Author Topic: Войник отивам-спомени...  (Read 6418 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Войник отивам-спомени...
« on: November 14, 2010, 04:09 »
                     Една тема за мъжете вече :). Нека всеки който желае да сподели как беше през комунизма и сега след 20 години в демокрация,как е по света..?

Южен Вятър Войник Отивам Vbox7
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: Войник отивам-спомени...
« Reply #1 on: November 14, 2010, 04:26 »

През комунизма,или преди 1989 година в България  беше строго определено кой 18 годишен младеж къде да служи в Армията.Решаваше се като се почне от докладната записка на кмета до общинския кмет за поведението на младежа,оттам на районния,и окръжен секретар.
Минаваше се пред предварителни комисии и накрая в казармата,където всеки от нас е изкарал.
 Знам само,че помаци и турчета,цигани 99% ги натикваха в Строителни войски/ КЕЧА/ и Железопътни войски/ ЖЕ-пето/,едните да строят сгради и домове доброволно,другите да строят жп линии доброволно,при това пак повтарям основно помаци,турци и цигани...!
Така беше,факт...?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #2 on: November 14, 2010, 04:44 »
 Имаше обаче и от християните хора и то много с морал и са за уважение!

Такъв мога да посоча ротния ми командир тогава подполковник Стефанов от поделение 58450 град София.

След като преминахме клетва ме изпратиха в София квартал Илиянци.На първата сбирка той ме извика на 4 очи и ми каза-" Имаш много лоша характеристика,имаш чичо Хасан  и вуйчо/дайчо Мехмед/ избягали през граница в вражеска Америка/ демек миджо ми и дайчо ми/,да факт беше тогава
.Но е и факт,че в поделението дето служих бяхме над 200 помаци,турци от Кърджалийско,Шуменско,цигани от Северна България.

Имаше един единствен българин християнин,който беше библиотекар и шеф на караула!

Та командира на поделението Стефанов ми вика-не си за тук момче,няма да издържиш,жепейската работа това да сменяш релси всеки ден е адски трудно.
Аз бях единствения студент приет преди казармата в това поделение
.Съжали ме човека и ме прати на курс за ел -техник на улица" Опълченска" и така ме спаси.

За справка по това време строяхме жп линиите Мездра-Червен бряг,Роман-Кунино,  по Е 79 София- Кулата....Благодарение на този човек се отървах само с това две години да потдържам ел,осветлението на гарите,после се уволних и хайде на 20 години в града на тепетата Пловдив 6 години, млади студент..и живот :)

Южен Вятър - Батальона 
П.С.- По нова версия по долу на клипа..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #4 on: November 14, 2010, 22:05 »
Nazmi,tvoi blizki izbiagali do Amerika[kato naj-golemia vrag na socializma]razbiram cze ne ti viarvali.Moite diadovci,cziczovci i bashta mi sa se bili vyv vsiczki vojni za Bylgaria.Kogato podadoh dokumenti vyv Voennoto uczilishte za oficer od artileriiata,ne gi prieha kato sin na vrag na naroda.Tatko mi bil v BZNS[Gemeto] i konclager.Az izdylgih svoia dylg kym rodinata v Plovdiv.Moia batareen komandir ni razkazvashe cze Emil Dimitrov bil negov vojnik i zapocznal da pee v kazarmata.Ako se ne lyzha,tazi pesen.Az ia slushah s neligalno iaponsko tranzistorcze na vishka v s.Popovica.Tam davah nariad. Emil Dimitrov - Nashiat signal

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #7 on: November 16, 2010, 03:19 »
Za edni prokleti vojnici,za koito czervenite si mylczaha.Na tehnite grobove niama pametnici. Гимн Русской Освободительной Армии РОА

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #8 on: November 16, 2010, 04:18 »