Author Topic: Исторически геноцит върху българската история  (Read 166441 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Rasate твоята песен вече ни омръзна гласи така.

Целият свят е населен с българи,
даже и Исус Христос е българин,
и най старата цивилизация,
и най и най нананай.

Никой не плюе не си ми роднина,
аз съм ТРОКО-ПОМАК.
Ти си Тюрко-Тюрк.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Rasate твоята песен вече ни омръзна гласи така.

Целият свят е населен с българи,
даже и Исус Христос е българин,
и най старата цивилизация,
и най и най нананай.

Никой не плюе не си ми роднина,
аз съм ТРОКО-ПОМАК.
Ти си Тюрко-Тюрк.

Няма такова нещо.Не съм македонски историк.

Българите не са тюрки-тюрките възникват много късно,както пише Боцман-за първи път българите се споменават в Римските източници от 4 век.
Аз смятам,че българите са индоевропейци възникнали при смесването на два етнически елемента станало в Меотида и Северният понтик.Това го говорят редица източници от късното средновековие,които споменават ,че гета-Децебал е български цар. ;)

Т.е. в периода 3 в.п.н.е. до 5 в.н.е. част от изтласканите от римляните траки се смесват с част от прииждащите от изток алано-сармати и се получават българите на Кубрат,Аспарух,Мавър,Кубер,Алцек и пр.(имената на владетелите са алано-сарматски,а не тюркски  ;D )
Даже предполагам,че тези клонки на тези два етноса са носили подобни имена:
Не случайно Хоматиан казва,че Климент е част от онези Мизи,познати още и като българи,които Александър Македонски е прогонил от Балканите на север към Северното море(Балтика) и от Олимп край Бруса(Булгарда край Бурса) на юг към Мъртво море.И после с голяма войска са върнали земите си съгласно родственото си право.(Анастасии Библиотекар)

Ако се заровиш в източниците ще забележиш,че с половин уста някой римски хронисти признават,че тези земи са принадлежали на българите от преди римляните - Анастасии Библиотекар,Димитрии Хоматиан и пр.

Т.е. Балкхари(бухари) идващи от Изток се смесват с Пеласги(белаги) идващи от Балканите.Не случайно всички основани от българите градове на запад носят името Белград,а на изток Булгар(Булгара,Бухара).

И малко статии свързани с генетиката:

http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa
http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/ScienceAndNature/Pages/Genetichna_harakteristika_na_balgarite_130911.aspx
http://www.eurochicago.com/2010/07/baza-ot-genetitchni-danni-na-balgarite/
http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf
http://bolgari.net/balkanskiiat_kotel_ot_geni__2_-l-305.html
Поздрави.

Offline ibrahim65

• Moderator

Абе ти си ги кладе в джоба бе Расате въртиш си ги на малкият пръст. ;D ;D ;D ;D
Македонците за теб са прости изостанал народ каде ти Расатето. ;D ;D ;D

Offline Rasate

• Forum fan

Абе ти си ги кладе в джоба бе Расате въртиш си ги на малкият пръст. ;D ;D ;D ;D
Македонците за теб са прости изостанал народ каде ти Расатето. ;D ;D ;D

Има ли обаче в генетично отношение нещо отличително за районите, в които според исторически източници са живели и преминавали прабългарите?

Според хипотезата за тюркско-алтайския им произход те са от източните части на Средна Азия,а според индо-иранската хипотеза - от западните й части - Памир и Хиндукуш.

В Централна Азия присъстват майчини линии, характерни и за Източна, и за Западна Азия. Но в сегашната българска популация източно-азиатски линии практически липсват. Значи прабългарите не са ги донесли.Това отрича тюркският произход на българите!!!
Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1119034

Поздрави

Вместо да спориш и да отричаш-прогледни!!!

Ако не вярваш на мен-виж изследванията.

Offline ibrahim65

• Moderator
Прабългарите?
Такъв народ или понятие няма ако кажиш че има значи си лумпен. Извинявай за израза.

хипотеза хипотеза хипотеза
Вземи и от тях си направи чорба за Курбан Байрама.

Расате ти беше пуснал тук някаде че вие Тюрките сте най блиско по ГЕН с румънците бе брат.

Offline bozman

• Avarage member
Такъв народ или понятие няма ако кажиш че има значи си лумпен. Извинявай за израза.
--- АКО ти ми представиш доказателства от исторически източници за такъв народ, аз лично ще дойда във вашата джамия и ще приема мюсулманството и ще се прекръстя на Помак Гюру Бурсус.

