Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1073669 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2625 on: March 27, 2013, 19:16 »
          Брей да му се не види.Толкова прости и елементарни неща.Нещастници.Слушайте и вярвайте,че иначе не Ви виждам. И внимавайте...

Бре, бре, ама се оплаших, та между страхът искам да те попитам.

Майкати хубава ли е.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2626 on: March 27, 2013, 20:35 »

Каква материя, какви "5 лв.", що ме занимавате с глупости??
...
 Правят го защото искат да възвеличат Османската империя и нейния модел

Да, наистина бих искал и в БГ да е както е било в ОИ поне в правосъдието. При това положение сега когато невинни духовни лица от Мюсулманската общост в БГ се съдят би трябвало да има и комисия от Мюсулмани за да се изкаже по въпроса и да защити обвиняемите. Помислете си само за миг дали това е възможно. Ето именно поради тези обстоятелства ОИ е съществувала цели 600 години. Именно затова Достевски се е учудил като е видял как са си живуркали българите тогава. А сега, внуците на тези българи се скитат немили недраги по гурбет в чужбина като гасарбайтери.
Мариана, не е необходимо да се изживяваш излишно и да отричаш убийството на детето. Според Левски това убийство е било наложително, а според други не. А също съм на мнение че това убийство е могло да се избегне. Да беше рискувал своя си живот без да убива други. Ето тогава се става патриот, humanist i  герой.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2627 on: March 28, 2013, 14:53 »
Nikoi ne e propagandist v tozi slychai izliza, che ti si golqmata propagandistka, shtoto nikoi ne govori tyk za ideite i revolyutcionnite dela na Levski, kakto se znae, che toi ne e osaden i obesen zaradi revolitcionnite komiteti, a za hladnokravno ybiistvo.  Ti edva li ne go izkara magiosnik s hvalbite si kato Ivan Vazov, a toi e bil edin obiknoven obirdjiq / bandit i ybietc sashto kato drygite haidyti.

http://www.blitz.bg/news/article/105463

- Кой би помогнал на детеубиец? Аз разбирам българите, които не са се надигнали да освобождават Левски от Търново до София, когато са го конвоирали четири-пет заптиета.
Хората вече са знаели кого водят.
Хората са знаели, че Левски е убил дете. Още повече, че той не е бил съден сам, а заедно с Димитър Общи и още 60 души заради Арабаконашкия обир. Цялата работа е в това, че българинът в един момент се осъзнава и си казва: “Абе, чакай, тези хора уж ще ни освобождават, а те всъщност какво правят? Всяка нощ са по механите, а през деня мислят как да причакат някого, за да го батардисат”. Този народ не е толкова глупав, той си задава напълно нормални въпроси.

Тия цитати от публикации с това какво бил казал Христо Стоянов престанете да ми ги пускате.
Защото това значи, че напразно съм си губила времето да пиша няколко постинга вече, които явно някои не сте чели.

Имайте малко срам и малко коректност.

Иначе го няма това, няма никакъв смисъл от спорове.

Ако трябва сто пъти да пиша и аргументирам едно и също, това за мен наистина е идиотска работа.

п.с.:

Аз разбирам, драги Малборо, че такива като теб въобще не ги интересуват идеите на Левски.
И много им се иска да го изкарат криминално лице, долен тип някакъв и пр.

С което обаче не показват нищо друго, освен собствената си жалкост - подобна на тази на г-н Христо Стоянов, който не разбира вероятно какви точно грехове си е сложил на душата с част от книгите си.
Защото човек не само за делата, и за думите си отговаря. Но е пълно за съжаление с комплексари, които смятат, че могат да извисят себе си едва ли не, опитвайки се да окалят имена и личности, с които изобщо не могат да се мерят.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2628 on: March 28, 2013, 15:33 »
Да, наистина бих искал и в БГ да е както е било в ОИ поне в правосъдието. При това положение сега когато невинни духовни лица от Мюсулманската общост в БГ се съдят би трябвало да има и комисия от Мюсулмани за да се изкаже по въпроса и да защити обвиняемите. Помислете си само за миг дали това е възможно. Ето именно поради тези обстоятелства ОИ е съществувала цели 600 години. Именно затова Достевски се е учудил като е видял как са си живуркали българите тогава. А сега, внуците на тези българи се скитат немили недраги по гурбет в чужбина като гасарбайтери.
Мариана, не е необходимо да се изживяваш излишно и да отричаш убийството на детето. Според Левски това убийство е било наложително, а според други не. А също съм на мнение че това убийство е могло да се избегне. Да беше рискувал своя си живот без да убива други. Ето тогава се става патриот, humanist i  герой.

Драги Курт,

Има една гьобелсова максима, че една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина.

