Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063021 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline sultan selim

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1470 on: June 13, 2012, 15:47 »
А пък на мен нещо на травистит ми ухаеш.И то православен. ;D ;D
а   хахахахихихихохохохахаха     ;D ;D ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1471 on: June 13, 2012, 15:52 »
Не знаех, че това е форум за сексуални запознанства.

Извинете, че ви попречих да дрънкате глупости.

Давайте смело напред.

Аз и без това нямам повече време, за да ви отговарям.

I bez tova ne se nujdaem da ni probutvash bulgarsko samosyznanie. Tryabva da se nauchite nay-posle da uvajavate pravoto na samoopredelenie na vsichki hora po sveta. OK???

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1472 on: June 13, 2012, 15:58 »
Една жена може да стане травестит, колкото един мъж - лесбийка.

Опитай, понеже си "жена", може и да ти се получи.

хайде чао

"много мили" бяхте, но наистина нямам повече време за вас

Защо се унижаваш Ваше Височество да водиш дискусия с необразованите помаци.По-добре ще е Чао и не се връщай ;) ;D

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1473 on: June 13, 2012, 15:59 »

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1474 on: June 13, 2012, 16:52 »
Да погребем призрака от миналото

- Как си обяснявате българската фиксация върху миналото?

- Тя е относително скорошен феномен. Преди 9 септември 1944 г. в България почти няма антитурски настроения. Османската империя не се противопостави на съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885 г. и на независимостта на България през 1905 г.

Османците не започват Балканската война през 1912 - България и три други държави правят това. Османците не започват Втората балканска война през 1913. България прави това. Османската империя и България са съюзници през Първата световна война.
През 1916 Османската империя изпраща 36 000 свои войници от 6-и Османски корпус да помогнат на България да отвоюва Южна Добруджа от Румъния. Към 20 000 загиват. Добруджа и Южна Румъния са изпъстрени с османски военни гробища. Но тези факти са се оплели в паяжината на историята.

През 30-те години на миналия век приятелството между Турция и България е циментирано с думите на Мустафа Кемал Ататюрк: "Който е враг на България, е враг на Турция."

Обратът идва с навлизането на Червената армия през септември 1944 г. Турско-българските отношения приемат идеологическа окраска. В продължение на 45 години "Работническо дело" и "Отечествен фронт" бълват ужасни послания на омраза за "врага отвъд границата, готов да нападне".

А през 90-те години на 19-и век - малко след независимостта на България, когато се предполага, че антитурските настроения ще са силни - българите щастливо съставляват най-голямата чуждестранна група студенти в Роберт колеж в Истанбул

Рилският манастир има ферман, издаден от султан Баязид Светкавицата през 1402 г. Той е напълно запазен. С него се нарежда на местните османски администратори да не облагат манастира с данъци, да не се месят в религиозните му дела и дори да не заселват турци в околността. Не е ли удивително?
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1414739

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1475 on: June 13, 2012, 16:54 »
Ердоган разреши езика на кюрдите

Турският премиер Реджеп Ердоган обяви, че кюрдският език ще може да се изучава в държавните училища на страната, предаде АФП.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1418567

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1476 on: June 13, 2012, 17:04 »

Защо се унижаваш Ваше Височество да водиш дискусия с необразованите помаци.По-добре ще е Чао и не се връщай ;) ;D

Не обичам манипулаторите, Хавай.

дето не искат нищо да се промени към по-добро,
нищо ново да не се научи и нищо старо да не сe забрави.

Никъде не съм наричала помаците необразовани.

Нито съм демонстрилала българско самочувствие.

Понеже, ако още не си разбрал, личното самочувствие на всеки човек е лично, не общо.
Само хора, които нямат достатъчно лично самочувствие, лесно се изкушават да се крият зад една или друга общност, зад една или друга вяра, зад един или друг народ и пр.

Има хора, които, колкото и да твърдят обратното,
много биха се радвали да има неразбирателства и вражди,
и предразсъдъци, и митове.

Те са среда, в която са свикнали да живеят.

Много по-лесно е да се поддържат стари митове, вражни, невежества и пр.,
отколкото да се опитва човек да прави нещо съвършено различно от това.

Оказва се даже, че той в един момент няма как да не започне да пречи...

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1477 on: June 13, 2012, 17:07 »
I bez tova ne se nujdaem da ni probutvash bulgarsko samosyznanie. Tryabva da se nauchite nay-posle da uvajavate pravoto na samoopredelenie na vsichki hora po sveta. OK???

Едва ли има смисъл да отговорям и на теб.

Дали за правото на самоопределение "дискутирахте" днес по-рано или за това кой от вас бил най-големият жребец?

Както вече написах, не обичам манипулациите и спекулациите.
Волни или неволни, и който и да ги прави.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1478 on: June 13, 2012, 18:16 »
Не обичам манипулаторите, Хавай.

дето не искат нищо да се промени към по-добро,
нищо ново да не се научи и нищо старо да не сe забрави.

Никъде не съм наричала помаците необразовани.

Нито съм демонстрилала българско самочувствие.

