Author Topic: Документ от 1831г. за българите мохамедани (помаци)  (Read 37763 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kaplan

• Adviser

Как така мохамеданин ще е противоположно на мюсюлманин?Не следваш ли Мухаммед?Сунната не я ли признаваш?В нея не се ли говори за това, което е говорил и правил Мухаммед?

Ами как да ти кажа човек, да си мохамеданин се подразбира, че мохамеданите приемат Мухаммед С.А.В. за бог,  кланят му се отправят молитва към него и т.н. ... , а това е далеч от истината!  Да вземем например религията ''будизъм'', нарича се така защото будистите вярват в бог Буда. Религията Християнство се нарича така, защото християните вярват в бога Христос има още примери, можеш и сам да си ги посочиш. Ние мюсюлманите следваме сунната на Мухаммед С.А.В. и затова сме мюсюлмани суннити - разбираш ли. Ние се съобразяваме с живота на нашият пророк и се опитваме да водим живот, който е водил и той някога. Надявам се да разбереш разликата между мохамеданин и мюсюлманин!

P.S. сега видях, Deniz е обяснил въпроса по-обширно и по-добре. Така че прочети още веднъж.
 А идеята ти за нова тема е малко подхлъзваща, сам помисли... как може да коментираме темата - българи мюсюлмани или българи мохамедани т.е. все пак българи. Не мислиш ли, че това не е подходящо за тези които все пак се чувстват различни от българите!?!? Омръзна ми от провокативни теми.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Ами как да ти кажа човек, да си мохамеданин се подразбира, че мохамеданите приемат Мухаммед С.А.В. за бог,  кланят му се отправят молитва към него и т.н. ... , а това е далеч от истината!  Да вземем например религията ''будизъм'', нарича се така защото будистите вярват в бог Буда. Религията Християнство се нарича така, защото християните вярват в бога Христос има още примери, можеш и сам да си ги посочиш. Ние мюсюлманите следваме сунната на Мухаммед С.А.В. и затова сме мюсюлмани суннити - разбираш ли. Ние се съобразяваме с живота на нашият пророк и се опитваме да водим живот, който е водил и той някога. Надявам се да разбереш разликата между мохамеданин и мюсюлманин!

!?!
Браво!!! Ето за подобни неща с противоположно звучене, преди време във форума се водеха ненужни спорове и кавги, т.е., значи като се каже Помак, освен всичко друго, това основно означава в повечето случаи - много добре и грамотен Мюсюлманин, способен да даде добре разбираем и приятелски отговор, дори и на противниковия лагер, без да го засяга или обижда, за да не го сметне, че е издънка на "христинството" или "варварството", или пък на някое друго религиозно течение, уклонка или много Велик Народ, каквито има много по света, особено на АзиоЕвроБалкана!  ::)
Затова Помака си е Помак, което значи и добре знаещ и учещ Мюсюлманин, при което за съжаление не всички можем да бъдем в тези редици, но поне шьа сьа старайемь и да не дигамье врява, до небетьо, кать се говори по тези теми!  8)
Ех, като да изключим, и онези Комплексни "ужПомаци", не от "Комуноидната СМ-Хомолаборатория", за която се говореше от по-преди и сега отвреме-навреме, шье влезне сайятьа в релси!  ;)

Offline Dobrev

• Forum fan
Ех, като да изключим, и онези Комплексни "ужПомаци" .... шье влезне сайятьа в релси!  ;)

Вижда се, че сте го вкарали вече в релси сайта.
Изгонихте смолянските помаци и си направихте ислямистко сайтче.
Като гледам само религиозни теми напоследък бутате най-отгоре.
Аферим, модераторе! Добре си вършиш работата!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY

