Ибрахим, не си обърнал внимание на моите въпроси. Но аз търся предсказания относно твоите желания. Макар,че знам отговорите, но продължавам да търся. Както съм ти писала нещата вървят към обединение, това го предсказват и прорицателите. Но и ситуацията в света и познанията по история също дават отговор еднозначен на предсказанията. Прочети, малко съм копирала от сайта на Иван Стаменов, който е окултист, доколкото знам. Копирал е някои предсказания и си е позволил и малки допълнения.
Балканите ще се обединят. Сега на Балканите е неспокойно, но ще дойде ден, когато всички балкански столици ще си подадат ръка за помощ и приятелство. Големи водачи от София, Букурещ, Белград, Атина и Анкара ще се съберат и ще разискват, водени от желание за мир и разбирателство.
(Красимира Стоянова, Истината за Ванга. Пророчеството е записано от сестрата на Ванга още през 1948 г.)
Тук ще отбележа нещо, което се пропуска от досегашните тълкуватели. Причина за обединението, освен (о, чудо!) разбирателството, ще е „желанието за мир“. Това е в унисон с пророчествата на Учителя, че южните славоезични народи – балканските, както и европейците като цяло, няма да се обединят доброволно, а ще трябва да бъдат заставени. Тоест принудени – свише.
Относно Третата световна война из сборника „Изгревът“ по цитати от Протоколи на съборните беседи, София 1995 г., стр. 390:
„Веднъж към края на Втората световна война Учителят каза: „Няма да се опомнят от тази война, ще започне още по-страшна. Жълтите ще повдигнат 500 милиона войници. Тогава европейските народи пред общата опасност ще се обединят.“ Запитаха го: „Кой ще победи?“ Учителят мълча известно време, после каза: „Белите, но ще бъде трудна победа.“ Това се отнася точно за сегашните времена, които има да дойдат.“
И пак в същия сборник, стр. 391, е цитирано друго пророчество от Учителя:
„На Балканите ще стане Конфедерация. Най-напред между България и Югославия, а после ще привлекат и други.“
И още:
„Народите ще се обединят, ще дойде Шестата раса на Земята, Синовете на Царството Божие. Тогава оръжията ще се обърнат в плугове. Земята ще се превърне в райска градина. Пред вас се открива живот за 25 хиляди години.“ (ПЕТИМАТА БРАТЯ, Неделни беседи, 1917-38) (29.4.1923)
И още:
„Обединението на българите от България с онези в Македония и Добруджа е в реда на нещата. Също трябва да се обединят Сърбия, България и Черна гора, и ако доброволно не се обединят, насила ще ги накарат. Под думата “обединение” разбирайте това, че държавното устройство ще си съществува, само няма да има онуй ръмжене между братските народи, което сега понякога излиза напред. Нещо повече, имайте предвид, че е в реда на нещата всички южни славяни да се обединят в една империя, която ще включва естествено и Солун. Но най-важното е, че докато Христос дойде, съществуването на тази империя ще е факт.“ (Протокол от среща на Веригата на 18 (31) август 1910 г.)
За същото говори и Слава Севрюкова, която казва, че в труден момент „сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя“.
http://www.ivanstamenov.com/2011/04/2762/