Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063199 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2115 on: September 14, 2012, 11:23 »
Евреите които България не спаси

Според логиката на тази абсурдна математика “сметката” за евреите от Беломорието и Тракия става още по-страховита. Според зловещото уравнение за “годишния прираст” не трябва ли да броим и неродените деца на онези 12 хиляди, които - нека повторя - бяха избити през 1943 година с печалното участие и на България?

http://www.dw.de/dw/article/0,,16240000,00.html?maca=bul-CB_Trud_bg-8745-html-cb

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2116 on: September 14, 2012, 14:35 »
Скъпа Мариана, вярно е това което си написала, но при положение че не живeeш на Земята а на Луната. Излишно е да се правиш на Мада Тереза и да не забелязваш милиони избити мюсулмани и то от тези които ти се стараеш да ги искараш съвсем невинни. Филма е правен от израелци в Америка и то с цел да се унижат мюсулманите. Това си го е признал самият автор на този унизителен филм, който се критикува не само от мюсулмани а и от хора които разсъждават трезво. Кривиш си душата като изопачаваш истината и я представяш като идеи, а тази истина е пред очите ни. Филмът е направен с цел гавра и унижение на мюсулманите. Нима псувни и обиди могат да се тълкуват като свобода на словото. Интересно е че този израелец е взел при себе си на помощ онзи поп от Америка дето щеше да изгори на публично място свещения Коран. Ако ти се гавриш с съкралните чувства на някого, никой не може да ти гарантира че няма да си испатиш. Ако си играеш с огъня, по голяма вероятност може да се самозапалиш. В случая е излишно да се дрънка за демокрация, защото е нужна толерантност. Американците не само избиваха цивилни по Ирак и Афганистан но се и гавреха с хората и с техните мъртви тела, поради което си е нормално на някои да им е писнало. Убийствата са нежелани, но няма смисъл сега да виете на умрело, защото сърцата ви бяха бездушни към избитите милиони в Ирак и Палестина и Афганистан.  Май че български контингенти участваха в подкрепата на Чичо Сам. Не забравяйте че демокрацията е нужна за всички народи а не хегемония на по-силния. Изглеждате ми на ветропоказатели за което искренно ви съжалявам.

Не знам какво е твоето сърце, драги Курт, но нищо не ти дава право да наричаш другите бездушни. Не всички са като тебе да съжаляват само за „своите“ жертви, никога за „чуждите“, и да мислят, че вините и отговорностите са колективни и затова не е толкова важно кого точно ще утрепем, нали, заради някакъв калпав филм, важно е да си го изкараме на някого.

Светът е пълен с глупаци и с провокатори. Но вредите от техните идеи или действия нямаше да са такива, ако нямаше толкова много хора, готови да превърнат в тълпа, която хвърля бомби и стреля... И някакви хора като теб, които търсят отговорност от хора като мен за американските военни операции по света, за извращенията на определени военни или за глупавия фанатизиран пастор, който гори Корана. Да търся ли аз от тебе отговорност за убити от фанатизирани мюсюлмани християнски свещеници в някои страни? Защото и такива случаи има. Да търся ли отговорност от тебе за всякакви неща, които не ти решаваш и определяш? Колкото до това, че българската външна политика лесно скланя да служи на интересите на „Големия брат“, преди тя да прави това, много по от отдавна и по-мащабно го правеше например и турската външна политика, когато й беше в интерес. Недей да елементаризираш нещата, защото те въобще не са прости. И защото колкото повече хора като тебе има – независимо от коя вяра, етнос и пр.  са, които мислят само в категориите „ние“ и „вие“, според това към коя вяра принадлежат примерно, толкова по-лесно ще бъде на глупави пастори или на хитри провокатори да провокират отделни хора или цели тълпи към сеене на смърт и насилие.

И някой ден, не дай Боже, разни обикновени хората дори в страни, за които това не е било характерно, може да почнат да се трепят и те за тоя, дето духа, "в името Божие"... Но не Духът Божи ще е победил тогава в човеците, а духът на сатаната.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2117 on: September 14, 2012, 16:10 »
Скъпа Мариана, ти заслужено си получи критиката ми, защото нито дума не си казала против този циничен провокаторски филм, с който се цени подигравка и унижаване на една цяла религия. Ако някой се подиграва и то цинично със съкралните чувства на даден народ или религия, последствията никой не може да ги предвиди.
Нима хората в София бяха виновни за нещо когато ги нападнаха и ако нямаше полиция можеше да се стигне  и до смъртни случаи. Трябва да си чувала за психология на тълпата, и затова всички ние трябва да сме против всякакви провокации било то на етническа или религиозна основа. Тези провокации са игра с огъня и никой да не квичи когато се опари. Жалко за убитите Американци, но все пак някой трябва да им напомни че отдавна са прекрачили  границите на търпението. Против съм всякакви провокации, убийства , унижаване на човешкото достойнсво, погазване на човешките права и пр.   