Ааа, ето един нашь чилякь-товарищь, дето отдавна не се беше мяркал на мегданья!   :o
Едва ли некой - некога е изгонил т.нар. Смоленски Помаци, за да прави Ислам сайт, но ако на некои редки екземплери т.нар. от Сър Величие - "Смоленски Ахмаци", най-много им пречи Исляма, и това вече наистина е сериозно нацио-заболевание!  :'(
По инициалите ми мязашь на познат "Бивш Помак" от Смоленският вилаеть, но ако си решил да хвалиш Отчето Саръйя, твое си право е да се подслониш под сенката Му, на мен това не ми пречи, както и на теб не би требвало да ти пречи нито Исляма, нито Помаците от ЧЕЧ-а!  :o
Аа, за твое сведение, тъй кать си по-близо до него, може да прошепнеш на Бошьа, че Помаците взривиха СТЦ-то и тях требва ги бесят и колят, както едно време правеха тези които аресваш много за това си техно дейяния и не си са довършили айдутлука!  :o  :-X
А, и защо, да не би да се сравневаш с "онези Комплексни поМАЦИ", гльодамь, че ги вадиш от контекста?  :(  ???
Ашколсун - "Тийтчърью", арньо си вартишь занаятьа !?!  ;)

Offline yusu

• Global moderator

Вижте, господин или госпожа vip persona със много сложно закодирано име, сайта е в релси от създаването си затова именно се казва pomak.eu.
Той е създаден за помаците по света и за всички други свързани по някакъв начин с тях и най вече за доброжелателните. Това което дразни обаче е ,че разделяш помаците на Смоленски , Неврокопски, Тетевенски и какви ли още не, тук никой никого не гони всеки сам преценява дали има какво да види и научи от тук. А помаците са си помаци където и да са по света и тяхната религия е ИСЛЯМ , така ,че е нормално да се разглеждат повече религиозни теми особено в този месец който е свещен и се казва рамазан ,ако не си запознат!
За това недей да обвиняваш ''сайтчето '' ни както го наричаш , ислямистко.
Във форума има достатъчно други теми които можеш да четеш ако не ти са интересни религиозните.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Темата е интересна.Някой може да я обяви за провокативна,лично аз не мисля така.
Документът-център на темата.На френски.Там пише-българите,обърнали се към исляма.ОК,такова е  мнението  на автора на въпросния документ.По същия начин днес казваме за мароканците,че са французи,а те просто са френски граждани.По същият начин някога хората по нашите земи са ги наричали с обобщеното название "траки".По-късно са им викали "вулгарос",което няма нищо общо с думата "българин".Има общо с понятието "див".
  Не това е важното обаче.За мен по-важно е не какво е писал някой си французин за нас преди 180 години,а как сме възприемани днес през 21 век в роднат ми страна.От хората,които също като мен са граждани на тази моя родна страна.Разбира се,че е важно като какви се самоопределяме ние самите,но това си е нещо строго лично и никой няма право да критикува или да се намесва.Но,както казах,по-важно е как ще бъда възприет.
  И докато има този стремеж у непомаците ние,помаците да бъдем възприемани като втора ръка хора при всичките примери,които показват обратното,докато го има стремежът да ни се обяснява как ние не сме такива,а сме онакива,докато има хора,които хулят религията на дедите ми ,без да я познават въобще-като противовес на това ще се явява стремежът към сепаратизъм.
  И когато(ако) един хубав ден осъмнем с идеята,че всички хора сме просто хора,че независимо кой по какъв начин се е молил на своя Бог,а той всъщност е един,и когато се научим да ценим човека до нас защото е Човек и без да отдаваме значение на религиозна принадлежност и произход-тогава няма да има стремеж към сепаратизъм,защото той ще е излишен.

Нека всички да работим по въпроса този ден да настъпи скоро!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY

А помаците са си помаци където и да са по света и тяхната религия е ИСЛЯМ , така ,че е нормално да се разглеждат повече религиозни теми особено в този месец който е свещен и се казва рамазан ,ако не си запознат!
За това недей да обвиняваш ''сайтчето '' ни както го наричаш , ислямистко.

