Author Topic: Забрадката - аксесоар, символ или задължение  (Read 175355 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan

Здр  Mariana радвам че си тук сред нас има определена култура в теб пък и жените са малко тук...
Но ми позволи да не се съглася с твоите наименувания тази вечер просто съм изненадан.
Правила за опаковане на жените по подобен грозен и отблъскващ начин,
Би трябвало да опознаеш малко повече тези правила за които говориш че не приличат на затвор.
Знаеш ли мила светът не се върти покрай Европа има и други измерения други култури и правила.
Аз съм ПОМАК и от моя гледна точка бурката е отживелица но при нас има един известен лаф..
Моята роза е само моя и аз ще я миришам.

Не може, Ибрахим, като отиде една европейка примерно в Саудитска Арабия, да е задължена да покрие главата си, да придобие външен вид, какъвто е приет в съответната страна, а когато една саудитка примерно отиде в Европа, да иска задължително да ходи с бурка.

И това няма нищо общо с твоята роза.
Това има общо с прокарването на едно, съвсем символично казало, ислямско средновековие в Европа. (Символично, като сравнение с християнското средновековие, понеже през средните векове ислямът в някои отношения е бил доста по-отворен от сега.)

-------------------------
п.с.: Колкото до цитата в червено, той не отговаря на постигна ми, понеже още при втората редакция на съответния коментар реших да не напиша точно това, да редактирам израза, от уважение към различията.
--------------------------

Както и да ти изглежда, впрочем, Ибрахим, за мен не жената с покрита глава, което мога да приема като нещо съвсем естествено, а жената, на която очите й не се виждат даже, ами гледат през мрежа, е нещо, което никак не мога да приема.

И ако има жени (или пък техните мъже, които така се чувстват по-сигурни - което, впрочем, на мен като жена може да ми говори само колко несигурни в себе си мъже са, но както и да е), които искат да ходят по този начин, то те не бива да натрапват тази съвсем различна традиция или култура в страни, за които тя наистина е повече от чужда.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Това е Рашид Неказ, френски бизнесмен, който обяви, че ще плати всички глоби на жени,които носят никаб - не само във Франция, но и във всяка страна на света, която забранява на жените да се движат облечени в никаб на публични места.

Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

Призрак е твоето подсъзнание, че се подиграфаш с хората. ;D
Този бизнесмен също обеща да плати всички глоби на тези които открито се изявят че е нямало арменски геноцид. Между другото френският касационен съд се изказа че проектозакона за арменците е против конституцията. ;) :D Срам за родината на Волтер и онези които си дадoха живота за ''свобода, братство и равенство''  :o

Offline Turas

• Forum fan
..... и Валентина Терешкова е била със скафандър ама......  :P
 А тоя Рашит нали е гей, какво му пука за жените!? Аааа да сигурно така иска да маскирва тъпкачите си като ходи някъде!!!! :) :) :)

Offline muti6

• Adviser
Типично назадничаво, журналистическо”стадно” мислене!!! ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
..... и Валентина Терешкова е била със скафандър ама......  :P
 А тоя Рашит нали е гей, какво му пука за жените!? Аааа да сигурно така иска да маскирва тъпкачите си като ходи някъде!!!! :) :) :)

Вологез, остави цинизмите и предизвикателствата защото тук не му е мястото. Засрами се поне от твоите какички тук ;D

Offline Turas

• Forum fan
Сувиги аз не съм против на жените да им се гледат само очите. Така ако ти е грозна жената няма да те е срам да я извеждаш! ;) Пък и няма да е нужно да се напиваш, че да спиш с нея! :P

Offline skoti3

• Forum fan
Това беше гадно, чак и на мен ми стана гадно :D :(

Offline ibrahim65

• Moderator
Госпожа Mariana сигорен съм че стеб ще стигнем до конценсус.
Но аз мога да говоря от ъгала на ПОМАЦИТЕ защото съм такъв и със това се гордея.
Родих се в село изцяло от ПОМАЦИ докато не бях го напускал незнаех нищо за етнос.
Живеех в една приказка всичко беше толкова прекрасно обвързано естествено нормално.
Почнах да се интенересувам от момичета и наблюдавах как те се стараят за да ни се харесат.
Стараеха се да изглеждат колкото се може повече пъстри и изящни свежи красиви и успяваха.
Влюбих се в нашите момичета в тяхната изящност и пъстрота в тяхните шалвари и забрадки .
Шалвари и забратки който ти отричаш и назидаваш и ги опредилаш като затвор и......
Та тези опаковани грозени и отблъскващи шалвари и забрадки
се крие това което е нужно на един мъж кристално чисто и свежо непокътнато само за мен само на мен.
Аз не искам Европа и не ме интенересува какво мислят те за мен по важното да съм АЗ друго нищо.
Аз не искам да съм европеец нито искам да съм в Европа искам да съм естествен като ведриците по планината ни.