Ти като гледам, по тоя почин вървиш... /по отношение на болезненото ти, почти психопатично вече желание убития калфа да е бил дете.../

И още нещо: хем от една страна твърдите - ти и "Марлборо" - че Левски бил осъден като някакъв криминален тип; хем от друга сега ми правиш сравнения между процеса срещу него и процеса с имамите. Предполагам, че не правиш това сравнение, понеже смяташ, че имамите са криминални типове... И, ако оставя тази шега настрана, ще ти кажа следното - не прави сравнения между Османската империя, чиито поданици изобщо не са имали еднакви права, и в чиито състав доста народи - и балкански, и други, са били завладени и подчинени в продължение на векове - и това, което е една, такава-онакава, но все пак европейска държава в наши дни. Милей си за твоята империя, мечтай си нея, но след като и без това, доколкото ми е известно, изобщо не живееш в България, нито пък ти пука за тази страна, престани да пропагандираш Османската империя, търсейки всякакви поводи и доста често спекулации във връзка с това.

Никакъв процес срещу имамите нямаше да има, ако в България не бяха пристигали, години вече, големи пари и фундаменталистки идеи от другаде. Някои много се стараят - не знам само дали го разбират или не - да превърнат и България в някакъв район, раздиран от конфликти - верски или етнически. Ама много се стараят. Стараят се и да облекат ако може всички жени мюсюлманки в България и не само в бурки, опитвайки се да заблуждават всички тези жени, че така точно Бог, Аллах е повелил. Опитват се в името на "чистота на вярата" да елементализират и профанизират, да докарат някакви традиции на изповядване на ислям, които не са били характерни за тези земи. И които са част от едно неизживяно "средновековие" на исляма, символично казано. (Защото през средновековието ислямът има къде по-сложни и дълбоки форми от някои негови сегашни форми - затова казвам символично. И защото през средновековието християнството преживява някои болести, които ислямът преживява сега, не ги е изживяло, в световен мащаб.) А това винаги - войнстващото елементаризиране на вярата - и при трите световни монотеистични вери, при всички т.нар. авраамически религии е било, е и ще бъде много опасно.

---

Аз не знам колко мюсюлмани в България мечтаят за шериат. Предполагам, че има и такива.
Знам обаче, че "В Името Божие" много духовници от различни времена, страни и вери са се опитвали да властват, да определят съдбите на други хора. И много човешки престъпления са били оправдавани по този начин.

И друг път съм писала, че ако християнска Европа не беше излязла от своето средновековие, ако християнството не беше минало през разни етапи на Просвещение и на разделяне на светската от духовната власт - никакви права на човека нямаше да има и никакви съвременни демократични системи, нямаше да има кой да ги провъзгласи и развие. (Ако не беше се случило това в християнска Европа, което разбира е било процес, и този процес още върви - нямаше впрочем и Ататюрк да има от кого да копира модели на демократични избори и институции в собствената си страна. От което ти, драги Курт, може би щеше да си по-щастлив, защото нямаше да живееш сега в Република Турция, а в една Турция, която още се управлява от султани.)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2629 on: March 28, 2013, 15:40 »
Мариана , спорът започна след като именно ти отрече че Левски е убивал някокго. Само писмото на Левски до Каравелов е достатъчно за да те обори, но ти предпочете да ни пускаш тук твоите си съчинения и обвинения че едва ли не, мразим всичко българско. Ако уважаваме историята и ако трябва да си извличаме от там поуки първо трябва да знаем истината, истината и нищо друго освен истината та макар и понякога тя да не ни се харесва.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #2630 on: March 28, 2013, 17:52 »
   Мери,винаги ти най много знаеш!С този Курти няма да се разберете никога.З а него диктатора Кемал е
  светило.За теб / а и за мен/Левски е борец за правда.Значи всеки преценя нещата от  своето при-
  страстие и субективното си отношение към събитията.И като толкова много знаеш кажи ми къде са големите пари които се данат за мюсюлманите  за да поискам и аз.А за хпистиянството можеш да питаш
 Бойко Борисов да ти каже колко пари от бюджета на общта ни държава е дал.Права си за  хала на
  християнството в средновековието защото тогава исляма  е степени над тях.Пък недей да мислиш,че
  така наречената християнска /според теб/  "култура" трябва да харесва на всички.З акакво да и завиждаме ,затова че жените били "разкрепостени" и нямат свян,затова че безразборното чифтосване   се превръща в масов спорт,затова че вече тинейжерите обиждат момичета на "девственица".Надямав се,че с твоето  европейско демократично мислене / АКА НЕ НЕ ЛЪЖЕШ/ще се съгласиш че всеки има право
  да живее според душевната си негласа,стига да не  засяга интереса на останалити.Аз не виждав с
   нещо дабулените жени да са нарушили правата ти.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2631 on: March 28, 2013, 17:54 »
Мариана , спорът започна след като именно ти отрече че Левски е убивал някокго. Само писмото на Левски до Каравелов е достатъчно за да те обори, но ти предпочете да ни пускаш тук твоите си съчинения и обвинения че едва ли не, мразим всичко българско. Ако уважаваме историята и ако трябва да си извличаме от там поуки първо трябва да знаем истината, истината и нищо друго освен истината та макар и понякога тя да не ни се харесва.