"Юсуфе", все едно да обесневаш на ведующий неверник и кяфирин, да уважава другото мнение или чуждата религия , при положение, че не си уважава своята, ако я има дори, камо ли чуждата, и после все ИСЛЯМА  и ПОМАЦИТЕ са бил виновни!  :o  ;)
От "тотаджийска" гледна точка, ако улучиш шестица от ТОТО-то и си загубиш фиша, значи да имаш претенции за 6-те милиона изгубени около Ловешките села, същото представлява онова "прераждане" когато в Болгарията "Бивш Помак" - приемайки Християнството, той става по каноните на техните писания - чист "Българо-христиенин", или подобие на още един чист "Етно-българин", изгубил се в Помашките баири, и търсейки студена водица по Помашките извори и чешмички в тия летни жеги !  ;)

А, и правилно "КараИбрахим", че ни връща към основната тема!
Дано, некой Надзирател, не изтрие, тия горните бисери на противниците на Исляма и Помаците, че току-виж, пак обвинят и Рамазанският месец за световните бедствия!  :)

Toto_Lovech

• Guest
Евро, кво са напъваш ве... Слаба ракия си. Сам не си вярваш кво пишеш.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Евро, кво са напъваш ве... Слаба ракия си. Сам не си вярваш кво пишеш.
Ех, ти като си ракия с висок градус, не съм те канил да сядаш на моята софра, така че си пий питието и не се заяждай с хората от Чеч-а, и с хора които имат свое мнение за Исляма и Помаците! Най-малко искам пък, ти да ми вярваш на моите празни философии !  8)
Това са въпроси които са коментирани от много време тук и мнението на "Юсуф" се припокрива с над 80 % от това изречено от Помаците, така че може да се ровнеш в архивите, вместо да се нападаш хората за казаното от повечето от тях, че "ПОМАК не може да бъде Кръстоносец"!  :o  ???
Ако, си имаш друго мнение, това си е твое право и се чувствай такъв, на мен не ми пречиш да те приемам, като такъв - "Нов истински Българо-Християнин" в това нема нищо лошо !  ::)
Аьй, пий си оригиналното ракиено менте и виното със свинското мезе, с много наздравици !  :)

Offline fotakiev

• Forum fan
Nemoga da debatiram s hora koito me nari4at mohamedanin, ok?
Аз не те наричам мохамеданин,а мюсюлманин,ОК?
Коментирахме наименованието мохамеданин и казах поради каква причина се използва от немюсюлманите и защо не е неправилно.

Сюлейман,
Ами как да ти кажа човек, да си мохамеданин се подразбира, че мохамеданите приемат Мухаммед С.А.В. за бог,  кланят му се отправят молитва към него и т.н. ... , а това е далеч от истината! 
Това, което си написал не го мисли никой християнин с изключение  на може би крайно малка група хора.
Приемате наименованието мюсюлмани, като правилно и го приемам,но не разбирам,защо реагирате така на наименованието мохамедани.
Да си християнин значи всъщност 2 неща:
1) да следваш Христос във всяко действие и дума;
2)да си помазан,защото христос означава помазан.

Да си будист значи да следваш Буда, а това ще значи 2 неща:
1)да следваш учението на човекът Буда,а не Бога Буда ;
2)Буда означава просветление.

Да си мюсюлманин означава няколко неща ,но основно 2 неща:
1)Да четеш и следваш книгата Коран,която е дадена На Мухаммед;
2)Да следваш примера за живота на Мухаммед и неговите думи през целият му живот след случаят в пещерата Хира.Това включва,как се е кланял,как се е хранил,как се е държал с жените си и т.н.

