Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1074378 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Marlboro

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2865 on: September 08, 2013, 10:18 »

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2866 on: September 08, 2013, 10:21 »

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2867 on: September 10, 2013, 20:54 »
Tejak i gorchiv e jivota pri haidyti bezmozachni !

27-годишна е пребита от баща си, не му дала пари

27-годишна жена се оплаква, че баща й я биел и тормозел психически. При последния скандал той- Румен Златинов, я е бил с юмруци, защото не му дала пари, пише Struma.bg. Така Невена Златинова от петричкото село Първомай напуснала дома си. Тя работи като продавачка в магазин за обувки в Петрич.

Ето какво разказва младата жена:

Искам да разкажа как се държи със семейството си моят баща. Нека всички знаят що за човек е. Омръзна ми да търпя. Знам, че след тази моя изповед той ще се ожесточи още повече към мен и майка ми, но ми е дошло до гуша от неговото отношение към нас.

Баща ми от години е без работа. Постоянно търси пари от мен и майка ми Величка, която заради него се видя принудена да замине на работа в Гърция, където гледа стари хора. Майка ми няма къща или жилище, където да отиде, в случай че нещата й с баща ми не вървят. Къщата, в която живеем, е на майка му и баща му. А майка ми няма къде да отиде. За това баща ми се възползва от тая нейна безизходност и прави каквото иска с нас.

През май в катастрофа загина брат ми Борис. Когато беше жив, при една кавга баща ми ни изгони от нашия втори етаж да живеем на първия при баба ми и дядо ми. Когато се караха с брат ми, баща ми му казваше; "Ке те закопам в парцело".

После баща ни ни изгони втори път. Брат ми работеше като таксиметров шофьор в Петрич, не искаше да си губи работата и спеше по хората в Петрич. Аз отидох да живея при вуйчо ми в Благоевград.

Работя по цял ден, прибирам се в 20,00 часа. Баща ми не се сеща веднъж да приготви нещо за ядене да помогне. Не хваща работа. Иска постоянно пари от мен и майка ми. Веднъж не ме е попитал дали ми стигат парите, дали мога да му дам. Вместо родителят да помага на детето, бащата търси пари от дъщеря си! Защото цял живот така е научен. Всичко, което имаме у дома, е купено с парите на майка ми. Вместо да е благодарна, баба ми, майката на баща ми, пуска слухове, че майка ми ходи с мъже в Гърция. Баба ми и сестрата на баща ми са му съюзници.

След като загина брат ми, майка ми се хвана на работа в шивачки цех. После пак замина на работа в Гърция и аз трябваше да взема заплатата й. Взех я, баща ми поиска да му я дам. Не му я дадох, защото като дадеш пари на баща ми, той ги харчи за „норматив".

Преди няколко дни вечерта баща ми отново ми поиска пари, трябвали му да мине колата на преглед. Казах му да се хване на работа, а той вика: „За двайсет лева на ден никъде няма да работя". На другата сутрин на тръгване за работа му дадох пари. Той каза: „Не ти искам парите", и ме бутна по стълбите. Пуснах за това жалба в полицията.

Но чашата на търпението ми преля в петък вечерта. Той беше в кухнята, а аз в една от стаите до компютъра. Чух, че хлопна вратата, беше баба ми. Тя го попита: Още ли сте сърдити един на друг. Аз отидох в другата стая. Баща ми дойде при мен и ми вика: Ти следиш ли ме, искаш всичко да докладваш на майка ти. Казах му: Излез от тази стая. Той ме попита: Ти каква си да ме гониш? Казах му, че искам да си тръгна, да отида при роднини. Той застана на вратата и каза: Няма да мърдаш никъде. Опитах се да отворя вратата, той ми каза: Ще те ударя. Викам: Как така ще ме удариш, той вика: Ей така, и започна да ме бие. Удари ми три-четири юмрука. Разплаках се и се опитах да отворя прозореца да викна за помощ. Той затвори прозореца и го счупи, заключи вратата към стълбите. Аз отворих прозореца на салона и извиках на помощ комшиите, които бяха отвън, плачех. Баща ми не ги пускаше да влязат. При мен се качиха баба ми и дядо ми. Казах им: Как така баща ми ще ми иска пари и ще ме бие. А баба ми вика: Нищо, Невенка, нали не те е утепал?

