Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063194 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1395 on: June 09, 2012, 20:27 »
Българското знаме за пореден път украси паметника на окупаторите

http://desebg.com/2011-01-12-14-11-55/757-2012-06-08-07-37-47

Offline sultan selim

• Forum fan

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1397 on: June 10, 2012, 12:29 »
http://www.focus-news.net/?id=n1662948

Протест срещу "Свидетели на Йехова" се проведе във Варна

Варна. Протест срещу "Свидетели на Йехова" и техните съмишленици се проведе във Варна, съобщиха за Радио „Фокус” – Варна организаторите. Акцията бе в знак на протест срещу видната религиозна пропаганда. Протестът се проведе в кв. "Победа", на ул. Тодор Пенев - до блок 1, пред сградата, където според организаторите на протеста, се извършват незаконни проповеди. В акцията са участвали около 50 души – граждани от квартала и от други райони на града. Представители на "Свидетели на Йехова" не е имало. Протестът е бил мирен, на мястото е имало и полиция. Искането на организаторите е дейността на „Свидетели на Йехова” да бъде забранена в България със закон. Организаторите са категорични, че протестите ще продължат и ако исканията им не се приемат, следващият протест няма да бъде мирен.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1398 on: June 12, 2012, 09:28 »

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #1399 on: June 12, 2012, 11:19 »
Геройски постъпки на Велики българи към Велики Поети и Герои !!!  ???

“От дълги години съм енорийски свещеник в село Павелче, (сега селото се нарича Паволче – бел. ред) до Враца. Преди известно време, преди да почине мой енориаш (името му е записано в протокола) пожела да се изповяда и да получи от духовен баща опрощение на греховете си. Той беше в доста напреднала възраст, боледуващ и аз отидох в дома му, за да извърша моя свещенически дълг. Той ми изповяда, че още от турско време и досега му тежало на душата голям грях, че съвестта постоянно го измъчвала и чувствайки вече края на своя живот, решил да си признае една истина, за да може да умре след това спокойно. Било през пролетта на 1876 г., когато турският аскер разбил около Милин камък четата на войводата Христо Ботев. Притежавал кошара и стадо овце на три километра от селото. Имал и пастир, който се грижел за добитъка. Нея вечер, каза той, дойде при нас в кошарата непознат човек, с черна брада, представителен на вид, облечен в хубави военни дрехи и по всичко изглежда да е войвода. Каза, че е гладен и ранен и поиска подслон при нас в кошарата. Приех го, нахраних го и след като се разговаряхме, той поиска да си превърже раната и да си отпочине. Когато той отвори чантата си, която носеше през рамото си, за да вземе нещо за превързване на раната си, видях в нея много златни пари, които така ме поразиха, че аз загубих и ума, и дума.

Тогава ми дойде една сатанинска мисъл в душата, че ако взема тия пари ще бъда най-богатият човек на света. Когато войводата след като си превърза раната, легна на одъра и заспа, реших с помощта на моя пастир да го убия и да му взема златните пари, което и направихме същата нощ, като му разсякохме главата със секирата и прибрах всичкото злато, което намерих в чантата му. Тялото на убития го пренесохме на едно магаре и го хвърлихме в пропастта до канарите около километър от кошарата. Разбрах след като се освободихме от турско, че съм убил един голям човек и това угризение на съвестта не ми даде нито ден спокоен до ден днешен...”

http://www.blitz.bg/article/30674

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1400 on: June 12, 2012, 12:40 »
"Българи източили $285 000 в САЩ"-хайдутите са си хайдути ,където и да се намират   ;D ;D
Ако не са хайдутите са "Калинките(http://btvnews.bg/bulgaria/falshivata-diploma-na-kalina-ilieva-koga-i-kak-ya-e-napravila.html
)
http://www.bnews.bg/article-52046
31-годишният Николай Иванов и Димитър Стаматов на 29 години, откраднали от банкови сметки 285 хил. долара, са осъдени съответно на 3 и на 9 години затвор.

При пътуване в Ню Йорк миналата година двамата успели да откраднат данните от над хиляда карт, съобщи БНР.

По-късно те направили същия удар и в Аризона, Илинойс и редица градове в Канада.