Понеже, ако още не си разбрал, личното самочувствие на всеки човек е лично, не общо.
Само хора, които нямат достатъчно лично самочувствие, лесно се изкушават да се крият зад една или друга общност, зад една или друга вяра, зад един или друг народ и пр.

Има хора, които, колкото и да твърдят обратното,
много биха се радвали да има неразбирателства и вражди,
и предразсъдъци, и митове.

Те са среда, в която са свикнали да живеят.

Много по-лесно е да се поддържат стари митове, вражни, невежества и пр.,
отколкото да се опитва човек да прави нещо съвършено различно от това.

Оказва се даже, че той в един момент няма как да не започне да пречи...

Като за начало Мариане като доказателство в твоето добронамереност  и висене по помашкия форум на смени с някой други аркадаши ,защо не вземеш по твоя инициатива да събираш подписка за главен прокурор да е помак във фейсбук и за втора джамия в София. ;)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1479 on: June 13, 2012, 19:27 »
Като за начало Мариане като доказателство в твоето добронамереност  и висене по помашкия форум на смени с някой други аркадаши ,защо не вземеш по твоя инициатива да събираш подписка за главен прокурор да е помак във фейсбук и за втора джамия в София. ;)

Защо пък за мен не се направи една подписка аз да съм главен прокурор. Явно според Хавайчо всичко е фейсбук. Добре предложи някой, който има образование за това и готово.  Предложи ??? Нямам против да е помак, турчин, циганин, но предложи въз основа на какво. 

Двоен аршин на правораздаването и при религиите.110 нападения над джамии и мюсюлмански гробища и нито един в ареста.А за църквата ще си строшат краката да издирват обидил богопомазаните

Тук пък религиите няма нищо общо.  Много ясно, че ще го издирват дали ще го хванат е друг въпрос. Да не би да има някой осъден. Ай стига лъга като дърт циганин.

Tuk Pomacite sa domakini, a drugite da znayat che sa gosti i da ne ripat za tuy  i onuy a da si hodyat v bashtinoto si ognishte. Ne e neobhodimo tuk da se pokazva  balkandjiyska naglost i bezochlivost.  ;D

Тогава к'во правиш тук бе нагъл. Някои турци се правите на помаци и говорите постоянно глупости. Обиждате страната, но да знаеш, че и те са част от нея. Като обиждате страната обиждате всички.  Чу ли бе гост.

Иначе тука все на обратно ти отговарят. Сигурно ако кажа, че има помашки отделен от българите етнос, тук някои напук, които защитават тази тезе, ще ми отговорят на опъче само и само да не са съгласни с някой по разичен :D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1480 on: June 13, 2012, 19:50 »

Главният прокурор не се определя с подписки във Фейсбук.
Иначе нямам нищо против и да е помак, стига да е стойностен и да има късмета да стигне до върха на съветната професионална пирамида, което рядко се случва за стойностни хора по върховете, по много причини. Къде е по-лесно е някой като Трактора например да се издигне. Защото в света на големите пари, на сенчестия бизнес или на съмнителните връзки между престъпност и власт, се издигат хора като него, като Бисеров например, или Цонев, или като Доган примерно, ако щеш. Може би донякъде, поне на места, и с местната власт е така. (Случайно разбрах впрочем, че си бил важен човек. Надявам се да не си в стила на хората, които споменах. Защото не точно от такъв тип хора, като споменатите, има нужда това общество, не от точно такъв тип хора имаме нужда всички ние.)

Колкото до втора джамия в София, мисля, че наистина има нужда от такава. Защото Баня Башъ не може да побере мюсюлманите в София, няма такъв капацитет. Не съм привърженик на това вярващите да слагат килимчета по тротоарите, ако няма достатъчно място върте в храма за тях. Проблемът с втората джамия в София обаче може би е и там, че това, което се иска, е голям религиозен комплекс. Главното мюфтийство е купило преди време парцел в кв. "Малинова долина" и иска да построи там религиозен комплекс. В който да влезе може би Висшият ислямски институт, нова голяма джамия и не знам още какво. София, впрочем, не е район с традиционно мюсюлмаско население, не е имало кой зане колко мюсюлмани в София преди. Затова може би за гражданите на София или за жителите на този квартал, "Малинова долина", това е някакъв вид психологическо предизвикателство.

------------------------------
Не се меня, впрочем, с никой аркадашин.
Понеже, представи си, не всички хора имат нужда да играят роли.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1481 on: June 13, 2012, 20:52 »
Ахмед Башев през 80-те: Възродителният процес е правилен, религията в Рибново е вредна

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1419765

"Заявление от Андрей Башев - информация за неудачите на Възродителния процес с дата 27.11.1987:

"Мога да кажа, че вина има както партийното ръководство, така и учителите. Те са основните фигури, които трябва да ръководят Възродителния процес в неговия зародиш, а те не спят в селото. Всеки ден бързат за автобусите и си тръгват още на обяд. Учителите не възпитават ученици, готови утре да работят за Възродителния процес, а хора, които ще завършат 8 клас и ще останат на село със своите фанатични идеи. Няма го личният пример у партийното ръководство. Много мъже се събират вечер в къщата на Атипови, които работят в Пернишко и имат москвич. Там играят комар."

