За мен е по-изненадващо, че не знаете тези факти и игри, известни от доста години, независимо какви са били подбудите на Мусолини, Чърчил, Чембърлейн, Сталин, Даладие и прочие...
Виж, Светлана, когато човек се опитва да прави разни сравнения и анализи, до нищо вярно може да не стигне, ако се плъзга по повърхността. През 1927 г. това, което е представлявал режимът на Мусолини в Италия, не е могло да притеснява особено политици като Чърчил или други европейски политици. По това време, както и по-късно /въпреки съюзничеството си със Сталин по време на Втората световна война/, най-много ги е притеснявал т.нар. Съветски съюз, завзелите властта в Русия болшевики. През 1927 г., освен това, в Германия Хитлер още е бил далече от завземането на властта и още по-далече са били и Мусолини, и Хитлер, от това, което се случва по-късно, и което по един или друг начин довежда до победата на нацистки и расисти идеи, и до престъпления, които в крайна сметка биха били невъзможни, ако не бяха оправдавани с подобни идеи.
Така че престане да "плачеш" /извини ме за израза/ затова колко прекрасни образи били Мусолини или Хитлер, защото, честно казано, ми омръзна да си губя времето да обяснявам неща, които предполагам само хора, които вярват в подобни идеи, могат да не разбират.
Всеки и свободен да вярва в каквото си иска, но има идеи, които водят до престъпления. Тези престъпления са "закодирани" просто, ако мога така да се изразя, в част от същината и смисъла на съответните идеи. И стига да се намери някой, който да има власт да ги прокарва, както и истинско неразбиране на това защо прилагането на подобни идеи със силата на оръжието, властта или дори само чрез убеждението на достатъчно хора какви са добри и прекрасни нали съответните идеи, няма как рано или късно да не доведе до престъпления.