Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 582685 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Pomache

• Avarage member
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #570 on: August 29, 2011, 20:26 »
NYAMA PO SVETA SLAVYANSKI ETNOS. NYAMA SLAVYANI KAKTO NYAMA I RUSKI ETNOS. DNK TESTA NE SE PRAVI PO KRAVTA.
AKO SI POMAK TVOITE GENI SA DOSTA HOMOGENNI I NE SA KOKTEYL OT GENI.

ASPARUHOVITE BALGARI NE SA SLAVYANI TE SA TURKOEZICHNI MUSULMANI. V MOMENTA JIVEYAT VAV VOLJSKA BALGARIYA.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #572 on: August 29, 2011, 20:33 »
Направих адин ДНК тест и то пукаже че имам славянски гени ама също така имам и други гени. Датата е 2011 и пак тросиме луде съ чист кроф.   :)

Тоска,
За "чиста кръв" е изключено да се говори, а и какво означава в действителност това понятие  ??? Аз например като твърдя, самоопределям се и ме приемат за част от българския народ (етнос), това не означава, че "кръвта ми е чиста", т.е. ДНК-то ми не е като това на древните българи.  За българския народ категорично говоря за такъв, който се е формирал през вековете, както посочих няколко пъти.

И аз, ако си направя ДНК тест, то определено ще имам "славянски гени ама също така и други гени"  ;)       

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #573 on: August 29, 2011, 20:33 »
NA BALKANITE IMA CHISTI RASI I EDNATA OT RASITE SA IMENNO POMATCITE.
 DAJE MOJE DA SE KAJE CHE POMATCITE SA EDINSTVENATA NAY CHISTA RASA NA BALKANITE.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #574 on: August 29, 2011, 20:35 »
DOSTA HOMOGENNI I NE SA KOKTEYL OT GENI.

Сигурен ли си ? На Балканите няма чиста раса!  Преди всичко от чисто генетична гледна точка е абсурдно в един народ жените да бъдат само от една раса.  ;D

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #575 on: August 29, 2011, 20:37 »
PNK2003

TI MOJESH DA SE OPREDELYASH ZA KAKAVTO SI ISKASH DAJE KATO MARSIANETS NO V DNK TO SI KOETO NE SE OPREDELYA PO KRAVTA TOCHNO NYAMASH BALGARSKI GENI NITO PAK SLAVYANSKI ZASHTOTO KAKTO KAZAH NYAMA TAKAV ETNOS SLAVYANI.

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #576 on: August 29, 2011, 20:40 »
Тоска

tCALOTO CHOVECHESTVO PROIZLIZA OT 20 RODA, RAZBIRA SE NYAMA RASA AKOYATO DA IMA V DNK TO SAMO 1 GEN NO TUK GOVORUM ZA PERIODA MALKO PREDI OT I SLED OSMANSKATA IMPERIYA. VSEKI GEN, VSYAKO SMESVANE SE ZAPAZVA V DNK TO DOKATO SVYAT SASHTETVUVA. GENITE NE SE PROMENYAT OT SMESVANE S DRUGI ETNOSI.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #577 on: August 29, 2011, 20:49 »
Помаче,
Малко бъркаш понятията и материите, особено тази за генетиката.  Не съм специалист и няма да влизам в излишни спорове.

Я ми кажи какво значи "български гени" ???

Посочи ми също така към кой етнос принадлежат помаците или от кой древен народ произхождат?

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #578 on: August 29, 2011, 20:52 »
Pomache, не каза гените на кои велики народи носят помаците? Би ли казал, моля, че  го пропусна.
А това , че Аспаруховите българи са тюркоезични мюсулмани  просто не подлежи на коментар...Ти си новатор в световната и българската история! Остава само да докажеш , че капищата около Мадара са всъщност джамии.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #579 on: August 29, 2011, 21:06 »
Здравей PNK2003 по спокойно защото и на теб не ти е ясно за тези гени само се запъваш като магаре на мост.
ПОМАЦИТЕ защо трябва да са към НЯКОЙ защо не самостоятелно бе човек защо искаш да станиш баща на изгледано дете.
От мен да знаеш едно че ние ПОМАЦИТЕ сме по стари от Българите по тези баире по тези планини.
Един стар ПОМАК ми обесняваше че баща му преди отсече някокво дърво му се е кланял един рекят искал е прошка.
Също така ми обесняваше че баща му е отишъл в Мека да става аджия и до там и обратно е ходил БОС за да има повече себаб.
Казвам ти тези неща за да ти докажа че имаме бит и колтура ама кой ще ме разбере е отделен въпрос.

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #580 on: August 29, 2011, 21:15 »
Кои са Българите в България?
Кои са Българските турци?  Кои са Ромите?
Кои са помаците?
Откъде са дошли тези хора по тези земи?
Имат ли роднински връзки помежду си?
Наистина ли Славяните в Българи са славяни и дали са се смесили с българите както твърди историята славянобългарска
или всичко е една историческа фалшификация?