Голи украинки протестират у нас

http://www.standartnews.com/lyubopitno-shou/goli_ukrainki_protestirat_u_nas-130799.html

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Сувиги аз не съм против на жените да им се гледат само очите. Така ако ти е грозна жената няма да те е срам да я извеждаш! ;) Пък и няма да е нужно да се напиваш, че да спиш с нея! :P

Вологез, разбери че в някои общества жената е много ценно нещо и ако се държиш както тук някой ще те хване за гъталото и...
Не ги бъркай нашите жени и майки с други, това е приятелски съвет, но ти си знаеш.

Offline skoti3

• Forum fan
И аз познавам много от тях и не виждам нищо различно, живеят си живота, работят, за да изгледат децата си. Всичко останало са изживелици.  Иначе в днешно време независимо от религията или етноса - всеки гледа в джоба, това е истината. Няма значение характера, дали е някой грубянин или пияница или вероятността, че ще бъдеш захвърлена като носна кърпичка, който е с пари е с предимство. Такова ми е наблюдението днес върху хората.

Offline Svetlina

• Forum fan
Типично назадничаво, журналистическо”стадно” мислене!!! ;D

Един приятел пък ги нарича пингвини, а доста социолози смятат, че подобен начин на обличане е с цел да привличат вниманието на обществото, както и признак, че са незрели, търсещи себе си личности.

"Увлечение" с религиозно-показна окраска, така да се каже, което е забранено не само във Франция.

За мен пък да се обличаш по такъв начин в страна, където това не е прието и Е ЗАБРАНЕНО е липса на всякакво уважение към домакините и показател за ТЪПО СТАДНО ЧУВСТВО, неспособност/нежелание да се приспособиш КЪМ ОБЩЕСТВОТО, в което живееш, а иначе искаш да ползваш, каквото и когато трябва, да бъдеш обгрижван, подпомаган, да казваш "французин съм/френски гражданин съм".

Затова и французите не търпят такива "призраци-французи" и държат на светската си държава.

Offline Svetlina

• Forum fan

Не може, Ибрахим, като отиде една европейка примерно в Саудитска Арабия, да е задължена да покрие главата си, да придобие външен вид, какъвто е приет в съответната страна, а когато една саудитка примерно отиде в Европа, да иска задължително да ходи с бурка.
.............
И ако има жени (или пък техните мъже, които така се чувстват по-сигурни - което, впрочем, на мен като жена може да ми говори само колко несигурни в себе си мъже са, но както и да е), които искат да ходят по този начин, то те не бива да натрапват тази съвсем различна традиция или култура в страни, за които тя наистина е повече от чужда.

Марианче, ама целта им е ДА НАТРАПВАТ НЕ САМО КУЛТУРА, А И РЕЛИГИЯ, ДА Я РЕКЛАМИРАТ... А ти ако отидеш в някоя ислямска страна и се държиш по подобен начин просто ще те затворят и опаковат по същия начин.

В едно интервю ислямски теолог обясняваше, че това е слабостта на демократичните страни и затова мюсюлманите си позволяват да се държат по тоя начин, просто спекулират със свободите съзнателно и целенасочено. Затова се и молят на открито, дори когато в джамиите има място - за се показват пред обществото, да се натрапват, да искат още джамии, храни халал, забрадки навсякъде, многоженство... така им "нарежда Аллах".

Offline Hat

• Moderator
Светлина много често уважавам и оценявам това,което пишеш но понякога наистина губиш контрол и самообладание.Прието е когато си на гости да се държиш учтиво и възпитано но може би твоите гости са различна "порода" и тук просто караш по инерция.Моляте бъди по взискателна първо към себе си и после към другите,защо не и по  обичлива към всички помаци тук всайта бъди сигурна ще сме ти много благодарни.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Какво уважение може да има една която се подиграва с облеклото на другите. Нека си гледа техните минижлюпчета и да си зададе въпроса защо някои ги убиват по Гърция и по другите европейски страни. Целта им е ясна. След като не успяха с кръстилките сега посягат на носията която е гарант за оцеляване на етническите общности. И комунистите се опитаха но не успяха, няма да успеят и тукашните неовъзрожденци. ;D >:(