Author Topic: Забрадката - аксесоар, символ или задължение  (Read 178649 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Не сме 1989 г. но се правиш на кёрава че не виждаш провокаците, палежите и фашистките атаки по молещи се мюсулмани. Не виждаш бесните лиги на лумпенските фашо-атакисти, които развяват знамена в Пазарджик уж да помагат на съдиите да си вършат работата. Мариана, вместо да ни натрапваш мини жупове и разголени баджаци вземи се скрий някаде че наистина прекаляваш. Народите сами си избират носията, езика, културата, самоопределението и пр. Никоя личност не може да е над един народ, но ти и това не можеш да разбереш, защото ще ти попречи да възраждаш клани недоклани и изтерзани хора от малцинствата.

Offline Mariana

• Forum fan

Не сме 1989 г. но се правиш на кёрава че не виждаш провокаците, палежите и фашистките атаки по молещи се мюсулмани. Не виждаш бесните лиги на лумпенските фашо-атакисти, които развяват знамена в Пазарджик уж да помагат на съдиите да си вършат работата. Мариана, вместо да ни натрапваш мини жупове и разголени баджаци вземи се скрий някаде че наистина прекаляваш. Народите сами си избират носията, езика, културата, самоопределението и пр. Никоя личност не може да е над един народ, но ти и това не можеш да разбереш, защото ще ти попречи да възраждаш клани недоклани и изтерзани хора от малцинствата.

Драги ми Курт,

Не е зле да се научиш все някога да бъдеш почтен в споровете.

Никога не съм натрапвала минижупи и разголени бедра като някакъв пример за подражание.
Тъкмо обратното - много пъти съм писала, че никоя крайност не бива да служи за извиняване на друга.

Освен това, драги ми курт,
Никога не съм писала редове, от които лъха омраза.

Омразата, драги ми Курт, може да те сроди духом с някой краен привърженик на "Атака" примерно
и ще си приличате двамата, колкото и да смятате, че сте различни.

И понеже невежеството е сила, страшно става именно когато едно невежество или омраза срещне подобни на себе си.

Който сее ветрове, жъни бури.
И който не може да се раздели с невежеството си, не може и с омразата.

Но не аз съм проблемът, драги ми, не такива като мен сеят бури.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Забрадените хора не са опасност за обществото Мариана. Ако искаш социално мероприятие погрижи се за бездомните и гладни български граждани. Бъди с нас когато се защитават основни човешки права. Опитай се да съчувстваш на състрадалните които са били малтретирани и избивани многократно. Не е етично тук да натрапвате култура която е чужда за други. Научете се да уважавате и почитате различните от вас. Така е по всички цивилизовани страни по света. Тук сме за да си общуваме, да си споделяме мъки и радости а не да се чепкаме с разни хайдути. Ако поне малко сте искрени опълчете се на тези фанатици които си мислят че БГ е само тяхна. Правете онова, което ще помогне да се гради единна нация, но с хора които са с различна религия, различен мироглед и пр. Погледни и виж каква врява се вдига за 10 минутно предаване на Турски език. Умразата ви е ослепила очите и не виждате от къде идва опасността за обществото. Избивате си комплексите като посягате на малцинствата, но така пречите само за просперитета на Бг.Осъзнайте се че става късно!!!   

Offline Mariana

• Forum fan
Забрадените хора не са опасност за обществото Мариана. Ако искаш социално мероприятие погрижи се за бездомните и гладни български граждани. Бъди с нас когато се защитават основни човешки права. Опитай се да съчувстваш на състрадалните които са били малтретирани и избивани многократно. Не е етично тук да натрапвате култура която е чужда за други. Научете се да уважавате и почитате различните от вас. Така е по всички цивилизовани страни по света. Тук сме за да си общуваме, да си споделяме мъки и радости а не да се чепкаме с разни хайдути. Ако поне малко сте искрени опълчете се на тези фанатици които си мислят че БГ е само тяхна. Правете онова, което ще помогне да се гради единна нация, но с хора които са с различна религия, различен мироглед и пр. Погледни и виж каква врява се вдига за 10 минутно предаване на Турски език. Умразата ви е ослепила очите и не виждате от къде идва опасността за обществото. Избивате си комплексите като посягате на малцинствата, но така пречите само за просперитета на Бг.Осъзнайте се че става късно!!!   

Стига вече, стига.

Никога не съм била против емисията на новини на турски език.

Колкото до бедните и онеправданите, помагала съм колкото съм могла, на когото съм могла, с каквото съм могла.
Не е било много. Защото всъщност никога не съм била човек, който да не е имал материални затруднения.