Не лъжи пак, че ми писна вече.

Първо, никога не съм отричала, че Левски е убил човек. Това, за което ставаше дума през цялото време, е че Левски не е убил дете.

Второ, драги ми Курт, писмото на Левски до Каравелов лично заради тебе няколко пъти го пусках в този форум.

Хайде стига толкова, не ми губи времето по този дълбоко некоректен начин.

А колкото до истината, не знам как ще стигнеш до нея, като не точно нея търсиш... Ако търсеше нея, нямаше да повтаряш тука не знам колко пъти, че Левски бил убил дете, най-малкото това.

Истината не се открива, впрочем, от писанията на хора като драгия ти Христо Стоянов или от интервюта със същия в разни сайтове, чиито редактори или не са особено исторически грамотни, или пък просто са търсели  евтина сензация, без да им пука за друго. Както и самият Стоянов с част от писанията си.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2632 on: March 28, 2013, 19:27 »

Не лъжи пак, че ми писна вече.

Първо, никога не съм отричала, че Левски е убил човек. Това, за което ставаше дума през цялото време, е че Левски не е убил дете.

''Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи. Жално за невинното момче. ''
Левски без да иска употребява израза момче. На български език доколкото знам това напълно се покрива с 14 годишно дене/момче. Както и да е, това няма толкова голямо значение. Важното е че ако това момче беше негов син, нямаше да го наръгва посмъртно, а щеше да възира от мястото на произшествието. Борбата му за свобода на народа нещо не пасва с това убийство.  Именно това исках да подчертая. Едно време никой не знаеше за това убийство. Все пак има известен напредък. 

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2633 on: March 28, 2013, 19:44 »
''Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи. Жално за невинното момче. ''
Левски без да иска употребява израза момче. На български език доколкото знам това напълно се покрива с 14 годишно дене/момче. Както и да е, това няма толкова голямо значение. Важното е че ако това момче беше негов син, нямаше да го наръгва посмъртно, а щеше да възира от мястото на произшествието. Борбата му за свобода на народа нещо не пасва с това убийство.  Именно това исках да подчертая. Едно време никой не знаеше за това убийство. Все пак има известен напредък. 

Доколкото разбирам, не знаеш достатъчно български. Може би това не е майчин език за тебе, не знам. Ако беше майчин, трудно би могъл да не го знаеш.

В българския език думата "момче" може да се употреби далеч не само за деца или юноши, но и за млади хора от мъжки пол. Не е във всеки случай никаква извънредна или нетипична употреба това. Съжалявам, че не си го знаел.

Колкото до това, че едно време никой не е знаел за убийството на този калфа - не е никой да не е знаел, знаеше се и тогава, от който се е интересувал повече.  Но тогава като цяло идеологическата пропаганда и цензура се опитваше през цялото време да елементаризира, ограничава, скрива и пр.  най-различна информация, която решеше да скрие или да елементаризира - както е при всички тоталитарни режими.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2634 on: March 29, 2013, 04:47 »
Trqbvashe otdavna nqkoi da go kaje pyblichno nqma znachenie koi go e kazal,  tova koeto pishe Hr.Stoqnov e absolutno logichno, zatova sam saglasen s nego.

Haidytite bqha lagani sus sachineni manipylirani izmishliotini pochti vek i polovina parvo ot Ivan Vazov komshiq na Levski s hvalbi i nadtcenqvane na neyki-prosti haidyti-kradtci-ybiitci posle ot komynisti s laji i izmami, a dneshno prodaljavat da se manipylirat ot psevdo "patrioti" vmro-atako haidyto-teroristi.

Edni haidyti koito ne sa zavarshili kiliino tretoklasno ychilishte k'vi idei moje da imat osven krajba na poshta, ybiistva na detca s tcel ograbvane na nevinni jertvi.  Ne samo Levski e bil kriminalno presledvan, a vsichki ostanali haidyti-teroristi, ka'to sega v dneshniq vek nqkoi darjavi te sa narichani s pravilniq termin teroristi koito ybivat nevinni ... (detca, uynoshi, jeni, startci).