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2118 on: September 14, 2012, 17:18 »
Изселниците ни в Турция на юруш към ГЕРБ :D :D :D :D

http://news.ibox.bg/material/id_1638655527/fpage_1/#clist

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #2119 on: September 14, 2012, 20:06 »
Евреите които България не спаси

Според логиката на тази абсурдна математика “сметката” за евреите от Беломорието и Тракия става още по-страховита. Според зловещото уравнение за “годишния прираст” не трябва ли да броим и неродените деца на онези 12 хиляди, които - нека повторя - бяха избити през 1943 година с печалното участие и на България?

http://www.dw.de/dw/article/0,,16240000,00.html?maca=bul-CB_Trud_bg-8745-html-cb

А вие колко корейци избихте знаеш ли през1953-55г?
Като почнеш да ми се правиш на загрижен за евреите направо не е за вярване? В същото време ви правят луди с елементарни провокации, като някаква смешно филмче.На което нормалните хора нямаше и да обърнат внимание.Направите и вие някой хумористичен клип за Давид например и сте квит.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2120 on: September 14, 2012, 21:02 »
А вие колко корейци избихте знаеш ли през1953-55г?
Като почнеш да ми се правиш на загрижен за евреите направо не е за вярване? В същото време ви правят луди с елементарни провокации, като някаква смешно филмче.На което нормалните хора нямаше и да обърнат внимание.Направите и вие някой хумористичен клип за Давид например и сте квит.

Явно нищо не знаеш за тази война. На световното първенство по футбол в Кореа, всички Корейски зрители размахваха Турското знаменце в ръцете си. Защо ли аджаба.
Въпреки че ги победихме на техен си терен и станахме 3 в света всички станаха на крак и поздравиха Турския национален отбор в знак на благодарност към Турция която изпрати воюващи контингенти да се бият за тяхнайта свобода против Китайските окупатори. А филма не е хумористичен а циничен, и отвратителен, както се изрази г-жа Клинтън. В Турските традици няма подобни неща. Дребни неща са за дребни хора. Турският народ си има други приоритети.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #2121 on: September 14, 2012, 21:08 »
И все пак няма смисъл от тъпи спорове, някога някой клал. Факт е, че през историята всички са се клали в определен момент. И турци са клали, и българи и всякакви. Но да спорите, че едните са великомъченици , а другите изроди няма смисъл, защото до никъде няма да се стигне. Но се питам теб какво те греят толкова евреите, като знам, че такива като теб много не ги обичат, а го използват всичко това с цел пропаганда. Е това е двуличие.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2122 on: September 14, 2012, 21:45 »
Скъпа Мариана, ти заслужено си получи критиката ми, защото нито дума не си казала против този циничен провокаторски филм, с който се цени подигравка и унижаване на една цяла религия. Ако някой се подиграва и то цинично със съкралните чувства на даден народ или религия, последствията никой не може да ги предвиди.
Нима хората в София бяха виновни за нещо когато ги нападнаха и ако нямаше полиция можеше да се стигне  и до смъртни случаи. Трябва да си чувала за психология на тълпата, и затова всички ние трябва да сме против всякакви провокации било то на етническа или религиозна основа. Тези провокации са игра с огъня и никой да не квичи когато се опари. Жалко за убитите Американци, но все пак някой трябва да им напомни че отдавна са прекрачили  границите на търпението. Против съм всякакви провокации, убийства , унижаване на човешкото достойнсво, погазване на човешките права и пр.   

Аз този филм не съм го гледала, за да кажа какво мисля за него. Мога само да предположа, че не е и филм, който си струва да се гледа.

Но съм гледала карикатури на Мохамед, както и карикатури на Христос.
И мога да кажа, че и двата случаи не съм ги одобрявала.

Но това, което продължаваш да не разбираш или да не искаш да разбереш, курт,
е че никой филм или карикатура не дават право да убива.

Никой не може да обиди чувствата ти, никой, когото не познаваш, ако не позволиш на обидата да влезе в сърцето ти.

Пак казвам, не бива да се убива заради идеи.

В името на светлото бъдеще на пролетариата комунистите убиваха "врагове на народа".
В името на идеята за чиста раса, която превъзхождала всички други, нацистите в хитлеристката Германия пращаха хиляди хора в лагери на смъртта.

