Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063012 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2190 on: September 21, 2012, 22:31 »
:
Ти си пълно КУКУ!!!! :D
Знам и други християнски серсеми са го мислили.Но за да промениш светът трябва да си КУ КУ ;) ;D

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2191 on: September 21, 2012, 22:32 »
Милионерите-всичко за най-богатите българи и техния капитал

http://milionerite.com/
Е възродителите-милионери и вас наведоха в партер ;D не сме само ние мамнатите ;D

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #2192 on: September 22, 2012, 04:11 »
 Българите не са славяни,а тюрки,православното християнство е наложено кърваво,а изкуствената византийска азбука е отдалечила Bg от прогреса и Европа

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2193 on: September 22, 2012, 08:01 »
Е възродителите-милионери и вас наведоха в партер ;D не сме само ние мамнатите ;D

Първо са навели дядо му в Батак след това другите в поколението му, затова ленца тук постояно.
Пък и знае ли се при това полужение може да е някакво копеле или мелез, пич или ....

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #2194 on: September 22, 2012, 12:57 »
5000 от кредитните милионери били агенти на Държавна сигурност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1539618

КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА( ПОРЪЧКИТЕ) ИЗВОР НА МАЩАБНА КОРУПЦИЯ
(Кратък коментар на "Идея за България" автор д-р Георги Чакъров)

Интервюто с Екатерина Бончева- член на "Комисията по досиетата "в "24 часа" е поредната партенка за отвличане вниманието на обществото от главното- КОЙ РАЗГРАБИ ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ПРЕЗ ПРЕХОДА И КАК СТАНА ТОВА?
Членове на тази измислена комисия "по досиетата" с годишен бюджет 8 милиона( за 4 души членове на комисията) сега се очертават сред едни от най-големите нови милионери. Взимат огромни годишни заплати и хранят с бюджета на комисията черните каси на партиите.

Какво са направили до сега? Единственото ново четем в думите на Екатерина Бончева-"Не се интересуваме дали тези кредити са били върнати, важното е кой е взел кредит и кой го е отпуснал".

Значи, не е важно кой е грабил през прехода и колко е грабил?Нито е важно да върне заграбеното, нито да бъде наказан за крадене и нанасяне ущърб на държавата и обществото? Защото тези, които са давали кредитите до една голяма степен вече не съществуват или се намират в "изгнание"- печат се на топлото слънце на "Маями бийч" или Южна Африка.

А защо не се поиска да бъде конфискувано имуществото на кредитните милионери, да се изследва как е придобито имуществото на сегашните олигарси и милионери?
Отговорът е лесен- защото сред тях са олигарсите и ултрамилионерите- собственици на управлявалите през прехода партии- БСП,СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ. Сред тях сигурно са и милионерите и банките на управляващата в момента ГЕРБ.

Защо няма закон за изследване началния капитал на милионерите? Защо Комисията по досиетата не поиска да се приеме такъв закони у нас?

"Закон за произхода на капитала" е главен закон в ЕС за борба срещу прането на пари и той изисква капиталите да не са придобити с ограбване на обществото и от организираната престъпност. Той действа вече 20 години почти във всички европейски страни, с изключение на България.

А архивите на ДС трябваше да се отворят ПУБЛИЧНО още 1990 г., както направи Германия и другите бивши комунистически страни от Източна Европа и вече го забравиха. Защо ги отварят сега след 22 години и то само за очите на тази комисия, а не публично? Кой ни гарантира, че досиетата, писани преди 1989 г, в 2012 г са оригиналните и не са фабрикувани нови досиета, този път на политическите противници на управлявалите партии- крадци в прехода?

Вносителят на закъснелия "закон за лустрацията" след 22 години преход- СДС цели едно- да се чуе в обществото за последен път името на тази залязваща партийка, останала един файтон хора и то все кредитни милионери, направили богатствата си в управленията на СДС от крадливи приватизационни сделки и използване на облагите на властта.