--- Чорби вече не ям - наблягам на бира, печено или загорски мезета, с които снабдяват тукашния български магазин. Мезе от Родопите още не са донесли  :). . .

Расате ти беше пуснал тук някаде че вие Тюрките сте най блиско по ГЕН с румънците бе брат.
--- Аз не съм Расате и не съм срещал българите в исторически сведения да са наречени "тюрки". С твоя незавършен 4 клас толкова си и разбрал, може би. Има едни хора изписани, като turci (това се чете турки), НО тези хора са жители на днешна Австрия, Северна Италия, Словакия и Чехия. Те са древен средноевропейски клан и нямат нищо общо с азиатските мингяни, които се изсипват тук под името "турци". Свързват името им с "тур" - бик, но това са предположения без стойност в историята, тъй като ОТДАВНА ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ДРУГИ ИСТОРИЧЕСКИ ЕТНОСТНИ ИМЕНА. Това се нарича с лингвистиката тавталогия - съвпадение на имена - също както Батак от Малайзия няма нищо общо с българския Батак, руската "рука", няма нищо общо с името "рука" на един от Амазонските езици и означаваща същата част от човешкото тяло, Бан Кубер както няма общо с канадския  Ванкувър и т.н. Ти събрай гореща чорба Ибрахиме, още ти е рано за такива сложни въпроси, към 110 - 115 годишна възраст - тогази . . .

Offline ibrahim65

• Moderator
Интересни работи и интересни Фамилии като Bugari

Hfz.Sulejman Bugari - Ramazanski program

Offline Rasate

• Forum fan
Прабългарите?

хипотеза хипотеза хипотеза

Ние не сме тюрки!!!

Тюрките са общност по езиков белег,но с различен произход!!!

Българите не говорят тюркски,нито са с такъв произход-генетично в България монголоидните примеси са под 0.002%,за разлика от тези в Турция.В Германия и Франция монголоидните белези са в повече отколкото в България.

От друга страна мой човек,поради еднаквата религия между турци и помаци-сред помаците монголоидните примеси са в повечко отколкото при християните. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

И накрая българите(македонците,торлаците и помаците),румънците,българските турци и северните гърци(без маджерите) са генетично най-близки народностни общности.

Offline Rasate

• Forum fan
Интересни работи и интересни Фамилии като Bugari

Hfz.Sulejman Bugari - Ramazanski program

Нали публикувах какво пише в своят пътепис Симон Лехаци ,за какви се мислят  босненците през 17 век.

Оттуда за пять дней мы достигли Босна-Сарая 60. Это был большой город, построенный на высокой горе. Через него протекала широкая река, еще большая, чем остальные. Это был благоустроенный и торговый [город] и место купцов. Там сидел беглербек Румелии. Мы разыскали там четырех армянских купцов, которые, утешив нас, с любовью встретили и почтили у себя дома, за что да вознаградит их Господь! Там мы пробыли два дня. Люди той страны – здоровые богатыри, сильные и могучие, рослые и мускулистые; они совсем не знают турецкого языка, но только болгарский. Говорят, что в Румелии, кроме городов, есть 80 тысяч болгарских сел; по исповеданию они греки, а их архиепископ сидит в Атране. Почему же они всем округом приняли мусульманскую веру? Говорят, что как-то прибыли к ним хараджчи, и они из-за нищеты отреклись от веры, чтобы не платить харадж. Тогда хараджчи, собравшись, отправились в Высокую Порту ("Высокие Врата" или "Высокая Порта"  (Баб и-Али), так называли Стамбул) и дали понять хондкару, что боснийцы приняли мусульманство не во имя бога, а из-за хараджа. Тогда царь повелел: «Пусть платят [все], хоть и стали мусульманами, кроме хаджи, которые ходили в Мекку». Увидели [62] они, что и веры лишились и харадж платят, стали ходить из-за хараджа в Мекку. Все они хаджи; среди них очень мало платящих харадж, таких называют румелийскими газиями. В Боснии повсюду есть также много болгарских монастырей. В пяти милях [от города] на высокой горе стоит большой известный и великолепный монастырь; нам сказали, что в эту епархию входит триста сел. Войдя внутрь, мы обошли его и благословили бога. Рядом с монастырем находился большой горячий источник, который приводил в движение 12 мельниц. В другом месте, около Хулупа, мы увидели построенные царями большие бассейны и каменные украшения, подобные источникам Бурсы. В Боснии все люди говорят по-болгарски и если клянутся, то, кроме имени Мехмета, ничего по-турецки не знают, поэтому говорят: «Такоми бога и вира Мехметская», то есть «Вот те бог и вера Мехметова», и т. д.

http://vostlit.narod.ru/Texts/rus/Lechaci/text1.htm

И малък превод на част от този абзац:
"Люди той страны – здоровые богатыри, сильные и могучие, рослые и мускулистые; они совсем не знают турецкого языка, но только болгарский. Говорят, что в Румелии, кроме городов, есть 80 тысяч болгарских сел; по исповеданию они греки, а их архиепископ сидит в Атране.Почему же они всем округом приняли мусульманскую веру? Говорят, что как-то прибыли к ним хараджчи, и они из-за нищеты отреклись от веры, чтобы не платить харадж."

