Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1062963 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1485 on: June 13, 2012, 21:22 »
Ахмед Башев през 80-те: Възродителният процес е правилен, религията в Рибново е вредна

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1419765

"Заявление от Андрей Башев - информация за неудачите на Възродителния процес с дата 27.11.1987:

"Мога да кажа, че вина има както партийното ръководство, така и учителите. Те са основните фигури, които трябва да ръководят Възродителния процес в неговия зародиш, а те не спят в селото. Всеки ден бързат за автобусите и си тръгват още на обяд. Учителите не възпитават ученици, готови утре да работят за Възродителния процес, а хора, които ще завършат 8 клас и ще останат на село със своите фанатични идеи. Няма го личният пример у партийното ръководство. Много мъже се събират вечер в къщата на Атипови, които работят в Пернишко и имат москвич. Там играят комар."

На 15 март 1988 г. Башев донася:

"Възродителният процес така и не върви. Мисля, че още дълго време ще тъпчем на едно място, ако ръководителите не са хора от селото. Сега тези ръководители нямат никакъв принос за Възродителния процес. Директорът на училището и партийният секретар продължават да си тръгват по обяд. Така не се решават проблеми от национален характер, какъвто е Възродителният процес."

Сведение от 24 ноември 1989 г:

"Обстановката в Рибново след пленума и митингите започва да се усложнява. Настроението видимо се е повишило особено сред вражеския контингент. Издигат се лозунги, без да се съобразяват с властта. Така например Милен Миленов Менков спокойно и открито заявява: "Дойде и вашият ред, край на червения терор. Смърт на червените." Други като Иван Турдалов, Николай Гурдалов, Митко Цънгов, Сашо Кадриев, Алтаи Киселов, Росен Чекалов, Филип Киселов и др. въпреки разговорите на местното ръководство с тях да проявят благоразумие и да не отварят джамията, да спрат да разпространяват слухове, подстрекавани от Иван Гурдалов отговарят, че едва ли не сега им е позволено всичко.
Повечето от хората все още проявяват благоразумие, допитват се до ръководството как да постъпят, не се поддават на подстрекателствата на Иван Гурдалов."

--------
"През 2008 година Ахмед Башев, вече кмет на Гърмен, е отведен за разпит в ДАНС заедно с учителя по ислям Мурад Бошнак. Той е същият, срещу когото Башев пише доноси през 1991 година, че поддържа връзки със стари хора - религиозни фанатици. За акцията на ДАНС през 2008 година Башев говори и по време на честванията на майските събития през 2012 година."

-------
Ахмед Башев в Пристое, май 2012: Малко знам за Възродителния процес

"Идвам за първи път тук и съм приятно впечатлен от топлината на хората. Аз съм от онова поколение, което знае малко за Възродителния процес. Искам да се обърна към младите хора. През последните години се бяхме втурнали да правим пътища, водопроводи, вкарахме много средства в общините, но като че ли забравихме за това, което се е случило преди 20 и повече години по помашките райони, какви неща са се случвали..."

Ахмед Башев на Демир баба теке, май 2012:

"Много от нашите противници ни казват - стига с този Възродителен процес, изтъркахте я тази тема вече. Не, уважаеми приятели. Ще я търкаме дотогава, докогато България стане истинска демократична държава... Трябва да се разбере от всички - проблемите не са от вярващите хора, а това, че са малко. Особено мюсюлманите - никога не могат да навредят на държавата с това, че са вярващи.
Методите на онзи Възродителен процес продължават. Страхът е актуален и днес. Ние ще продължим да споменаваме Възродителния процес, ще се борим, докато не постигнем равноправие, тази родина е и наша, тя е обща, можем да управляваме много по-добре от някои други..."

За всеки мюсюлманин е ясно,че службите създадоха и ДПС и СДС.Но за нас друга алтернатива за момента няма освен ДПС.Големия натиск от църковните партии ще плюят-може и с основание всички от ДПС и ще се водят от девиза "Разделяй и владей".Тука не вървят.Абе агент не агент сега казва истината.А може би е видял прозрението" Да си помак винаги ще те мачкат в България".Аз поне се убедих в това.Интеграцията куца с голяма доза расизъм на всички нива........ ;)
   Само покръстелитесе помаци ги обсипват с почести,да са за пример на останалите........Но отстрани не си чуват присмехулното коментиране от българи   ;D
Предателите никъде не ги уважават. ;)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1486 on: June 13, 2012, 21:32 »

За всеки мюсюлманин е ясно,че службите създадоха и ДПС и СДС.Но за нас друга алтернатива за момента няма освен ДПС.Големия натиск от църковните партии ще плюят-може и с основание всички от ДПС и ще се водят от девиза "Разделяй и владей".Тука не вървят.Абе агент не агент сега казва истината.А може би е видял прозрението" Да си помак винаги ще те мачкат в България".Аз поне се убедих в това.Интеграцията куца с голяма доза расизъм на всички нива........ ;)
   Само покръстелитесе помаци ги обсипват с почести,да са за пример на останалите........Но отстрани не си чуват присмехулното коментиране от българи   ;D

Кои са тия църковни партии, бе Хавай?
Може ли такива глупости да се пишат и внушават?