"Комисията по досиетата"( пардон -по поръчките) единствено е служила за извършване на партийни поръчки на управляващата партия, да работи "линията на управляващата партия". Нейните членове до сега са били избирани от парламентарно представените партии-т мафията на БСП, СДС, ДПС и НДСВ, сега най - младия клан на общата мафия- ГЕРБ иска да настани там "свои кадри", гони кадрите на предишните управлявали партии от "топли места" в държавната администрация, за да седнат на тях а кадри на управляващата партия. За това сега комисията работи за "линията" и кадрите на ГЕРБ.

Мащабната корупция лъха от тази комисия( както и от другите комисии в НС).
Народът ни , за да запази своето достойнство и непременно рано или късно, трябва да изправи на съд не само крадците на държавна собственост и унищожителите на съвременна България, но и " всички членове на на всички комисии в НС" и техните партийни вдъхновители, работили против народа си, но единствено за своя джоб и джоба на партийната си мафия.

Така постъпват народите в правовите европейски държави, за такива мащабни корупционни сделки там върховенството на закона работи без давност.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1539618

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2195 on: September 22, 2012, 13:10 »
Тези милионери са продожници, родоотстъпници и мерзавски мишоци. Кой знае от кое племе са?

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2196 on: September 22, 2012, 13:57 »
http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2012/09/21/moskva-se-otkaza-da-stroi-djamiia-sled-burni-protesti-na-mestni-jiteli.168813Марианче стига заблуди и попова пропаганда.Направих си "гаргара" с коментари да провокирам мнение(моите коментари са 77,79,82,86).Четеш ли  ::)правиш ли си изводите ;DЩом са мюсюлмани не са българи.Е тогава защо има пропаганда че и турците са заблудени българи а в коментарите не ги приемат за такива(така и с помаците).
  Извод:Щом си мюсюлманин си враг на държавата още щом ти сложат име и да може да ти пишат досието. ;)
   Е убеди ме в обратното защото след 1978г не виждам аргументи освен поръчковия "Време разделно" ??? ::)
Е тв Скат и тв Алфа постоянно бълват омраза към нас не виждам СЕМ и прокуратура и ДАНС да си ги закрили и изправили пред съдът.Май тези са в основата на радикалния ислям или мечтаят да го има за да  предизвикат ново гонение на мюсюлмани към Турция.Но интересно защо показват в репортажите си само цигани(които има и християни) за да докажат колко са неуки мюсюлманите.Удобно,НАЛИ? ;D

Много неща стават от глупост, Хавай. Или от недостатъчна компетентност за въпроси или проблеми, които далеч не са прости.
Сложните въпроси, със сложна история, със сложни, противоречиви натрупвания, заблуди, грешки и пр., не се нуждаят от нови недостатъчно умни или направо глупави нагласи, решения или действия.

Мисля, че това, което може да се направи все пак е, да не се отказваме да мислим, да не се отказваме да се борим по нормален начин за нормалните човешки неща, права, чувства и пр. Защото в основата си тези нормални човешки неща, права, чувства и пр. са еднакви за всички ни. И никой няма нужда нито от фундаменталистки настроени духовници, нито от вярващи с промити мозъци, нито от недостатъчно компетентни политици, чиновници, управници, ментори и пр.

-----------------------------------------
Що се отнася до турците, които са се родили тук и са наши съграждани, те разбира се не са никакви заблудени българи.
Аз не знам кой в наше време може да твърди подобно нещо, трябва да е някой доста невеж човек.

Що отнася до то ТВ СКАТ и Алфа /на втората не съм й попадала, много ТВ, радиа, вестници, сайтове и ипр. има в България/, не знам точно кои и какви репортажи от тези телевизии имаш предвид, но може би трябва да се знае и разбира едно: страховете, непознаването, недоверието и пр., раждат страхове, непознаване, недоверие и пр. И културните и религиозни различия не са проблем само в среда, в която са успели да се нагодят едни към други неагресивно и непримитивно.

