Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 594751 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ali m

• Senior member
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #195 on: November 16, 2010, 23:30 »
аз не споря дали българите са били или не са били и от кога са били на полуострова!аз казвам неща които са писани в учебниците по история на България а иминно че прабългарите са тюркириранци или афганци,или каквито искаш такива!Те са се претопили сред славяните и съответно е останала една славянска държава като Сърбия,Македония,Словения,Словакия,Чения и др. в които няма нищо българско та даже няма и следа от българския(тюркски език) на прабългарите =истинските българи,които имат ислямска цивилизация и ислямска култура и нито по език нито култура имат нещо общо с измислените българи в България,която е славянска държава,със славянски език и християнска култура.аз не споря дали са били или не са били на полуострова,споря че освен тях са минали още десетки племена и народи,които нямат нищо общо с тях а имат съвсем различна от тяхната култура и произход като македонци,помаци,каракачани,власи и много други траки албанци ... и неможе българите да претендират че всички те са българи,когато българския произход на днешните българи е под съмнение!

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #196 on: November 17, 2010, 10:09 »
аз не споря дали българите са били или не са били и от кога са били на полуострова!аз казвам неща които са писани в учебниците по история на България а иминно че прабългарите са тюркириранци или афганци,или каквито искаш такива!Те са се претопили сред славяните и съответно е останала една славянска държава като Сърбия,Македония,Словения,Словакия,Чения и др. в които няма нищо българско та даже няма и следа от българския(тюркски език) на прабългарите =истинските българи,които имат ислямска цивилизация и ислямска култура и нито по език нито култура имат нещо общо с измислените българи в България,която е славянска държава,със славянски език и християнска култура.аз не споря дали са били или не са били на полуострова,споря че освен тях са минали още десетки племена и народи,които нямат нищо общо с тях а имат съвсем различна от тяхната култура и произход като македонци,помаци,каракачани,власи и много други траки албанци ... и неможе българите да претендират че всички те са българи,когато българския произход на днешните българи е под съмнение!
Да де това са учебници под руски диктат в синхрон с панславизма-ако проследиш всички хроники ще забележиш,че българите никога не са били тюрки,а иранци.
Според Херодот траките са били втория по многобройност народ след индийския-а къде е тоя народ-според руснаците е изчезнал и не видиш ли от малките по брой балти се пръкнали славяните залели Европа-пълен абсурд.
Разгледаш ли хрониките и археологическите находки ще забележиш,че Траките и славяните са едно и неделимо цяло-проследи хрониките и археологическите данни- http://www.ivanstamenov.com/files2010/trakigs.pdf  .
Според римските хроники Готите и Българите са близки народи говорещи един език и някога обитавали една държава-след което се разделили-според същите хроники едните предали другите.
И така какво се пише в римските хроники Готите са склави,гетите са траки,но готите и гетите са едно и също племе.готите и българите говорят един език,живели са заедно в една държава.
Ибн Фатлан-"емир на българи,емир на сакалибите-т.е българите са сакалиби.
Езикът ни притежава под 0.2% турцизми от преди османския период,а уж тюрко-българското племе е властващото племе.(пример Унгария-маджарите са тюрки(башкири),били са малцинство(няколко хиляди) в новообразуваната от Арад държава(мнозинството са Унгарите(охондор-булгар)),и тъй като властващото племе са тюрки в Унгария турцизмите са около 30 % )

И къде са тюрките в случая?!

Според руската историография българите са тюрки,а според немската -готите са германци-Тези вмъкнати в историческата наука още през 18 и 19 век игнорирайки болшинството римски хроники и в последствие богатия археологически материал.

За разлика от Поволжието,където българите са били изтребени от Монголите,такова драматично събитие не е имало в България.
С каква армия разбиват българите монголите-2/3 китайска и 1/3 тюркска-кои се заселват на обезлюдените територии-разбира се тюрките-съседните башкири,узи,кипчати и пр.

Виж намерения в Русия напълно избит град-Бултраз-всичко е избито жени,деца,пеленачета,старци.както пишат руските хронисти от някога благоденствуващите градове на България останали само руини,а от обработваемите ниви-поле в което татарите пасли конете си.Имало оцелели българи,но те са били много малко и са се нагодили към новодошлите тюрки-да не споменавам ,че в тюркските езици иранизмите са в доста добро процентово отношение.

