Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 579243 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Помаците са били българи или не ?
« Reply #1140 on: November 04, 2011, 16:37 »
Мелек нещо не е добре, на лични мен пък ме изкара на кюрдски бунтовник от ПКК. :D  Сигурно не знае разликата между курт и кюрт. Тези които са в гроги съcтояние тук се хващат за нея като удавник за сламка но на мен ми се кефи от това положение. :D

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
Re: Ynt: Помаците са били българи или не ?
« Reply #1141 on: November 04, 2011, 17:10 »
Мелек нещо не е добре, на лични мен пък ме изкара на кюрдски бунтовник от ПКК. :D  Сигурно не знае разликата между курт и кюрт. Тези които са в гроги съcтояние тук се хващат за нея като удавник за сламка но на мен ми се кефи от това положение. :D
Уважаеми  господине,  не смятате ли за неетично да нападате някой защото е на друго мнение като го оприличавате на луд, болен или незнам какъв си? Мелек, без да я зная и познавам, изрази възмущението си към тези, които нападат другите заради своя комфорт. Тя и останалите , които я подеха си размениха думи, които аз не разбирам и не мога да разбера какво са си казали и не е моя работа. Единствено един разсъждаващ от форума, каза,че ще я нападнат заради думите и. Това и стана. Не ви прави чест да излагате лични съобщения на яве. Ако тя е преценила,че не е необходимо да продължава в публичното пространство и да приключи с това, което иска да каже на лични, това е нейно право, но на вас не ви прави чест, това е невъзпитано, една жена не умеете да оцените, защото не сте свикнали да е на различно мнение от вашето.
Съдбата на отделната личност,  както и тази на нацията, зависи от степента на хармония с природните сили, законите на живота и Вселената.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #1142 on: November 04, 2011, 17:27 »
Уважаеми  господине,  не смятате ли за неетично да нападате някой защото е на друго мнение като го оприличавате на луд, болен или незнам какъв си? Мелек, без да я зная и познавам, изрази възмущението си към тези, които нападат другите заради своя комфорт. Тя и останалите , които я подеха си размениха думи, които аз не разбирам и не мога да разбера какво са си казали и не е моя работа. Единствено един разсъждаващ от форума, каза,че ще я нападнат заради думите и. Това и стана. Не ви прави чест да излагате лични съобщения на яве. Ако тя е преценила,че не е необходимо да продължава в публичното пространство и да приключи с това, което иска да каже на лични, това е нейно право, но на вас не ви прави чест, това е невъзпитано, една жена не умеете да оцените, защото не сте свикнали да е на различно мнение от вашето.
Йорданова, не им се връзвай - тук участвуват дейно двама-трима модератори, безработни и, разбира се, измислячите на различните течения за произхода на помаците.
Както виждаш последната теория е, че не са били нито българи, нито траки, славяни, нито ахейци, нито ромеи, нито македонци, нито кумани, нито османци...., нито християни (православни или католици), нито павликяни, нито богомили.... но затова пък са били най-умните езичници, чиито деди приели (уж!) доброволно исляма (поради умността си) през 16 в.

Някои участници изхвърлят тук всякакви отрицателни напрежения и чувства към всичко българско, независимо какво ще им кажеш. Половината от тях живеят в Турция и вече с гордост крещят "да живее О.И.", защото там политиката е такава и така биват възпитавани всички поколения - в пълна туркост.
Пък после били набожни и държали много на исляма!!! Празни думи.
Та така, Йорданова.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1143 on: November 04, 2011, 18:20 »

Г-жа  jordanova, да по принцип сте права, но де да знаехте постинга и към мен, нейното и обръщение, обиди,  бил съм бандит от ПКК , трабвало да се махам от форума и тем подобни. Не искам да подценявам никого но постинга и към мен беше на нулево ниво. Даже си помислих че презимето и е Мелек, защото една  жена не би се отнесла така към чıовек който не познава. Накраце тя или той си го заслужиха. Излиза че тук напразно роните крокодилски сълзи защото няма какво друго да правите  ;) Поздрави!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1144 on: November 04, 2011, 18:42 »
Йорданова, не им се връзвай - тук участвуват дейно двама-трима модератори, безработни и, разбира се, измислячите на различните течения за произхода на помаците.
Както виждаш последната теория е, че не са били нито българи, нито траки, славяни, нито ахейци, нито ромеи, нито македонци, нито кумани, нито османци...., нито християни (православни или католици), нито павликяни, нито богомили.... но затова пък са били най-умните езичници, чиито деди приели (уж!) доброволно исляма (поради умността си) през 16 в.