Аз рядко гледам ТВ СКАТ, а на втората спомената от тебе ТВ, както казах, никога не съм попадала. Спомням си сега, така че, някакъв репортаж по СКАТ, в който в едно село с мюсюлманско население, наричаха водещата каурка/гяурка. "Тука не е за гяури", нещо такова беше казал един мъж пред камерата и микрофона на съответната журналистка. Защо давам този пример? Защото той е показателен за това, че предразсъдъците са живи, и че докато на такова ниско ниво те са живи, предразсъдъците/страховете от едната страна ще захранват предразсъдъци/страхове от другата.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2197 on: September 22, 2012, 14:03 »
Много неща стават от глупост, Хавай. Или от недостатъчна компетентност за въпроси или проблеми, които далеч не са прости.
Сложните въпроси, със сложна история, със сложни, противоречиви натрупвания, заблуди, грешки и пр., не се нуждаят от нови недостатъчно умни или направо глупави нагласи, решения или действия.

Мисля, че това, което може да се направи все пак е, да не се отказваме да мислим, да не се отказваме да се борим по нормален начин за нормалните човешки неща, права, чувства и пр. Защото в основата си тези нормални човешки неща, права, чувства и пр. са еднакви за всички ни. И никой няма нужда нито от фундаменталистки настроени духовници, нито от вярващи с промити мозъци, нито от недостатъчно компетентни политици, чиновници, управници, ментори и пр.

-----------------------------------------
Що се отнася до турците, които са се родили тук и са наши съграждани, те разбира се не са никакви заблудени българи.
Аз не знам кой в наше време може да твърди подобно нещо, трябва да е някой доста невеж човек.

Що отнася до то ТВ СКАТ и Алфа /на втората не съм й попадала, много ТВ, радиа, вестници, сайтове и ипр. има в България/, не знам точно кои и какви репортажи от тези телевизии имаш предвид, но може би трябва да се знае и разбира едно: страховете, непознаването, недоверието и пр., раждат страхове, непознаване, недоверие и пр. И културните и религиозни различия не са проблем само в среда, в която са успели да се нагодят едни към други неагресивно и непримитивно.

Аз рядко гледам ТВ СКАТ, а на втората спомената от тебе ТВ, както казах, никога не съм попадала. Спомням си сега, така че, някакъв репортаж по СКАТ, в който в едно село с мюсюлманско население, наричаха водещата каурка/гяурка. "Тука не е за гяури", нещо такова беше казал един мъж пред камерата и микрофона на съответната журналистка. Защо давам този пример? Защото той е показателен за това, че предразсъдъците са живи, и че докато на такова ниско ниво те са живи, предразсъдъците/страховете от едната страна ще захранват предразсъдъци/страхове от другата.

И защо писа целия този ферман?Ами примерно можеше да го пишеш с едно изречение" Да почнете да вярвате в християнските добродетели и да се отречете от радикалния ислям".Лоши хора сме и не възприемаме какво зло ни носи джамията ;D
   Като всяко твое поколение почнат да го гонят и изселват заради религия тогава може да влезнеш в положение"човешки права" ;)

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #2198 on: September 22, 2012, 14:08 »
ЕДУАРД   СТЪРНС
”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . .

Offline muti6

• Adviser
« Reply #2199 on: September 22, 2012, 17:05 »
България
Връща ли се българското "време разделно"?

Покрай Пазарджишкия процес сред мюсюлманите в България отново се задейства механизмът на лошите спомени. От делото не печелят нито политиците, нито ДАНС. От него губи цялата страна, казва Антонина Желязкова.