За културата на Каракачани,помаци,македонци,власи-не виждам да се различава въобще от българската-ако се различаваше нямаше да я наричат под общ знаменател БАЛКАНСКА ФОЛКЛОРНА ТРАДИЦИЯ.
И само да вметна каракачаните до средата на миналия век са се наричали българи,подобно на гагаузите,гърците вкарват официално името на каракачаните за да могат да преборят българската идея сред гръцките каракачани и в последствие да ги направят верни елини-нещо като македонизмът в Македония сътворен от Сърбите(идеите на Грашанин) . :D :D :D :D

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #197 on: November 17, 2010, 23:14 »
аз не споря дали българите са били или не са били и от кога са били на полуострова!аз казвам неща които с прабългарите =истинските българи,които имат ислямска цивилизация и ислямска култура и нито по език нито култура имат нещо общо с измислените българи в България,!
Пак си се изказал неподготвен ,Ali.m.
Прото или Пра-българите са били езичници слънцепоклонници, по късно тези на Волга приемат исляма, по късно имам впредвид от тяхното разселване и краха на Велика България, та да се каже че истинските българи са тези, с тази религия, е невярно разбира се .
Езика който исторически се налага в тази Българска държава впоследствие ,не е  първоначалният български език ,както това става и тук на балканите , та сравнението също е висящо и неудачно.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #198 on: November 18, 2010, 05:49 »

В този сайт единствен запазил се до днес- Лидер за помаците разселени по света всеки от нас търси истината за себе си,за произхода ни
1. Откъде сме дошли" какъв е произхода ни !?
2.Помаците отделен народ ли са от българи,турци,...!?
3.Защо помаците разделени по света главно след Балканските войни  1912 година все таим болка в душите си-народ разделен от граници днес в Северна Гърция,в Македония,Косово,Босна,Албания,емигранти по света помаци!
4.Това е Форум за помаци-целта НЕ е да искаме бунтове,войни,а със словото на демокрация и хора живи по света да представим народа ни като жив и оцелял с векове наред.
5.Помака е изстрадан человек,където и да е по света той си обича гората.!

Проследил съм над 90 % от помашкото население живее в планините,занимава се със земеделие.

ЗАЩО!

Оставете онези новоизлюпени богаташи помаци дето ще обърнат и майчино мляко за да докажат личното си его за просперитет на гърба на помаците.!
 Мерси от такива,помаците по рождение наследяват болката от родителите ни,така е било и преди и след Османската империя,има такъв народ,но всеки се опитва да го промени,за справка неки всеки ме пита на нас 6 пъти ни сменят имената за да ни претопят,но помака е жилав и инат.
Помака си е помак в ДУШАТА,без значение каква религия изповядва!!!
  Факт и до днес където и да е помака.

П.С- Този възрастен човек помак му прави чест,че от ТВ" Скат" на Атака си каза пред камерите"-Аз съм помак родопчанин, български гражданин по рождение,но обидно е да ме наричат българомохамеданин"-това е термин от комунизма останал.!
Цитирам този човек" Ние сме помаци тук сега и по света от хиляди години,помаци сме..POMAK PRIDE -Помашка гордост -PROUD TO BE POMAK

Човека си каза- от хиляди години прапра дядовци зная- Помак съм,родопчанин!

Offline Hat

• Moderator
« Reply #199 on: November 18, 2010, 09:16 »
Това е един от най хубавите клипове относно помаците.Радвам се че има и такива,хора,които вьпреки всичко милеят и ценят дьлбоко в душите си помашкото.Сигурен сьм само така ще оцелеем и запазим за бьдещите поколения красотата,която носим в душите си.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #200 on: November 18, 2010, 09:56 »

В този сайт единствен запазил се до днес- Лидер за помаците разселени по света всеки от нас търси истината за себе си,за произхода ни
1. Откъде сме дошли" какъв е произхода ни !?
2.Помаците отделен народ ли са от българи,турци,...!?
3.Защо помаците разделени по света главно след Балканските войни  1912 година все таим болка в душите си-народ разделен от граници днес в Северна Гърция,в Македония,Косово,Босна,Албания,емигранти по света помаци!
4.Това е Форум за помаци-целта НЕ е да искаме бунтове,войни,а със словото на демокрация и хора живи по света да представим народа ни като жив и оцелял с векове наред.
5.Помака е изстрадан человек,където и да е по света той си обича гората.!

Проследил съм над 90 % от помашкото население живее в планините,занимава се със земеделие.

ЗАЩО!

Оставете онези новоизлюпени богаташи помаци дето ще обърнат и майчино мляко за да докажат личното си его за просперитет на гърба на помаците.!
 Мерси от такива,помаците по рождение наследяват болката от родителите ни,така е било и преди и след Османската империя,има такъв народ,но всеки се опитва да го промени,за справка неки всеки ме пита на нас 6 пъти ни сменят имената за да ни претопят,но помака е жилав и инат.
Помака си е помак в ДУШАТА,без значение каква религия изповядва!!!
  Факт и до днес където и да е помака.