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2635 on: March 29, 2013, 05:42 »
Осъден бизнесмен започна да си реже пръстите един по един (видео 18+)  :o

В знак на протест срещу корупцията в съдебната система бизнесменът Ивайло Зартов е отрязал малкия пръст на лявата си ръка в неделя в апартамента си в столичния кв. “Гоце Делчев”. Кървавият акт е заснет с камера и клипът бе разпратен до медиите.
Дни по-рано Зартов заяви пред “24 часа”, че ще направи тази крайна стъпка, защото е отчаян от корупцията в българската съдебна система, след като Върховният касационен съд потвърди присъдата му от 9 г. затвор за финансови злоупотреби.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1870547

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2636 on: March 29, 2013, 13:11 »
Trqbvashe otdavna nqkoi da go kaje pyblichno nqma znachenie koi go e kazal,  tova koeto pishe Hr.Stoqnov e absolutno logichno, zatova sam saglasen s nego.

Haidytite bqha lagani sus sachineni manipylirani izmishliotini pochti vek i polovina parvo ot Ivan Vazov komshiq na Levski s hvalbi i nadtcenqvane na neyki-prosti haidyti-kradtci-ybiitci posle ot komynisti s laji i izmami, a dneshno prodaljavat da se manipylirat ot psevdo "patrioti" vmro-atako haidyto-teroristi.

Edni haidyti koito ne sa zavarshili kiliino tretoklasno ychilishte k'vi idei moje da imat osven krajba na poshta, ybiistva na detca s tcel ograbvane na nevinni jertvi.  Ne samo Levski e bil kriminalno presledvan, a vsichki ostanali haidyti-teroristi, ka'to sega v dneshniq vek nqkoi darjavi te sa narichani s pravilniq termin teroristi koito ybivat nevinni ... (detca, uynoshi, jeni, startci).

Драги Малборо,

Като ти гледам и образованието, и омразата, жал ми става за тебе.

Ако случайно един пропагандист и повтаряч на лъжи се откаже за малко да ги повтаря,
другият си мисли, че ако почне и той да ги пише до безкрай, те по метода на Гьобелс, за който вече споменах, ще хванат дикиш, както се казва, от много повтаряне.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2637 on: March 29, 2013, 13:53 »
Mariana, kато не ти отърва все си пeeш една и съща; пропагандисти та пропагандисти. Сигурно си забравила че в БГ до скоро се пропагандираше че и Турците са българи та ги глобяваха по улиците ако проговорят нещо на майчиния си език. Ако искаш да ти пратя квитанции от такива глоби. Всички знаем за българското обшество че е ''китка'' за миришане така че няма смисъл да се хабиш излишно. Вместо да ни разправяш за детето че не е било дете вземи се поинтересувай малко и от социалните проблеми на обшеството в което и ти живэш че го газят ганграни и то от всеки род. Нищо лично.   

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2638 on: March 29, 2013, 15:20 »
 Gledam, gledam i ne vijdam obrazovanieto ti.  ;D ;D

Povtarqi si kato papagal "propagandisti ta propagandisti" ta belkim hvane Giobel-ovski dikish, ne jadyvai za men az sum Ok, nai -dobre beri grija i oshivai bairqk kato Rainq Kneginq za maloymni negramotni manipylirani haidyti na koito im se molqt ne s 3-ki da gi vkarat po yniversiteti za da ne se zakrivat ta daje i s 2-ki po "Skype "da ne propysna i tezi, koito sa zavarchili s "otkradnati" diplomi (otcenki pisani poveche ot znaniqta im). ::)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2639 on: March 29, 2013, 15:46 »
Mariana, kато не ти отърва все си пeeш една и съща; пропагандисти та пропагандисти. Сигурно си забравила че в БГ до скоро се пропагандираше че и Турците са българи та ги глобяваха по улиците ако проговорят нещо на майчиния си език. Ако искаш да ти пратя квитанции от такива глоби. Всички знаем за българското обшество че е ''китка'' за миришане така че няма смисъл да се хабиш излишно. Вместо да ни разправяш за детето че не е било дете вземи се поинтересувай малко и от социалните проблеми на обшеството в което и ти живэш че го газят ганграни и то от всеки род. Нищо лично.   

Човек трябва да бъде поне малко коректен в спора. Иначе и сто пъти да се цитира писмото на Левски до Каравелов, в което става дума 24-годишния момък, все тая. Такива като теб и не само ще повтаряне до пълно видиотяване "Левски е е убил дете"... Как да спори човек с такива събеседници?? Това наистина на нищо не прилича.

Второ, това, че някои искаха да направят от турците българи по глупав и напълно ненужен начин, е отделен въпрос, друга тема. Мога само да съжалявам, че такава е била политиката на предишния режим, но не за неговите репресии към български граждани, и то не само към турците и към мюсюрманите, става дума тука.

Трето, социалните проблеми в българското са също разбира се съвсем отделна тема.

Ако искаш, може и за лунните петна да поспорим примерно, та така да се окаже, че Левски е убил дете, понеже сигурно би ти харесвало да е така, ама дали и луната ще помогне ? :)