Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063387 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1995 on: August 17, 2012, 13:43 »
Тогава пък какво е станало!!!??

Недей да се пулиш като теле пред влак ами чети, чети та белким научиш нещо което да е вярно :D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1996 on: August 17, 2012, 13:49 »
http://www.blitz.bg/news/article/151112

Млад ходжа е убил велосипедиста до Хаджидимово и е избягал

Задържан е водачът на пикапа "Мицубиши" L200, който навръх Богородица уби велосипедист край Хаджидимово, съобщиха от полицията. В ареста на РУП - Гоце Делчев е доведен 29-годишният Юсеин Шехов от сатовчанското село Вълкосел.
Шофьорът на пикапа убиец се оказа ходжа, преминал религиозно обучение в Саудитска Арабия. Той е заловен към 20 часа снощи, съобщава Инфомрежа.

Тежкият инцидент стана към 17.30 часа в сряда на един километър след Хаджидимово в посока село Блатска.
Блъснат от пикапа, на място загина 51-годишният Петър Купенов от Хаджидимово, а водачът избяга от местопрестъплението.

Работата по случая продължава.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1997 on: August 17, 2012, 13:53 »

Отивайте си в Турция, но не си мисли, че ще те сложат министър веднага. Също така не вярвам да ти дават пари без да работиш, че няма да плащаш данъци, осигуровки, че ще нарушаваш законите. Там не е като тука - щом си помак всичко ти е позволено. Вместо да седиш пред компютъра и да се оплакваш замини за Турция и се реализирай там, работи , или май не ти се работи, по-лесно е да не правиш нищо и да обвиняваш българите. Там това няма как да стане и затова ще си седиш тука завинаги и просто ще завиждаш на всички около теб.
   Няма да заминавам никъде за да те е яд. ;D Густо ми е на душата.  Тука ми е родината и тука ще се размножаваме, а когато ми е кеф ходя при братовчедите ми в Анталия безлатно и те идват на Пампорово също стоят и си почиват безплатно. ;)

feggaria

• Guest
« Reply #1998 on: August 17, 2012, 13:53 »
Недей да се пулиш като теле пред влак ами чети, чети та белким научиш нещо което да е вярно :D

Тюрк, изобщо не знам какво да чета, очаквам да ме насочиш.

feggaria

• Guest
« Reply #1999 on: August 17, 2012, 13:57 »
   Няма да заминавам никъде за да те е яд. ;D Густо ми е на душата.  Тука ми е родината и тука ще се размножаваме, а когато ми е кеф ходя при братовчедите ми в Анталия безлатно и те идват на Пампорово също стоят и си почиват безплатно. ;)

Щом ще си стоиш тука значи нещата не са такива каквито ги описваш. ще си стоиш и още как, къде другаде би могъл да обвиняваш българите за всичко. В другите страни се работи и не гледат помак ли си, какъв си.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2000 on: August 17, 2012, 14:01 »
http://www.blitz.bg/news/article/151112

Млад ходжа е убил велосипедиста до Хаджидимово и е избягал

Задържан е водачът на пикапа "Мицубиши" L200, който навръх Богородица уби велосипедист край Хаджидимово, съобщиха от полицията. В ареста на РУП - Гоце Делчев е доведен 29-годишният Юсеин Шехов от сатовчанското село Вълкосел.
Шофьорът на пикапа убиец се оказа ходжа, преминал религиозно обучение в Саудитска Арабия. Той е заловен към 20 часа снощи, съобщава Инфомрежа.

Тежкият инцидент стана към 17.30 часа в сряда на един километър след Хаджидимово в посока село Блатска.
Блъснат от пикапа, на място загина 51-годишният Петър Купенов от Хаджидимово, а водачът избяга от местопрестъплението.

Работата по случая продължава.
   Тава става заради мангалитета:"Културата на пешеходците е около нулата
Преглед на печата на 17 август 2012 година "
Културата на пешеходците е около нулата
Често пешеходците пресичат неправилно. Снимка: архив, Булфото

"Културата на пешеходците е около нулата" - оценката е на ген. Васил Василев, който бе експерт-съветник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В интервю за "Новинар" той отбелязва , че Законът за движение по пътищата трябва да се променя, така че той да респектира не само водачитена моторни превозни средства, но и пешеходците. Промените в закона засягат още едни участници в движението - велосипедистите.

Сега наблюдаваме безконтролно движение на колоездачи по парковете. Колелетата се карат и от малки, и от големи без никакви правила. Но това се промени. Когато велосипедистите се движат по улицата, те трябва да знаят как да се движат, къде може да се завие и къде не. Според Василев, ако за една година два пъти те хванат да караш пил, наказанието трябва да бъде драстично. Това значи, че си системен пияница и системен нарушител. Колите на всички, които са употребили алкохол, да бъдат спирани от движение, категоричен е експертът.

