Мисля,че забраната на свинско го отричат и редица медицински учени.А люлката на науката е арабския свят.Японците са нищо, я виж как християните ядът човешко месо.
Kannibalisme: Valerio en Dennis eten elkaar op
Канибализмът: Денис Валерио и ядат помежду си
Водещи на холандско телевизионно шоу размениха парчета месо от собствените си тела и ги изядоха в ефира на предаването Proefkonijnen (“Опитни свинчета”) по телевизия BNN. Предаването е известно с това, че често пъти е на границата на добрия вкус и закона, предаде Асошиейтед прес.
А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден. Защото плътта Ми е наистина храна, и кръвта Ми е наистина питие. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, пребъдва в Мене, и Аз в него. Както Мене е пратил живият Отец, и Аз живея чрез Отца, тъй и който Мене яде, ще живее чрез Мене. Този е хлябът, слязъл от небето. Не както бащите ви ядоха маната и умряха: който яде тоя хляб, ще живее вовеки" (Иоан 6:48-58).
Никой вярващ човек не може да прави подобни кощунства, като яденето на човешко месо. И никой нормален човек. Ако има такива случаи, това са не само невярващи, но и ненормални хора.
Що се отнася до цитата: "А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден..." - който не разбира, че това е казано символично, и въобще не буквално, нищо не разбира от християнство.
На всяка литургия в християнските храмове, впрочем, се освещава хляб и вино в специален потир, който стои на олтара. Този хляб и това вино символизират тялото и кръвта Христови. С това осветено при църковната служба съдържание се извърша и св. Причастие на вярващите. (Това става след като те са постили - консумирали са в определен период само растителна храна.)