По една случайност съпругата ми се намираше в бургаската болница и прозорецът на стаята и е би срещу входа на Спешния център.Било е страшно,линейките са докарвали хора на парчета.
Хора,пазете се от тероризма!В България от години наблюдавам едно безрезличие на човека към случващото се наоколо.Нямаме навик да сигнализираме за каквото и да е .Това е една от причините да се превърнем в лесна мишена за терористите.Дано този случай да ни подейства мотивиращо и да започнем да проявяваме своята гражданска активност.
Безразличие и нехайство се наблюдава и при органите,работещи срещу тероризма обаче.Лично на мен ми се е случвало да ми проверяват документите в метрото,но раницата с багаж - не.Скенери би трябвяло да бъдат поставени навсякъде,но такива няма.
Отделно българската държава беше предупредена още през януари,че се очакват атентати срещу израелски граждани,пребиваващи у нас.Не вярвам да са взети кой знае какви мерки,имайки предвид какво се случи вчера.
Факт е обаче,че днес вече България не е същата.Туристи бягат,хората са притеснени.И ако всички ние не участваме в борбата срещу злото,сянката на страха ще се наслои и върху нас.
Нека жертвите да почиват в мир!