Какво следва от това?Следва,че и трите религии следват думите и действията на своите учители и заради тази причина не разбирам защо някой мюсюлмани не приемат названието Мохамедани и се обиждат от това.Не би ли трябвало да е гордост да те нарекат мохамеданин?Не ли всяка дума и действие на Мухаммед се приемат за от Бог(Аллах)?Ако отговорът е да,то защо се приема за обидно да те наричат на името на Мухаммед?Не ли Сунната е различно то Корана,но е неразделна част от него?Не ли Сунната  е пътят на мюсюлманите?Не ли Сунната е следване на думите и действията на Мухаммед?Не ли Мухаммед според исляма най-любимият от всички пророци?Не е ли той пример за подражание?Ако на всички въпроси досега отговорът е да, то тогава да те нарекат мохамеданин трябва да е гордост ,а не да се пише и реагира така:
мохамеданство? те сигорно са поклоници на Мухаммед? или вярващи в него и се кланят на него? за разлика от нас мюсюлманите ние се кланяме единствено на АЛЛАХ,  а Мухаммед с.а.с е негов пророк, нашата религия е ислям
А най-вече така:
Ентонимът мохамеданин е противоположен на мюсюлманин!

Да вземем например религията ''будизъм'', нарича се така защото будистите вярват в бог Буда.
Не грешиш!Буда не се е смятал за Бог!Даже когато го питат има ли Бог,той е казвал,че не знае.Проповядвал е пълна свобода на духа изключващи рамките на вярата в Бог.Говорел е за самодисциплина и доброта на хората.Учел е хората сами да си намерят пътя  и т.н. И защото хората са последователи на неговите думи и действия,затова са наречени Будисти.

Ние мюсюлманите следваме сунната на Мухаммед С.А.В. и затова сме мюсюлмани суннити - разбираш ли. 
Да разбирам!А ,какво означава да следваш сунната на Мухаммед тогава можеш ли да ми отговориш?

Ние се съобразяваме с живота на нашият пророк и се опитваме да водим живот, който е водил и той някога. Надявам се да разбереш разликата между мохамеданин и мюсюлманин!
Разликата ,е че мюсюлманите използват само едната дума -мюсюлмани,докато немюсюлманите използват и двете думи - мюсюлманин и мохамеданин.Като по разпространена е думата мохамеданин,защото много народи не разбират арабски и не знаят какво означава думата мюсюлманин.
Между другото,думата мюсюлманин наистина означава нещо на арабски и затова се използва,занаеш ли какво?

P.S. сега видях, Deniz е обяснил въпроса по-обширно и по-добре. Така че прочети още веднъж.
Дениз направи синтезирано изложение на това как е според Исляма и в какво вярват мюсюлманите.Това което не обяснява, е защо смята ,че мюсюлманите не следват Мухаммед а следват само Аллах.Поради което и не става ясно,защо не са и мохамедани..

А идеята ти за нова тема е малко подхлъзваща, сам помисли... как може да коментираме темата - българи мюсюлмани или българи мохамедани т.е. все пак българи. Не мислиш ли, че това не е подходящо за тези които все пак се чувстват различни от българите!?!? Омръзна ми от провокативни теми.
Идеята за нова тема, е защото пак тази тема се разводни...
А и идеята не беше да има тема Българи мюсюлмани или Българи мохамедани,а просто да се дискутира кое е правилно:Мюсюлмани или мохамедани?

