http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2737713Осъдиха насилника на СтратиеваОсъдиха извергa, опитал да изнасили най-добрата ни рали състезателка Екатерина Стратиева.
Шампионката на България пострада в събота в Истанбул, след като турчин от съседен апартамент е проникнал в квартирата й и се опитал да я изнасили.
Стратиева е пътувала от Италия, където е била на състезание, но заради липсата на директен полет до България, на 29-годишната спортистка й се е наложило да кацне в Истанбул и да нощува там.
Неин приятел й осигурил апартамент, където да отседне, но злополучната квартира се оказала срещу изрода Мурат Джам.
Насилникът влязъл в апартамента на Екатерина през нощта и я нападнал докато спяла. Той се опитал да я изнасили и нанесъл няколко удара по главата й с гипсова статуя, която намерил в жилището.
Малоумникът дори в един момент извадил нож, след което ненадейно спрял с агресивното си държание.
"Обясних му с жестове, че трябва да ми помогне. Тогава той ме заведе в банята и успях да се измия.
Там отново ми опря ножа в гърлото и тръгна да ме целува и опипва.
В един момент явно и той самият осъзна какво прави и се уплаши.
Започна трескаво да прикрива следите си и да бърше кръвта от стаята. Аз се затворих в банята, а след известно време него вече го нямаше", разказа героинята, която не се е предала нито за момент и се е борила с всички сили.
Веднага след инцидента Стратиева се е обадила на свой приятел, който се притекъл на помощ. Двамата са отишли в местното районно управление на полицията, където органите на реда първоначално не са им повярвали.
След като видяли с очите си кървавите следи в стаята на българката, властите са се отнесли сериозно към случая.
Разследването било проведено бързо и своевременно са изискани видеозаписи от сградата, на които Екатерина е разпознала 27-годишния мерзавец Мурат Джам, който живеел в отсрещния апартамент.
Гадът е бил заловен моментално и е осъден по бързата процедура. Неговата присъда е да лежи в затвора за срок от 10 години.
В момента рали шампионката ни пък се намира в болница в София, където лекува травмите си от злополучната нощ.