Баща ми постоянно заплашва мен и майка ми: „Сега ще видите оттук нататък какво ви чака". Вика ми: Щом не си омъжена, ще ме търпиш.

Не мога да търпя повече. След този случай депозирам жалба срещу него.

Писна ми от целия този психически тормоз, който премина в бой. Не мога да преглътна шока от ситуацията, при която баща бие дъщеря си. Реших окончтелно: тръгвам си от къщата на баща ми и никога повече няма да се върна там. Майка ми също няма да се върне. Ние с нея също имаме право на щастие в живота. Ще живея при роднини на майка ми, които ме обичат, за да мога да започна нов живот, без тормоз...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2288913

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2869 on: September 17, 2013, 06:23 »
Мурат Ерсавджъ: Измир чака с надежда Експо 2020

Посланик Мурат Ерсавджъ, главен делегат на Турция към Международното бюро по изложенията.

Егейското крайбрежие на Турция е земя на слънце, красиви пейзажи и древни градове, чиято история отвежда до Омир и "Илиада". То е водеща туристическа дестинация, която всяка година посреща вече милиони посетители.
Но през 2020 г. Измир - центърът на региона, може да получи специална роля - на домакин на най-голямото световно панаирно изложение Експо 2020. Така той ще се нареди сред редица изявени градове, вече приемали великолепни международни изложения от XIХ век насам. Последното и най-мащабно досега бе Експо 2010 в китайския мегаполис Шанхай.

Кой ще спечели тази висока чест, ще стане известно след два месеца - през ноември, когато делегати от цял свят ще гласуват по време на Генералната асамблея на Международното бюро по изложенията в Париж. Така те ще решат къде да се проведе Експо 2020.
Ако спечели в надпреварата за домакин, Измир и неговият изложбен парк ще се превърнат в бляскава арена и ще се съизмерват с най-високите стандарти, заложени от предшествениците. Егейският град не само очаква, но отдавна и усилено се готви да посрещне Експо 2020. Градските власти определиха строителна площадка от 275 хектара на брега на Инджиралтъ, съвсем близо до центъра на града. Този район ще се превърне в най-големия изложбен парк в Европа.
Световноизвестният архитект от иракско-британски произход Заха Хадид разработи за изложението спиращ дъха проект лагуна, при който небе, море и земя се сливат в изумителна хармония. Националните павилиони на страните участнички ще допълнят гледката на уникална и естествена красота, съчетана с историческия чар на древния и модерен град.

Проектът за изложението и съоръженията за достъп са замислени и разработени да бъдат в хармония с природата и с много нисък въглероден отпечатък, както налагат най-високите екоизисквания на XXI век. Това ще бъде "зелено" Експо и акцентът и усилията за подобряване на околната среда ще гарантират, че то ще остави Измир и морето около изложбения парк по-чисти отпреди.
Всяко световно изложение има своя тема. Измир избра за себе си мотото "Здраве за всички" и има амбицията да се превърне в най-мащабното изложение за здраве и медицина, осъществявано някога. Изпълнявайки на практика това, което световните изложения винаги са правили - да помагат на хората да обединят своето ноу-хау и опит в конкретна област, Експо 2020 си поставя за цел да подобри живота на хората, особено на тези в страните с развиващи се икономики, които до момента може би не са имали достатъчен достъп до модерни медицински услуги.

Защо "Здраве за всички"? Отговорът е лесен. Преди две десетилетия Турция имаше по-скоро неадекватно здравно обслужване, особено извън големите градове. Но в последните десетина години нещата коренно се промениха. Това се дължи най-вече на находчивото обединяване на частния и публичния сектор. То позволи да се създаде и успешно да се финансира една всеобхватна социално-осигурителна система. Днес повече турци от всякога се радват на лесен достъп до качествена медицина и здравни услуги Турция е сред малкото страни, чиито ултрамодерни болници привличат "здравни туристи" от Запад.