Някои участници изхвърлят тук всякакви отрицателни напрежения и чувства към всичко българско, независимо какво ще им кажеш. Половината от тях живеят в Турция и вече с гордост крещят "да живее О.И.", защото там политиката е такава и така биват възпитавани всички поколения - в пълна туркост.
Пък после били набожни и държали много на исляма!!! Празни думи.
Та така, Йорданова.

Това май е било предназначено за "лични" ;D Светлината се събуди,за да освети пътя на Йорданова.
В този форум пишат всички,които имат желание и време да го правят.И ,естествено-ако смятат,че имат какво да ни кажат.Ако на някой не му харесва,нека не се чувства задължен да влиза тук.

Светлина,а ти откъде толкова добре познаваш пишещите тук?И как успя да ги изброиш?Че и с какво се занимават даже знаеш.
 Отговорите са два - или си от ония структури,където си врат носа навсякъде,или си празнодумка.
Dedicated to all you

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #1145 on: November 04, 2011, 20:39 »
Акад. Д. Лихачов: "България - държава на Духа"
 Лихачов- България е държава на духа
Светлина, благодаря! В тази връзка издирих някои неща и ги копирах тук.
Не сме богати, а изтерзани. Богатството е висо¬ко платено удоволствие, не щастие. Твърде инте¬лигентни и приспособими в трудни условия, затуй ли Господ ни обича? „Тази е причината - твърди Слава Севрюкова, - сред нас да се явят толкова ле¬чители и феномени. Да помагат да оцелеем и в най-тежки времена."
„В тежкия период ще ни помогнат носителите на феноменални способности. Единствено духовност¬та ще ни възроди."
-   Въпреки упадъка - продължава пророчицата, - трябва да се гордеем с народността си. Открай вре¬ме сме изпращали в забвение най-страшните пороби¬тели. Не трябва да търсим признание, че носим горд дух, а да го заслужим. Предстои да бъдем почита¬ни в Европа и по света! От племето ни ще излязат умни същества. Ще го прославят извън пределите на страната. Радвайте се, че живеете в България!
България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината.
„Да знаете - духът на библейския Давид вече се е превъплътил в Бълга¬рия."
„Държавата ни ще изпадне в критично състояние на границата на оцеляване. Когато е на ръба, духът на превъплътения Давид, тогава неин водач, ще я спа¬си. В негово лице България ще даде на света значим политик. Той ще направи много за страната и за Ев¬ропа. "
-   Неоценим е психичният заряд на българина. Страната ще преодолее кризата и укрепне. От богоизбрания ни народ ще се роят бъдещи духовни водачи. Това не е случайно - писмеността на сла¬вянското племе преди повече от хилядолетие се яви чрез нас. Предстои ние да разширим неговата кул¬тура. Това е кармично предопределено.
-   Помнете, ще удивим Човечеството - про¬дължава с възторг. - Родените сред нас откри¬тия ще впечатлят света. Тепърва ще се узнае и за приносите ни в историята. Ще дадем на чо¬вешкия род големи умове. В областта на наука¬та, та дори и в омразната напоследък (годината е 1990 - б. а.) политика. И това ще стане, но вече по-късно във времето, когато се превърнем в равностойни членове на Европа.
Хората ще заживеят обединено - леят се предсказания. - Границите ще отпаднат, но отделните народи ще запазят самобитност. Едва тогаз България ще роди значими политици-обединители.
Големи умове, помнете, предстои да излязат от нашето племе. Със световен принос в много области на човешкото знание - наука, филосо¬фия, изкуство. Тогава страната ни ще е повече от Швейцария - издига ръце, очертавайки кръг.
-   Ще се превърне в малък примамлив световен оазис.
-   Българското племе никога, ама никога не ще бъде заличено от лицето на земята. Други наро¬ди, както ми се "разкрива", ще изчезнат, ние - не. Помнете - НИКОГА! Събудената мощ на духа на българина е голяма. Родината ни ще се превърне в райска градина. Тези, които сега я напускат един ден горчиво ще съжаляват.
„Таман страната ни ще се пооправи и светът ще тръгне на зле. Но ние тогаз вече ще сме на завет за онова, което иде... То ще трае наполовина на време¬то на Втората световна война..."
„Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас - изтъква пророчицата -се откроява един единствен избор - Духовността.
Към него нито Западът, нито Изтокът ще ни спрат, защото свише сме предопределени да обогатим све¬та. А и в миналото сме го правили..."
„Рано или късно предстои обединение на славянството. То ще предостави на Човечество¬то велики завоевания. България ще е резерват на Духовност. Нашият народ ще реализира докрай благородна месиянска роля към славяните."
На каквато асимилация и безмилостен геноцид да е подложен народ от нестинари, от чиито недра е излязъл свръхсетивен елит като Петър Дънов, Преподобна Стойна, Ванга, дядо Влайчо, Слава Севрюкова, не е за подценяване. Открай време проводник на Духа, оцелявал благодарение на него, не може да е обречен на гибел
Европа носи от векове нетленни богатства от мъдрост. Там трайно ще се съхрани Духовността.
Слава съзира: „Русия никога не ще рухне. Напро¬тив, през 21 век отново ще възвърне световното си могъщество. Славяните никога не ще изчезнат от лицето на Земята. Отредена им е водеща духовна мисия в предстоящите съдбини на човешкия род."
Преди българската пророчица Едгар Кейси бе предрекъл: „Цивилизацията ще се саморазруши по пътя на Атлантида, не осъзнае ли, че смисълът на земния живот не е трупане на материални блага, а развиване на Духовност."
Съдбата на отделната личност,  както и тази на нацията, зависи от степента на хармония с природните сили, законите на живота и Вселената.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #1146 on: November 04, 2011, 20:46 »
Караибрахиме, наблюдателна съм, защото съзерцаван вътрешно и вярвам в Бога, ако не знаеш.   8)