Бог сам може да види греховете и грешките на всичките си създания.
От Неговия съд никой не може да избяга.

А "в името Божие" са били извършени толкова престъпления в историята на човечеството, че няма докъде.

Какво да ти кажа, изпитах вътрешна покруса, когато видях в едни сайтове гротескни карикатури на Иисус Христос.
Струва ми се даже, че душите на тези хора, които ги бяха нарисували, са застрашени, понеже са си позволи своего рода богохулство, за което изобщо не си дават сметка.

Но не си представям, че авторите на тези карикатури, за които споменавам сега, трябва да бъдат физически ликвидирани, не си го представям.

Същото се отнася и до онези, които се подиграват на някакво евтино ниво с пророка на исляма или със самия ислям.

Но пак ще си позволя да кажа - ако мюсюлманите вярват, както има изглежда достатъчно такива, които вярват, че заради филми или карикатури може да се убива, така те няма да защитят своята вяра в очите на останалия свят. Напротив, ще има хора, както и има, които ще си казват: ето тези са способни заради филми или заради карикатури да убиват. Както нацистите или както комунистите са били способни. Това не е добра защита на исляма, а напротив, това е риск много немюсюлманите да си съставят представа за него като за религия, нямаща никакви спирки през насилия и убийства. Риск, за който предполагам много мюсюлмани въобще не си дават сметка.

С бомби и с куршуми не се стреля по подигравки, колкото и долни са били те, както се случва да са.

Както не се стреля с топ по муха.

Никоя идея, никой религия не може да спаси душите на хората, ако те едва ли не в нейно име са способни да се превръщат превръщат в тълпа, искаща кръв и насилие.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2123 on: September 14, 2012, 22:02 »

Но се питам теб какво те греят толкова евреите, като знам, че такива като теб много не ги обичат,

Статията за евреите не е моя а българска. Израелците вече не идват на курорт в ТР , а при вас, за по-голям уют и по-голям кеф. Фактите говорят, ботев мълчи. ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2124 on: September 14, 2012, 22:07 »

С бомби и с куршуми не се стреля по подигравки, колкото и долни са били те, както се случва да са.

Мариана, ако тръгнеш да псуваш по улиците, веройтно един ден някой ще те намушка. Това е заключението. Не че оправдавам намушквача.ОК?

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Re: Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2125 on: September 15, 2012, 09:06 »
Статията за евреите не е моя а българска. Израелците вече не идват на курорт в ТР , а при вас, за по-голям уют и по-голям кеф. Фактите говорят, ботев мълчи. ;)
Туристите са най-малкия ви проблем! ;) Сега гледайте да си опазите РЕПУБЛИКАТА! ;) :D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2126 on: September 15, 2012, 11:17 »
Туристите са най-малкия ви проблем! ;) Сега гледайте да си опазите РЕПУБЛИКАТА! ;) :D

Предполагам че визираш въстановяване на Империята което е в ход. :D :D :D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2127 on: September 15, 2012, 13:42 »
Мариана, ако тръгнеш да псуваш по улиците, веройтно един ден някой ще те намушка. Това е заключението. Не че оправдавам намушквача.ОК?

Не, не е ОК.

Аз разбира се не вървя и не псувам по улиците.
Никога не съм го правила.

Но ти примерно би ли убил заради книга или заради филм?
Задай въпроса на себе си - би ли убил или не.

И ако би - едва ли има смисъл да спорим повече за каквото и да било.
Ако не би - не защитавай тези, които са способни да го направят.

Не защитавай ПРИНЦИПА, че ИМАЛИ БИЛИ ПРАВО ДА УБИВАТ.

Нямат, драги ми, никой няма право да убива заради книга или заради филм.
Никой, който се смята за цивилизован и нормален човек разбира се.

Цивилизованият човек ще намери други средства.
Ще напише книга или дори само някой плакат, ще отиде на протест разбира се ако трябва, ще потърси една или друга трибуна, медия, демонстрация, каквото и да било, за да покаже, че еди кой си филм или книга или каквото и да било не са прави в това, което казват.

Цивилизованият човек няма да убие автора на книгата или автора на филма.
Дори това да е някоя книга или филм, за които той смята, че са богохулни.

Бог има правото да решава кога да отнема живот, не хората, които не са създали дори собствения си живот, като ли този на други хора.

Бог има право да съди и ще осъди и богохулниците. По своята мяра и пътища, които не са като човешките.
Но и убийците също, повярвай ми.