Не се ядосвай!Единственото, което имат и чувстват, като лично свое за помаците от Чеча е Исляма.Той им е спасение и упование неведнъж досега.Затова и често и тук в сайта преобладават религиозните теми,като се налага мнението,че да си помак означава вярващ мюсюлманин.Всъщност наистина болшинството от помаците от Смолян имат християнски,български или общо казано не мюсюлмански имена.Това се дължи на ред причини,но най-главната е ,че исляма не ги интересува толкова.
Ако трябва да задълбая и доразвия казаното, не може да не спомена и това,че в религията ислям приема всички мюсюлмани за един народ, а не мюсюлманите за различни от тях.Тоест не е толкова за очудване появата на хора мюсюлмани не приемащи да се индефицират, като еднакви с християни.А нека и не забравяме безконтролното и концентрирано само на определени райони спонсориране и ползване на джамиите и техните настоятелства от мюсюлмански организации  с ясен и не толкова чак ясен произход.
Една от многото  дейности на тези организации включва намирането на деца от преобладаващите бедни семейства и изпращането им в техни ислямски  висши училища.Ислямът в един момент замества всичките им светски интереси и нужди.Имайки в предвид светският характер на държавата,се появяват все по-често и сепаратистки настроения включващи отделянето на помаците от българският етнос, в отделен нов етнос и т.н.
Все неща, който не се говорят тук в сайта и не се харесват да се коментират или даже споменават.Неслучайно различно мислещите помаци са обвинявани че не са истински помаци,а християните са само за цвят.
Появява се въпроса...Какво искат помаците преобладаващи в този сайт?Отваряне към хората и света за общуване и диалог или затваряне в собствена общност?Ако е второто,как мислят че ще гледат хората извън общността на тях и защо смятат,че е по-доброто решение?Все въпроси,на  който все не намирам отговор....

Offline tersid

• Adviser

Уважаеми  Шабан,
Има два вариянта...
Или документа е  истински, тоест показва достоверно дадена информация или е фалшив,тоест измислен за да излъже и преиначи дадена информация.

Както казах в първият си пост в темата има сепаратистко настроени люде,които непризнават никакви документи и доказателства.Такива люде имат цел!Ако целта е търсенето на истината,то тогава биха се позамислили на съотношението много кум нула в полза на доказателствата  доказващи българският произход на мюсюлманите наречени помаци.Но ако целта  е само и единствено отделянето от българите и признаване на помашки етнос,то тогава винаги ще си сепаратист и всички доказателства ще ги гледаш подигравателно, като недостоверни хвърчащи бележки...

Въпросът ти е неуместен!Кой би имал книга от записките на англичанина от 1831 година подръка?!?!?!

Както казах или документа е фалшив или е истински!Ако е фалшив то тогава аз съм фалшификатор и измамник!Това ще рече,че всичко което съм писал и казвал би било пилни лъжи!
Обаче, понеже този документ е известен и досега не е доказано,че е фалшив,то тогава и документа е истински и аз не лъжа.

Опитваш се да докажеш,че всичко е измислица,като ме провокираш да доказвам автентичността.Не драги!Ти трябва да докажеш че не е автентичен!Аз имам текст на френски ,където се казва къде в кой град на коя страница , в коя година и от кой автор е написана статията.Така,че имаш бонус и картбалнж буквално да се докоснеш до самият оригинал  ;) ,което изглежда е единственият начин да признаеш нещо !От мен Succes a la recherche !

А ако не ти се занимава, нищо не е загбено.... продължаваш да имаш възможно решение:
а) признаваш докмента,поради липса на опровергаващи данни;
б) не признаваш документа,защото така ти отърва.
Ти избираш!