Колкoто до предателите, как да те разбирам, не знам -
хем пишеш, че предателите никъде не ги уважават,
хем щом предателят е "от наш'те", както се казва,
значи е добър предател...

Това огромно лицемерие и поносимост към предателства, подобни на тези като случаят с Башев, който явно приемаш - ако питаш мен, само с лицемерието на владиците примерно, бивши агенти на ДС, може да се сравни.

Доста си манипулативен, впрочем, да не си изкарал и ти тази вездесъща школа, дето едни преди са били в нея, а после борци се изкарват срещу?

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1487 on: June 13, 2012, 21:49 »
Кои са тия църковни партии, бе Хавай?
Може ли такива глупости да се пишат и внушават?

Колкoто до предателите, как да те разбирам, не знам -
хем пишеш, че предателите никъде не ги уважават,
хем щом предателят е "от наш'те", както се казва,
значи е добър предател...

Това огромно лицемерие и поносимост към предателства, подобни на тези като случаят с Башев, който явно приемаш - ако питаш мен, само с лицемерието на владиците примерно, бивши агенти на ДС, може да се сравни.

Доста си манипулативен, впрочем, да не си изкарал и ти тази вездесъща школа, дето едни преди са били в нея, а после борци се изкарват срещу?

С бинокъл е видно,че се стремите да опетните г-н Башев.Първо си махнете келимявките с петолъчки, после по църковните партии, после журналистите ,после агентите на КГБ в правосъдната система и тогава се заемайте с хората от ДПС.Всички партии извън ДПС са църковни,защото няма мюсюлмани.Имаше един издигнат Трактор и като не е нужен вече цялата репресивна машина го мачка.И това е за пример ,да не се прави услуга на българи.Подадеш ли пръста без ръка ще останеш.Такива като Башев са необходими въпреки греховете му.Но най големия му грях-наивноста е че които го използвуха те го хвърлиха на глудницата.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1488 on: June 13, 2012, 22:12 »
Мога да коментирам така:Дълга написана простотия. ;D

Простотия, защото вашият плитък мозък няма какво да измисли.

Какви се тези църковни партии и аз да се запиша. Хахаха то има десни партии, леви партии, националистически, либерални, консервативни, гейски, но Църковни ?  ДПС алтернатива са, Доган си взе милиончето вероятно и нещо друго, а за такива като вас една голяма дръжка на тигана.  :D

Тези помаци, които са успяли има със всякакви имена, разликата от такива като теб е, че не са злобни. И поне спри да ръсиш глупости насам и натам, защото им правиш лоша услуга , на тях ги е срам от такива като теб. Помаците не ги приемали, как па реши. Виж по София, Пловдив някои на какви хубави работи доходоносни работят. Ся не ми говори за прокурори, за да живееш добре не е задължително да си под прожектора.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1489 on: June 13, 2012, 22:18 »
С бинокъл е видно,че се стремите да опетните г-н Башев.Първо си махнете келимявките с петолъчки, после по църковните партии, после журналистите ,после агентите на КГБ в правосъдната система и тогава се заемайте с хората от ДПС.Всички партии извън ДПС са църковни,защото няма мюсюлмани.Имаше един издигнат Трактор и като не е нужен вече цялата репресивна машина го мачка.И това е за пример ,да не се прави услуга на българи.Подадеш ли пръста без ръка ще останеш.Такива като Башев са необходими въпреки греховете му.Но най големия му грях-наивноста е че които го използвуха те го хвърлиха на глудницата.

В Герб има мюсюлмани, дори и министър има. Глупостите продължават. И как така реши, че като няма мюсюлманин в дадена партия значи партията е църковна може да са атеисти.  Не ми го хвали Трактора, защото си е престъпник , явно и ти участваш та го защитаваш. Той е един от много престъпници. Това, че е мюсюлманин не значи, че не трябва да си получи заслужането, въпреки и Гриша Ганчев отиде на кино, има и други, които са за кино, но тук няма никаква конспирация. Ако имаше нещо такова Доган трябваше отдавна да е в затвора. Подобно на цяря, Велчев и всички които крадоха. Хем искаш българите да те приемат хем говориш глупости против тях малко ще е трудно. Пак повтарям правиш лоша услуга на свестните помаци.  Хубави неща говориш, но ги кажи на живо пред хода, не смееш, защото ще станеш за смях пред всички.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1490 on: June 13, 2012, 22:35 »
В Герб има мюсюлмани, дори и министър има. Глупостите продължават. И как така реши, че като няма мюсюлманин в дадена партия значи партията е църковна може да са атеисти.  Не ми го хвали Трактора, защото си е престъпник , явно и ти участваш та го защитаваш. Той е един от много престъпници. Това, че е мюсюлманин не значи, че не трябва да си получи заслужането, въпреки и Гриша Ганчев отиде на кино, има и други, които са за кино, но тук няма никаква конспирация. Ако имаше нещо такова Доган трябваше отдавна да е в затвора. Подобно на цяря, Велчев и всички които крадоха. Хем искаш българите да те приемат хем говориш глупости против тях малко ще е трудно. Пак повтарям правиш лоша услуга на свестните помаци.  Хубави неща говориш, но ги кажи на живо пред хода, не смееш, защото ще станеш за смях пред всички.
Я ми кажи едно име на прокурор помак. ??? ::)  Един двама в църковните партии не ги прави  тъпкани с помаци.Поставяни са удобни и за пример за такива като теб да могат да сочат ;D ;D
Ахмед Башев- Бял извор
 Браво на човека-казва истината :)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1491 on: June 13, 2012, 22:52 »
Я ми кажи едно име на прокурор помак. ??? ::)  Един двама в църковните партии не ги прави  тъпкани с помаци.Поставяни са удобни и за пример за такива като теб да могат да сочат ;D ;D
Ахмед Башев- Бял извор
 Браво на човека-казва истината :)

