Селям на всички, може и да греша, но ми се струва чу в заглавието на темата е допусната кардинална грешка. Според мен единствено хората могат да бъдат мюсюлмани или християни, а не имената. Всички знаем, че името Иса, Исус, Иисус, Хесус и Джийзъс всъщност са едно и също име произнасяно от различни народи на различни езици. А иначе, единственото нещо, което е важно е човек да бъде свободен да се казва както сам поиска, а останалите да не го дискриминират по този признак и разбира се всеки човек да се чувства добре с името си. Ако се срамува или сам държи да го наричат по друг начин значи нещо не е наред. А що се отнатся до това има ли и трябва ли да има мюсюлмани с неарабски имена - питайте в Малайзия (страната в която живеят най-голям брой мюсюлмани - над 200 мисиона). Там една част са с арабски имена, но по-голяма част са с имена характерни за малайската именна система. Ето защо там с едни и същи имена има както мюсюлмани, така и християни, така и хора вярващи в някакава местна езическа религия. Незнам, но все си мисля, че това човек да бъде с неарабско име и да се опитва да спазва Заповедите на Аллах е много по-добре от това човек да се казва Мустафа, Ахмед и т.н и да си пийва ракийка със свинско мезенце. Но както беше казано от преждеизказващите се - всеки сам решава, а единствения и най-справедливия съдник е Аллах.