащият и той ви попита от кой род сте-какво ще кажете.

От рода на Адем и Хава - ще отговорим. А ти ако искаш да звучиш като историк не прибягвай до цитиране на Хадис. Цитирай си Хараджа и си вервай, че причините за фермана срещу приемането на исляма от християни са единствено икономически.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #813 on: September 09, 2011, 17:14 »
От рода на Адем и Хава - ще отговорим. А ти ако искаш да звучиш като историк не прибягвай до цитиране на Хадис. Цитирай си Хараджа и си вервай, че причините за фермана срещу приемането на исляма от християни са единствено икономически.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Е именно от Адама и ЕВа.

А от историческа гледна точка доста неща са ми известни за  Мухаммед ибн Исмаил ибн Бухари( Букари или Бугари), и неговото творчество.

Чух Пратеника на Аллах  да казва:
„Наградата за делата зависи от намерението и всеки човек ще получи награда според намеренията си. Така че, който се е преселил за земни блага или да се ожени за жена, неговото преселение е за това, за което се е преселил.”

Не винаги намерението ражда дело и не винаги делата са огледален образ на намеренията.Ако намеренията са чисти то не значи,че делата пораждащи се от тях са чисти,а  според делата ще се съди. ;)

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #814 on: September 09, 2011, 17:16 »

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Е именно от Адама и ЕВа.

А от историческа гледна точка доста неща са ми известни за  Мухаммед ибн Исмаил ибн Бухари( Букари или Бугари), и неговото творчество.

Чух Пратеника на Аллах  да казва:
„Наградата за делата зависи от намерението и всеки човек ще получи награда според намеренията си. Така че, който се е преселил за земни блага или да се ожени за жена, неговото преселение е за това, за което се е преселил.”

Не винаги намерението ражда дело и не винаги делата са огледален образ на намеренията.Ако намеренията са чисти то не значи,че делата пораждащи се от тях са чисти,а  според делата ще се съди. ;)

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #815 on: September 09, 2011, 18:01 »

[/quote]

Интересно ,а ти къкво ще кажеш?

Offline tersid

• Adviser
« Reply #816 on: September 09, 2011, 18:27 »
Пратеникът на Аллах е казал:
 „Една група от моята общност ще продължава да изпълнява повелята на Аллах, не ще им вредят хората, които ги изостават или
противоречат, докато дойде повелята на Всевишният Аллах, а те показват това на хората.”

/Ал Бухари - 7460/

Поздрави
Не се безпокой , той няма да ни пита дали сме българи ,защото той не дели хората на раси,нации и .т . н
.Такива въпроси могат да задават само хора и то какви хора само. 
Гледай сега какво ще те пита Аллах:
Абдур Рахим Грин v sudniy den'

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #817 on: September 09, 2011, 19:17 »
Rasate тук на това място в този сайт се ДОКАЗА че толерантноста на ПОМАЦИТЕ е не измирима да не измирима.
А ти вдействително на места прикаляваш ако продължаваш така ще си имаш работа с мен да знаеш.
Кой си ти та посягаш чак на Аллах бе тъпаян с тъпаня му.
Слет като толкова ни наричаш братя погледни се в огледалото и постави мен до теб аз съм рус със сини очи висок 180 и кажи дали сме братя.
Ако това не ти стига сложи една твоя снимка и аз ще поставя мойя и да преценят хората тук.
И не се прави на развъртян че не ме познаваш или памета ти е КЪСА.

Offline MUSALA

• Avarage member

Offline MUSALA

• Avarage member

Offline MUSALA

• Avarage member

Offline MUSALA

• Avarage member
Ynt: Помаците са били българи или не ?
« Reply #821 on: September 09, 2011, 21:19 »
Расате! Ти със спамовете целиш само едно - как със бандата ти да узурпирате културно историческото наследство на помаците ! 24 часа в денонощие само дебнете тук, какво ли ще изкочи за да го затлачите и узурпирате, а дали ще успеете?

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #822 on: September 09, 2011, 21:52 »
  Никой уважаващ себе си историк няма да ползва фолклора и литературата,за да установи исторически факти!
Ето защо и историята на България е пълна с противоречия и неясноти.Защото базата е бил фолклора. ;D
  Аотносно това дали Софроний е бил платен руски шпионин-търси и ще намериш!Знайно е,че българското население е било манипулирано и от Ватикана и от Руската империя,за да могат да се домогнат до земите на Балканския полуостров.Става дума за влияние и интереси,които май не ги разбираш,Расате.Във всеки случай са далеч от патриотичните подбуди за свободна България.Дори и Левски е бил поддържан от Ватикана,затова е внушавал на съзаклятниците да не разчитат на Русия.

Но да се върнем на помаците.Няма сведения,които да доказват,че те някога са се самоопределяли като българи.Допреди да приемат исляма са се самоопределяли като славяни съответно с името на племето си-смоляни,драговити,струмци и пр.Някои от тях може и да са били покръстени,но така и не са приели християнството с неговите догми,а вместо това са създали богомилството.А когато са приели исляма,вече са били определяни като турци-вследствие на имперската политика на османците,според която всеки мюсюлманин е турчин.Като такива са били окачествявани и от християнското население.За възникването на името помаци има друга тема,но знайно е,че в един момент това име започва да се използва.Както е ясно,че никога не са се наричали българи.Така че няма българи,които да са станали помаци.
Караибрахим, нещо особени ми се виждат тези славяни, дето ги говориш. От 10 ти века нататък изчезват-никой не ги споменава, всички ги наричат българи, те сами се самоопределят като българи, никакво желание нямат да се тупнат в гърдите и да кажат: " аз съм смолянин" , или: " аз съм драговит", още по малко пък се зоват "богомили" или някакви други еретици. Пък и пустите им чужденци-упорито си ги наричат българи-и ромеи и латинци и турци, и  всички други чужденци-веднъж да ги бяха нарекли нещо друго, ама те все българи, та българи си ги наричат...И самите славяни с някаква упоритост българи се наричат-и те и царете им,и болярите им , и чиновниците , и търговците, и духовниците. Тия славяни един надпис не са оставили, че са " смоляни", "стумци" , "драговити", "богомили" , един от тях в хроника не се е записал. Все църкви строят тия славяни, нищо че уж са богомили или някакви други еретици. За християнските еретици веднъж писах и пак ще го повторя-те се имат за много повече християни от тези следващи официалната църква. Особени славяни наистина-чисти българи.

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #823 on: September 09, 2011, 21:57 »
Ибрахим 65, там е работата, че нищо не доказвате-вие до казване трудно достигате, пък за доказване съвсем ви няма.
Мусла, с тези картинки какво искаш да покажеш?

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #824 on: September 09, 2011, 22:04 »

Интересно ,а ти къкво ще кажеш?

То се знае-българския  ;)