"ГЕРБ ще заложи на трикове с референдума", смята Михаил Миков, депутат от БСП. В интервю за "Труд" той коментира ситуацията, при която плебисцитът за АЕЦ "Белене" ще бъде формулиран от опонентите на БСП, които са мнозинство, и цялата операция може да се окаже фиаско за социалистите.

"Има събрани подписи и всеки, който тръгне срещу волята на гражданите, ще получи рано или късно техния шамар. ГЕРБ винаги е залагала на някакви трикове, разчитайки на мнозинството в парламента.

Още по-лесно за тях би било да променят закона или да променят въобще възможността за допитване до народа, или да направят срока за свикване на референдум след пет години или след осем години.

Всякакви абсурдни решения са възможни. Въпросът е докъде ще стигне политическата наглост на днешното управление", казва Миков......."http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/08/17/kulturata-na-peshehodcite-e-okolo-nulata.166335
  Човека е учил вСаудитска Арабия и не е очаквал ,че ще се сблъска с байганьовщината;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2001 on: August 17, 2012, 14:04 »
Щом ще си стоиш тука значи нещата не са такива каквито ги описваш. ще си стоиш и още как, къде другаде би могъл да обвиняваш българите за всичко. В другите страни се работи и не гледат помак ли си, какъв си.
   Харесват ми детските от 35лв и е добре България да има повече деца.Затова от патриотичен дълг към Родината стоя и се множим. ;)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #2002 on: August 17, 2012, 14:05 »
По принцип е така в България и пешеходците не спазват много правилата, обаче ще ми беше интересно каква ли ще беше реакцията ви, ако зад волана беше поп. Сигурно вече осъден на смърт от такива като вас. И нямаше да говориш, че проблема е в пешеходеца. Иначе за твое успокоение и помаците не са по различни от християните в това отношение пресичат си къде им падне.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2003 on: August 17, 2012, 14:08 »
По принцип е така в България и пешеходците не спазват много правилата, обаче ще ми беше интересно каква ли ще беше реакцията ви, ако зад волана беше поп. Сигурно вече осъден на смърт от такива като вас. И нямаше да говориш, че проблема е в пешеходеца. Иначе за твое успокоение и помаците не са по различни от християните в това отношение пресичат си къде им падне.
  Поповете нямат право на грешки защото те са учили в семинарията не(както подчертаваш) в Саудитска Арабия ;)
 А пък виж го тоя шафиор ислямист как гази ;D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #2004 on: August 17, 2012, 14:12 »
  Поповете нямат право на грешки защото те са учили в семинарията не(както подчертаваш) в Саудитска Арабия ;)
 А пък виж го тоя шафиор ислямист как гази ;D

Добре, щом е така. Не ми слагай думи като ислямист дето не съм ги казал. Иначе в самия случай ще не се знае кой е виновен. Но ако не е бил виновен що е трябвало да бяга. Най-добре е да се окаже помощ на пострадалия, до колкото може. Защото в тази постъпка няма нищо религиозно.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #2005 on: August 17, 2012, 14:26 »

50 бона за враговете на Левски

Мукаддес Налбант искала да чисти текстове на Ботев

София. Над 50 000 лева са получили експертите, препоръчали чистка на текстове от Ботев и Вазов в учебниците. Парите са осигурени от Европа за изследването на Комисията за защита от дискриминация, свързано със стереотипите и предразсъдъците в учебниците.

Именно то взриви форумите и социалните мрежи, след като стана ясно, че част от докладите предлагат от учебниците да бъдат махнати текстове, свързани с турското робство, защото били политически некоректни и етнически нетолерантни.Хора от комисията разказаха пред агенция Стандарт Нюз, че експертите всъщност са усвоявали парите чрез различни фондации.

Никой няма представа за критериите, по които са били избирани те. Общо 17 799 лева е сумата, която си поделят Дружеството на психолозите - 6500 лева, фондация "Саворе" - 9646, Център за изследване и политики за жените и "Дидра проджект", като последните две вземат под 1000 лева.

Дружеството на психолозите обаче на практика проучва не учебниците, а дискриминационните нагласи сред учители и ученици. По другия модул, по който се правят проучвания на учебници и помагала, фондациите си поделят още 20 363 лева.

Те отиват при Фондация за развитие на правосъдието, "Саворе", "Персико", "Дидра проджект", Агенция "Еврика", Център за изследване и политики на жените и "Български адвокати за правата на човека". Не става ясно каква работа вършат юристи в проучване на училищни помагала.

Сред имената на експерти, писали докладите, изплува и това на бившия образователен зам.-министър Мукаддес Налбант от времето на Даниел Вълчев. Тя участва в качеството си на експерт в сферата на образованието. Именно тя е един от авторите на изследването "Етническа принадлежност и възраст", в което се препоръчва цитатът "турчин, че бесней над бащино ми огнище" да не се използва в урок по български език и да бъде заменен с по-подходящ.