П.С- Този възрастен човек помак му прави чест,че от ТВ" Скат" на Атака си каза пред камерите"-Аз съм помак родопчанин, български гражданин по рождение,но обидно е да ме наричат българомохамеданин"-това е термин от комунизма останал.!
Цитирам този човек" Ние сме помаци тук сега и по света от хиляди години,помаци сме..POMAK PRIDE -Помашка гордост -PROUD TO BE POMAK

Човека си каза- от хиляди години прапра дядовци зная- Помак съм,родопчанин!

Назми насилствената смяна на имената според мен е грешно водена политика в резултат на романтичната идея-един народ,една религия,(единна именна система) -т.е. всички правителства са желаели да премахнат по възможност разделящият фактор.Но нашите правителства са имали "добри" учители-съседните страни-в Гърция например терорът срещу българското православно и мюсюлманско население е бил чудовищен-което не е било изселено и избито,е било  превърнато във верни "гърци".(изключение-заграбеният уж за 75 години провлак Дедеагач-Кавала.)

Православните и католическите българи са също доста разделен народ-Егейска Тракия и Македония,Вардарска Македония,Албания,Турлашко и малко от Шопско(1/3 Сърбия),Банат(сръбски,румънски и унгарски) ,Северна Добруджа,Бесарабия,Западна Европа,САЩ,Казахстан и почти във всички страни на бившия СССР.

п.с. А впрочем българите наистина са доста издържлив народ-след карахът му през 14 век-става вторият по многобройност(след арабите) в османската империя(християни-2/3 и мюсюлмани-1/3) наброяващ около 6-7 до 9-10 милиона през 18 век според някой изследователи( християни около 5-6 милиона,мюсюлмани-3-4 милиона-тюрките са приблизително 5-6 милиона тогава).

И накрая-името се ражда през 17 век-няма как да е на хиляди години и то не в Родопите-там се използва след Освобождението[/color]

Offline kos1965

• Member
  • **
« Reply #201 on: July 03, 2011, 08:45 »
Разбира се че помаците са Българи,не напразно е казано БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ.И никой не оспорва каква религия изповядвате.И помак не е срамна дума,срамното е че тези помаци на които им е влята отровата на ДПС се определят като турци.А примери за това колкото искате.И защо триете постове на ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРИН-БАЛКАНДЖИЯ???От какво ви е страх???

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #202 on: July 03, 2011, 11:58 »
  Кос,защо не попрочетеш малко,преди да пропишеш? ;) Поне да разбереш,че такъв термин-българомохамедани-няма?Защото няма мохамедани,има мюсюлмани.
А иначе си прав за това,че не е срамно да си помак.Както не е срамно да си българин,арменец и прочие.Хората се раждат равни и свободни,а причините за срамуване си ги създават сами впоследствие.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #203 on: July 06, 2011, 09:24 »
Pomacite sa Paeoniqns i nqmat ni6to ob6to s "balgari'  i paleo- balkanski narodi te idvat ot teritoriite na Tyrciq/mala aziq/ koito pomagat na troqnci sre6ty Mikenijci.Sled invaziqta na Persijskata imperiq v Anatoliq se naselqvat po rodopite.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #204 on: July 06, 2011, 09:38 »
sa6to naselenieto na Kardjali ne  e samo  Yryksko ot 15vek ...za6toto  tyrkite  targovci  sa bili vatre vav Vizantijskata imperiq predi da se sazdade Osmanskata imperiq sled bejstvata  ostanali ot Seldjykite.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #205 on: July 06, 2011, 13:17 »
Marlboro,kyde si proczel tova.Svobodna fantaziia.Po mi prilicza na patagonci.Kolko e blizko pomaci-polanci i t.n.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #206 on: July 06, 2011, 17:24 »
http://rodopismolian.blogspot.com/2011/07/blog-post_340.html
За мен помаците и попове да станат пак ще ги делят.Не е важно какви са били ,а самите бъргари не ги приемат.Сегашния Възродителен процес е тих.Трудна може да прокопсаш като ти видят името.така е и по социалните програми поне в Смолян.Гледаш синът има магазин,а майката и носят сготвена манджа като социална слаба-ама е християнка!! >:(Та тези пенсионери за мен си сменят имената от недоимък!

Offline havaika

• Adviser
« Reply #207 on: July 06, 2011, 17:25 »
Удобно..............НАЛИ?? ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #208 on: July 06, 2011, 18:04 »

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #209 on: July 06, 2011, 22:05 »
    Много удобен начин. - И болницата в Г.Делчев беше на косъм от затваряне.