Леле какви глупости. Думата "чист" била расистка, а Radoslav никъде в поста си не е казал "бял". Защото Musala подобно и сред много българи-християни тук постоянно се говори, че мюсюлманите били отритвани, дискриминарани и т.н. Част от българите-християни също по различни поводи казват, че са били дискриминирани. И факта на Българина все някой друг му е виновен, както на вас в случая е използвал думата "чист българин"(аз рабрах за какво става дума). Защото това да се плачиш си е освен друго и чисто българска черта, все някой друг да му е виновен. Не знам дали това е антитурска политика, но аз мога да кажа, че вашата е антибългарска по същата логика. В писаниците, че сте вечно дискриминирани по този начин може да кажа, че се опитвате да създадете страх в младото мюсюлманско население от християните. Да варно е комунистическия режим се е отнесъл лошо с вас, но от комунизма са страдали и много християни. Хора са губили работата си, защото е са отишли на църква и още много други. Въпреки, че християните през Османското владичество също са били дискриминирани, родителите ми не са ме възпитавали в негавитализъм към мюсюлманите. А като чета тук се пишат отрицателни мнения към "лошите" християни, които вечно дискриминирали другите и едва ли не били най-голямите расиски, националисти и т.н.
И husein стига сте спекулирали с езика. Езика днес е български, българите са смесица от прабългари, славяни и траки предимно, може и други. Няма чисти славани, прабългари или траки, всеки си носи своите черти. И някой като казва, че е българин, това не значин българите от преди 14-15 века, защото българската нардоност започва да се сформира след това. Говорим за българи днес, а не преди 15 века. Паисий се опитва да вдигне самочуствието на дискриминирания български народ, глупост е това, че не са се чувствали българи, не се опитвай да отречеш българите . А царя дори и с германски произход е български цар, защото е такъв на българската държава и да общото между Аспарух и Батемберг, че са владетели на българската държава постигнали различни успехи за своето време. А македоноидната раса няма какво да я коментирам, то не беше те всеки по известен човек го направиха македонец.
Освен това някъде тук прочетох, че Ангарията от Стамболийски пак дискриминирало мюсюлмани, и това е грешно. Този закон е бил за всички и той гласи: Законът за трудовата повинност. Той е приет през 1920 г. и предвижда всички мъже и жени да полагат за определено време (от 6 месеца до 1 година) безплатен, общественополезен труд - работа по изграждане на държавната инфраструктура, пресушаването на блата и др..Този закон е атакуван затова, че се явява един вид ангария и то в размери, многократно превишаващи дори тези по време на отоманското владичество.
Няма да говоря дали е добър или лош, но е бил за всички.