Йорданова вече вижда, че се въртят едни и същи приказки + теор.разработки от създаването на сайта, което преди десетина дена отбеляза и АБВ/с, един добре познат стар участник.

Ако държиш мога да изброя кои участват редовно и модераторите и тук-таме някой новодошъл, кой колко пъти си е сменил ИМЕТО в сайта (доброволно или не)...
Участвуват най-много 10 души общо/седмично, а другите четат или отговарят понякога.

Е, може би е време да ви оставим насаме между вас си, та да видим как ще се усамотите и оскучеете от "преговора" на теор.постановки.
Аз лично имам доста щъкане насам-натам, пък и все едно и също...Нали разбираш, че ми е по-полезно да гледам и чета Али Шуган.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1147 on: November 04, 2011, 21:50 »
 Svetlina желая ти бързо оздравяване да не би да та е блъснал някой трамвай или си била пак в командировка при кюрдите та таса осакатили но както гледаш и без теб минаха изборите.
Гледам че си доста загрижена за този сайт недей и без теб е супер доказаха се доста неща тук който на друго място неможиш да ги намериш.
Пък и очастниците са супер като С.Д.то като ЛЕО и така нататък да не ги изброявам гледам че ги познаваш всички или така си мислиш......
Ти като си толкова отворена ..вярваща...набожна....и т.н. да не ти правя реклама та отвори ти някой сайт да те видим тогава.....

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #1148 on: November 04, 2011, 21:53 »
Kaplan,прав си в едно.Не зная своя род преди 200г.Зная че пра-дядовци,дядовци ,баща ,майка и аз сме родени на българска земя и сме българи.Не търся някакви измислени теории да доказвам че съм друг.Субиги,скочихте на тази жена като вълци.Какво че написала че си кюрд.Нали знаеш че не си.Твоите идоли са тюрки със своите вярвания,а не българи и кюрди.Малко толеранция към една жена.Аз я поздравявам за смелоста да ви се противопостави.Не я прокълнявайте защото иначе мисли.Сега пък Ибрахим доктори търси.....

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #1149 on: November 04, 2011, 22:37 »
ЗА ОБИДАТА/дзен притча/

Близо до Токио живеел един велик самурай, който бил вече възрастен и се бил оттеглил, за да обучава младежите в дзен-будизъм. Въпреки възрастта му се носела легендата, че може да разбие всеки съперник.