"...(Босненците)Говорят,че в Румелия с изключение на градовете има 80 хиляди български селища,по изповедания те(българите) са гърци ......Защо те(българите) в окръга са приели мюсюлманската вяра?
(Босненците)Говорят,че при тях дошли Храдажи и те поради нищета се отрекли от вярата за да не платят хараджа..."

Поздрави

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Църквата е в достатъчно деликатно положение.  След края на
Междусъюзническата война екзархът напуска Цариград и се връща в
България.  Няма нужда да се стоварва едно тежко обвинение към
институция, която ще трябва да помага с всички сили на изпадналата
в тежка криза разгромена държава.  При стеклите се обстоятелства
Църквата не просто губи своето паство в присъединените към съседите
на България земи.  Тя губи символа на стожер и потенциален
обединител, както и правото си да поддържа и подхранва българското
съзнание в загубените територии.  Неуспяла да защити
покръстителното си дело,  тя реагира с гневен упрек към
„антибългарската политика”на Радославовото правителство и
горчиво констатира, че  „спечелeното се изгубва”. Обясняват ли тези
факти липсата на упрек към Българскатат църква?  Дали пък
действията и просто не са били в унисон мнението на   управляващи,
на опозиция и на голяма част от българското общество?  Защо
защитниците на помаците като д-р Георги Чичовски,  познавачи на
помашкият въпрос като Николай Вранчев,  Николай Попфилипов,
писателят А. Страшимиров и други, които сигнализират за насилията
до висши инстанции, не успяват да предизвикат интерес или някакъв
дебат?  Навярно защото наистина съществува    отношение на
нетърпимост и неразбиране към помаците.  И тези настроения се
засилват след изборите,  когато в парламента влизат повече
мюсюлмански представители.  Войната едва е приключила,  раните са
пресни, а непоносимостта към чуждата вяра е така голяма, колкото е
била и в навечерието на войната срещу мюсюлманската Османска
империя. Оказва се, че толерантна и свободна България, съвсем не е
толкова свободна,  а толерантността и е доста разтегливо понятие.
Логично възниква въпросът – ако България беше излязла победителка
от тези Балкански войни, щеше ли да възвърне религиозните свободи
на своите похристиянчени поданници и то във време,  когато в
асимилационната политика е едно от основните оръжия за създаване
на  „хомогенни”  нации на Балканите.  А какво щеше да бъде
отношението и към другите новоприсъединени народи в нейните
граници? Дали политиката на българската държава към етническите и
религиозни    малцинства    би се различавала от тази на нейните
съседки Гърция и Сърбия в следвоенния период? Отговорът е по-скоро
отрицателен

....

Покръстването е определено и от съвременници и от
изследователи като голяма политическа грешка,  която отдалечава
българите мохамедани от техните етнически корени и ги прави
податливи на турската пропаганда.

А според Св. Елдъров, вложените усилия в покръстването отклоняват    вниманието на църквата от
важния въпрос за съдбата на българите в Македония

http://www.anamnesis.info/broi3/Plamena_Stoqnova.pdf

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Posledniyat vuzroditelen protzes v kavichki,opita s mnogo brutalno nasilie da se smenyat imenata i na turkskoto naselenie v B-ya pokaza za poreden  put,che za bulgarite suzdavaneto na istoriya ipromyana na istoriya e kato zdravey-zdrasti.Tejko i gorko za tezi zaradi koito sa promenili istoriyata.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676

Offline onegavon

• Forum fan
Това турско мекере Джамбазки го закопа в земята.Много приятно предаване, който може да го гледа!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

Историци отричат в книга Турското робство

Аз съм против, защото инак не мога да си обясня защо в БГ има толкоз много робски души. :D :D :D  Не може да има толкоз много тъпунгери без да е имало робство и то сигурно е било Турско, защото тези тъпунгери най-много обичат Турците и затова наричат и Помаците Турци :D :D :D