Редица статистически данни дават представа за мащаба на промените, които претърпяхме през последното десетилетие. Днес на качествено здравеопазване, което е в крак с постиженията на медицината и науките за човека, могат да разчитат 98% от хората в страната срещу 70% през 2000 г. Очакваната продължителност на живота достигна 74,5 години през 2011-а - с 4 г. по-висока от изчислената през 2000 г.
Кампаниите срещу някои от обичайните причини за висока смъртност като тютюнопушенето, наднорменото тегло и диабета постигнаха отлични резултати.
Кампанията за превенция на детската смъртност в селските региони между 2003 и 2011 г. намали случаите от 28,5 до 7,7 на 1000 раждания. Акцията против тютюнопушенето от 2006 г. бързо намали пушенето до 27%.

Ето защо сега Измир и Турция биха искали да споделят с останалата част от света разнообразния си опит в сферата на здравеопазването, създавайки платформа за обмяна на идеи както с проспериращите и индустриално напреднали икономики, така и с развиващите се страни.
Съществува тенденция големите световни сили да доминират на Експо изложенията. Измир желае да гарантира и представянето на по-малки нации, да създаде условия страните с по-слаби икономики да участват и спечелят от това, защото здравеопазването е приоритет за много от тях.

Кампанията за подкрепа на кандидатурата на Измир срещна ентусиазираната подкрепа от населението и турската общественост на всички нива - бизнес лидери, търговци, студенти и неправителствени организации. Хората от Измир виждат в Експо 2020 възможност решително да поставят на световната карта своя град и региона и същевременно да споделят с останалия свят завиден опит в здравословния начин на живот.
Топлият климат около Егейско море и Измир позволява на местните фермери да добиват три реколти на година, залагайки най-вече на зърнени култури, плодове, вино. Този район е широко известен с производството на висококачествен зехтин, който тук се

счита за тайната на дълголетието на местното население.
Измир също така е град, в който различни религии и общности съжителстват в хармония. Ако следващото издание на Експо се състои тук, то ще бъде първото, проведено в мюсюлманска страна, при това в спокоен град, гордеещ се със своята космополитност.
С предвидени почти 50 милиарда долара инвестиции за инфраструктура и други свързани проекти и близо 30 милиона очаквани посетители Експо в Измир има всички предпоставки да се превърне в празник на човешката солидарност и витрина на технологичния напредък, така необходим не само на богатите, но и на пробуждащите се сега страни и народи.

Делегация от града кандидат търси подкрепа

Делегация на турския инициативен комитет за кандидатурата на Измир за Експо 2020 ще посети България в близките дни. Тя ще се води от кмета на града Азиз Коджаоглу. Целта на визитата е представяне на кандидатурата на Измир в срещи с български официални лица и с представители на нашата общественост. Гостите ще представят плановете си за подготовка на Експо 2020, ако Международното бюро по изложенията спре избора си на Измир на заседанието си в Париж през ноември.

Измир за втори път поставя кандидатурата си. Той отстъпи с малко на Милано за предстоящото Експо 2015 и това окуражи южните ни съседи да кандидатстват отново. Търсейки подкрепа по света, те акцентират на редица преимущества на Измир. Едно от тях е, че за първи път изложението би се провело в Източното Средиземноморие - една от древните люлки на днешната цивилизация. Интересен аргумент е и това, че Измир е най-западната точка на Ориента и най-източната точка на Запада.
Те разчитат на подкрепа в България и заради факта, че за първи път световно изложение би се провело в съседна на нас страна, което ще засили туристическия поток и интерес и към България.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2300213

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2870 on: September 26, 2013, 05:36 »
Xorata ne mogat da se otarvat ot bezmozachni haidyti-bankomat-kradtci pod Dynava !

http://www.mignews.info/gra-mnatata-burgaska-bankerka-iznudvala-ubieca-si/

Гръмнатата бургаска банкерка изнудвала убиеца си

Бизнесменът Любомир Симеонов сигнализирал институциите, че го рекетират, но жалбите му били подминати с мълчание

57-годишният бизнесмен Любомир Симеонов, който вчера застреля показно в центъра на Бургас шефката на дребно банкиране към бургаския клон на “Уникредит Булбанк” Павлина Йовчева, е бил изнудван нагло в продължение на месеци от шефове на банковата институция.  Това разкрива самият убиец в поредица от жалби, които е изпращал търпеливо до различни институции в страната, включително и до ръководството на “Уникредит Булбанк” в София.  Всички те обаче са останали без отговор и никой не е обърнал внимание, и не е реагирал как лакоми чиновници провалят успешния бизнес на един предприемач, пише “Фактор. Бг“.

