Здр Mariana радвам че си тук сред нас има определена култура в теб пък и жените са малко тук...
Но ми позволи да не се съглася с твоите наименувания тази вечер просто съм изненадан.
Правила за опаковане на жените по подобен грозен и отблъскващ начин,
Би трябвало да опознаеш малко повече тези правила за които говориш че не приличат на затвор.
Знаеш ли мила светът не се върти покрай Европа има и други измерения други култури и правила.
Аз съм ПОМАК и от моя гледна точка бурката е отживелица но при нас има един известен лаф..
Моята роза е само моя и аз ще я миришам.
Не може, Ибрахим, като отиде една европейка примерно в Саудитска Арабия, да е задължена да покрие главата си, да придобие външен вид, какъвто е приет в съответната страна, а когато една саудитка примерно отиде в Европа, да иска задължително да ходи с бурка.
И това няма нищо общо с твоята роза.
Това има общо с прокарването на едно, съвсем символично казало, ислямско средновековие в Европа. (Символично, като сравнение с християнското средновековие, понеже през средните векове ислямът в някои отношения е бил доста по-отворен от сега.)
-------------------------
п.с.: Колкото до цитата в червено, той не отговаря на постигна ми, понеже още при втората редакция на съответния коментар реших да не напиша точно това, да редактирам израза, от уважение към различията.
--------------------------
Както и да ти изглежда, впрочем, Ибрахим, за мен не жената с покрита глава, което мога да приема като нещо съвсем естествено, а жената, на която очите й не се виждат даже, ами гледат през мрежа, е нещо, което никак не мога да приема.
И ако има жени (
или пък техните мъже, които така се чувстват по-сигурни - което, впрочем, на мен като жена може да ми говори само колко несигурни в себе си мъже са, но както и да е), които искат да ходят по този начин, то те не бива да натрапват тази съвсем различна традиция или култура в страни, за които тя наистина е повече от чужда.