Мъжете са били арестувани през май в Ню Йорк, докато прибирали скимиращо устройство от банкомат.

От прокуратурата отбелязват, че

наложените присъди са сред най-строгите за подобни престъпления в района на Манхатън.

Нашенците са се сдобили с данните на близо 1500 души.

Смята се, че българите са започнали престъпната си дейност през януари 2011 година. Иванов има канадски паспорт, а Стаматов е с постоянно жителство в Канада. Двамата са изпращали парите в България.
   После циганите ,помаци и турци пълнят българските затвори.Но затова гледат съставите на прокуратура и съд да са задължително православни.Но в чужбина не вървят.  Че като си спомня,че българин оскверни гроба на Чарли Чаплин,пръв фълшифицира долара и др. в световната класация. ::)

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1401 on: June 12, 2012, 12:42 »

“От дълги години съм енорийски свещеник в село Павелче, (сега селото се нарича Паволче – бел. ред) до Враца. Преди известно време, преди да почине мой енориаш (името му е записано в протокола) пожела да се изповяда и да получи от духовен баща опрощение на греховете си. Той беше в доста напреднала възраст, боледуващ и аз отидох в дома му, за да извърша моя свещенически дълг. Той ми изповяда, че още от турско време и досега му тежало на душата голям грях, че съвестта постоянно го измъчвала и чувствайки вече края на своя живот, решил да си признае една истина, за да може да умре след това спокойно. Било през пролетта на 1876 г., когато турският аскер разбил около Милин камък четата на войводата Христо Ботев. Притежавал кошара и стадо овце на три километра от селото. Имал и пастир, който се грижел за добитъка. Нея вечер, каза той, дойде при нас в кошарата непознат човек, с черна брада, представителен на вид, облечен в хубави военни дрехи и по всичко изглежда да е войвода. Каза, че е гладен и ранен и поиска подслон при нас в кошарата. Приех го, нахраних го и след като се разговаряхме, той поиска да си превърже раната и да си отпочине. Когато той отвори чантата си, която носеше през рамото си, за да вземе нещо за превързване на раната си, видях в нея много златни пари, които така ме поразиха, че аз загубих и ума, и дума.

Тогава ми дойде една сатанинска мисъл в душата, че ако взема тия пари ще бъда най-богатият човек на света. Когато войводата след като си превърза раната, легна на одъра и заспа, реших с помощта на моя пастир да го убия и да му взема златните пари, което и направихме същата нощ, като му разсякохме главата със секирата и прибрах всичкото злато, което намерих в чантата му. Тялото на убития го пренесохме на едно магаре и го хвърлихме в пропастта до канарите около километър от кошарата. Разбрах след като се освободихме от турско, че съм убил един голям човек и това угризение на съвестта не ми даде нито ден спокоен до ден днешен...”

Кръвта вода не става   ;D ;D Гена си е ген ,и те така до днес.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #1402 on: June 12, 2012, 12:51 »

Отдавна се знаеше този срамен и позорен факт.Най-великите Българи като Ботев и Левски предадени и убити от народа си!
Бай Ганю и до днес е тук.....! ???

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1403 on: June 12, 2012, 12:54 »
Кръвта вода не става   ;D ;D Гена си е ген ,и те така до днес.
Znae se che togava naroda e bil protiv haydutite. Narekli sa gi hayduti t.e. kradci zashtoto sa ubirali horata a ponyakoga dori sa gi klali za pari.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1404 on: June 12, 2012, 13:40 »
Темата не е "Дейци на национално-освободителното движение на България" а" Новини"! Относно кой, кого е предал си отворете тема.Само ще напомня , че според последните изследвания се оказа , че поп Кръстьо не е предавал Левски, а за Ботев така и не се се знае със сигурност.Така, че не сде опитвайте да манипулирате хората!Напоследък нещо много озлобяхте и това няма да ви доведе да добър край.Не търсете причините за собственото си неблагополучие в другите!