Любомир Симеонов от 12 години развива успешно фирма „Ветоника” ЕООД, която е регистриран в Бургас и се занимава със събиране и износ на билки. През май миналата година бизнесменът печели европейски проект по мярка 123 за развитие на селскостопанските райони, на стойност 2 200 000 лв., с одобрена субсидия от фондовете на ЕС за 900 000 лв. и разкриване на 27 нови работни места. Месеци преди да подпише договор с Държавен фонд “Земеделие” фактори от Карнобатския и Бургаския клон на “Уникредит Булбанк” (УКБ), които обслужват фирмата на Симеонов започват настъпателно да го притискат да смени фирмата, която ще изпълнява строителната част по проект с друга посочена от тях. Бившият военен отказва да се вслуша в „съветите” на банкерите и от там започват проблемите му, които довеждат и до кървавата драма.

„Вече имах сключен договор за изпълнение по проекта с фирма „ Топстрой Декор” ООД – Сливен. През месеците октомври и ноември 20011 г. тогавашният директор на УКБ, гр. Карнобат Веселин Желев (сега пенсионер) на три пъти е идвал при мен, за да оказва натиск да сменя строителната компания с посочената от него „Партньори – АТ” ЕООД.

На 8 май 2012 г. директорът на УКБ – гр. Бургас Павлина Йовчева ми казва, че трябва да помисля за смяна на строителната компания и фирмата за строителен надзор. До края на същия месец и директорът на УКБ – гр. Карнобат Таня Колева  както и мениджърът на „Бизнес клиенти” Христина Кацарова ми поставиха същото условие: „Любо, нищо няма да направим, докато не смениш строителя с „Партньори – АТ” ЕООД. След моя отказ да сменя строителната компания ми бе отказано финансиране на проекта и ми бе заявено от Димитър Пенков, старши мениджър в централата на УКБ, че

до две години фирмата ми ще бъде заличена

от регистрите”.

Това признание арестуваният Любомир Симеонов е документирал в изложение от 11 март тази година до председателя на Арбитражния съд при Българска стопанска камара проф. Огнян Герджиков.  Оказва се, че през последните месеци жалби с подобно съдържание той е изпратил с надежда и до прокуратурата, министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика, включително и до ръководството на “Уникредит Булбанк” в София.

В документите Симеонов посочва категорично и името на застреляната Павлинка Йовчева като запозната и част от схемата за смяна на строителната фирма.  В жалбите си той обвинява още банката, че след собствена проверка установил, че голяма част от финансираните инвестиционни проекти от “Уникредит Булбанк” в регион Бургас, както и ремонтите на филиалите на самата финансова институция се изпълняват от фаворизираната фирма „Партньори – АТ” ЕООД.

Притисканият бизнесмен проговаря и за други нередности при работата си с “Уникредит Булбанк”. Според него фирмата му „Ветоника” има подписани четири договора за кредити с УКБ, като в тях и анексите има некоректни, неясни и подвеждащи данни.

„В Договор №663271А/29.06.2011 г. положеният подпис не е на посочения в договора, представляващ банката Веселин Желев, а на Павлина Йовчева. Анекси № 1,2,3 и 4 към същия договор са подписани от настоящия директор на УКБ – гр. Карнобат Таня Колева, която няма такива правомощия. При подписването на Анекс №3, пълномощното е било с изтекъл срок. В други анекси пък не са посочени конкретни суми”, жалва се пред институциите Симеонов. Той посочва, че през времето, докато банкерите го разиграват и изнудват, отпускат безпроблемно кредити на много по-малки и с незначителна дейност и оборот фирми. Вместо съдействие Симеонов получава

нов удар под кръста

- в началото на тази година дружеството му „Ветоника” е показана от обслужващата банка на загуба, а собственикът твърди, че за  първите три месеца е имал 130 хил. лв. оборот.  „Целта на това действие на УКБ е да не се финансира дружеството ми от други банки и да се доведе до фалит”, констатира Любомир Симеонов.

