@muti6Fotakiev,
Внимавай в думите си,защото от думите си ще се оправдаем и от думите си ще се осъдим!
Мутиш,какво те накара да мислиш,че не съм внимателен?Всичко е толкова просто и ясно!
Отворих конкретна тема,където казах моите мотиви за брака с деца в исляма ,а ти вместо да се опиташ да ме убедиш в противното,ако не си съгласен в противното разбира се, започна с лични нападки и да се занимаваш с моята персона.
Ето синтенцията на личните нападки,които по никакъв начин не са по темата:
Имам чувството,че страдаш от раздвоение на личността.
Всъщност, ти употребяваш ли алкохол?
Определено мога да твърдя че имаш проблем с интелектуален демон
И за капак на всичко невинно казваш това:
Нямам никакво намерение или да влизам в лични нападки с тебе.
От горното изложено от мен смятам,че не си човек склонен на дискусия.Естествено, че и ти като нямаш аргументи си служиш с високопарни думи и лични обиди.Ще ти отговоря на постинг към мен ,който не е по темата за последно.
Смятам обаче, че аргументите ти са подвеждащи,некоректни и провокиращи.
Тук липсва каквато и да е информация за това,че аргументите ми са подвеждащи,некоректни и провокиращи.
Ако наистина мислиш така ,моля обоснови се конкретно с мнение по зададената тема,
Ще си позволя да те насоча....
Подвеждащ аргумент ли е ,че ислямският свят признава книгата "Светли страници от житието на Мухаммед" за достоверна?
Некоректен аргумент ли е това,че Мухаммед ,примерът за всички мюсюлмани,се жени за дете?
Провокиращо за теб е това,че исляма признава брак с деца или това,че не мюсюлманин го казва?
Най-добре е всеки да следва учението си и вярата си, независимо, каква е тя. Тогава евентуално може да се появи Любовта към ближния.
Прощавай,но звучиш ,като имащ проблеми с любовта към ближния друговерец...,който ЕВЕНТУАЛНО(цитирам те) може и да го заобича...ако....
Такава любов с условия и уговорки не ми я предлагай.
Любовта към ближния или я имаш или не.Няма значение дали е друговерец, еднаковерец, син,снаха, брат, жена, мъж, наркоман, пияница, сестра, съсед, враг....също не смятам,че едни ..верци са с предимство за любов пред други ...верци или неверци!
Ако човек няма Любов в сърцето си, какво от това че знае, че е чел и наизустил разни нещица?
Съгласен съм с казаното,но не разбирам въпросчето накрая на изречението, към мен ли е или е монолог,...(виж предният ми коментар защо)?
И зърното и плявата - все е Бог, но ще трябва да го питаш лично, за да разбереш.
Дано да го видя!А ти как разбра?
Фанатичният християнин е просто преквалифицирал се и недоразбрал материята езичник.Не бъди такъв!!!
Фанатичен християнин за мен е сух законник без любов,но за теб явно означава друго.
И не забравяй,че ще бъдеш питан!!!
Мутиш,разбирам намекът ти..
Предполагам изненадващо за теб,но съвестта ми е чиста и съм в мир със себе си!Единствено ми се свива сърцето, като срещна капсуловани сърца...
@gece yolcusuв дадения случай, далеч не тълкуваме корана и сунната защото подобни бракове въобще не са според исляма или някъде заповядани и описани.
gece yolcusu,поправи ме ако бъркам,но не ли мюсюлманите следват Корана и сунната?
Та,не ли сунната е устното предание за живота на Мухаммед?
Не се ли гледа животът на Мухаммед,като пример за начин на живот за мюсюлманина?
А щом Мухаммед се е оженил за дете, това не е ли според исляма?
на която те навяват с техните "тълкувания" - за сексуален тормоз над малки момичета в исляма, което мисля - продължава и със заглавието на тази тема.
Заглавието на тази тема е свързан с дискутирането на брака с деца според исляма.Дали е разрешен според исляма или не.Прочети темата и виж,че не става въпрос за сексуален тормоз.Ако за теб брака с дете го свързваш със сексуален тормоз е съвсем друг въпрос,в евентуална друга тема.
Запитах Фотакиев, кому е нужно да свързва името на светла личност като Мухаммед /с.а.с./, който е на първо място сред стотте най-велики личности - с пост в който малки момичета са етикирани като сексуален обект.
Не ти отговорих на този въпрос,защото тук темата е друга.
Сега ще си позволя да ти отговоря много кратко..
Ако твоите представи за личността на Мухаммед,който е сред стоте най-известни личности в света, изключва конкретни негови деяния,не обвинявай мен!
Естествено, че това е опит за хвърляне на негативна светлина върху религия призната от 1.5 млр. по света.
Според мен, това е светлина от религията на 1.5 милиарда по света.Ако не е така,ме опровергай.Тоест кажи защо мислиш,че е негативна.