Пак според същия доклад, излязъл изпод ръката на госпожа Налбант, под ножа пада и "Къде си вярна ти любов народна?", защото в песента турците са представени като врагове, които трябва да се колят. Нужно било да се даде съвременен коментар.

Не се знае колко е получената персонално от нея сума. Хонорари са си написали и членовете на комисията заради ръководната си дейност над изследването. Председателят Кемал Еюп е получил най-много - 4884,67 лева, сочи справка, с която агенция Стандарт Нюз разполага. Малко по-малки суми са взели други двама членове - Лало Каменов и Есен Фикри.

Те са получили по 4115,80 лева. Между 500 и 1400 лева са получили други четирима експерти на комисията - Грета Савчева, Камелия Илиева, Веселина Билял и Елка Божова. Сред авторите на доклади са и Боян Захариев от "Отворено общество", което е една от страните по проекта, както и Станка Шейнова и Пенка Иванова, които са служители на МОМН и в същото време критикуват собствените му учебници.

standartnews.bg

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2006 on: August 17, 2012, 15:03 »
шок от сблъсъка с по-висока цивилизация на Бълканите.

Не Бълкани а Балкани, вземе се самообразовай малко и тогава плямпай :D :D :D ;D 8)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #2007 on: August 17, 2012, 15:43 »
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2737713

Осъдиха насилника на Стратиева

Осъдиха извергa, опитал да изнасили най-добрата ни рали състезателка Екатерина Стратиева.

Шампионката на България пострада в събота в Истанбул, след като турчин от съседен апартамент е проникнал в квартирата й и се опитал да я изнасили.

Стратиева е пътувала от Италия, където е била на състезание, но заради липсата на директен полет до България, на 29-годишната спортистка й се е наложило да кацне в Истанбул и да нощува там.

Неин приятел й осигурил апартамент, където да отседне, но злополучната квартира се оказала срещу изрода Мурат Джам.

Насилникът влязъл в апартамента на Екатерина през нощта и я нападнал докато спяла. Той се опитал да я изнасили и нанесъл няколко удара по главата й с гипсова статуя, която намерил в жилището.

Малоумникът дори в един момент извадил нож, след което ненадейно спрял с агресивното си държание.

"Обясних му с жестове, че трябва да ми помогне. Тогава той ме заведе в банята и успях да се измия.

Там отново ми опря ножа в гърлото и тръгна да ме целува и опипва.

В един момент явно и той самият осъзна какво прави и се уплаши.

Започна трескаво да прикрива следите си и да бърше кръвта от стаята. Аз се затворих в банята, а след известно време него вече го нямаше", разказа героинята, която не се е предала нито за момент и се е борила с всички сили.

Веднага след инцидента Стратиева се е обадила на свой приятел, който се притекъл на помощ. Двамата са отишли в местното районно управление на полицията, където органите на реда първоначално не са им повярвали.

След като видяли с очите си кървавите следи в стаята на българката, властите са се отнесли сериозно към случая.

Разследването било проведено бързо и своевременно са изискани видеозаписи от сградата, на които Екатерина е разпознала 27-годишния мерзавец Мурат Джам, който живеел в отсрещния апартамент.

Гадът е бил заловен моментално и е осъден по бързата процедура. Неговата присъда е да лежи в затвора за срок от 10 години.

В момента рали шампионката ни пък се намира в болница в София, където лекува травмите си от злополучната нощ.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2008 on: August 17, 2012, 16:26 »
[[/quote]

Шампионката на България пострада в събота в Истанбул, след като турчин от съседен апартамент е проникнал в квартирата й и се опитал да я изнасили.

Гадът е бил заловен моментално и е осъден по бързата процедура. Неговата присъда е да лежи в затвора за срок от 10 години.

Лумпенска статия. Нападателят може да е и кюрд, роман, или още 20-30- възможни етноса. Правилното е да се пише Турски гражданин.
Питам се,ако такъв инцидент стане в БГ дали полицията ще действа веднага, дали веднага ще заловят провинилия се и дали този изверг ще се усъди на 10 г.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #2009 on: August 17, 2012, 16:36 »

Осъдиха насилника на Стратиева

Виждаш ли Скатчо как действа турското правосъдие? ;) ::) До като престъпника си дигне гащите и се озовава в затвора.Не като българското правосъдие.За пример сестричките Белнейски и Яна http://www.help-me.bg/page.php?c=8&d=58
  Я сега ми кажи къде жената се чувства по-сигурна и с достойнство.Като се има в предвид и износа на жени от България за насилствена проституция.
                   Мога да те поздравя за хубавия пример за турската държавност и зачитане даже и на жени друговерки. ;) :)