Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1064035 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1755 on: July 22, 2012, 21:42 »
, ты

ей два дена ме няма и си прописал на Руски! ;) :D

7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин

http://www.desant.net/show-news/21193/

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1756 on: July 22, 2012, 22:35 »
Но всички са мюсюлмани.....
Но ние в България не можахме да кажим - Аз съм ПОМАК.

Да аз съм Помак, кадето и да съм Помак,
има ли по леко от това, да съм аз Помак.
Да аз съм Помак,за вас и за тях Помак,
има ли по гордост от това, да съм аз Помак.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1757 on: July 22, 2012, 23:47 »

Евала дето да дава на арменци да се правят на българи и да градят афтономия на Балканите по добре е да се приемат за част от "Велика България"  нищо че са мюсюлмани ,все пак българи ;)
   Мисля че е редно да им дадат българско поданство ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1758 on: July 22, 2012, 23:56 »

Предполага се, че днес на територията на Руската федерация – основно в Татарстан, Чувашия, Башкилия, Казахстан и Самарска област, живеят около 7 милиона българи.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ботев, разбери най-после че това не са българи а БУЛГАИ, т.е. наши кръвни братя. :D :D :D Виж формуляра ;)

Всичките от тези изброени области говорят Тюркски и се наричат БУЛГАР, а не българи. Във формуляра е написано на кирилица БУЛГАРКА, но виждам че това умишленно се пренебрегва и изопачава. Тези народи добре знаят че са Тйрки и се гордеят с това. Ты като Булгарите от БГ са си забравили майчиния си език, предполагам че ще могат да се разберат с Булгарите от тези области на руски език. С това преброяване ще се сложи начало на признаването на Турските събратя - Булгарите и ще се усили културния обмен между тях и Турция. Амин / Амен!!!

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1759 on: July 22, 2012, 23:57 »
Побратимените балкански градове се събраха в ЯловаСамо христиени(воеводи от Сарафимово и други хайдутски села-нали Мехлемов е от Сарафимово и урежда неговите воеводи да представляват помаклъка)) на тоя събор където са се борили против турци ::)Помаци не се допускат щото ще излагат побратимяването ;D ;D
http://www.rodopismolian.blogspot.com/2012/07/blog-post_2554.html
1000 души събра Балканският фестивал на побратимените градове, като за първи път тази година, освен представители на местната власт, участие взеха журналисти, експерти, работещи по европейски проекти и фотографи от 12 града на Балканския полоустров. Мащабната и перфектна организация е на община Ялова, като за този международен форум подготовката е продължила две години. Интересното е, че 200 доброволци, без никакво заплащане, оказват ценна помощ по време на провеждането му, коментира Генералният координатор на фестивала Джингис Делери. Той е с корени от девинското село Брезе и негова е идеята за организиране на този мащабен форум. Средствата, които общината е вложила за провеждането му са 500 000 евро.
Експертите от община Смолян Александър Караджов и Димитър Настанлиев презентираха пред международния форум европейските проекти по линия на териториалното сътрудничество, които изпълнява община Смолян. Участниците се запознаха с проектните дейности за обектите „Алибеев конак", „Каньонът на водопадите" и крепостта Калето край Кошница и Смолян. Финансист №1 Венера Аръчкова и гл. специалист от дирекция „АИО" Ефрем Велинов представиха на престижния форум общата характеристика и местоположението на община Смолян, туризма като водещ отрасъл и по-мащабните проекти, в които Общината е водещ партньор.
Нашият фотограф Владимир Медов спечели награда от фотоконкурс със снимката си "Водна лилия" в надправара с 20 майстори на фотообектива.Фолклорният ансамбъл от Бургас завоюва второ място на Балканския фестивал.
http://www.haskovo.net/news/107674/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D0%A1%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD_%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8_%D0%B2_%D0%9E%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD
Общинари от Смолян гледаха мазните борби в Одрин ;D ;D ;D

На помака отрязаха и връзките с роднините и тези където са ги разделили са най-аркадаши на турци ;D ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1760 on: July 23, 2012, 13:07 »
Как УМИШЛЕНО се спъва развитието на децата помачета >:(
http://btvnews.bg/bulgaria/detsa-poluchiha-sbrkani-diplomi-za-sredno-obrazovanie.html
Децата от Рибново с нови имена(масово)  след завършване на училище.Което им пречи за кандидатсване

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1761 on: July 23, 2012, 13:22 »
http://btvnews.bg/bulgaria/detsa-poluchiha-sbrkani-diplomi-za-sredno-obrazovanie.html
Децата от Рибново с нови имена(масово)  след завършване на училище.Което им пречи за кандидатсване

Сигурно пак са виновни лошите "Каури". А истината е, че тези в това училище май една диплома не могат да напишат като хората и търсят оправдание в други неща.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1762 on: July 23, 2012, 14:37 »

Но всички са мюсюлмани.....
Но ние в България не можахме да кажим - Аз съм ПОМАК.

