Поредното свободно съчинение или по-точно "изкривено тълкувание на текст с личностни елементи и фантасмагории без зададена тема".
Не съм посочвала ренегати, но затова пък ти виждаш не само себе си като такъв. Имах предвид всякакви ренегати: партийни, отхвърлили корените си, религиозни, в науката, в изкуството - въобще привърженици на движение, теория..., които СЛЕД ТОВА ЗАСТАВАТ НА ПРОТИВОПОЛОЖНАТА СТРАНА. Такива са и пушачите, станали НЕ-пушачи. Те са най-върли привърженици на забраната за тютюнопушене, например, а също и наричащите се "македонци".
За „богоизбраните” народи имаш доста богат избор от четива: Корана, Библията, Талмуда, Дьо Гол, Саркози, Екатерина Велика, Венизелос...
Благодаря ти, че ме „светна” за врагът в мен, ама нали се сещаш, че всички „непросветлени” човеци имат враг вътре в себе си. Tи както виждам имаш и повече от един. Прочети Руми, Ошо, Занко, Дънов.... в тая насока, може да ти помогнат да „хванеш влака” и да не бягаш като „гузните”, защото всеки вижда онова, което е в състояние да види и което ти в постинга си ясно посочваш: „недостойни квалификации”, „яхния”, „мъж”, „недоволство”, „омраза”, „неудовлетвореност”.... Прочети какво още си написал. Дали пък това не се отнася за тебе, защото в моя отговор няма такива думи.
Не знам кой ходи „сляп и глух”, но си спомням, че е имало три „свещени езика” до появата на четвърти такъв – БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, за да може Божието слово да стигне до обикновените раби божии, а не само до преводачите му.
Та дали на арабски, български, руски, турски, цигански, френски, английски... Божието слово е по-добре, според мен, да бъде леснодостъпно за вярващите, но ти щом си на различно мнение и предпочиташ да остане неразбираемо, е друг въпрос. Очевидно ти предпочиташ тълкувателите му, а може би си и от тях – сиреч ТИ да превеждаш Божието слово на другите, то да достига ЧРЕЗ ТЕБ.
Та така. Не разбрах само какво имаш против растението „лук”, което е в основата на всички национални кухни?