Няма смисъл да постваш един клип по сто пъти. Да те питам ти въобще четеш ли какво пиша или си говориш всичко наизуст. Работата се търси, не се дава.  А този помак да се е предложил ?  Целта не е от всички етнически или религиозни групи да има хора на управленски места. За тази работа има конкурси. И като толкова възхваляваш Доган какво направи за тази цел, а ?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1492 on: June 13, 2012, 22:58 »
Тази    havaika ви побърка просто я поздравявам.

Offline asparuh7777

• Senior member
« Reply #1493 on: June 13, 2012, 23:05 »
Тази    havaika ви побърка просто я поздравявам.
То и твоя акъл е толкова! :D Мога да изредя сума ти помаци кметове, председатели на общински съвети, лекари, следователи, професори..... ама да не глевим модератоското ядро на ДПС!  ;) Помаците знаят много добре кои са, какви са и как да се оправят и без вашите напътствия с посока анадола! ;) А и това не е новина така, че някой модератор може да забърше. 8)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1494 on: June 13, 2012, 23:06 »
Да прав си Ибрахиме явно знаеш, че той е някой провокатор и си има цел. Дори се чудя дали е роден в България. Но искам да си каже мислите пред хората, не смее, защото ще и се смеят. Спирам да споря с това нищожество, защото си имам задачи. Хайде хавайке - мъж ли си жене ли си, продължавах да бълвах смешки.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1495 on: June 13, 2012, 23:09 »

Няма смисъл да постваш един клип по сто пъти. Да те питам ти въобще четеш ли какво пиша или си говориш всичко наизуст. Работата се търси, не се дава.  А този помак да се е предложил ?  Целта не е от всички етнически или религиозни групи да има хора на управленски места. За тази работа има конкурси. И като толкова възхваляваш Доган какво направи за тази цел, а ?
Прокурор-помак и съдия-помак ме интересува!!!!!Тия където се избират от народа е ясно.Назначените ме интересуват-там е дискриминацията. ;)

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1496 on: June 13, 2012, 23:10 »
Да прав си Ибрахиме явно знаеш, че той е някой провокатор и си има цел. Дори се чудя дали е роден в България. Но искам да си каже мислите пред хората, не смее, защото ще и се смеят. Спирам да споря с това нищожество, защото си имам задачи. Хайде хавайке - мъж ли си жене ли си, продължавах да бълвах смешки.
Лека нощ ,смяната ти дойде ;D ;D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1497 on: June 13, 2012, 23:12 »
Прокурор-помак и съдия-помак ме интересува!!!!!Тия където се избират от народа е ясно.Назначените ме интересуват-там е дискриминацията. ;)

Предложи някой ? Повечето като се огъзихте на ДПС малко ще е трудно да се взимат хора от ДПС, като могат да се вземат от ГЕРБ.  Предложи някой помак с образование , успял. Защото по тази логика и аз мога да претендирам да съм прокурор.  Това няма нищо общо с дискриминацията.

Така не ме интересува какво ще ми отговорите, защото вие никога на отговаряте, а плямпате като прост народ, Чао иди и се лекувай.

Offline asparuh7777

• Senior member
« Reply #1498 on: June 13, 2012, 23:12 »
Да учат. ;) Не може да го свалиш от коня, да му вземеш резачката и а в прокуратурата! :D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1499 on: June 13, 2012, 23:18 »
Да учат. ;) Не може да го свалиш от коня, да му вземеш резачката и а в прокуратурата! :D

Каза го така си е. Аз дето гледам да съм по мек не ми оставиха избор.  Някой даде пример и с ромите, защо няма хора във властта. СОри ама 80 процента няма и средно образование, как ще са в ключови места. 

И така питам и да предложи някой помак, който може да заеме дадена позиция не отговаря. Сори ама със средно образование няма как.