Колкото до забрадените жени, спорът тук тръгна заради бурките, не заради забрадките.
И както вече ти написах, опитай се да бъдеш коректен, почтен в споровете.

Защото ставаше дума за това, че бурките не са част от традиционната помашка култура, а един член на този форум, сложил женско лице в бурка като снимка на профила си, изглежда искаше да докаже нещо подобно.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!

Offline onegavon

• Forum fan
Разклонение на Ал Кайда е започнало арести на жени, които не носят забрадки в Северно Мали
16 ноември 2012 | 23:11 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Бамако. Групировката "Ал Кайда в Ислямситки Магреб" е започнала арести на жени, които не носят забрадки в Северно Мали, съобщава АФП.
 Десетки жени са арестувани и затворени в контролирания от групировката град Тимбукту.
 „Ислямистите влизат в домовете и арестуват жените, които не са със забрадки”, заявява източник от града.

Offline muti6

• Adviser

Европа вече има първата кметица, носеща хиджаб
Малкият босненски град Високо, близо до столицата Сараево, избра кметица, която носи хиджаб. Това е първи подобен случай не само в Босна и Херцеговина, но в цяла Европа.
43-годишната Амра Бабич, която редовно носи хиджаб, е спечелила местните избори в неделя с 30% от гласовете във Високо, град с около 40 000 жители.
Нейната Партия за демократично действие – основната мюсюлманска партия в Босна и Херцеговина, заяви преди изборите, че ако Бабич спечели, тя ще бъде не само първата жена кмет на Високо, но и първата кметица в Европа, която носи хиджаб.
Бабич е майка на три деца и икономист. Нейният съпруг е убит по време на войната през 1992-1995 година.

Дано умопобърканите националистически умове проумеят по-скоро ,че забрадката не е проблем за никой!Иншаалах ,няма мърдане:).Неизбежно е!

Offline Mariana

• Forum fan

Когато нещо не е проблем, то не се нуждае от непрекъсната реклама.

Трябва да вярвате повече на вашите жени, сестри и пр.

И, понеже живеете във време и в свят, в който има различни култури и вери, да допуснете, че вътрешната стойност на хората не зависи задължително от това как точно са облечени. Защото обратното би значело, че не бихте могли да уважавате жени, чиито глави не са покрити.

Offline muti6

• Adviser
Едно си баба знаяла,едно си баяла!
Прочети темата и може ти стане ясно!

Offline Mariana

• Forum fan

Едно си баба знаяла,едно си баяла!

Това по-скоро за тебе се отнася.

Offline muti6

• Adviser
Животът е твърде кратък,за да имаме претенции към целия свят:))).Така че обичай тези, които се отнасят добре с теб и вяравай, че всичко се случва поради някаква причина.

Offline onegavon

• Forum fan
Абуджа. Най-малко петима души са загинали, и още десетки са били ранени днес при експлозията в църква във военни казарми в северната част на Нигерия, предава Ройтерс.
 Според сведения от очевидци, взривът е бил причинен от терорист-самоубиец, който е управлявал автомобил, зареден с експлозив.
 В Северна Нигерия, в която населението е най-многочислено, живеят основно мюсюлмани.

Въоръжени мъже са убили трима души в Северна Нигерия
25 ноември 2012 | 19:31 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Кано. Двама въоръжени мотоциклетисти са убили семейство християни днес в Нигерия, предаде АФП. Мъжът и жената са отивали заедно с детето си на църква за неделната служба в град Кано.
 Кано, който се намира в северната част на страната, често става сцена на насилие от страна на екстремистите от ислямисткста групировка „Боко Харам”, коментират жителите на града и полицията.
 При нападението жената и детето са загинали на място, а съпругът е починал по-късно в болницата. Другото дете на семейството е оцеляло при стрелбата.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Ogeycho,samo predi sedmitza tvoite evreyski rabotodateli izpitaha novite si bombi  ot koito vutreshnite organi v chveshkoto tyalo bukvalno razpukvat.Za nyakolko dena zaginaha 170 dushi povecheto ot koito detza i jeni.Da ne ti napomnyam za  amerikanskiyat politatzay,koyto si beshe napravil spisak s imenata na 100 jeni koito reshil da ubie i posle da gi i zkonsumira.Yavno na duhovnite pigmei i geyove surtzata sa se prevurnali v kamuni.Za zabradkite-te ne sa vash problem vash problem e baletiziraneto  vi,zabelyazvam che vse poveche  bulgari zapochvat da govoryat s jenski  faltzet.