В изложенията си до институциите без заобиколки и в прав текст той пише: „…обвинявам в злоупотреба със служебно положение: Павлинка Йовчева – регионален директор на “Уникредит Булбанк” , гр. Бургас, Веселин Желев – бивш директор на филиал на банката в гр. Карнобат, Станка Атанасова – регионален риск-мениджър гр. Бургас, Таня Колева – директор на филиала на банката в гр. Карнобат, Екатерина Кирилова – директор на централата на “Уникредит Булбанк”.”

Докато се опитва да получи финансиране по европейския проект и комуникира с банковите служители, Любомир Симеонов установява , че от клона на “Уникредит Булбанк” – Бургас непозволено изтича информация за важни параметри от бизнес начинанието му към конкурентни фирми. Сигнализира за безобразието централата на финансовата институция в София, но предупреждението му отново остава без отговор и реакция. „Похарчихме над 100 хил. лв. за да изготвим и защитим проект за над 2 млн лв. и спечелихме субсидия от 900 хил. лв.

Вие не уважавате нашите пари,

как искате аз да се грижа за парите на банката. (На какъв % са обезпечени кредитите на дружеството и на какъв % са обезпечени заложените ви „бомби” от филиала в региона?), пита в едно от последните си писма до централата на “Уникредит Булбанк” Любомир Симеонов.

Според източници от разследването убиецът на Павлинка Йовчева вероятно е станал жертва на корупционна схема, при която фактори от обслужващата банка прибират комисионните си за отпуснат заем не от кредитополучателя, а от посочена близка до тях фирма, която става изпълнител на услуги към фирмата на кредитополучателя. Така чрез междинната фирма се прикриват следите на даваните рушвети.

Свидетел на драматичната сага на бизнесмена става и известната софийска адвокатка Веска Волева, която преди време спечели първото дело на кредитополучател срещу некоректна банка.  „Преди време Симеонов дойде в офиса ми, изплака си мъката, обясни, че ще му вземат бизнеса, а няма никакви възможности да отреагира. Човекът беше в състояние на ръба на нервна криза, в такъв безизходица, че си предлагаше част от фирмата, за да излезе от тези батаци. Разбрахме се да се върне и да се опитаме да му помогнем, но явно е затънал в проблемите и до нова среща не се стигна”.

Тя е категорична, че до скоро клиенти на банки, заплашени от фалити или с отнето и продадено на безценица имущество, се самоубиваха, а сега

вече показно убиват банкери

„Политиците трябва да се стреснат от случващото се, но те се страхуват да видят проблемите пред обществото. Малкият и среден бизнес, и потребителите се източват безогледно, притискат се до стената от банките със законите, които бяха поръчани от тях на народните представители. Сега вече финансовите институции няма защо да се прикриват, няма защо да бъдат честни, на тях априори са им дадени възможности да притискат и да печелят от клиентите, без да им дават обяснения.

Правителство на Орешарски обяви в програмата си, че ще защити потребителите и бизнеса от привилегиите на банките, но постепенно започна да отстъпва от тези намерения, явно притиснато от някои фактори. Медиите също мълчат срещу банките и целият проблем се замазва и потулва.

За разрешаването на проблемите на помагат и сладникавите изявления на „калинката” Левон Хампарцумян, шеф на „Уникредит Булбанк” и председател на Асоциацията на търговските банки. Инженерът, представящ се за банкер, избягва всички неудобни теми за терора на банките и говори общи сладки неща.

Трагедията в Бургас с изнудването на Любомир Симеонов не е изолиран случай. Такива са стотици, но не им се дава гласност. Ако нямаше това показно убийство, за тази сага  обществото също нямаше да чуе. Обвиненият вече бизнесмен има нужда от защита и върху неговият казус не трябва да се гледа едностранчиво, а да се анализират и отстранят причините, които доведоха до тази война между банки и клиенти”, категорична е адвокат Волева.

Килърът на банкерката вече е обвинен за предумишлено убийство. Пред разследващите Симеонов е признал, че е планирал покушението. Заявил е, че иска да остане в ареста и да понесе отговорността за извършеното, но е настоял случаят да придобие максимална гласност, за да се разкрие порочната система, по която работят банките.