Убийци, толкова много убийци, които са смятали, че Го защитават.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2128 on: September 15, 2012, 17:54 »
http://www.bnews.bg/article-58852Никой не е безразличен към „Великолепният век“Много е измислицата, въпреки че основните факти са верни.

Така османистът доц. Росица Градева определи сериала „Великолепният век“ в първото коментарно студио на TV7 след втория епизод на пищната сага.

Облеклото просто не е османско – нито в XVI, нито в XIX век жените в Османската империя не се обличат така, заяви Градева, а след това уточни, че жената в харема има достолепно облекло, деколте – в никакъв случай, рокли – също не.

Ядат на маси, което също не съществува, бюро, като това, на което султанът пише, в онези векове няма, продължи да изброява османистът детайлите, които не се вписват в историческата истина.

Първата серия ми направи добро впечатление, отличава се от турските сапунки,

призна пък археологът проф. Николай Овчаров и заяви, че е провокиран да го гледа и занапред. Той обаче защити авторите на „Великолепния век“ с решението им да си позволят по-художествен продукт без да търсят непременно историческата коректност.

След като зрителите на TV7 видяха втората серия на втрещилия 41 страни в света „Великолепният век“, те научиха и любопитни подробности от двамата гости на Стойчо Керев в коментарното студио, а също така видяха живата връзка с Истанбул, където специалният пратеник на телевизията разговаря с известни турски историк и сценарист и писател.

Децата, студентите в Турция коментират сериала, разказа историкът Талха Уурлуел.

Аз имам лекции в университети от цялата страна и чувам как всички обсъждат случващото се във филма – направил ли е това Сюлейман, възможно ли е да се случи това или онова, което са видели, каква е истоическата истина, допълни той.

Не можем да търсим историческата правда, това действително е художествен филм. Това е завлядяващ филм, а данните в него са все пак поднесени коректно и от историческа гледна точка, съгласи се от София и проф. Овчаров.

Никой не може да остане безразличен към този сериал – без значение дали го мрази, или го възхвалява.

Този коментар пък направи Нихал Юзерган, специалният пратеник на TV7, осъществил живата връзка с Истанбул.

„Великолепният век“ се излъчва всеки делничен ден от 20 часа - само по националната TV7. ;) :-*

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2129 on: September 15, 2012, 18:14 »
Злато, впечатляващи дамски пръстени, уникални монети, сред които и 6 златни, инструменти от лечебница, в която лечител е предписвал цяровете на прииждащите владетели и военни да търсят спасение от разни болежки са само част от находките, които откриха археолози в района на Минералните бани в Бургас – “Аква калиде”. Те станаха достояние на министъра на културата Вежди Рашидов, който не можа да се въздържи и възкликна: “Турският владетел Сюлейман Великолепни е знаел къде да води харема си и как да се лекува...”, пише сайтът “Бесове”.

Поредната находка на археолозите са уникални монети на император Клавдий и на Юлиян,  намерена там, разказва шефката на Бургаски исторически музей Цоня Дражева.

Министър Рашидов разгледа част от банята, която представлява уникална римска архитектура от ІІ век с грандиозни основи, която няма досега аналог по нашите земи.

„Това е един голям комплекс, който има не само места за къпане, но е и единствената, която оцелява след VІ век. Известна е с методите за лечение, което се е извършвало тук. Всички исторически събития, които се случват след това, са свързани с лечението на определени владетели, военен отряд. Имаме надеждни исторически извори за лечебните практики и за използване на природните ресурси тук”, каза още Цоня Дражева.

Тя показа уникална малка статуйка на Аполон, изработена от олово, която видимо предизвика интереса на Вежди Рашидов, който веднага разбра стойността й.

Вече има решение на Министерски съвет да бъдат отпуснати още 910 хиляди лева за археология по Черноморието. За обекта „Аква калиде” са предвидени още 120 хил.- лева, за Созопол - 325 хил. лева, за Черноморец – 90 хил. лева, за Тракийска гробница – 350 хил. лева и за крепост във Варна – 225 хил. лева.

Министър Вежди Рашидов обяви, че трябва да се направи цялостен проект за остров Свети Кирик край Созопол, който да го превърне в национален паметник, атрактивно социализиран и привлекателен за родни и чужди туристи. Районът е много подходящ за подводна археология, която трябва да се развива в бъдеще. Парите за  всичко това трябва да бъдат добре преценени. А Созопол - трябва да бъде изчистен от чаршафите, които сега се стелят в него, за да може да се види прекрасната археология там, коментира още министърът. http://faktor.bg/kultura/artfaktor/1452-vezhdi-se-kefi-v-banyata-na-syuleiman-velikolepni.html :)