Един ден, един войн, известен с тоталната си липса на скрупули, дошъл при него.
Войнът бил прочут с това, че използвал техниката на провокацията: изчаквал противника му да направи първата крачка, възползвал се от направените грешки и контраатакувал внезапно. Младият и нетърпелив войн никога не бил губил битка. Знаейки репутацията на самурая, бил дошъл, за да го разгроми и да се прослави. Всички ученици протестирали срещу идеята, но старецът приел предизвикателството....

Всички излезли на площада и младежът започнал да обижда стария учител. Хвърлил няколко камъка по него, заплюл го в лицето, изкрещял всички възможни обиди, обиждал дори предците му... С часове правил всичко възможно, за да го провокира, но старецът останал невъзмутим. Привечер изтощеният и унижен войн се принудил да се оттегли.

Угнетени от факта, че учителят им трябвало да изтърпи толкова обиди, учениците му го попитали:
-Как можахте да понесете това? Защо не влязохте в двубой, пък макар и да бяхте загубили битката, вместо да ни показвате тази страхливост?
-Ако някой дойде при теб с подарък и ти не го приемеш, чий е подаръкът?
-На този, който го е донесъл. - отговорил един от учениците.
-Ами, същото важи и за завистта, гнева и обидите - казал учителят. - Когато не ги приемеш, продължават да принадлежат на този, който ги носи със себе си.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1150 on: November 04, 2011, 22:46 »
dazco, пак си със сламката нещо, съжалявам че веднага изтрих постинга на  вашата  ''Мелек Мехмет'' Тя ме пъдеше от този форум защото не съм ги разбирал някои работи. Мисля че доста преувеличихте; айде сега без сламки че ми ставате смешни ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1151 on: November 04, 2011, 23:04 »
Акад. Д. Лихачов: "България - държава на Духа"
 Лихачов- България е държава на духа
България ще е резерват на Духовност.......Ще дадем на чо¬вешкия род големи умове........Големи умове, помнете, предстои да излязат от нашето племе.... Таман страната ни ще се пооправи и светът ще тръгне на зле

jordanova, nyamam nikakvo samnenie  ;)  Pozdravi!!! 

http://www.piqnki.com/post/24489

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1152 on: November 04, 2011, 23:06 »
 daczo не си толкова умен колкото си мислиш направил си 450 публикации и само определяш хората какви са.
А всичко е толкова просто казваш на глас една истина от която ви е страх до болка..... че има ПОМАШКА ЕТНОСТ.
Ама толкова са били.
Ама такива са били.
Ама наши ваши били.
Ама по горите по полето били.
Тук сме тук и да ти харесва и да не ти ТУК.

Не бил минал век, откак Мохамед започнал да проповядва исляма и арабите мюсюлмани превзели цяла Мала Азия - Мека и Медина, Дамаск, Сирия, Йерусалим, Анатолия, Александрия и цял Египет, нахлули в Персия, Афганистан и Армения, превзели и цялото северно крайбрежие на Африка - Кипър, Родос, Триполи и Картаген, а през 711 година се прехвърлили на европейския континент - маврите превзели Испания, през 716 година превзели Лисабон и се отправили на изток към Франция;..."

Имено тогава ПОМАЦИТЕ ПРИЕМАТ исляма

Гюмюрджинска республика.

Година-1913 територия Фракия http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F

Столица — град Комотини Турското име е Гюмюрджина http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8
Дата-31 августа 1913 год.
Гюмюрджинска  республика
   Числ.    Процент
Всего    234 700    100,00 %
Мусульмане (турки, помаки, цыгане и пр.)    185 000    78,82 %
Православные болгары    25 500    10,86 %
Православные греки    22 000    9,37 %
Евреи, армяне и пр.    2200    0,94 %

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #1153 on: November 04, 2011, 23:16 »
Субиги курт, ако забелязваш Слава Севрюкова споменава племе, а не народ, като по този начин иска да обособи една част от българския народ. Тези, които генетично са българи.

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #1154 on: November 05, 2011, 00:11 »
Българите мохамедани не могат да бъдат определени като етническа общност, или като „етническо малцинство", тъй като по всички определящи народността показатели те са част от българската общност. Религията не е етноопределящ показател. Така че Българите мохамедани, макар и изповядващи мюсюлманската религия, са неделима част от българската народност, каквато са и българите католици и българите протестанти.
Ибрахим, обърни внимание на това. И не пиши повече думата етнос грешно.