Да аз съм Помак, кадето и да съм Помак,
има ли по леко от това, да съм аз Помак.
Да аз съм Помак,за вас и за тях Помак,
има ли по гордост от това, да съм аз Помак.

Случаят не е идентичен.
Защото те се борят да не ги наричат татари, каквито не са по етнически произход.
И тяхната история, историята на Волжска България, въобще не е измислена.

На помаците никой не им пречи да се наричат помаци.
Въпросът не е там, а в разбирането на това понятие.

Защото това просто не е етническо понятие. И, дори да искате да стане, това не може да стане с упоритото отричане, че общността на помаците се е формирала след приемането на исляма от българи в пределите на Османската империя. Упоритото отричане на българския етнически корен няма да помогне.

Защото помаците са с различни културно-религиозна идентичност и заради този корен. Т.е. вие сте различни от другите мюсюлмани в България, от турците тук и не само тук, именно заради това. Ако махнете него, никакво различие няма да ви остане с турците в БГ или в Р. Турция. Да не говорим, че за съжаление турската историография май и точно така смята, че сте турци. (Така поне беше заявил един турски историк на една международна конференция в Смолян неотдавна.)

Разбира се вашата идентичност наистина е различна от българската.
И трябва да си я пазите, развивате и пр.

Това обаче не може да стане със залитане от крайност в крайност.
Може да стане само ако всички елементи на тази идентичност, елементите, които са я формирали, се признават и приемат.

Каквото и да се случвало в историята,
каквито и противоречия и травми да е имало в нея,

нещата, за които говорим, елементите на помашката идентичност,
не могат да се измислят постфактум.

Т.е. могат, но това може да доведе само до малко или повече митологична идентичност.
До измисляне постфактум на произход на помаците, който да е всякакъв друг, само не и български.
Което се и прави разбира се, и то не от вчера.

И понеже травмите от насилствени преименувания или покръствания са още живи,
вие самите помагате понякога за това да не постигате истината за себе си.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #1763 on: July 23, 2012, 15:35 »
Село Юруково скърби за Мустафа

Шофьорът на взривения автобус на летище Бургас също е сред загиналите. Мустафа Кьосов започнал работа в транспортна фирма едва преди месец.

В благоевградското село Юруково Мустафа оставя дете сираче. Съпругата му научила страшната вест от представител на фирмата превозвач.

Останалите близки на мъжа разбрали за трагедията в Бургас от телевизията. Не искали да повярват, че точно техният Мустафа е сред загиналите.

http://pan.bg/view_article-6-11799-Shofjoryt-Mustafa-Kjosov-Zashto-choveshkiqt-zhivot-se-ocenqva-razlichno-v-Bylgariq.html
Шофьорът Мустафа Кьосов! Защо човешкият живот се оценява различно в България?
Мартин Лутър Кинг проповядваше равенство на чернокожите в най-демократичната страна в света Съединените щати. Беше убит от неразбиране, от егоизъм и от ненавист на висшата класа. Самозабравилите се. Белите. Които сами се бяха определили за такива. Въпреки лицемерието приеха условностите и след години страната им се управлява от чернокож президент - Барак Обама. Промениха едно от най-съществените човешки качества -уважението към всеки един. На нас ни трябва още години работа, за да уважаваме всеки един от обществото. Без разлика от пол, професия, възраст, етнос, обществено положение. Еретично.

През седмицата ми направи впечатление, че в атентата загина и българският гражданин Мустафа Кьосов. Младият мъж, който от години работи, за да издържа семейството си. Шофьорска работа, тежка, ниско платена, неблагодарна. Този обикновен българин загина от терористичен акт. Отиде си незабелязано. Без уважение от политиците, които се надпреварваха да говорят по медиите врели - некипели. Без да направят последен жест към изстрадалото му семейство. Това се помни, не парите за погребение.

Кой, шофьорът ли? Пратете една телеграма на опечалените и подпухнали от сълзи роднини. Нямаме време сега, с толкова важни задачи, да пътуваме до село Юруково. Впрочем, къде е това?