Преподобни Фотакиев,
По писането те познах ,че си ти - пише се вариант ,а не „вариянт”.
Нема ми се отваряш много за вариатността на този документ ,щото първо тва не е никав дукимент ,а е една изрезка от някав вестник ,без брой на вестника, дата на вестника . От този „дукимент” става ясно само ,че някав си мосю Раймонд е направил превод за някав френски вестник ,незнам как се казва тоя вестник от . Ти знаеш ли как се казва тоя вестник ,нещо нброй ,дата  ,знаеш ли.
Тоя същият превод е от английски ,от кинигата на някав си сикретар Ъркърт, който бил написал кинигата „Турция- ресурси ,обществена организация и тарговия”
Аз отде да знам тоя мосю Раймонд какво е превеждал,как го е превел, за кой вестник ,брой ,дата и т. н. .Затва ти исках точния текст от книгата, а ти дори не даде и линк за там ,отдето си го копирал тва парче кенефова кинига. Та тва ти казвам ,че за мен тази кенефовата хартия е  само доказателство за това че си имал голяма нужда.
Виж ся  , тази изрезка е само един цитат на абзац от една книга. Дори и самата книга не е  никакво доказателство ,защото този вапросния абзац е само едно твърдение от човек който бил чул нещо , но не го е видял има предвид сър Ъркърт - сикретаря.
Толкова ли няма документи в тая  История  за това аджаба, какъв е праизхода на помаците, та побликоваш вестникарски изрезки. Не се излагай Преподобни в стремежа си да докажеш на всяка цена нещо за което историята мълчи и не може да даде отговор.
Питаш ,кой би имал книгата на тоя ингилиз ,,ами отговора е оня  на който му е нужно.Книгата се прадава на свабодния  пазар, поръчай си я. Ако не можеш прати ми пари ,аз ще ти я поръчам.
Атносно за тава ,че аз трябва да даказавам ,че документа е  кенефова хартия ,много жестоко се лъжеш преподобни,. Първо защото не аз съм атворил темата, второ  пазнавам сестра ти и не ми харесва. С една дума на мен ми е безразлично дали този „документ” е истински или фалшив,както ми е безразлично дали моя праизход е български,прабългарски ,турски или арабски.
Виж ся, не те абвинявам ,че си фалшификатор ,лажец или измамник .Обвинявам те ,че имаш първични  и елементарни желания непадабаващи за сана ти , и тези желания и намерения ги демонстрираш по прасташки ,пардон първичен и елементарен начин ,непадабаващ за сана ти.
Туйто ,като прапускам ,че отправяш към някои хора обвинения за сепаратизъм и то без да си наясно „щотуй” и нема се заядаш оти ше кажа на дядо владика да ти надене усмирителното расо.

Offline Kaplan

• Adviser
Fotakiev, отговарям ти само на поставените въпроси.

Да следваш сунната на Мухаммед С.А.В. означава да следваш начина на живот на последният пратеник изпратен от Бог.

Мюсюлманин означава човек който изповядва религия Ислям, а мохамедан какво означава!? да изповядваш мохамеданство ли!?

Та това е - не съм завършил ВИИ, нито съм посещавал религиозни курсове. Просто съм запознат с религията си. Ако имаш въпроси по Исляма, не питай мен а ти знаеш кой. Има цял раздел за това.

П.П темата стана много объркана, може постингите ни да се преместят в друга тема, стига да трупаме СПАМ.

Offline fotakiev

• Forum fan
Преподобни Фотакиев,
По писането те познах ,че си ти - пише се вариант ,а не „вариянт”.
Нема ми се отваряш много за вариатността на този документ ,щото първо тва не е никав дукимент ,а е една изрезка от някав вестник ,без брой на вестника, дата на вестника . От този „дукимент” става ясно само ,че някав си мосю Раймонд е направил превод за някав френски вестник ,незнам как се казва тоя вестник от . Ти знаеш ли как се казва тоя вестник ,нещо нброй ,дата  ,знаеш ли.
Тоя същият превод е от английски ,от кинигата на някав си сикретар Ъркърт, който бил написал кинигата „Турция- ресурси ,обществена организация и тарговия”
Аз отде да знам тоя мосю Раймонд какво е превеждал,как го е превел, за кой вестник ,брой ,дата и т. н. .Затва ти исках точния текст от книгата, а ти дори не даде и линк за там ,отдето си го копирал тва парче кенефова кинига. Та тва ти казвам ,че за мен тази кенефовата хартия е  само доказателство за това че си имал голяма нужда.
Виж ся  , тази изрезка е само един цитат на абзац от една книга. Дори и самата книга не е  никакво доказателство ,защото този вапросния абзац е само едно твърдение от човек който бил чул нещо , но не го е видял има предвид сър Ъркърт - сикретаря.
Толкова ли няма документи в тая  История  за това аджаба, какъв е праизхода на помаците, та побликоваш вестникарски изрезки. Не се излагай Преподобни в стремежа си да докажеш на всяка цена нещо за което историята мълчи и не може да даде отговор.
Питаш ,кой би имал книгата на тоя ингилиз ,,ами отговора е оня  на който му е нужно.Книгата се прадава на свабодния  пазар, поръчай си я. Ако не можеш прати ми пари ,аз ще ти я поръчам.
Атносно за тава ,че аз трябва да даказавам ,че документа е  кенефова хартия ,много жестоко се лъжеш преподобни,. Първо защото не аз съм атворил темата, второ  пазнавам сестра ти и не ми харесва. С една дума на мен ми е безразлично дали този „документ” е истински или фалшив,както ми е безразлично дали моя праизход е български,прабългарски ,турски или арабски.
Виж ся, не те абвинявам ,че си фалшификатор ,лажец или измамник .Обвинявам те ,че имаш първични  и елементарни желания непадабаващи за сана ти , и тези желания и намерения ги демонстрираш по прасташки ,пардон първичен и елементарен начин ,непадабаващ за сана ти.
Туйто ,като прапускам ,че отправяш към някои хора обвинения за сепаратизъм и то без да си наясно „щотуй” и нема се заядаш оти ше кажа на дядо владика да ти надене усмирителното расо.

