Добре тогава. Хайде прочети този тук сайт svetlina.
Първи кръстоносен походНе смятам повече да говоря. Защо за нахалство може да бъде? Да обвиняваш една империя, която определено спира постоянните нашествия на разните кръстоносци, който определено не по малко зле са се отнасяли със православните редом с мюсюлманите.
Светите 26 Зографски МъченициХайде искам да видя, къде така масово са плячкосвали Османлиите, и са убивали безразборно хора, за да им отнемат имуществото.
Вярно е че Османската империя се е проявявала в дадени моменти доста нехуманна, но и вие да тръгнете с оръжие срещу властта сега например, не по малко жестоко ще ви потушат бунта.
Ама наистина си просите втвърдяването ми на тонът ми.
Хаотична ми е била мисълта.
Хайде опровергай ги тези безспорни кръстоносни факти сега.
Че Османската империя се явява впоследствие на кръстоносните мародерски походи, и всъшност се явява една непреодолима преграда пред западните рицари и папската инвазия в Мюсюлманският свят, където единствената цел е била грабежа, а не мнимото освобождение на светият град Йерусалим.
И през вековете, виждайки че Османската империя не може да бъде победена със въоръжена сила, и си пускат отровните пипала в тази империя, влагайки ви подобни историци, ала история славяно-българска, и тям подобни средновековни монашески пасквили, като най-активни са били ордена на Йезуитите.
Ето ти един
ТУК любопитен сайт, за да по прочетеш малко каква е била ролята на Йезуитите в Османската империя, в синхрон, с онази другата крепостна империя на северо-изток, и дали не е вярно, че папският двор е правил и струвал, да премахне тази империя, защото определено е била непреодолима пречка за папските намерения, спрямо Арабският свят.
И в началото и средата на 19 век си постигат намеренията, да колонизират редица Арабски държави, взривявайки Арабското единство, и повеждайки ги на война срещу Османската империя, като преди това, сериозно са я разклатили от вътре тази империя, за да няма съпротивителни сили.
И всичкото това са го правили, за да се настанят те след това там, и да смучат най-безмилостно благата на Арабският и Мюсюлмански свят. Както между впрочем е и сега положението.
Нападат. Унищожават цели държави и народи, само и само да им се домогнат до петрола на хората.
а сега сме седнали да бистрим какво е било в миналото svetlina.
Вместо да си говорим, как да се оправим. Да си обменяме идеи за бъдещето ни, което е общо за всички ни, седнали сме и си чешем езиците с празни приказки.
Ами така е. Ние се караме и бие ме. А политиците. Ала Догановци. Ала Сидеровци. Ала Каракачновци. И ала Бойко Борисовци, и една кохорта безродна червена паплач, печелят от нас, благодарение на различията ни и предразсъдаците ни едни към други.
За сега това е от мен като цитати от други сайтове.
Не искам да прекалявам с гостоприемството все пак в този форум.