Това беше практиката за него – неизвестният, малкият. Просто не го уважиха. Защото не представлява интерес. Защо в Израел посрещнаха с военни почести телата на загиналите? Все млади хора, от малки градове, студенти, работещи, никому неизвестни преди това. От уважение, от огромно уважение към нацията, стойностите, държавността, каузата! Затова, защото за Израел загиналите от тероризъм са герои.

Със сигурност герой е и Мустафа Кьосов. Неговият живот е равен на останалите. Труден, но достоен. Но егоизмът на политиците се наби на очи. Както едно време, при смъртта на 14 войници, управляващите играеха хора и се веселяха.

Който не уважава обикновените, със сигурност не уважава и себе си. Мартин Лутър Кинг щеше да го отбележи, непременно. След неговата смърт чернокожите получиха права. Днес вече управляват. Дано след такива трагедии уважаваме нелепо загиналите.

България след атентат. Кървавата седмица на Сарафово. Мерките за сигурност. Какво ли пази работещите в пощите, автогарите, железопътните гари? През годините те станаха неуютни, мръсни, студени. Безразлични. Колко от нас са мръзнали или се потят докато чакат? Подобно на обществото, чакащо промяната. Малките камъни обръщат колата. Надявам се мерките за сигурност да станат постоянни. Защото по тези места ходят малките, обикновените. А те, като Мустафа, остават неинтересни.

Всяко чудо за три дни. При нас винаги е така. Пушилка и след това прозират недостатъците. Тази седмица бившият депутат Димитър Аврамов остана без имуниет. Заловиха го с 50 000 белязани лева. Заради СРС-та, приложени по делото, то премина при закрити врата. Каква акция в деня на доклада от Европейската комисия! Която отново направи на пух и прах цялото говорене на силовото и правно министерства. Дали ако те си вършеха работата, обществото щеше да пропищи от набези, кражби, мафиотски кръгове, несигурност. Да бъдат уважавани и да нямат съдбата на Мустафа Кьосов. Не дай си Боже!

Искам да отдам почит на семейството на обикновения шоофьор, работещ за малкото пари, за да издържа дъщеря си, съпругата си, близките. Да им стисна ръцете и да им кажа право в очите – вашият съпруг, Вашият Мустафа е герой в тази ужасна ситуация. Защото човешкият живот няма разлика нито в Израел, нито в Съединените щати, нито никъде другаде.

Владислав Прелезов

http://bnr.bg/sites/horizont/Help/Pages/kiosev2107.aspx
Да помогнем на близките на загиналия в атентата Мустафа Кьосов 
Дарителска сметка на вдовицата на загиналия в атентата шофьор Мустафа Кьосов:

УниКредит Булбанк
IBAN: BG89UNCR70001520661066 BIC / SWIFT: UNCRBGSF
Емине Аки Кьосова

Offline zinia

• Senior member
« Reply #1764 on: July 23, 2012, 16:06 »

На вас все някой ви пречи. Преди няколко дена гледах документален филм за сватбените обичаи при помаците и показаха сватба от село Рибново. Хората бяха много приветливи и майката на булката каза, специално за момичетата, че родителите не ги спират да продължат образованието си, а самите те не искат това. Но твоят девиз изглежда е "Българите са виновни за всичко".

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1765 on: July 23, 2012, 16:36 »
На вас все някой ви пречи. Преди няколко дена гледах документален филм за сватбените обичаи при помаците и показаха сватба от село Рибново. Хората бяха много приветливи и майката на булката каза, специално за момичетата, че родителите не ги спират да продължат образованието си, а самите те не искат това. Но твоят девиз изглежда е "Българите са виновни за всичко".
  Само им сменят имената на официални документи което попада в графа((престъпления по чл.,чл. 308, 309, 310, 315 ал. 1 от НК) за съставяне на документ с невярно съдържание. ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1766 on: July 23, 2012, 16:39 »
http://pan.bg/view_article-6-11799-Shofjoryt-Mustafa-Kjosov-Zashto-choveshkiqt-zhivot-se-ocenqva-razlichno-v-Bylgariq.html
Шофьорът Мустафа Кьосов! Защо човешкият живот се оценява различно в България?
Мартин Лутър Кинг проповядваше равенство на чернокожите в най-демократичната страна в света Съединените щати. Беше убит от неразбиране, от егоизъм и от ненавист на висшата класа. Самозабравилите се. Белите. Които сами се бяха определили за такива. Въпреки лицемерието приеха условностите и след години страната им се управлява от чернокож президент - Барак Обама. Промениха едно от най-съществените човешки качества -уважението към всеки един. На нас ни трябва още години работа, за да уважаваме всеки един от обществото. Без разлика от пол, професия, възраст, етнос, обществено положение. Еретично.

