Ген. Атанасов: Борисов превърна България в мишена!
"Премиерът Бойко Борисов превърна България в мишена на международния трероризъм", коментира атентата в Бургас бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.
"Атентат срещу израелски граждани на наша територия означава две неща. За Израел това е поредната провокация на някоя от арабските терористични организации. За България това е наказание за някаква тежка грешка във външнополитическото ни поведение в района на арабския свят. За да се вземе такова жестоко решение - България за пръв път да е превърната в мишена, означава, че нашата държава е извършила тежко, непремерено, демонстративно предизвикателство. Не знам за какво конкретно става дума, но това е елементарно правило на терористичната дейност - предизвикали сме. Давам си сметка, че Борисов някъде е играл сценка - "на гол тумбак - чифте пищови". Нещо от сорта- "шефа на ЦРУ ми беше три дни на гости, да си почине". Или тежко корумпираната държавна машина за търговия с военна продукция е разрешила някъде да бъде изнесено руско оръжие под български флаг. Не знам какво трябва още да стане за да разбере народа, че ни управлява един прост човек, чиято детска мечта е била да бъде Крали Марко!", категоричен е Атанасов.
factor.bg
Явно има предвид посещението на Младенов в Сирия и други негови изявления и постъпки на межд. сцена като министър.
Публикувана е и снимка на самоубица, който е бил в самолета.