Мухаммед. Защо се правиш, че не разбираш какво пиша и какво те питам
По отношение на твоите коментари имай предвид следното:
1. Би ли ми отговорил с точност или приблизително колко джамии има построени в България след 1989 година? Посочи ми случаи, в които държавата да е пречила за построяването на джамии. Как според теб държавата "пречи" на мюсюлманите да изповядват религията си? Кое конкретно мое мнение е супер изкривено и субективно?
Изграждането на втора джамия в София засега се отлагаТова би трябвало да ти осветли незнанието относно за построяването на втори Мюсюлмански храм в София, че се възприпятства активно, от точно тази партия спонсор на червеният поп.
2. Въпреки късния час, все още успявам да боравя с клавиатурата и със сигурност не си пишеш с някой бот Посочих какви конкретни доказателства са необходими за да защитиш тезата си. Въпросните линкове се отнасят за мнението на един определен човек. Това изобщо не са доказателства, че е налице насилие или принуда за "християнизиране" на помаците. Очаквам да посочиш конкретни такива.
Относно мненията на въпросният човек. Не е само индивидуално. А си е определено политическа програма на не една и две партии в България.
А точно въпросният червен поп. Си е проводника на цяла една държавна политика на асимилация на не славянското население в България, че да си говорим за това, колко видиш ли даденият поп е настрани от събитията, и че неговото лично дело не е принос на точно подобни шовинистични партии и организации.
3. Според написаното от теб по пътя на логиката излиза, че в момента е налице поредният възродителен процес с насилствена подмяна на етнос, вяра, бит, традиции и култура. Няма смисъл да коментирам повече този въпрос, защото ще се наложи да се повтарям.
Пак го казвам. Това че няма ясни и недвусмислени белези на възродителен процес, се дължи на факта че между народната общественост през 80 г. на 20 век. определено на жежиха тогава страстите, и комунистическото тогава ръководство, е сменило стратегията си за подмяна на етническата и верска идентичност, на Помашкото и Тюркско население в България, за да не предизвиква ответната реакция на съседни държави като Р. Турция, и да се осъществи втори Северно Кипърски сценарии.
Да не забравяме, че точно през тези години. Турция беше дислоцирала доста голяма 650 хилядна Армия в Одринска Тракия, готова да нахлуе и да защити Тюркското население, от безчинствата на комунистите, че комунистите да продължават с насилствените си методи и действия, върху това възродявано население от комунистическата партия.
А вместо това. Сега се действа, почти конспиративно, и както се вижда че дават резултати възродителните им действия, много по успешно от насилствената смяна на имената.
За това ДА в България продължава възродителният процес относно по смяна на имената, но сега се действа не със военна или полицейска сила, а се действа с административни мерки и изтънчени методи, за да не се предизвиква влошаване на между държавните отношения, по между двете държави. България и Турция.
4. Приемам забележката. Щом си нов във форума, спокойно може да се запознаеш с всички дискусии до момента. Това имах предвид като посочих, че не се налага да обсъждам отново въпросната тема за имената.
Ще се постарая да го прочета ако не целият форум, то поне по важните теми, и да не оспамвам форума от незнание.
5. Не е нужно да ти посочвам подобна задължаваща норма, защото всичко, което не е забранено, е разрешено. Кой твърди, че трябва да си задължително Иван или Петкан, за да си християнин? Хасан също може да е християнин. Сега те моля да ми отговориш защо например лице с име Иван според теб не може да бъде мюсюлманин???
Виж какво. Ако искаш отговори за това което го питаш като въпроси, ами ще е хубаво. Да се обърнеш към по запознат човек с Исляма, дали ще е Ислямски богослов и теолог, или някой Имам, аз не мога да ти дам завършващи отговори, на въпроси който определено не са ми от компетенцията.
В крайна сметка. Не е редно човек незапознат на 100% с Исляма, да дава авторитетни отговори за неща, който почти не ги познава като материя.
А и сега е свещен месец Рамазан, най-свещеният месец за всички Мюсюлмани, и е Харам да говоря по верски въпроси, че и отговори да давам.