На 15 март 1988 г. Башев донася:

"Възродителният процес така и не върви. Мисля, че още дълго време ще тъпчем на едно място, ако ръководителите не са хора от селото. Сега тези ръководители нямат никакъв принос за Възродителния процес. Директорът на училището и партийният секретар продължават да си тръгват по обяд. Така не се решават проблеми от национален характер, какъвто е Възродителният процес."

Сведение от 24 ноември 1989 г:

"Обстановката в Рибново след пленума и митингите започва да се усложнява. Настроението видимо се е повишило особено сред вражеския контингент. Издигат се лозунги, без да се съобразяват с властта. Така например Милен Миленов Менков спокойно и открито заявява: "Дойде и вашият ред, край на червения терор. Смърт на червените." Други като Иван Турдалов, Николай Гурдалов, Митко Цънгов, Сашо Кадриев, Алтаи Киселов, Росен Чекалов, Филип Киселов и др. въпреки разговорите на местното ръководство с тях да проявят благоразумие и да не отварят джамията, да спрат да разпространяват слухове, подстрекавани от Иван Гурдалов отговарят, че едва ли не сега им е позволено всичко.
Повечето от хората все още проявяват благоразумие, допитват се до ръководството как да постъпят, не се поддават на подстрекателствата на Иван Гурдалов."

--------
"През 2008 година Ахмед Башев, вече кмет на Гърмен, е отведен за разпит в ДАНС заедно с учителя по ислям Мурад Бошнак. Той е същият, срещу когото Башев пише доноси през 1991 година, че поддържа връзки със стари хора - религиозни фанатици. За акцията на ДАНС през 2008 година Башев говори и по време на честванията на майските събития през 2012 година."

-------
Ахмед Башев в Пристое, май 2012: Малко знам за Възродителния процес

"Идвам за първи път тук и съм приятно впечатлен от топлината на хората. Аз съм от онова поколение, което знае малко за Възродителния процес. Искам да се обърна към младите хора. През последните години се бяхме втурнали да правим пътища, водопроводи, вкарахме много средства в общините, но като че ли забравихме за това, което се е случило преди 20 и повече години по помашките райони, какви неща са се случвали..."

Ахмед Башев на Демир баба теке, май 2012:

"Много от нашите противници ни казват - стига с този Възродителен процес, изтъркахте я тази тема вече. Не, уважаеми приятели. Ще я търкаме дотогава, докогато България стане истинска демократична държава... Трябва да се разбере от всички - проблемите не са от вярващите хора, а това, че са малко. Особено мюсюлманите - никога не могат да навредят на държавата с това, че са вярващи.
Методите на онзи Възродителен процес продължават. Страхът е актуален и днес. Ние ще продължим да споменаваме Възродителния процес, ще се борим, докато не постигнем равноправие, тази родина е и наша, тя е обща, можем да управляваме много по-добре от някои други..."

Offline tersid

• Adviser
« Reply #1482 on: June 13, 2012, 21:12 »
Инсинуации.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1483 on: June 13, 2012, 21:13 »
Защо пък за мен не се направи една подписка аз да съм главен прокурор. Явно според Хавайчо всичко е фейсбук. Добре предложи някой, който има образование за това и готово.  Предложи ??? Нямам против да е помак, турчин, циганин, но предложи въз основа на какво. 

Тук пък религиите няма нищо общо.  Много ясно, че ще го издирват дали ще го хванат е друг въпрос. Да не би да има някой осъден. Ай стига лъга като дърт циганин.

Тогава к'во правиш тук бе нагъл. Някои турци се правите на помаци и говорите постоянно глупости. Обиждате страната, но да знаеш, че и те са част от нея. Като обиждате страната обиждате всички.  Чу ли бе гост.

Иначе тука все на обратно ти отговарят. Сигурно ако кажа, че има помашки отделен от българите етнос, тук някои напук, които защитават тази тезе, ще ми отговорят на опъче само и само да не са съгласни с някой по разичен :D
Мога да коментирам така:Дълга написана простотия. ;D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1484 on: June 13, 2012, 21:18 »
Инсинуации.

06.04.2011, http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3730733

"Кметът на Гърмен Ахмед Башев е бил агент на бившата Държавна сигурност с псевдоним Манол. Това оповести Комисията по досиетата...

Комисията разполага с документи, които установяват, че Ахмед Башев е бил агент и след 10 ноември 1989 г. Башев е обвяван за агент през 2007 година, като кандидат за местните избори и през 2009 година като кандидат за народен представител. Самият Башев обясняваше в медиите, че всички работещи служители в помашките села навремето са били агенти на ДС, защото е трябвало да получават информация. Проверката на Комисията по досиетата по общини за Гърмен показва още, че агенти са били 6 – ма бивши общински съветници. Има и двама бивши кметове – на с. Хвостяне Исмаил Газиев и на с. Дъбница Тодор Малаков."