Кървавата драма в Бургас е нагледна илюстрация за  задкулисните машинации между клиенти и банкери, но и как финансирането на европейски проекти се превръща в средство за рекет и изнудване на бизнеса. Демонстративното убийство на банкерката  Павлинка Йовчева е било предизвестено и е можело да бъде предотвратено. Но безхаберието на институциите и оставените без последствие десетки жалби от Любомир Симеонов са причината да бъде натиснат фаталният спусък.

Offline ibrahim65

• Moderator

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2872 on: September 29, 2013, 07:09 »

http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=119305

Turkey part of a new alliance MITKA
Mexico, Indonesia, Turkey, South Korea and Australia have founded a new business partnership called MITKA.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2873 on: October 01, 2013, 04:02 »
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/siderov-vdignal-piianski-skandal-v-briuksel-5994907

Депутати от "Атака" направили пиянски скандал в Брюксел

Депутати от "Атака" са вдигнали пиянски скандал в ресторант в Брюксел по време на посещението си в европейската столица миналата седмица.
Стигнало се е до заключване на народните представители в заведението и викане на полицията, съобщи Noresharski.com.
От ресторанта са потвърдили пред сайта за скандал с група от между 25 и 30 българи, които са били пияни и доста агресивни.
Те са се снимали до плоча с портрета на Карл Маркс, сложена там, понеже философът е живял в сградата на ресторанта.
По данни на присъствали същата вечер в ресторанта, цитирани от Noresharski.com, лидерът на националистите Волен Сидеров и група от около 25 души от ПП "Атака" са се държали изключително арогантно, като в края на вечерта скандалът е ескалирал и е преминал в шумна разправия.
"Сидеров изливаше бутилки в съдовете за приготвяне на десертите, заплашваше персонала и викаше постоянно да извикат собственика", разказва свидетел на разправията.
Причината е била недоволство на Волен Сидеров от обслужването, при което той е извикал многократно шефа на ресторанта. Накрая той е отказал да плати сметката, при което са били заключени от персонала, който е извикал и полиция.
При тази заплаха няколко души от групата са събрали помежду си пари и са платили сумата от около 1600 евро.
Депутатите от "Атака" пропуснаха вота на недоверие в парламента миналата седмица именно заради посещението си в Брюксел.

Prez 2010  Xaidyta otrichashe kato zzziganche ! 

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/dv-frankfurtskata-policiia-razsledva-siderov-2751971