На 18-ти септември в Пазарджишкия съд започна делото срещу 13-те български мюсюлмани, обвинени за разпространeние на радикален ислям. Д-р Антонина Желязкова, директорка на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия, присъства на първото заседание и изслуша внимателно изчитането на обвинителния акт. "Обвинението е изградено върху неща, които са ненаказуеми и аз съм изненадана, че то може да е толкова неубедително. При изчитането на обвинителния акт през първия ден на съдебния процес аз се смутих, защото разбрах, че единственото нещо, за което тези 13 човека могат да бъдат санкционирани - не по НПК, а с административни мерки - е, че те не са се регистрирали, ако са имали сдружения, което не е доказано, че не са водили правилно счетоводството на получавани пари, че имат неплатени данъци", споделя Антонина Желязкова.

Тя казва, че част от обвинените в момента дори не крият, че са привърженици на салафизма. Термини като този обаче стряскат българското общество, защото то няма представа какво точно означават. "Опитвам се да поясня, че салафизмът е нещо като "протестантство" в християнството -  става въпрос за няколко човека, които по силата на своето образование или убеждения може би опитват да се върнат към някакви първоначални извори на исляма с една по-засилена догматичност. Което въобще не означава радикализъм. От десетки години познавам "от терен" част от хората, заели се да проповядват това, в което ги обвиняват. Дори и с думичка те не са призовавали за насилие или отказ от демократичните устои. Те просто се опитват да променят хората от традиционния ислям, отказвайки ги от някои ритуали и дейности, които се извършват на Балканите, за да ги вкарат в някакъв тип "ортодоксална"догматика на исляма. А в това няма нищо наказуемо", убедена е д-р Желязкова.

Нима сега се започва отново?
В България няма радикален ислям", убедена е Антонина Желязкова
http://www.dw.de/dw/article/0,,16254866,00.html

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #2200 on: September 22, 2012, 18:12 »
Muti6, да изчакаме да свърши делото и тогава да коментираме. Ти нали не мислиш, че някой туко така ще тръгне да прави такъв процес? ;) Сега Европа си затваря двора, а ние сме част от тоя двор!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2201 on: September 22, 2012, 19:38 »
Muti6, да изчакаме да свърши делото и тогава да коментираме. Ти нали не мислиш, че някой туко така ще тръгне да прави такъв процес? ;) Сега Европа си затваря двора, а ние сме част от тоя двор!

Защо ли се учудвате? Това са същите дето стреляха по мирни хора затова че са мюсулмани и че не си сменяха имената с християнски.Вълкът си мени само козината а нрава-никога.Специално аз се радвам че почти всяка седмица по един или друг бг канал се пуска филма-уйдурма ''Време разделно'', което ще лумпенизира още повече обществото, което губи връзки със съвременния свят. Така на лумпените им се дава забавление за да не разберат че им се бърка не само по джобовете но и ... :D :D :D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2202 on: September 22, 2012, 19:40 »
И защо писа целия този ферман?Ами примерно можеше да го пишеш с едно изречение" Да почнете да вярвате в християнските добродетели и да се отречете от радикалния ислям".Лоши хора сме и не възприемаме какво зло ни носи джамията ;D
   Като всяко твое поколение почнат да го гонят и изселват заради религия тогава може да влезнеш в положение"човешки права" ;)

Твоите манипулации край нямат.

Имай малко уважение и не губи повече времето на един искрен, за разлика от тебе, човек.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2203 on: September 22, 2012, 19:44 »

„Този, който се осмелява да обижда исляма и пророка Мохамед, не може да остане жив. Подобни неща не могат да бъдат толерирани”, заяви шейх Махер Хамуд, имам на джамията Кудс."

Read more: http://asia.actualno.com/news_401089.html#ixzz27DYdMMQG

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2204 on: September 22, 2012, 19:44 »

„Този, който се осмелява да обижда исляма и пророка Мохамед, не може да остане жив. Подобни неща не могат да бъдат толерирани”, заяви шейх Махер Хамуд, имам на джамията Кудс."

Read more: http://asia.actualno.com/news_401089.html#ixzz27DYdMMQG

Ами защо си губиш времето. ;) ???