Темата е за забрадката,така че да не спамим повече темата,Марияна , Хавайка и Шали!!СОЦИАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ЖЕНАТА
Мюсюлманката от унгарски произход Айша Селджия, която е едва на 20 години ми разказа следното:
Бях навлязла в зрелост и не бях запозната с Исляма. През това време младежите ме задяваха, а аз им отвръщах с усмивка. Усмихвах им се, но това ме притесняваше и увеличаваше потиснатостта ми. Когато Аллах ме ощастливи с Исляма, аз покрих главата си със забрадка. Един ден бях притисната от група младежи, които и преди се закачаха с мен. Отървах се от тях с яд и мълчание. След този случай обаче взех категорично становище изцяло да се облека според Исляма. И наистина щастието ме споходи.
Започнах свободно да обикалям с форма, каквато пожелаех. Тогава разбрах тайната заложена в следното знамение. Аллах Теаля повелява:
“О, пророче, кажи на съпругите си и на дъщерите си, и на жените на вярващите, да спускат върху себе си покривалото (когато излизат). Това е най-подходящото, за да бъдат разпознати и да не ги обиждат. Аллах е опрощаващ, милосърден.” (33: 59)
Ислямското облекло не само прикрива жената и я пази. Той е средство, което осигурява социалната сигурност и също предпазва и мъжете от попадане в опасностите. Когато жените съумеят да вникнат в същността на тази истина, тогава биха разрешили голяма част от своите проблеми.
Според новините от запад, нападенията срещу жените с цел полово насилие така силно се увеличават, че са достигнали размери, които затрудняват сферата на правото. Само в съдилищата в Чикаго чакат триста дела срещу полово насилие над жени. Десетки жени на служба във военноморските сили на Америка се оплакват, че са подлагани на полов тормоз от собствените си офицери.
Според последните вести в тази насока от Англия, половото насилие над жените не се ограничава само до това в училищата и работното място, а то е преминало и в академичните формации.
Според рапорт изготвен от Оксфордския университет 70% от момичетата през учебната година са подлагани на полов тормоз, а за 90% от тях не са известени полицейските органи. Броят на тези ученички, за които се знае, че им е посегнато възлиза на 2200.
Желая да не пропусна и още един момент:
Журналистка на име Хилин Сенетсири обикаля по целия свят, включително и мюсюлманските страни и предлага репортаж повече от 250 страници. Тя предупреждава системите на Европа и Америка, които възприемат всяко нещо за позволено, че са застрашени от опасностите на половото насилие. Това предупреждение обаче тя не отправя към страните от ислямския свят, тъй като според репортажа й, те са останали привързани към принципите на своята религия и не ще бъдат подложени на такава опасност. Днес обществата в Европа и Америка са застрашени с тайни бардаци за явна проституция и мрежи на опиати, казва тя, а затворите са изпълнени с жертви, именно, на този позор.
Лейля Бейюми
http://www.islambg.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/%D0%A1%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90-%D0%A1%D0%98%D0%93%D0%A3%D0%A0%D0%9D%D0%9E%D0%A1%D0%A2-%D0%9D%D0%90-%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90.html