Offline sultan selim

• Forum fan

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1406 on: June 12, 2012, 13:42 »

Бойко наш, Ти който си в Банкя,
 Да се свети името Ти,
 да бъде ГЕРБа ти,
 да бъде волята ТИ,
 Както в София така и в страната.
 Дай ни днес насъщний картоф (или филия с мас),
 и нека Дянков опрости дълговете ни,
 както ние плащаме нашите данъци,
 и не ни въвеждай в изкушение за друга партия,
 и ни избави от Станишев!
 Ипоооон!
 "Boiko Borisov News", by Gospodari na efira

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1407 on: June 12, 2012, 13:44 »
Znae se che togava naroda e bil protiv haydutite. Narekli sa gi hayduti t.e. kradci zashtoto sa ubirali horata a ponyakoga dori sa gi klali za pari.
Да   бугарите  са  обирали   и крадяли   затова е и  клането на   КРАДЦИТЕ  в   батак

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1408 on: June 12, 2012, 14:23 »
"Българи източили $285 000 в САЩ"-хайдутите са си хайдути ,където и да се намират   ;D ;D
Ако не са хайдутите са "Калинките
)

Смята се, че българите са започнали престъпната си дейност през януари 2011 година. Иванов има канадски паспорт, а Стаматов е с постоянно жителство в Канада. Двамата са изпращали парите в България.
   После циганите ,помаци и турци пълнят българските затвори.Но затова гледат съставите на прокуратура и съд да са задължително православни.Но в чужбина не вървят.  Че като си спомня,че българин оскверни гроба на Чарли Чаплин,пръв фълшифицира долара и др. в световната класация. ::)
Кой как е заслужил, защо спекулираш, че в затворите тук има всичко, но не е и българи. Докато при циганите това може да е така, но защо слагаш под общ знаменател и турци и помаци ? Вие въобще на земята ли живеете. Иначе ако пускам и аз като теб новини, в които българите са се изложли и аз мога да пускам подобни новини.

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=851965

Наркоман изнасилил кравата в Рудозем

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1409 on: June 12, 2012, 16:55 »
Не знам защо е този общ стремеж, дори у някои обща злоба към българите. Какви са те крадци, негодници, предатели и пр. Та българите не са еднакви, по чест, кураж, достойнство, морал (или липсата им). Вие да не би да сте?

Какви са тези глупости за Батак, че там били клани крадци, писани от един, дето може би иска да е султан, ама не е. (Въобще не искам да отварям въпрос за история тук, това е тема за новини, но е наглост все пак да се пишат такива глупости, понеже преди повече от 130 години потомци на българи са клали българи в черквата, училището и пр. на Батак. Вярно, престанали да са такива, защото вярата е била определяща „демаркационна линия” в Османската империя, не толкова етносът; вярно, сложна е историята; но в крайна сметка главно потомци на българи колят други българи през 1876 г. в Батак. Затова имайте малко уважение, без значение дали сте „султан” или сте някакъв мъжага „от Хаваите”, по отношение на подобни неща.)

Едно от най-опасните неща е склонността за общо омаскаряване на която и да било общност от хора, на който и да било народ и пр. Подобни нагласи не се различават особено от тези на вижданията в партии като „Атака”.

Хвърлянето на кал по когото и да било, и най-вече общото хвърляне на кал, не прави никого лично по-бял или по-достоен, да не говорим за мъдър.

Освен това общото хвърляне на кал обикновено е белег за нечии лични комплекси за малоценност или дори за целенасочено провокативни намерения.

Стига с тази игра „кой е по-велик”. Тази игра е толкова заразителна за мнозина, независимо по какъв повод, на каква плоскост, от какви хора като вяра, етнос, професия, пол и пр. се играе. Но това лесно прихващано изкушение не ни приближава обикновено, а ни отдалечава, и от честта, и от достойнството, и от мъдростта и пр. Да не говорим, че отдалечава душите на хората от общия извор, от искрата Божия във всеки един човек.

„В името на Бога” са били извършвани много престъпления (че дори и още се извършват) в историята на човечеството. Но Бог не е нито при насилниците, нито при увличащите се в сплетни, нито при гордите от невежество, нито при раздухващите вражда. Погледнете в очите на някое малко дете, от която и народност, вяра, раса ако щете, да са неговите родители. Какво ще видите в очите на това малко дете (стига разбира се да не е било осакатявано душевно от самото си раждане от средата, в която се намира)? Ще видите как невинни, красиви и способни на много въображение и творчество се е опитал да ни направи Бог...