Такива въпроси само на пръв поглед изглеждат несериозни и трудни за отговор. Всеки, който е част от една нация и нейните хора несъзнателно приема  като "братя и сестри", с които някога са имали общи предци. Познаването на историята на предците си е неразделна част от културата на всеки народ,  и от познаването  на родословието му зависи отношението му към себе си и към другите  хора.

Да се проследи родословието на едно лице може по много начини. Може това родословие  да бъде изградено  на основата на семейни легенди или проучвайки  архивни документи. Но в повечето случаи прави тези методи позволяват да се проследят  предците на  не повече от няколко поколения назад, а семейните предания са много често изпъстрени  с легенди предания  и спекулации.

Историята на не  един човек, а цял един народ може да се научи от древните хроники. Разбира се, ако въобще съществуват такива хроники. А  ако те не съществуват? А ако  тяхното съдържание е в противоречие помежду си, как тогава ще стигнем до истината? Такива науки като антропология и лингвистиката не винаги са в състояние да помогнат  в тази област. Доста различни по произход  хора  могат да говорят на един и същ език, както и от смесването на антропологически различни хора, внуците могат  значително да се различават от изображенията на  предците.

ДНК генеалогията на родословието предлага коренно различен начин за изясняване на родословието на хората. Само един тест на хаплогрупата  Ви Ви дава възможност с голяма точност да определите роднинските ви връзки по бащина или по  майчина линия с  конкретно лице или с други хора. Така че можете да разберете за родословието на един човек, за родословието на цели групи от хора, и в крайна сметка откриването на генетичните корени на цялата нация.

С личен ДНК тест можете  да си определите произхода си чак до първите хора на земята.

Този тест не се основава на легенди митове или някакви измислени исторически факти. Този тест се основава на генетичният код на отделния индивид във вид на фамилно дърво с клони. Както всяко дете е плод на една майка и един баща и носи белезите и на двамата както по външен вид така и по генетичен код. Тестът на хаплогрупата ни дава възможност да си определим родителите си с достатъчно голяма точност за който и период от историята на човешкото съществуване и да пожелаем.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #581 on: August 29, 2011, 21:17 »
А на тебе oxyuranus какво да ти кажа вземи тези велики народи та аиде да не казвам какво да ги правиш ти се сещаш.
Когато един човек не ме признава не си засложава да му обеснявам нищо но тук се чуствам като стопанин и затова си хабя думите.
Кой е нов кой е стар това на теб не ти е работа ти подобре ми кажи тук в този сайт има ли нещо което да ти е харесало мислишсе за голямата работа но ми отговори Българите към кой велики гении спадат с тяхната история няма ген да не се е качил на тях.
Хайде чакам отговор ама без да увърташ.

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #582 on: August 29, 2011, 21:24 »
PNK2003
Vseki narod si ima opredelen stroej na svoite geni. Opredeleno rodoslovno darvo. V tova rodoslovno darvo na balgarite ot balgariya t.e v DNK to im nyama geni na Asparuhovite balgari. Tova iskah da kaja pod izraza Balgarski geni.

Ako Balgariya e sazdadena ot han Asparuh kakto tvardyat istoricheskite fakti, bi tryabvalo v horata koito se narichat balgari da sashtestvuvat tehni geni nali? No se okazva che gi nyama. A e mnogo smeshno da tvardim che Han Asparuh e ot prabalgarite nali?

Balgarite ot Voljska Balagariya sa prieli islama ot Egipet i to predi osmantsite da go priemat. Tova imah vpredvid. Tova priemane savpada pochti s osnovavaneto na Osmanskata Imperiya.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #583 on: August 29, 2011, 21:45 »
Здравей PNK2003 по спокойно защото и на теб не ти е ясно за тези гени само се запъваш като магаре на мост.
ПОМАЦИТЕ защо трябва да са към НЯКОЙ защо не самостоятелно бе човек защо искаш да станиш баща на изгледано дете.
От мен да знаеш едно че ние ПОМАЦИТЕ сме по стари от Българите по тези баире по тези планини.
Един стар ПОМАК ми обесняваше че баща му преди отсече някокво дърво му се е кланял един рекят искал е прошка.
Също така ми обесняваше че баща му е отишъл в Мека да става аджия и до там и обратно е ходил БОС за да има повече себаб.
Казвам ти тези неща за да ти докажа че имаме бит и колтура ама кой ще ме разбере е отделен въпрос.

Ибрахим65,
Спокоен съм да ти кажа, особено в 10 вечерта пред компютъра  :) Аз зададох конкретен въпрос - към кой етнос принадлежат помаците.  И не знам кой в случая се запъва като магаре на мост  :) Да виждаш някъде да съм ограничил възможностите за отговор? Ако считаш, че помаците са отделен етнос, просто следваше да го назовеш този етнос - например "помашки етнос".  Очаквам да ми отговориш  ;) Въпросът ми също така беше отправен и към Помаче, защото той/тя твърди, че помаците произхождали от "велики народи" и исках да разбера кои са тези народи...   

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #584 on: August 29, 2011, 22:02 »
Помаче,

Разбирам прекрасно какво имаш предвид, но отново посочвам, че според мен се бъркат понятията. 

Ето ти една интересна статия и ще разбереш за какво говоря:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009030900040001201