През седмицата ми направи впечатление, че в атентата загина и българският гражданин Мустафа Кьосов. Младият мъж, който от години работи, за да издържа семейството си. Шофьорска работа, тежка, ниско платена, неблагодарна. Този обикновен българин загина от терористичен акт. Отиде си незабелязано. Без уважение от политиците, които се надпреварваха да говорят по медиите врели - некипели. Без да направят последен жест към изстрадалото му семейство. Това се помни, не парите за погребение.

Кой, шофьорът ли? Пратете една телеграма на опечалените и подпухнали от сълзи роднини. Нямаме време сега, с толкова важни задачи, да пътуваме до село Юруково. Впрочем, къде е това?

Това беше практиката за него – неизвестният, малкият. Просто не го уважиха. Защото не представлява интерес. Защо в Израел посрещнаха с военни почести телата на загиналите? Все млади хора, от малки градове, студенти, работещи, никому неизвестни преди това. От уважение, от огромно уважение към нацията, стойностите, държавността, каузата! Затова, защото за Израел загиналите от тероризъм са герои.

Със сигурност герой е и Мустафа Кьосов. Неговият живот е равен на останалите. Труден, но достоен. Но егоизмът на политиците се наби на очи. Както едно време, при смъртта на 14 войници, управляващите играеха хора и се веселяха.

Който не уважава обикновените, със сигурност не уважава и себе си. Мартин Лутър Кинг щеше да го отбележи, непременно. След неговата смърт чернокожите получиха права. Днес вече управляват. Дано след такива трагедии уважаваме нелепо загиналите.

България след атентат. Кървавата седмица на Сарафово. Мерките за сигурност. Какво ли пази работещите в пощите, автогарите, железопътните гари? През годините те станаха неуютни, мръсни, студени. Безразлични. Колко от нас са мръзнали или се потят докато чакат? Подобно на обществото, чакащо промяната. Малките камъни обръщат колата. Надявам се мерките за сигурност да станат постоянни. Защото по тези места ходят малките, обикновените. А те, като Мустафа, остават неинтересни.

Всяко чудо за три дни. При нас винаги е така. Пушилка и след това прозират недостатъците. Тази седмица бившият депутат Димитър Аврамов остана без имуниет. Заловиха го с 50 000 белязани лева. Заради СРС-та, приложени по делото, то премина при закрити врата. Каква акция в деня на доклада от Европейската комисия! Която отново направи на пух и прах цялото говорене на силовото и правно министерства. Дали ако те си вършеха работата, обществото щеше да пропищи от набези, кражби, мафиотски кръгове, несигурност. Да бъдат уважавани и да нямат съдбата на Мустафа Кьосов. Не дай си Боже!

Искам да отдам почит на семейството на обикновения шоофьор, работещ за малкото пари, за да издържа дъщеря си, съпругата си, близките. Да им стисна ръцете и да им кажа право в очите – вашият съпруг, Вашият Мустафа е герой в тази ужасна ситуация. Защото човешкият живот няма разлика нито в Израел, нито в Съединените щати, нито никъде другаде.

Владислав Прелезов

http://bnr.bg/sites/horizont/Help/Pages/kiosev2107.aspx
Да помогнем на близките на загиналия в атентата Мустафа Кьосов 
Дарителска сметка на вдовицата на загиналия в атентата шофьор Мустафа Кьосов:

УниКредит Булбанк
IBAN: BG89UNCR70001520661066 BIC / SWIFT: UNCRBGSF
Емине Аки Кьосова

Не вярва да тъжат за смъртта на този помак.По вероятно да са се зарадвали ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1767 on: July 23, 2012, 16:40 »

Хвала на еврейските политици,които не си направиха трудът само заради политическата реклама да отидат до Юруково. Но ако е за резане на ленти.... ::)

Offline zinia

• Senior member
« Reply #1768 on: July 23, 2012, 16:41 »

Има хора, които не се радват на чуждото нещастие, както вие например.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1769 on: July 23, 2012, 16:43 »

Сигурно пак са виновни лошите "Каури". А истината е, че тези в това училище май една диплома не могат да напишат като хората и търсят оправдание в други неща.
Ами кой ???Да не би Бин Ладен да е писал дипломите бе Стефчю ;D