"Дойче веле": Франкфуртската полиция разследва Сидеров

Само благодарение на дипломатическия си паспорт лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е отървал от временен арест на летището във Франкфурт на Майн, съобщава "Дойче веле".
Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa.com) е подала жалба срещу него за нанесени обиди.
Полицията във Франкфурт на Майн разследва случая.
Точно заради това говорителите на "Луфтханза" и на полицията, с които са разговаряли от "Дойче Веле" нямат право да дават официално информация, назовавайки имената си, но медията публикува разказа им.
Предисторията
53-годишният български политик се качил в самолета на германската авиокомпания, пътуващ на 3 февруари следобед от София за Франкфурт на Майн.
Сидеров отказал да се подчинява на реда в самолета и се държал доста предизвикателно.
Стюардесата се опитала да го успокои, но не успяла. С неуспех завършили и опитите на самия пилот.
"В такива случаи - казва говорител на "Луфтханза", - ние сме длъжни да уведомим полицията на летището, на което ще кацнем, защото носим отговорност за всички пасажери на борда".
Още повече, че лидерът на българската партия "Атака" продължил да буйства по време на целия полет - хвърлял храна в коридора и обиждал персонала, наричайки членовете му "нацисти" и "антисемити".
Според представителя на "Луфтханза" Сидеров изкрещял на стюардесата, която го помолила да се държи прилично, следното: "Няма да ми заповядва някаква си русокоса арийка!"
Някои от пасажерите също помолили българския политик да се държи както трябва, но техните призиви го разярили още повече.
Заради буйстващия български гост пилотът приземил самолета не на предвидената писта с ръкав до самата сграда, а на странична.
Целта била да не се стига до скандали и на самото летище във Франкфурт на Майн.
Алармираните от екипажа полицаи вече чакали самолета на самата писта и извършили проверка на документите на Сидеров в самия самолет.
Лидерът на "Атака" продължил да сипе ругатни и по адрес на полицаите.
Сидеров е бил пиян
Това потвърдиха говорители на авиокомпания "Луфтханза".
Полицаите били принудени да пуснат българския политик заради показания от него дипломатически паспорт.
"Ако този човек не разполагаше с дипломатически паспорт, той щеше да бъде временно арестуван", заяви полицейски говорител.
В такива случаи преди да пуснат задържаното лице полицаите са длъжни да вземат пръстови отпечатъци, да направят снимки, както и да поискат парична гаранция, тъй като става дума за чужд гражданин.
Всичко това било спестено на Волен Сидеров.
Каква защита дава дипломатическият паспорт?
Това е един от най-важните въпроси, които занимават полицията и прокуратурата във Франкфурт на Майн във връзка със случая.
От отговора ще стане ясно дали срещу Сидеров ще бъде повдигнато обвинение.
Българските и германските власти трябва да уточнят ползва ли се Сидеров с имунитет в чужбина.
Другият важен въпрос е с каква цел лидерът на "Атака" пребивава в Германия - служебна или лична.
И още - дали ползваният от него дипломатически паспорт е във връзка с тази цел.
Пред БТА депутатът от "Атака" Десислав Чукалов е заявил, че Сидеров бил в Германия по здравословни причини.
Ние имаме разпоредби и закони, които сме длъжни да спазваме без значение дали пасажерите ни притежават дипломатически паспорт или не, казва в заключение говорител на "Луфтханза".
Информацията за инцидента със Сидеров беше съобщена вечерта на 3 февруари и бе потвърдена от говорителя на Министерството на външните работи (МВнР) Драговест Горанов.
Лидерът на партия "Атака" обаче заяви, че твърденията за задържането му са "интриги и дезинформация".
"Имах обяснение с персонала във връзка с обслужването, не съм бил задържан и арестуван", категоричен е той. Според него някой на борда искал да направи сензация.
От партията се заканиха, че ще съдят всеки, който разпространява клевети.
Говорителят на МВнР ще си понесе последствията, че е разпространил невярна информация, каза в кулоарите на парламента Чуколов, цитиран от БТА.
Волен Сидеров не е извършил нещо, което да противоречи на добрите нрави и норми, допълни още депутатът.

Xaidyta moje da jivee bez hrana mesetci , haidyta moje da jivee bez voda nqkolko dena , haidyta moje da jivee bez vazdyh nqkolko minyti, haidyta daje moje da jivee bez mozak tcql jivot!

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2874 on: October 02, 2013, 16:48 »
Islam to be recognized officially in Lower Saxony
A preliminary contract has been signed in order for Islam to be recognized as an official religion in Lower Saxony, Germany.

http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=119514

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2875 on: October 06, 2013, 18:33 »
Fen / pochitatel na Redjep Taip Erdogan

http://www.youtube.com/watch?v=bLeyDYLdIgg

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2876 on: October 10, 2013, 13:01 »
http://rodopi24.blogspot.com/2013/10/blog-post_7783.html
Забраниха движението на овце и кози в област Кърджали
Курбан Байрам` наближава, та точно поради тази причина, с цел максимум да се възпрепятства изповядването на традиционния мюсюлмански религиозен обред, се прилагат прийоми, досущ като онези, прилагани по времето на тъй наречения `Възродителен процес`!? Хората от широките народни маси, винаги са проявявали толерантност и уважение към традициите на различните от тях, едновременно с което са и празнували заедно с тях, но за съжаление явно има сили, на които етническото и религиозно противопоставяне на широките маси, носи някаква изгода! Ха сега познайте каква е тя!

П.п.: Тази забрана е подобие на това – `Да те сърби на едно място, а пък да се чешеш на друго място`

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2877 on: October 12, 2013, 13:27 »
http://www.youtube.com/watch?v=ZM1s6DnHI8g
Посрещнаха националите ни в Ереван с "Българи – цигани"
http://www.dnes.bg/sport/2013/10/10/posreshtnaha-nacionalite-ni-v-erevan-s-bylgari-cigani.202253

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2878 on: October 13, 2013, 16:19 »

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2879 on: October 17, 2013, 12:42 »
Турският език вече е един от официалните езици в Македония. Ето това е демокрация.
http://www.balkandunyasi.net/haber/balkanlar/turkce-makedonyada-resmi-dil-oldu/32830.html