Чудесен призив, но не мислиш ли, че историческите лъжи, които ТИ също разпространяваш тук за "щастливата съдба " и благоденствие на поробените през османско време също е нахално, например.
Я да видим тия църкви, които показваш колко пъти са били възстановявани след пожари и ограбвания от османлии и дали след 1620 г. не са платени ТРОЙНО на правоверните, като, разбира се, първоначално са били строени под земното ниво.
ОК аз разпространявам лъжи. Ами би следвало да ги опровергаеш бе Svetlina.
Просто цитирай достоверни източници. А не само да се клейми, и да се обвиняват хората в неща, който не са извършили, само защото не ви споделят възгледите.
Искам един сериозен цитат.
Защото ако ми се позволи по нататък, смятам да по нахвърлям малко материал, под формата на линкове, да видим Османската империя, толкова ли е била зла, или е била контра пункт на една други много по зла империя, която и до ден днешен си ви използва йезуитската, за да си насаждат разделението, за да печелят те на ваш верски гръб.
Вместо да се занимавате с градивни неща.
Например оправяне на икономическият срив в България. Породен от продажните вечно червени правителства, от най-разни партии и партийки, и организации, вече 22 г. жестоко грабейки и малкото останало тук по тези земи, вие сте ми тръгнали с историята която е в миналото да ми се занимавате, и най-вече с произхода на хората, който ясно си ви го казват, че са си Помаци, и това е. Приемете го този безспорен факт.
Ама гените му били такива, онакива, няма значение, важното е човек какъв иска да се чувства, и на такъв да си се чувства.
И най-забавното от всичкото това е.
Че вие се занимавате все с второ степенни неща.
А за неудачите и провалите ви, все Турците и Помаците набеждавате за неправилната ви орисия.
Съвземете се. В 21 век живеем, а не сме в 15 или 16 век.
Сега реалностите са съвсем други.
Приоритетите са се променили.
Този архаичен национализъм, през 19 в началото на 20 век може и да е бил модерен и на дневният ред в редица правителства и империи, сега всичко е пренесено в сферата на технологиите и развитието на човечеството, като тези остарели идеологеми, са жестоко остарели и не ефективни.
Но какво ли се впускам в обяснения.
Трябва сами да го разберете това нещо, и да го схванете че не сме в миналото, а сме с изглед към бъдещето, което вие се опитвате да си го зачерняте насилствено, с поглед към миналото, което си е там, в миналото, и няма да се върне или преповтори, но бъдещето ние сами си го градим.