Прощавай хафъз Шабан,но не съм свещеник и никога не съм казвал че съм бил!!!
Иначе сам си направи избора...
Неведнъж в безсилието си си излизал от нерви и си започвал да обиждаш и хвърляш жлич.Ти лично си причината жена ми да не пише повече тук,защото Ти се държеше по подобен просташки начин и я обиждаше.ОК,само по този начин можеш да комуникираш с опонентите си,но не мисли,че хората са прости и не преценяват.

Относно Документа..
Документа е съвсем малко доказателство за нещо си.Всъщност той е един от многото  документи доказващи българският произход на хората наречени помаци.В сайта има десетки документи  в тази посока,а няма НИТО ЕДИН документ да доказва обратното.Знаеш ли какво говори това?Това говори,че даже този документ да не е истински...даже и само един документ от многото да е истински,то този единствен документ,ще докаже това , за което хората търсят  доказателство ,а именно произхода им.От това тебе те е яд и хвърляш жлъч и празни думи.Казваш също, че този документ е просто хартия за тоалетната,защото си безсилен да направиш друго.

А и нека ти припомня какъв ти беше избора:
а) признаваш докмента,поради липса на опровергаващи данни;
б) не признаваш документа,защото така ти отърва.

Ти избра отговор Б.

А и сам казваш:
  С една дума на мен ми е безразлично дали този „документ” е истински или фалшив
Което доказва думите ми и показва твоят сепаратизъм и това,че не се интересъваш от истината следователно имаш фанатична цел.

Offline fotakiev

• Forum fan
Fotakiev, отговарям ти само на поставените въпроси.

Да следваш сунната на Мухаммед С.А.В. означава да следваш начина на живот на последният пратеник изпратен от Бог.

Мюсюлманин означава човек който изповядва религия Ислям, а мохамедан какво означава!? да изповядваш мохамеданство ли!?

Та това е - не съм завършил ВИИ, нито съм посещавал религиозни курсове. Просто съм запознат с религията си. Ако имаш въпроси по Исляма, не питай мен а ти знаеш кой. Има цял раздел за това.

П.П темата стана много объркана, може постингите ни да се преместят в друга тема, стига да трупаме СПАМ.
Благодаря  за отговора!
С това предлагам да приключим наистина със спама,който направихме тук...

Offline fotakiev

• Forum fan
     И когато(ако) един хубав ден осъмнем с идеята,че всички хора сме просто хора,че независимо кой по какъв начин се е молил на своя Бог,а той всъщност е един,и когато се научим да ценим човека до нас защото е Човек и без да отдаваме значение на религиозна принадлежност и произход-тогава няма да има стремеж към сепаратизъм,защото той ще е излишен.

Нека всички да работим по въпроса този ден да настъпи скоро!
Поклон пред думите ти!